MB'SH Posted February 15, 2006 Author Posted February 15, 2006 jak jest ktos chętny na wyjazd z psami na ta wystawe meijsce w samochodzie zawsze jest ;). Ja jade tylko z jednym psem więc jak ktos planuje jechac na ta wystawe to prosze o kontakt w więcej osób jest zawsze troche taniej :cool3:... Jade ze śląska !? Quote
jo-jo Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 a można prosić troche więcej ifno ;-)) i o sędziach dla grupy 2 (dozie) Quote
MB'SH Posted February 16, 2006 Author Posted February 16, 2006 linki do toj wystawy : Meldung - http://www.verein-der-hundefreunde.com/meldescheineite.htm lub online meldung : http://www.verein-der-hundefreunde.com/MELDESCHEIN/INDEX.PHP?LANDWAHL=DE 22 kwietnia grypy FCI- 2,5,9,10 23 kwietnia grupy FCI- 1,3,4,6,7,8 Jeszcze nic nie pisza o sędziach :shake:, napewno będzie jakiś mało znany sędzia! Ja tez nie wiem, jaki sędzia będzie w gr V jade w ciemno jak zawsze :razz: Quote
MB'SH Posted February 16, 2006 Author Posted February 16, 2006 linki do toj wystawy : Meldung - http://www.verein-der-hundefreunde.com/meldescheineite.htm lub online meldung : http://www.verein-der-hundefreunde.com/MELDESCHEIN/INDEX.PHP?LANDWAHL=DE 22 kwietnia grypy FCI- 2,5,9,10 23 kwietnia grupy FCI- 1,3,4,6,7,8 Jeszcze nic nie pisza o sędziach :shake:, napewno będzie jakiś mało znany sędzia! Ja tez nie wiem, jaki sędzia będzie w gr V jade w ciemno jak zawsze :razz: Quote
sh_maniak Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 To jest CAC czy CACIB ? bo jakos nie moge znależć.:shake: Quote
dorotal Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 To jest CACIB. W Niemczech CAC dla wszystkich ras jest malo, chyba ze 4. Quote
tomo Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 MB'SH - mam rozumieć , że ty jedziesz na sobotę 22.04 ??? Quote
MB'SH Posted February 17, 2006 Author Posted February 17, 2006 tomo napisał(a):MB'SH - mam rozumieć , że ty jedziesz na sobotę 22.04 ??? wystawa w Lingen to jest 2 dniowa CACIB Quote
sh_maniak Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 strasznie daleko to jest :crazyeye: Quote
tomo Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Przykro mi ale to mnie nie satysfakcjonuje , bez sensu jechać dla mnie na 2 dni . Szkoda MB'SH że nie jesteśmy rozpisani na ten sam dzień:placz: :shake: Quote
MB'SH Posted February 17, 2006 Author Posted February 17, 2006 [quote name='sh_maniak']strasznie daleko to jest :crazyeye: ze śląska troche ponad 1050 km, polecam bardzo fajną stronke mozna sprawdzić drogi z całej europy (GPS): http://www.de.map24.com/ Byłem nie raz w tamtej częsci niemiec i naprawde to nie jest tak daleko, a jazda po niemieckich drogach to czysta przyjemność ;) Pozdrawiam Quote
sh_maniak Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Czyli razem 2100 km + koszty spania, bo nikt tyle w jeden dzien nie obróci :shake: Ja sie wybiore gdzies do Niemcowni w tym roku, ale ciut blizej ;) Quote
MB'SH Posted February 18, 2006 Author Posted February 18, 2006 sh_maniak napisał(a):Czyli razem 2100 km + koszty spania, bo nikt tyle w jeden dzien nie obróci :shake: Ja sie wybiore gdzies do Niemcowni w tym roku, ale ciut blizej ;) Najlepszym sposobem to jest sprawdzić czy sie da na taką wystawe jechac na nią:cool3:... Do Norymbergi bez problemu się dało dojechać a jechałem inną drogą dłózszą: wiadomo Tychy-Olszyna-Poczdam-Salzgiter- gottingen-wurzburg-norymberga do samej Gottingen jest 900 km plus- 350 do Nurnberg. W gottingen byłem po kuzyna bo ja niestety nie władam językiem niemieckim. Jak się dało bez problemu obrócić tam i spowrotem to czemu by sie miało nie dać tak samo do Lingen ... Quote
blaira Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 Kurcze pojechalabym na ta wystawe tez ale ja tez jestem w grupie 3 :( Planuje ogolnie jezdzic po niemcach w szczegolnosci ze mieszkalam tam 8 lat to szkoda byloby ie pojezdzic po wystawach. A ktos sie nie wybiera moze? Jestem z Warszawy moze udaloby sie cos zorganizowac Quote
Złośnica Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 No właśnie...jakby wyglądały koszty transportu ?? Quote
blaira Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Ja niestety jestem bez auta wiec wogole odpada podroz polska niemcy mysle zeby sie wybrac na wystawe na lato a wlasciwie kilka , zostalabym w niemczech i stamtad bym pojezdzila bo noze bede tan niala mozliwosc pozyczenia auta Quote
Złośnica Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 jestem wstępnie zaintersowana CACIBOWKAMI w Niemczech, tez grupa 3 więc może byśmy się spikneli gdzieś bliżej, Kassel może ?? Quote
MB'SH Posted February 20, 2006 Author Posted February 20, 2006 Złośnica napisał(a):jestem wstępnie zaintersowana CACIBOWKAMI w Niemczech, tez grupa 3 więc może byśmy się spikneli gdzieś bliżej, Kassel może ?? Byłem w stycznu w Kassel, Gottingen, Hanowerze fantastyczne miasta :roll:. Ja napewno pojadę do Kassel i do Hanoveru na wystawy :cool1:. Zapraszam bardzo chętnie ze mną zawsze jechać lepiej z kimś niz samemu :roll: ... Quote
askaa Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 MB'SH napisał(a):Byłem w stycznu w Kassel, Gottingen, Hanowerze fantastyczne miasta :roll:. Ja napewno pojadę do Kassel i do Hanoveru na wystawy :cool1:. Zapraszam bardzo chętnie ze mną zawsze jechać lepiej z kimś niz samemu :roll: ... MB'SH to tyś się nieźle rozszalał z tymi wyjazdami. A ja czekam na decyzję po Monachium Quote
MB'SH Posted February 20, 2006 Author Posted February 20, 2006 askaa napisał(a):MB'SH to tyś się nieźle rozszalał z tymi wyjazdami. Nurnberg 14/15/01.2006 Munchen- 04/05.03.2006 Hannover- 28.29.10.2006 Kassel- 09/10.12.2006 Lingen- 22/23.04.2006 5 wystaw to z pewnościa nie jest duzo jak na jeden rok i sa w duzym odstepie czasowym od siebie ;-) Quote
blaira Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 ja bym dopiero jechala w drugiej polowie roku, ale jak juz pisalam jestem bardzo chetna jak to nie bedzie kolidowalo ze szkola co do kosztow trzeba by bylo sie zorientowac, i pomyslec czy jechalibysmy z polski czy np (bo ja mialam takie plany) zeby sotac na ok miesiac i chapnac wystawy ok2 a reszta to trasa pl niemcy i spowrotem. Musialabym wziasc mapke i pokombinowac, bo przez lato bedte w westaflii najprawdopodbniej szkoda ze tam nie ma tyle wystaw:roll: Quote
blaira Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 teraz sobie zdalam sprawe ze to jet w westafalii 66 km od kolonii. Zlosnica, pojechalabys na ta wystawe? Akurat mam wolne tzn nie mam szkoly tylko mysle czym tam pojechac :roll: Jakby co nocleg moglabym zalatwic w kolonii :PROXY5: :hmmmm: :niewiem: Quote
blaira Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 co do drog polecam http://www.viamichelin.de Quote
Recommended Posts