Jump to content
Dogomania

Lingen (Niemcy)- 22/23.04.2006

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

jak jest ktos chętny na wyjazd z psami na ta wystawe meijsce w samochodzie zawsze jest ;). Ja jade tylko z jednym psem więc jak ktos planuje jechac na ta wystawe to prosze o kontakt w więcej osób jest zawsze troche taniej :cool3:...
Jade ze śląska !?

Posted

linki do toj wystawy :
Meldung - http://www.verein-der-hundefreunde.com/meldescheineite.htm
lub online meldung : http://www.verein-der-hundefreunde.com/MELDESCHEIN/INDEX.PHP?LANDWAHL=DE
22 kwietnia grypy FCI- 2,5,9,10
23 kwietnia grupy FCI- 1,3,4,6,7,8

Jeszcze nic nie pisza o sędziach :shake:, napewno będzie jakiś mało znany sędzia!
Ja tez nie wiem, jaki sędzia będzie w gr V jade w ciemno jak zawsze :razz:

Posted

linki do toj wystawy :
Meldung - http://www.verein-der-hundefreunde.com/meldescheineite.htm
lub online meldung : http://www.verein-der-hundefreunde.com/MELDESCHEIN/INDEX.PHP?LANDWAHL=DE
22 kwietnia grypy FCI- 2,5,9,10
23 kwietnia grupy FCI- 1,3,4,6,7,8

Jeszcze nic nie pisza o sędziach :shake:, napewno będzie jakiś mało znany sędzia!
Ja tez nie wiem, jaki sędzia będzie w gr V jade w ciemno jak zawsze :razz:

Posted

Przykro mi ale to mnie nie satysfakcjonuje , bez sensu jechać dla mnie na 2 dni . Szkoda MB'SH że nie jesteśmy rozpisani na ten sam dzień:placz: :shake:

Posted

[quote name='sh_maniak']strasznie daleko to jest :crazyeye:
ze śląska troche ponad 1050 km, polecam bardzo fajną stronke mozna sprawdzić drogi z całej europy (GPS):
http://www.de.map24.com/
Byłem nie raz w tamtej częsci niemiec i naprawde to nie jest tak daleko, a jazda po niemieckich drogach to czysta przyjemność ;)
Pozdrawiam

Posted

sh_maniak napisał(a):
Czyli razem 2100 km + koszty spania, bo nikt tyle w jeden dzien nie obróci :shake:
Ja sie wybiore gdzies do Niemcowni w tym roku, ale ciut blizej ;)

Najlepszym sposobem to jest sprawdzić czy sie da na taką wystawe jechac na nią:cool3:...
Do Norymbergi bez problemu się dało dojechać a jechałem inną drogą dłózszą:
wiadomo Tychy-Olszyna-Poczdam-Salzgiter- gottingen-wurzburg-norymberga
do samej Gottingen jest 900 km plus- 350 do Nurnberg. W gottingen byłem po kuzyna bo ja niestety nie władam językiem niemieckim. Jak się dało bez problemu obrócić tam i spowrotem to czemu by sie miało nie dać tak samo do Lingen ...

Posted

Kurcze pojechalabym na ta wystawe tez ale ja tez jestem w grupie 3 :( Planuje ogolnie jezdzic po niemcach w szczegolnosci ze mieszkalam tam 8 lat to szkoda byloby ie pojezdzic po wystawach.
A ktos sie nie wybiera moze? Jestem z Warszawy moze udaloby sie cos zorganizowac

Posted

Ja niestety jestem bez auta wiec wogole odpada podroz polska niemcy mysle zeby sie wybrac na wystawe na lato a wlasciwie kilka , zostalabym w niemczech i stamtad bym pojezdzila bo noze bede tan niala mozliwosc pozyczenia auta

Posted

Złośnica napisał(a):
jestem wstępnie zaintersowana CACIBOWKAMI w Niemczech, tez grupa 3 więc może byśmy się spikneli gdzieś bliżej, Kassel może ??

Byłem w stycznu w Kassel, Gottingen, Hanowerze fantastyczne miasta :roll:. Ja napewno pojadę do Kassel i do Hanoveru na wystawy :cool1:. Zapraszam bardzo chętnie ze mną zawsze jechać lepiej z kimś niz samemu :roll: ...

Posted

MB'SH napisał(a):
Byłem w stycznu w Kassel, Gottingen, Hanowerze fantastyczne miasta :roll:. Ja napewno pojadę do Kassel i do Hanoveru na wystawy :cool1:. Zapraszam bardzo chętnie ze mną zawsze jechać lepiej z kimś niz samemu :roll: ...

MB'SH to tyś się nieźle rozszalał z tymi wyjazdami.
A ja czekam na decyzję po Monachium

Posted

askaa napisał(a):
MB'SH to tyś się nieźle rozszalał z tymi wyjazdami.

Nurnberg 14/15/01.2006
Munchen- 04/05.03.2006
Hannover- 28.29.10.2006
Kassel- 09/10.12.2006
Lingen- 22/23.04.2006
5 wystaw to z pewnościa nie jest duzo jak na jeden rok i sa w duzym odstepie czasowym od siebie ;-)

Posted

ja bym dopiero jechala w drugiej polowie roku, ale jak juz pisalam jestem bardzo chetna jak to nie bedzie kolidowalo ze szkola co do kosztow trzeba by bylo sie zorientowac, i pomyslec czy jechalibysmy z polski czy np (bo ja mialam takie plany) zeby sotac na ok miesiac i chapnac wystawy ok2 a reszta to trasa pl niemcy i spowrotem. Musialabym wziasc mapke i pokombinowac, bo przez lato bedte w westaflii najprawdopodbniej szkoda ze tam nie ma tyle wystaw:roll:

Posted

teraz sobie zdalam sprawe ze to jet w westafalii 66 km od kolonii. Zlosnica, pojechalabys na ta wystawe? Akurat mam wolne tzn nie mam szkoly tylko mysle czym tam pojechac :roll: Jakby co nocleg moglabym zalatwic w kolonii
:PROXY5: :hmmmm: :niewiem: