MARCHEWA Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Wkleję kilka fotek z wyprawy do Olsztyna,ale sunia ruchliwa i zdjęcia takie sobie: Quote
MARCHEWA Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 A tutaj pięknie śpiewam cioteczkom,żeby umilić im czas;) Quote
MARCHEWA Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Zobaczcie o ile lewe oczko jest większe od prawego: Quote
2010 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Trzymam mocno kciuki za diagnozy!!! :loveu:SERDECZNIE ZAPRASZAMY na bazarek dla Tinki http://www.dogomania.pl/threads/176867-Butik-z-markowAE-bieliznAE-torebkAE-i-inne-na-ratowanie-wzroku-4-mies-Tiny-do-16-01?p=13815264#post13815264 Quote
MARCHEWA Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Niestety lewego oka nie da sie uratować,bo po pierwsze sunia nigdy nie odzyska w nim wzroku,a po drugie jest w nim strasznie wysokie ciśnienie,które powoduje ból i które może po prostu pęknąć same co wiąże się z ogromnym bólem,już teraz sunia odczówa ból w jego okolicach. W sobotę najprawdopodobniej będzie zabieg.Na szczęście prawe oczko wygląda lepiej. Najgorsze,że sunia po zabiegu będzie musiała wrócić do schroniska,dt byłby dla niej bardzo wskazany,ale tu na miejscu nie mamy takiej możliwości. Ick,z twoich bazarków na pewno uzbiera się niemała suma,ja tez jeszcze porobie bazarki i tak myślę,że może poszukać jakiegos płatnego dt w okolicy? Quote
2010 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 A jedna trzeba to oczko usunąć..:-(...czyli już była u drugiego weterynarza.... To potrzebne pieniązki na operację i na hotelik.... Serdecznie zapraszamy na śliczny bazarek :loveu:kasiek0502 dla Tinki http://www.dogomania.pl/threads/177006-Bazarek-biA-utkowy-na-ratowanie-wzroku-4-miesiAE-cznej-Tiny-do-16-01 Quote
Aldrumka Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Ze strony dr Garncarza weterynarza okulisty z Warszawy Po raz pierwszy jedziemy z żoną badać psiaki okulistycznie i kardiologicznie do Olsztyna w dniu 17.01.2010. Wszystkich chętnych na takie badania z tych okolic prosimy o kontakt z naszą rejestracja pod nr tel. 22 858 80 62. Zapraszamy! Wiem, że to kolejna jazda do Olsztyna, nie wiadomo czy są jeszcze miejsca, ale ... Mojemu wprawdzie kotu, ratowal niewidzące oko uznając, że lepiej żeby było; są krople zmniejszające ciśnienie w oku, oczywiście nie wiem czy przy tej chorobie itd Quote
MARCHEWA Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Aldrumka,bardzo dziękuję za informację.Właśnie do nich dzwoniłam,są jeszcze miejsca i się umówiłam,wizyta kosztuje od 80-100zł,najgorsze,że to jeszcze 10 dni i nie wiem czy oczko wytrzyma,ale zrobimy tak:pojedziemy w sobote do naszych wetów i poprosimy aby zbadali oko w jakim jest stanie,czy nie grozi pękniecie,może zmnienią leki i sunia przetrzyma do 17-tego.Bardzo bym chciała uratowac tej dziecinie oczko i będę robic wszystko,co możliwe,a dr.Garncarz to dla niej ogromna szansa. Quote
2010 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 O rany....Trzymajmy mocno kciuki !!!! Trzeba zmniejszyć koniecznie farmakologicznie to ciśnienie w oku.... Mozę zadzwonić pod ten numer do okulisty aby poradził jej jakieś kropelki do tego czasu.... Musimy jej uratować to oczko... !!! Pieniązki uzbieramy.jakoś ...cioteczki kupują hojnie na moim bazarku....i kasiek0502 . :loveu:Dziękujemy im za to bardzo serdecznie !:loveu: Quote
MARCHEWA Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Bazarek dla Tinki: http://www.dogomania.pl/threads/177122-Damskie-marynarki-na-ratowanie-wzroku-4-mies-Tiny-do-15-01?p=13837131#post13837131 Quote
Aldrumka Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 z tą ceną wizyty to może można coś "utargować" mówiąc, w końcu prawdę, że to schroniskowy pies finansowany przez wolontariuszy; w poczekalni u dr Garncarza wiszą podziękowania z Psiego Anioła to myślę, ze płacą mniej, może mi to ktos mówił, że biedom daje upusty nie jestem pewna Quote
Vlk Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 na pewno są jakieś krople zmniejszające ciśnienie w oku, mój wujek swojemu psu takie wkrapla. Jego jadgterier miał odklejone soczewki, jakieś operacji bodajże, teraz te oczy nic nie widzą, są powiększone itp ale zakrapla i nie trzeba usuwać. A co do samej psinki to trzymam mocno kciuki. Wiem, że taki piesek po tej chorobie spokojnie może być bardzo aktywny. Brat znajomego ma młodego husky, który zapadł na to paskudztwo. Stracił wzrok, oczka są całe niebieskie ale biega, szaleje. Oczka ma oba. A jak biega to podobno z zamkniętymi oczkami, żeby mu się nic nie wbijało, podobno nawet bez smyczy sobie daje radę w jakimś znanym terenie. :) I jest normalnie rozwijającym się i brojącym dzieckiem. Tylko trzeba bardziej uważać, czy w nowych miejscach czy cuś... Quote
2010 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Może też jest jeszcze szansa ,że tak prędko samo nie pęknie ( mimo powiększenia ).... Jeszcze te 9 dni i będzie diagnoza.... Quote
MARCHEWA Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Sunia obecnie dostaje;corneregel i gentomecynę.Weci z Olsztyna powiedzieli,że chore oko może być niebezpieczne dla zdrowego także dlatego,że oczy powiązane są nerwami i coś tam jeszcze(ja z nimi nie rozmawiałam,tylko koleżanka)oni uważają,że zabieg jest konieczny i nie liczą tu na zarobek,bo policzyliby wszystko po kosztach,są też za tym,aby najpierw zobaczył sunię dr.Garncarz,aby mieć 100% pewność. Gdyby doszło do zabiegu to mam na czas pooperacyjny dt tu na miejscu u znajomej koleżanki. Quote
mysza 1 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Ale bidulinka :( Przypomina mi moją sunię... Quote
Kinia1984 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 o matko jaka sliczna bidulka!:( zapisuje Quote
Aldrumka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 na obniżenie ciśnienia w oku to Cosopt, podobno dla psa mogą być jeszcze inne (tańsze), moja resztka jest już niestety przeterminowana , bo już bym wysyłala (na 17 by były) dobrze, że weci akceptują konsultację dr. Garncarza Quote
auraa Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Daje na pewno. Ja za diagnozę z sunią u mnie na tymczasie prawie nic nie zapłaciłam. Tam lekarze mają serce dla bezdomnych psów. Quote
MARCHEWA Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Oczywiście,powiem,że sunia jest ze schroniska i może koszt wizyty będzie tańszy,najważniejsze to,aby Tina została przebadana przez takiego specjalistę,to dla niej ogromna szansa. Quote
Awit Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Mateńko:-( Dobrze, że można ją ze schroniska zabrać na konsultację Quote
MARCHEWA Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Czekam na tel. z gabinetu dr.Garncarza w sprawie wizyty,mieli podac dokładnie godzinę i miejsce przyjęć,bo jak dzwoniłam to jeszcze nie wiedzieli. A Tinka ma się dobrze,jest wesoła,zaczepia do zabawy jak na prawdziwego szczeniaczka przystało;) Quote
Awit Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Bidulka oczka chore a ona jak dzieciaczek, potrzebuje zabawy Quote
MARCHEWA Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 Sytuacja na obecną chwilę wygląda nieciekawie! Sunia od wczoraj dostaje encorton,lek zalecony przez weta schroniskowego,a którego nie kazali podawać weci z Olsztyna!!!Nasz wyjazd w niedzielę także stoi pod wielkim znakiem zapytania!!! Jedyne rozwiązanie to DT dla suni!!!Wtedy będziemy mogli decydować o losach suni. Sunia od wczoraj ma przechyloną głowę w stronę chorego oczka...... Quote
Recommended Posts