mamanabank Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 [FONT=Arial]Wątek zakładam na prośbę Romki, która wie więcej na temat Perełki [SIZE=4] Perełka jest już zaszczepiona i wysterylizowana Deklaracje na sterylizację: 125zł - skarpeta łowicka 50zł - perdusia 30zł - argusiowa 25zł - UMilki 20zł - hesia Razem 250zł :multi::multi::multi: Dziękujemy! Perełka miała kiedyś dom, miała tez swojego opiekuna, który prawdopodobnie o nią dbał! Wygląd Perełki świadczy o tym, że Perełka musiała być kiedyś pieskiem domowym! Jest czyściutka, nie brudzi w domu i jest bardzo łagodnym psiaczkiem! Dlaczego Perełka straciła miłość swojego właściciela, czy się znudziła? Tego się nie dowiemy... Co spowodowało opiekun zostawił ją w mróz na targowicy i odjechał? A przecież Perełka jest jeszcze psim dzieckiem! Suczka błąkała się kilka dni, wygłodniała i prosząca o uwagę każdego przechodnia. Obecni opiekunowie znaleźli ją leżącą na mrozie całą pokrytą lodem! Suczka musiała sypiać tak prawdopodobnie kilka dni! Jak powiedziała mi Pani, u której przebywa Perełka, psiak był przerażony, zziębnięty i zupełnie zdezorientowany! Seniorka rodziny podjęła decyzję, że suczka do czasu, kiedy znajdzie dom zostanie zabrana do ich rodziny. Opiekunowie Perełki mieszkają w bloku i mają już jedną suczkę Lunę, psiaka rasy husky. Suczki się akceptują, choć początki były trudne. Perełka, według opinii opiekunów jest bardzo wdzięczna za przygarnięcie i daje to odczuć całym swoim zachowaniem. Chodzi za opiekunami krok w krok, leży u ich stóp, nie wszczyna awantur z Luną. Państwo podejrzewają, że Perełkę ktoś wyrzucił z samochodu, na spacerze podchodzi bowiem do każdego otwartego samochodu i zagląda w nadziei, że odnajdzie swojego pana... Perełka jest zdyscyplinowana, przywoływana natychmiast przychodzi, nie oddala się. CZY KTOŚ POKOCHA PEREŁKĘ? Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] 660 584 176[FONT=Arial] [/FONT] Alegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=936857937 Quote
mamanabank Posted December 26, 2009 Author Posted December 26, 2009 I jeszcze trochę Perełki i Luny Quote
mamanabank Posted December 26, 2009 Author Posted December 26, 2009 W wolnej chwili edytuję pierwszy post i poprawię tekst, bo na razie wkleiłam żywcem Quote
Romka Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Perełka jest trochę podobna do naszej schroniskowej Żabci! Quote
mamanabank Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 Perło, niech Cię ktoś wypatrzy! Quote
Romka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Rozmawiałam dzis z pania ,która opiekuje sie Perełka,obiecała,ze syn zaloguje sie na dogomanii i pomoze nam przy szukaniu domku dla Perełki! Quote
perdusia Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Jesteśmy tymczasowymi opiekunami Perły, która coraz mocniej się do nas przywiązuje i my do niej też. Więc prosimy nie zwlekać i dzwonić pod podany wcześniej numer tel. bo rozstania są bolesne Quote
mamanabank Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Podnoszę prośbę! Perełka do domu! Quote
mamanabank Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 perdusia, czy Perełka jest zaszczepiona? Quote
perdusia Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 My jeszcze z nią nie byliśmy u weterynarza. Quote
Romka Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='perdusia']Jesteśmy tymczasowymi opiekunami Perły, która coraz mocniej się do nas przywiązuje i my do niej też. Więc prosimy nie zwlekać i dzwonić pod podany wcześniej numer tel. bo rozstania są bolesne[/QUOTE] Perdusia widzę,ze dotrzymałas słowa!Cieszy mnie to bardzo,że widze Cie na watku!Czytaj nasze inne watki moze będziesz chciała nam pomagac w adopcji łowickich psiaków! Quote
Romka Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='mamanabank']perdusia, czy Perełka jest zaszczepiona?[/QUOTE] Uzupełnie,że kiedy robiłysmy zdjęcia Perełce to w prezencie dla niej przekazalysmy preparat przeciwpchelny,który osobiście zakropliłysmy w kark! Quote
perdusia Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Perełka jest już odrobaczona, właśnie moja córka uczy ją komendy lezeć i zdechł pies, ale Perełka jest bardzo nie cierpliwą uczennicą. Quote
perdusia Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Perła i Luna bardzo się zżyły mała nie lubi wychodzić i zostawać bez dużej. Quote
Romka Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Perełka wie co dla niej najlepsze!Zakolegować sie z Luną!Ja tez mam w domu 2 psiaki i jest ok!Choć poczatki były trudne!U Twoich dziewczyn Perdusiu poszło to raczej bezbolesnie! Quote
Romka Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Napisz coś o małej !Jaki ma charakter, co lubi! Quote
perdusia Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 No raczej dobrze, że Luna jest łagodna, postaram się dodać jeszcze kilka zdjęć psów w czasie zabawy. Quote
mamanabank Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Czyli Perełka to mała, pewna siebie zadziora? Quote
perdusia Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Perełka jest bardzo żywym dzieckiem, zaczepia Lunę, a nawet zaczyna z dużą, z tym, że Lunie to odpowiada, bo ma się z kim bawić. Perła stała się dużo śmielsza, to żywe srebro i jest zazdrosna o Lunę(próbuje jej wszystko zabierać, jak się dużą przytula to Perła wciska się w środek). Quote
Romka Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 To tak jak z małymi dziećmi u mnie jest to samo!Pako robi wszystko zeby być blisko mnie jak tylko nie widzi Romcia!:lol:Romcia jest szefowa w tym zwiazku!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:A Romcia karci Pako jak tylko jest zbyt blisko mnie!:mad: Quote
perdusia Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 U Luny zazdrość objawia się obrażaniem na cały świat, a Perełka chyba jeszcze nie umie się obrażać chociaż widzę, że uczy się od Luny. Quote
Romka Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Jak na tak krótki czas Perełka ma dość dużą ogladalność! Quote
perdusia Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Cieszy mnie to. Może znajdzie się ktoś u kogo zagości ona w sercu i w domu na zawsze. Quote
mamanabank Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Poprawiłam już opis, żeby się lepiej czytało Quote
Recommended Posts