Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]Wątek zakładam na prośbę Romki, która wie więcej na temat Perełki

[SIZE=4]

Perełka jest już zaszczepiona i wysterylizowana

Deklaracje na sterylizację:

125zł - skarpeta łowicka
50zł - perdusia
30zł - argusiowa
25zł - UMilki
20zł - hesia

Razem 250zł :multi::multi::multi: Dziękujemy!

Perełka miała kiedyś dom, miała tez swojego opiekuna, który prawdopodobnie o nią dbał! Wygląd Perełki świadczy o tym, że Perełka musiała być kiedyś pieskiem domowym! Jest czyściutka, nie brudzi w domu i jest bardzo łagodnym psiaczkiem! Dlaczego Perełka straciła miłość swojego właściciela, czy się znudziła? Tego się nie dowiemy... Co spowodowało opiekun zostawił ją w mróz na targowicy i odjechał? A przecież Perełka jest jeszcze psim dzieckiem! Suczka błąkała się kilka dni, wygłodniała i prosząca o uwagę każdego przechodnia.
Obecni opiekunowie znaleźli ją leżącą na mrozie całą pokrytą lodem! Suczka musiała sypiać tak prawdopodobnie kilka dni! Jak powiedziała mi Pani, u której przebywa Perełka, psiak był przerażony, zziębnięty i zupełnie zdezorientowany! Seniorka rodziny podjęła decyzję, że suczka do czasu, kiedy znajdzie dom zostanie zabrana do ich rodziny. Opiekunowie Perełki mieszkają w bloku i mają już jedną suczkę Lunę, psiaka rasy husky. Suczki się akceptują, choć początki były trudne.
Perełka, według opinii opiekunów jest bardzo wdzięczna za przygarnięcie i daje to odczuć całym swoim zachowaniem. Chodzi za opiekunami krok w krok, leży u ich stóp, nie wszczyna awantur z Luną. Państwo podejrzewają, że Perełkę ktoś wyrzucił z samochodu, na spacerze podchodzi bowiem do każdego otwartego samochodu i zagląda w nadziei, że odnajdzie swojego pana... Perełka jest zdyscyplinowana, przywoływana natychmiast przychodzi, nie oddala się.
CZY KTOŚ POKOCHA PEREŁKĘ?
Kontakt w sprawie adopcji:
[/FONT] 660 584 176[FONT=Arial]

[/FONT]

Alegro
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=936857937

• Replies 268
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesteśmy tymczasowymi opiekunami Perły, która coraz mocniej się do nas przywiązuje i my do niej też. Więc prosimy nie zwlekać i dzwonić pod podany wcześniej numer tel. bo rozstania są bolesne

Posted

[quote name='perdusia']Jesteśmy tymczasowymi opiekunami Perły, która coraz mocniej się do nas przywiązuje i my do niej też. Więc prosimy nie zwlekać i dzwonić pod podany wcześniej numer tel. bo rozstania są bolesne[/QUOTE]

Perdusia widzę,ze dotrzymałas słowa!Cieszy mnie to bardzo,że widze Cie na watku!Czytaj nasze inne watki moze będziesz chciała nam pomagac w adopcji łowickich psiaków!

Posted

[quote name='mamanabank']perdusia, czy Perełka jest zaszczepiona?[/QUOTE]

Uzupełnie,że kiedy robiłysmy zdjęcia Perełce to w prezencie dla niej przekazalysmy preparat przeciwpchelny,który osobiście zakropliłysmy w kark!

Posted

Perełka wie co dla niej najlepsze!Zakolegować sie z Luną!Ja tez mam w domu 2 psiaki i jest ok!Choć poczatki były trudne!U Twoich dziewczyn Perdusiu poszło to raczej bezbolesnie!

Posted

Perełka jest bardzo żywym dzieckiem, zaczepia Lunę, a nawet zaczyna z dużą, z tym, że Lunie to odpowiada, bo ma się z kim bawić. Perła stała się dużo śmielsza, to żywe srebro i jest zazdrosna o Lunę(próbuje jej wszystko zabierać, jak się dużą przytula to Perła wciska się w środek).

Posted

To tak jak z małymi dziećmi u mnie jest to samo!Pako robi wszystko zeby być blisko mnie jak tylko nie widzi Romcia!:lol:Romcia jest szefowa w tym zwiazku!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:A Romcia karci Pako jak tylko jest zbyt blisko mnie!:mad: