Jump to content
Dogomania

Chorzów dn. 10.09.2006r. Krajowa

Recommended Posts

Posted

JustynaJK napisał(a):
ale jesteście nietolerancyjni!
mnie to wogóle nie przeszkadza

Mnie też dopuki nie deptają innych psów :shake:

• Replies 660
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja wstawilam galerie BOGi JUNIOR + BIS Junior na strone oddzialu. jest osobna galeria i pojedyncze zdjecia przy finalach.
reszta potem ;)
wiekszosc zdjec Marysia Gondek jest tez kilka ktore ktos podeslal ale nie wiem jak podpisac autora :(
milego ogladania.

Posted

Pewnie lud im pękał pod nogami :diabloti: takie tony tam brzmiały

Posted

[quote name='Lazarus']a ja wstawilam galerie BOGi JUNIOR + BIS Junior na strone oddzialu. jest osobna galeria i pojedyncze zdjecia przy finalach.
reszta potem ;)
wiekszosc zdjec Marysia Gondek jest tez kilka ktore ktos podeslal ale nie wiem jak podpisac autora :(
milego ogladania.
Lazaruski Drogie - na stronie jest błąd! W Bis Juniorów V gr. na Ii miejscu był samoyed a jest wpisana zupełnie inna rasa...
Pzdr.

Posted

[quote name='Rul']

piekne psiaki, jaka to rasa? Drugi ma piękne spojrzenie :diabloti:

Te dwa wątrobiane psy to wachtelhundy - czyli inaczej płochacze niemieckie. Świetne na ptactwo, sprawny dzikarz , niezły tropowiec. Należą do gr. VIII FCI.

Posted

Ja siedzę w myśliwskich z racji Opusa, a przecież trudno znać przynależność wszystkich ras do grup FCI. Od choćby Cinerrco czy pies Faraona , a choćby dalmatyńczyk - lata był w grupie IX - psów ozdobnych. Teraz jest u nas w gończakach.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Prezesie, to był tylko mały wytyk w stosunku do cudnej wiekszej całości! Zależne czy nie - wystawa naprawdę byla udana!
Tylko nikomu nie zdradzaj, gdzie, jak, u kogo, jakim sposobem i ile Was kosztowała taka piękna pogoda, dobrze?!:lol:
Kasiu, pilnuj dobrze Prezesa, bo może ktoś Go będzie chciał podkupić z innych Oddziałów?
Uściski i ucałowania.
Pzdr.

PREZESA ZA NIC NIE ODDAMY!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='Asiaczek']Tak wiem. Dla mnie np. gr. II to pinczery i sznaucery, a dopiero lata świetlne za nimi... molosy. No co ja na to poradzę?
pzdr.

:crazyeye: :crazyeye: to pinczery są w II grupie? :lol:
dla mnie II grupa to bernardyny, niufki, bernenskie, dogi i sznaucery :lol:
takze Asiaczek nie przejmuj się, sama nie jesteś ;)

Posted

A ja na grupach się teoretycznie znam, ale tego ze dalmatyńczyki byly w IX gr to nie slyszalam! Jestem chyba za mloda na takie czasy! Przecież one tam zupelnie nie pasują! :)

Posted

[quote name='Asiaczek']Musia - alez Ty jesteś mądra. Dla mnie VII i VIII gr. to czarna magia. Chyba powinnam się podszkolić.
Pzdr.

Oj Asiaczku :cool3: :mad: Trzeba się szkolić w wyżlach i GR VIII oj trzeba ! :lol:

A tak na marginesie to VII i VIII sie jedna kreseczką róznią :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Agasia - pierwszy z brzegu katalog -
III wystawa psów rasowych w Katowicach - 26.4.1992 r

18 zgłoszonych dalmisiów - numery 1093 - 1110 - grupa IX, pośród chihuahua, cavalierków, maltańczyków.
A tak przy okazji - znane hodowle - uśmiechnieta wielocętka, kontradomino, usmiech dalmacji, z kojca Brendy.
wtedy ta rasa dziesiatkami niekiedy bywała.

Posted

Asiaczek napisał(a):
A to dlaczego?! Przecież sędziowie też nie znają wszystkich grup...
Ja sie gubię tylko w VII i VIII, a oni w o wiele większej ilości grup. A są allrounderami...
Pzdr.

Asiaczku ja tylko zażartowałam ;)

Posted

Asiaczek napisał(a):
A to dlaczego?! Przecież sędziowie też nie znają wszystkich grup...
Ja sie gubię tylko w VII i VIII, a oni w o wiele większej ilości grup. A są allrounderami...
Pzdr.

zapewniam Cię,że na egzaminie sędziowskim jesteś pytana ze znajomości wszystkich grup,a jak ktoś z sędziów nie zna to tylko o jego wiedzy kynologicznej żle świadczy