Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zaczęłam pisać sobie zestawienie wszystkich psów biegających w agility :user: i w związku z tym mam prośbę do wszystkich.:help1:

mam wyniki PPA Płock, PPA Legnica, PPA Warszawa (chociaż tu nie jestem wszystkiego pewna)
z tych 3 zawodów wyszła już lista 70 par (pies+przewodnik)
chciałabym dołożyć do tego

1. brakujące oficjalne zawody

• PPA Warszawa (do sprawdzenia)
    • PPA Sopot
    • MPA Poznań

• zawody nieoficjane

• IAL'e
    • zawody FORTU z czerwca
    • Płockie o tabliczkę czekolady
    • Płocko-Bydgoskie Sylwestrowe

innych chyba już nie było, a podejrzewam, że z "nieoficjalnych" zawodów może dojść drugie tyle zawodników

jeżeli posiadacie te wyniki (lub pominęłam jakieś zawody - to też proszę o info i wyniki:multi: ) prześlijcie je do mnie :modla:

dodatkowo, "wymyśliłam" sobie "ranking psów biegających w Agility", gdzie za DIS dostaje się 50pkt. karnych a za nieobecność na zawodach 100pkt. karnych.
    jeżeli ktoś w ciągu jednych zawodów biegł dwa razy "próby pracy" (przejście do klasy wyższej) to wprowadzany był tylko wynik lepszy.

jeżeli chodzi o rankingi i zestawienia szczegółowe - nie będą one wykorzystywane w ŻADNYCH celach sugerujących "lepsze" bądź "gorsze" pary
    mogą natomiast pokazywać ilu zawodników biega na zawodach i może będzie można je wykorzystać aby było więcej zawodów oficjalnych.
    natomiast sama informacja ile nas biega, w jakich klubach/miastach, jakie rasy, może być ciekawe do celów statystycznych (a może do tego aby oddziały ZK zainteresowały się tym sportem:cool3: )

ps.1
    jeżeli w przedstawionym pliku zauważycie jakieś błędy (nieraz brakuje nazwy klubu bądź rasy psa to :user:
    http://www.naszezwierzaki.com/zrzuty/ranking_2005.xls

Posted

Hej !!!

Oto kilka informacji :
    Anna Filiks z psem Parys z Kojca Coli , klub De Luks Wroclaw
    Anna Sadowska z Sara tez De Luks
    Krzysiek Tlaga z Zuzia - De Luks
    Irena Kempinska - De Luks

Na razie to tyle w informacjach ogolnych :) o zawodnikach
    Jak poprawisz to mozesz skasowac ta wiadomosc :D

Pozdrawiam
    Aga

Posted

W Poznaniu zadebiutowała też GRACJA Obornicki Nornik (parson russel terrier) z Iwoną Kalisz, 1 miejsce w SA1 miała :lol:, klub oczywiście EXTREME DOG.

Kasia Urbaniak z bokserką Tori, Magda Sadowska ze spanielem OMAR ze Sztormowej też należą do Klubu EXTREME DOG.

Hmmm, a może skoro już ranking, to odejmować jakieś punkty karne za zmieszczenie się na podium?

(i teraz przepraszam, to są w sumie drobiazgi, może nie takie ważne, ale ja taki upierdliwiec jestem:
    CIR Bonny Dux to mallinois, nie tervueren
    a MIRANDA i OMAR ze Sztormowej to zdecydowanie cocker spaniele, a nie cocer spaniele).

Ha, i jak potraktować psy, które w międzyczasie zrobiły wyższą klasę na niepolskich zawodach?

Posted

(i teraz przepraszam, to są w sumie drobiazgi, może nie takie ważne, ale ja taki upierdliwiec jestem:
    CIR Bonny Dux to mallinois, nie tervueren
    a MIRANDA i OMAR ze Sztormowej to zdecydowanie cocker spaniele, a nie cocer spaniele).

nie sprawdzałąm - kopiowałam
    http://www.szkoladlapsow.pl/zawody_legnica_2005.html :lol:

co do klas
    to ja dodałam je tylko aby móc zrobić zestawienie ile psów biega w jakiej klasie - czyli oczywiście dawajcie to pozmieniam:multi: