Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiu ale właśnie nie wiem, jaki. Bo nie jestem w stanie przewidzieć. Musze cos innego wymyslać. Wykreslę telefono w ogóle i tylko podam meil fundacji. Innego wyjścia nie ma.

Posted

A rozumiem nie wiedziałam ( rozum w piętach) ,ze podałas mój tel w ogłoszeniu !! Myslałam ,ze dzwonia najpierw do Ciebie. Ja to mowiąc szczerze jeszcze na rozmowy pierwsze z ogłoszen sie nie nadaje- albo wszystkich wystrasze albo zgodzę sie na wszystko :(- NIE MAM WPRAWY !! Więc mnie Gosia z tym nie zostawiaj PLISSS !! ALE jako informator o cechach psa bardzo proszę . Na razie na wszelki wypadek kazdy tel odbiore , nie chce marnowac szans adopcyjnych małej !!

Posted

Dzwoniła do mnie przed chwila przemiła Pani z Warszawy. Pani pracuje na 1/2 etatu, sporo jest w domu. Ma 13 letnią bardzo łagodna, małą sunię i szuka drugiej malizny do adopcji. Zawsze Pani miała tzw. znajdki. Teraz chce przygarnąć małą sunię, żeby nie zdominowała Jej sunieczki.
Pani chce sama przyjechać po psinkę do Poznania - bardzo mi się podoba. Długo rozmawiałyśmy.

Jesli do jutra ewentualni właściciele się nie odezwą żeby potwierdzić, umówiłam się wieczorem na telefon.
I może lalunia pojedzie do domku!

Posted

Napewno domek sie znajdzie, w ogole małe psiaki szybko domy znajdują i duże zainteresowanie jest, ja mam wiekszy odzew przy takich małych suczkach dorosłych po sterylce niż przy szczeniakach, dziś tez dzwoniła do mnie kobieta, chciała suie która ma już dom, podałam jej strone fundacji może jakis psiaczek sie spodoba... oby ta "włascicielka " sie nie odzywała więcej po Lalę,

Posted

Nikt się nie odezwał. Chyba skutecznie zadziałała konieczność zwrotu pieniędzy za zabiegi wet. które suni zaordynowaliśmy. Dam znać co wyszło z rozmowy.
W ogóle są chętni na małe sunie, a na małe pieski nie ma - a my mamy małe psiaki.

Posted

Myszka lala ma domek. Jutro po południu przyjeżdża samocvhodem z Warszawy Pani Grażyna z Synem - specjalnie po Lalę. Już się nie mogą jej doczekać. Coś mi się zdaje, że kolejna malizna super trafi.

Posted

Lala ma dom = DS w Poznaniu i to cieszy . Niestety mam trochę kaca bo super domek ( recze głową) pojawił sie niespodziewanie w postaci dotychczasowego " sylwestrowego" DT !!!! No po prostu sie zakochali i we 3 ( 2 dorosłe osoby + psia :crazyeye: ) postanowili ,ze nie moga sie rozstać ! PRZY CZYM SZKODA TEGO SUPER DS W WAWIE DLA MAŁEJ SUCZKI , rozmaweiałam z Pania Grazyną na prawdę szkoda jej domku . Miałam nadzieję ,ze Lala pojedzie do Warszawy a młodzi ludzie z Poznania wezmą następną biedę . Niestety tym razem wybór był natychmastowy i nic nie mozna poradzic na to ,ze tu 1 pies + 2 domy chetne i gotowe a wokół inne super psiaki CZEKAJA:-(:-(. E.... życie !!!!
A w ogole to szkoda bo mys;lałam ,ze " młodzi" raczej zdecydują sie na bycie DT i to był by czysty zysk !!!
Swoja drogą jednak Frodo i Lala prosto ode mnie szybko pojechali do DS i to mnie pociesza :lol:.
snuszkak - obydwa psiaki były z " Twojej reki" mam nadzieje ,ze sie cieszysz !!

Posted

Wspaniale, że dziewczynka tak szybko znalazła dom :) Szkoda troszkę tego domku w Warszawie, więc może warto tej Pani podesłać jakąś inną, niewielkich rozmiarów bidulę?

A tak w ogóle wymyśliłam takie podsumowujące równanie:

Psiak uratowany przez Snuszkak + DT u Jkp + opieka fundacji = szybkie i wyjątkowo udane adopcje :evil_lol:

Oby jak najwięcej takich szczęśliwych zakończeń :)

Posted

snuszkak - obydwa psiaki były z " Twojej reki" mam nadzieje ,ze sie cieszysz !!

pewnie że się cieszę! Nasze powiązanie faktycznie przynosi szczęście :):)

swoja drogą to Lala ładnego figla zrobiła z tym pozostaniem w DT, szkoda troszkę że go straciliśmy ale no cóż każdy ma prawo się zakochać :loveu:

Pani z Wawy warto by było jakąś bidulkę podrzucić, szkoda by fajny domek się zmarnował.

Więc teraz czas na zasłużone podziękowania : oczywiście największe dla jkp za zaoferowanie DT w nagłej sytuacji, dla nowego domku Lali za przygarnięcie malizny, dla Ani za pomoc w transporcie bez którego psinki nie można było zabrać, Lilmo i Supergodze za ogłoszonka i serdeczne podziękowania dla wszystkich kibicujących i odwiedzających wątek Lali :multi:

jak ja lubie takie zakończenia... :diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

Wiesci z domku ( tel):
Wszystko OK , mała sie zaaklimatyzowała, wariuje na sniegu ( nikt nie rozumie dlaczego takie CHucherko lubi snieg :crazyeye: ). Zżarła co prawda kilka rzeczy ale " włascicielesie się podłożyli" z głupoty zostawili do zjedzenia :mad::mad:. Własnie została zaczipowana i zaszczepiona. Sterylka " rozpoznana finansowo" i jest w najbliższym planie.
W domu jest superowa , aktualnie " podrywa " Babcie coby zostawac u Niej w czasie nieobecnosci włascicieli :evil_lol: spryciara !!
Dodam jeszcze ,ze młodzi własciciele nie byli specjalnie obyci w psim swiecie i pewnie w koncu kupiliby psiuta z interentu ( Rodzice kupili na giełdzie w Poznaniu = BRRRR.......:-() A tak ,teraz poczytali i chodza cali dumni ,ze zakochali sie w psie " uratowanym" , juz znaja wiele tragicznych historii ( takze te dlaczego sprawdza sie DS !!!!) i w ogóle ŚWIADOMI są:multi::multi::multi:.
To fajnie bo na całe swoje " rodzinne zycie " pewnie to zapamietają i mamy kolejnych Ludzi przez duże L ,ktorzy wiedza o co chodzi ;).
Snuszkak - dopisz sobie do kolejnych "uratowanych ŻYĆ " takze tę sunię :loveu:

Posted

ja zapomniałam tytuł głupia zmienić :)

Dzięki jkp za wieści z domku Lali, ciesze się że wszystko dobrze :):)

PS list nie prowadze bo czasem az strach pomyslec ile tych biednych psow bylo :(

Posted

ania z poznania napisał(a):
Cieszymy się niesamowicie, że Lala ma taki fajny domek. A czy nowi Państwo dadzą się zaprosić na wątek i namówić na wstawianie zdjęć, duuuuuuuuuuużo zdjęć?

O taaak! Byłoby nam bardzo miło, gdyby nowi Państwo do nas zajrzeli :) Ja także bardzo się cieszę z tak pozytywnych wiadomości od Lali :)

• 6 months later...
Posted

Coby dopełnic formalności wieści poadopcyjne : Lala szczęśliwa ,śliczna i WYSTERYLIZOWANA :). Ma super domek kolezanke tej samej wielkosci do zabawy we wspólnym ogrodku itd