Jump to content
Dogomania

Pucek- pies idealny, zostaje na zawsze w DT :)))

Recommended Posts

Posted

bosh sensitive nam się kończy już, pomysle o jakimś bazarku ale już chyba wszystko wyprzedałam;).... dziś dużo nie zapłaciłam, 25 zł tylko

• Replies 881
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pani mieszka w bloku i po prostu myslała że Pucek jest mniejszy. zależało jej na jakimś malutkim, no a Pucek to średniaczek.

jutro znowu mały stresik, ale Pucek 2 zastrzyki zniósł dzielnie:)

Posted

teraz mieliśmy powtórkę zastrzyku. to było chyba takie jednorazowe odczulenie, nie wiem kazała dawać mu tylko mięso, oprócz wieprzowiny. suchej karmy też nie kazała dawać. ale kurcze, jak on będzie teraz tylko ryż i kurczaka jadł to ja nie nadąże gotować. powiedziała że wołowe surowe tez może jeść. no coż, będę kupować....

Posted

rozliczenia finansów? czyli za każdą kupiona rzecz- czyli mieso, gryzaki, przysmaki, karmę mam robic zdjęcie paragonu i tu wklejać?
jakoś nikt wcześniej nie zwrócił mi na to uwagi.....
na pierwszej stronie są linki do bazarków które były robione dla Pucka i linki do aktualnych ogłoszeń. . o ostatnim bazarku jest info na 26 stronie-jeszcze nie przeniosłam rozliczenia na pierwszą, dziś to zrobię.
z ostatniego bazarku np. 40 zł poszło na wizyte u weta, 20 zł na odkleszczenie i ok.40 zł na paliwo, 2 razy u weta byliśmy
wcześniej zbierałam na karmę dla alergików dla Pucka...wetka nam teraz odradziła wogóle suchą karmę.

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Surowe wolowe?........ceny sa koszmarnie wysokie.......

no niestety :/ nie powiedziała że musi to byc wołowe ale jeśli wierzowego nie może to jakie inne?

Posted

Fibi-każdy pies na którego zbierane sa pieniadze z bazarków -MUSI miec rozliczenie w wątku(najlepiej na pierwszej stronce) wpływów bazarkowych i psich wydatków, które uzupełniasz wg potrzeby.
Paragony, rachunki za weta, karme trzymasz u siebie-skany nie sa potrzebne. W tej chwili nie widac ile wpłynelo, ile jest na "koncie" Pucka, czy masz za co go leczyć, czy jest na minusie.
Uzupełnij proszę, bo zgodnie z regulaminem:
http://www.dogomania.pl/threads/195671-Zablokowani-sprzedajacy-i-zablokowane-cele.
moderatorzy zamkną wątek i ani bazarków, ani innych wpłat pies już nie otrzyma.

Roboty trochę będzie-ale potem pójdzie z górki.

Tu masz mniej więcej jak to wyglada:
http://www.dogomania.pl/threads/191563-Cudny-rudzielec-zbieramy-deklaracje-brakuje-40-z%C5%82!!!-Szukamy-domu!!!
http://www.dogomania.pl/threads/178933-TOFIK-bardzo-chory-BORDOG-POJECHA%C5%81-DO-DOMU-!!!!!!!!

P.s . Jeśli chcesz podawać najmniej alergizujące mięso-to oprócz wołowiny możesz również kupować mielone indycze....a najlepiej rybę w płatach mrożona, do tego ryż/makaron i warzywka. Zero czegokolwiek z kurczakiem.

Posted

tak,a wetka mi doradzała kurczaka :/ Wy odradzacie. suchą tez mi odradziła.... to czym ma go karmić? Pucek waży 20 kg i mało nie jada- zresztą widać ;)

cioteczko beniu, przepraszam. po prostu miałam już 2 bardzo niemiłe sytuacje na dogomanii i odebrałam to jako sugestię że zarabiam na Pucku..........

postaram się od dziś wziąć za to. uzupełnię w pierwszym poście to co ostatnio poszło u weta, to co wczoraj wydałam.

Posted

tylko Pucek ryb nie lubi :/ może się jakos przekona.....

a wogóle to miałam zapytanie o Pucka

"Witam,
jestem zainteresowana pieskiem. Prosiłabym o jakieś zdjęcia Pucusia :) mam pytanie, czy piesek w tym wieku zdoła się do mnie przyzwyczaić? Do tej pory wychowywałam psy od młodości i nie mam doświadczenia z psychiką psa po zmianie właściciela. Pochodzę ze świętokrzyskiego, dlatego chętnie skorzystam z ewentualnej pomocy przy dowiezieniu pieska :)

Pozdrawiam,
Ramona"

tylko że wysyłałam zdjęcia, odpisałam a od tamtej pory cisza:shake:

Posted

fibi:) napisał(a):
tak,a wetka mi doradzała kurczaka :/ Wy odradzacie. suchą tez mi odradziła.... to czym ma go karmić? Pucek waży 20 kg i mało nie jada- zresztą widać ;)

cioteczko beniu, przepraszam. po prostu miałam już 2 bardzo niemiłe sytuacje na dogomanii i odebrałam to jako sugestię że zarabiam na Pucku..........

postaram się od dziś wziąć za to. uzupełnię w pierwszym poście to co ostatnio poszło u weta, to co wczoraj wydałam.

Sugestiami się nie przejmuj -mój wpis, to nie sugestia, tylko porada.;)
Ja równiez rozliczenia dokładne bazarkwe robie dopiero po wejściu nowego regulaminu-wczesniej nie było to potrzebne...ale jak zobaczyłam ile wątków psów zostało zablokowanych(wątków-nie tylko bazarków) trzeba się było wziąć za księgowość:evil_lol:
Z drugiej strony takie rozliczenie bardzo ułatwia darczyńcom jakiekolwiek wpłaty-bo jak przejrzyście widać, że w kasie psiej pusto -szybciej się serducho finansowe otwiera.

Posted

Jeśli chodzi o alergie- w tej chwili bardzo często się zdarza i to przeważnie na kuraka-zresztą na wołowinę tez...Mam trzy psy z alergią-jednego z całkowitą na kuraka, dwa pozostałe powoli "wyrastają" .Wiekszośc karm nawet z jagnięciną, czy rybą ma w składzie tłuszcz drobiowy-stąd takie eksperymenty(z wydającymi się dobrymi karmami) spełzają na niczym. Gdyby pies miał zaplecze finansowe-zaproponowałabym karmę TOTW z rybą-bo jako jedna z nielicznych nie ma w sobie grama tłuszczu drobiowego. Jednak jak kasy brak -gotowanie-indyk lub ryba. Ważne jest to, aby pies absolutnie nie dostawał nic ponad to-bo nawet najcieńszy plasterek szyneczki, czy kiełbaski spowoduje , że nasza praca pójdzie na marne.

Posted

wiem, już dziś tez powtarzałam dziadkom żeby mu nie podrzucali żadnych kiełbasek ani nic w tym stylu. poza tym Pucek do nich nie chodzi beze mnie- jesli ja jestem w domu to on ze mną, albo pod drzwiami ;) zamiast się bawić na podwórku.

prawdopodobnie od 1 kwietnia ide do pracy więc będzie mi łatwiej finansowo ;)

no póki co od 3 dni Pucek jadł tylko zupę z kurczakiem i wczoraj wołowinę. nie drapie sie póki co.....

Posted

Hm...alergia tak szybko nie przechodzi-zanim alergeny wypłucza sie z organizmu mija kilka dni(czasami nawet tygodni).
...a może to dobrobyt wydrapuje??:evil_lol:
Jest taka prawidłowość(znam to z autopsji:evil_lol:), że biorac zabiedzonego, bezdomnego psa-chcemy mu wynagrodzić krzywdy jedzeniem i... no właśnie-za wysoka dawka białka w jedzeniu powoduje ogromne drapańsko. Tu wystarczy tylko trochę spasować z mięskiem i bedzie ok.

Posted

no od pierwszych zastrzyków minęło 5 dni. ale serio sie nie drapie.... wcześniej to kilka razy na dzień zbierałam tony sierści, teraz jest ale ciutkę.

nie wiem, to nie mój temat:/ pierwszy raz mam psa z alergią :(

hmm cioteczko Pucek jak do mnie trafił był grubszy niż jest teraz ;) więc w zasadzie to ja mu ograniczałam jedzenie.

zrobiłam na pierwszej stronie rozliczenie jako takie. jeszcze wezmę od wetki jakis rachunek i nazwy leków które dostał w zastrzyku.

Posted

To okropna jesteś niezmiernie-psa na dietce?:diabloti:
Powodów drapania psiego naprawdę jest mnóstwo-może być alergia, przebiałkowanie, grzyb, nużeniec, świerzb, albo dzicy lokatorzy -ale jak jest pod opieką weta, to na pewno wykluczył w/w przypadłosci.

Fibi-tytuł jeszcze zmień -toż kasa pusta-pomoc finansowa potrzebna!

Posted

w sumie żadnych zeskrobin nie miał pobranych:shake: powiedziała że jeśli po tych zastrzykach mu się nasili to znak że to grzybica:roll:
może wybiorę się tez do drugiego weta, jak myślicie? zobaczyć co inny mi powie?

co do finansów- damy radę;) od siostry i cioci dostałam trochę rzeczy- bo swoje co mogłam to wyprzedane:evil_lol: - to zrobimy jakiś bazarek
dobija mnie leczenie u dermatologa- 470 zł na miesiąc:mad:. bo gdyby nie to, to nawet bym bazarów nie musiała robić;)