Oskarek Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Witam wszystkich poszukuję psa do : -uprzyjemnienia sobie życia :) - pilnowania domu z ogrodem Mam owczarka niemeickeigo ale niestety rodzice nie chcąmi go oddać :)) I teraz stoję przed wyborem psa rozpatruję właśnie Owczarka i sznaucera olbrzyma. Prosiłbym o opinie czy taki pies sie do tego nada??? Czytałem że saogromnmi pieszczochami i tu sie zastanawiam czy będą mogły ileś godzin spędzać na dworzu zamiast w domu. W domu jest także żywa 4- latka ale to z tego co czytałem dla sznaucera nie powinno być przeszkodą wręcz przeciwnie. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi Quote
Justa Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Zależy co rozumiesz przez 'ileś godzin':roll: Wiosna, lato nawet ciepła jesień - ja myslę, że pies mógłby przebywac na dworzu w ciągu dnia, ale z możliwością wejścia do domu. Pod żadnym pozorem pies do kojca, do budy itp. Będzie po prostu nieszczęsliwy - to psy rodzinne, pełne ciepła i przywiązania do rodziny, potrzebują z nią być. Z zostawaniem w samotności - wiadomo kiedyś musimy pracowac, uczyć się itp, więc taki już psi zywot, ze na te kilka godzin musi zostać sam. Mój tez zostaje. Ale jakoś nie widzę olbrzyma przy budzie czy w kojcu:roll: Chyba, że coś źle zrozumiałam ;) Z dogadywaniem z dziećmi myślę, że problemu nie będzie. Musi mieć od małego z nimi do czynienia;) Quote
Oskarek Posted January 27, 2006 Author Posted January 27, 2006 Dokadnie chodzi mi o przebywanie w dzień na dworzu pod nieobecność domowników. W żadnym razie przy budzie czy w kojcu. Jak najbardziej będzie miał wstęp do domu. Quote
Justa Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Więc ja myślę, że chyba nie ma przeciwwskazań. Na tyle na ile miałam kontakt z olbrzymami, bo sama mam miniaturę. Ale rodziłabym jeszcze poczekac na wypowiedzi właścicieli olbrzymów ;) Quote
Recommended Posts