Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piesek przebywa na podworku pod Tomaszowem Mazowieckim. Pieski sa dwa(Murzyn i Kamyk) - podobne, ale maja rozne charaktery, usposobienie, jeden łagodny, kochajacy zabawe, dzieci, choc dobrze tez sie sprawdza jako stroz, drugi bardziej klopotliwy- woli zaszyc sie w kacie, zakopac jedzenie na "czarna godzine", bardziej czujny - typ nieufnego kundelka z podkulonym ogonem.
Ja sama wezme jednego z psiakow - chcialam zabrac tego wesolego (wygladem przypomina czarnego skundlonego labradorka) ze wzglecu na to, ze mam male dziecko, ale jesli sytuacja bedzie tego wymagala zabiore ktoregokolwiek, aby tylko ten drugi znalazl dobry dom.
Mam zdjecia, ale nie bardzo wiem, jak je tu dodac, jestem tu "nowa"

obraczus87 napisał(a):
Poporsze o zdjecia psiaka, wiecej informacji. Temat zalozony nie w tym dziale...

gdzie pies teraz przebywa??

Posted

No ja jestem, ale...
w Tomaszowie to my DT nie mamy.
A jeśli mogą pobyć na podwórku do czasu znalezienia domu to lepiej niz oddawać do naszego schroniska, które teraz pęka w szwach...
aventura1 mogą?
w czym Ci pomóc? Karma? Tabletki na odrobaczenie? Coś na odpchlenie?
z budą byłoby gorzej, ale porozmawiam z Panią Prezes.
Pisz....

Posted

Wielkie dzieki za odzew, karme zapewnia sasiad, nie wiem,co bedzie od 1 stycznia bo podobno ich "pan" sprzedal dom, ale podobno - razem z psami, jednak znajac go, sadze, ze dal upust, aby pozbyc sie balastu, a dalej sprawa niewyjasniona. Nowi wlasciciele tez maja tam nie mieszkac, beda uzytkowac jako domek letni, a zima przed nami...
Dopoki jest troche cieplej, spie spokojniej ale mrozy znow nadejda. Budy maja ale takie male, bez zadnego ocieplenia, ostatnio jak tam bylam (mieszkam w Warszawie) to przy pomocy sasiada uprzejmego dostalam sie do srodka i otworzylam im taka szope gospodarcza, w ktorej sa stare materace i inne manele - troche ciepla dajace. Podobno ta szopa miala byc dla nich otwarta, ale sie zamknela, a ten gosc, ktory daje im jedzenie zlekcewazyl fakt, ze sie zamnkela...
Schronisko nie bedzie rozwiazeniem, bo tam pewnie tez zimno, a dla nich to bedzie szok.
Myslalam, aby moze znalezc kogos, kto zapewni im dom, nawet, jesli to ja mialabym zapewnic im fundusze na jedzenie. Mam na mysli jednego z nich, bo drugiego ja chce zabrac.
Teraz znow mialam jechac do nich, zobaczyc jak zyja, zawiezc cos extra do jedzenia, ale zepsul mi sie stary samochod, jutro oddaje do warsztatu, pytanie ile czasu potrwa naprawa..Ciesze sie, ze ktos z Tomaszowa sie odezwal. Dodam, ze pieski sa w Zarzęcinie
Jakby byly potrzebne jakies informacje, moze ktos chetny, to bardzo prosze o kontakt na aventura1@gazeta.pl lub tel 500 150 120 lub sms, jak trzeba natychmiast oddzwonie

Posted

Trzeba szukac kogoś, kto móglby psiakami sie zajać, przygarnąc do siebie na podwórko. Trzeba również RUSZYĆ z ogloszeniami. Inaczej sam domek sie nie znajdzie...i trzeba pomysleć nad płatnym Domem tymczasowym. Lecz w takim wypadku trzeba uzbierac deklaracje miesięczne na kwote około 310-360zł....

Posted

Zamiescilam ogloszenia na Lódzkiej i Mazowieckiej stronie, poza tym w necie w wieeelu miejscach, wczesniej oplakatowalam wiele miejsc, nawet jezdzilam pod Warszawe z ogloszeniami, bo wydawalo mi sie, ze tam ktos sie odezwie, ale zero odzewu. Oczywiscie tam, w tej wsi tez pozostawialam swoj nr tel, ale milczy. Ciesze sie, ze tu trafilam, Wy wiecie przynajmniej jak dzialac, mam nadzieje, ze bedzie skuteczniej. Ja tez mysle, ze znajdzie sie ktos, kto zajmie sie nimi, tak jak trzeba. Mowcie, radzcie, bede robic, co w mojej mocy

Posted

Przede wszystkim trzeba pomyslec o bezpieczeństwie tych psiaków.

Wklej tutaj prosze tekst do ogłoszeń, może warto ogłaszać dwa psiaki - tak jak pisałas, że zaopiekujesz sie tym, który zostanie. Spis stron ogłoszeniowych znajduje się tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/122313-Spis-stron-ogA-oszeniowych-post-1-i-2

Potrzebujemy równiez informacji o szczepieniach psów (czy maja aktualne).

Warto byłoby psy odrobaczyc i zaszczepić.

Acha i jeszcze jedna sprawa - wątek powinien sie znajdować w innym miejscu. Napisze do Moda o przeniesienie go. Tylko powiedz: na watek psy do adopcji w woj.mazowieckim czy łódzkim??

Posted

Jutro zajme sie kolejna porcja ogloszen, musze teraz niestety polozyc do snu mojego dwulatka, ktorego sama wychowuje. Odstawiam jutro auto do warsztatu niestety, ale jesli cos sie "zadzieje" bede do dyspozycji, mam wolne do 4.01.

Posted

Poprosiłam Moderatora o przeniesienie wątku do odpowiedniego działu, czyli PSy do adopcji, woj.maz.

Ocelotku czy Ty miałabys mozliwość podejść do psiaków i zobaczenia czy wszystko z Nimi w porządku??

Posted

obraczus87 napisał(a):
Poprosiłam Moderatora o przeniesienie wątku do odpowiedniego działu, czyli PSy do adopcji, woj.maz.

Ocelotku czy Ty miałabys mozliwość podejść do psiaków i zobaczenia czy wszystko z Nimi w porządku??

Nie dam rady.. ja nie mam prawa jazdy niestety i to mi utrudnia bardzo życie. I w tygodniu generalnie się nie wyrobię do południa praca, a popołudniu siedzę z dzieciakami w domu. Zaraz poproszę kogoś z samochodem tylko pomyślę kogo. Od poniedziałku do piątku jestem poza marginesem życia.

Posted

Jednego pieska może zabrać Zalozycielka watkau. Ale ten drugi sam tam nie może zostać. Trzeba poszukac dla Niego DT taniego... może ktoś z Waszych znajomych ma szanse na przygarnięcie psiaka do czasu znalezienia DS w zamian za karmę i drobna opłatę??
Na Hotel nie mamy raczej co liczyc....

Nie ma jeszcze żadnej osoby, która mogłaby do psiaków zajrzeć :(

Posted

Nie mam...
Kurcze nie mam.
Proponuję, żeby zadzwonić do Pani Prezes naszego towarzystwa może tam podjedzie? Z gminą porozmawia, żeby ktoś do czasu znalezienia domu do niego zaglądał?