Rav Posted October 19, 2003 Posted October 19, 2003 no ja jade na pewno :) to juz bylo dawno w planach.. Quote
Agnieszka_ Posted October 19, 2003 Posted October 19, 2003 No ja jak co roku jade do Wysokiej :D A tu są informacje dla zainteresowanych : 22 –23 listopada 2003 Komitet Organizacyjny VIII Jesiennego Międzynarodowego Wyścigu Psów Zaprzęgowych "O ZŁOTY BUT” Rada Sołecka wsi Wysoka – Wysoka Ochotnicza Straż Pożarna – Wysoka Łódzki Klub Przyjaciół Wilka „WATAHA” – Łódź Polski Otwarty Związek Stowarzyszeń Sportu Psich Zaprzęgów Agencja Reklamowo –Filmowa „Radocka Art.” Wysoka Hodowla Psów Rasowych „Z Radockiej Góry” w Wysokiej Konsultacja Kynologiczna Związek Kynologiczny w Polsce - Odziały w Krakowie i Katowicach Przewodniczący – Ryszard Drzazga – Sołtys wsi Wysoka Gospodarz Wyścigu - Andrzej Gałuszka - Przewodniczący Rady Sołeckiej wsi Wysoka Kierownik Wyścigu – Jerzy Prochal - Agencja Reklamowo – Filmowa „Radocka Art.” Wysoka Kierownik Trasy – Jacek Zawadzki - Łódzki Klub Przyjaciół Wilka „Wataha” Opieka medyczna – dr Andrzej Szopiński i dr Jerzy Płatek – ZPOZ w Wysokiej „ESKULAP” S.C. Sekretariat Wyścigu – Michalina Palarz – Prochal -Hodowla Psów Rasowych „Z Radockiej Góry” w Wysokiej Członek Komitetu – Bogdan Padacz – OSP Wysoka Członek Komitetu – Marek Wodniak - OSP Wysoka Obsługa Internetowa – Andrzej Czuchajew - „GRAFKOM” Systemy Komputerowe Wadowice Zapraszamy do odwiedzenia strony internetowej www,grafkom.pl/zloty_but. Drodzy Maszerzy ! 22 i 23 listopada 2003 spotkamy się po raz ósmy na Wyścigu „O Złoty But w Wysokiej, do której to wsi większość maszerów zna już drogę na pamięć. Tym razem wyścig odbędzie się na trasie znanej z pierwszej edycji Wyścigu. Start i Meta usytuowane będą obecnie na szczycie Radockiej Góry. Mamy nadzieję, że trasa spodoba się wszystkim zawodnikom i jeśli nic nie stanie na przeszkodzie – byłaby to stała trasa Złotego Buta w przyszłości. Nie obiecujemy, że będzie śnieg, nie obiecujemy, że nie będzie błota, natomiast mamy nadzieję na miłą i sportową atmosferę. Tradycyjnie już zamieszkamy w Domu Pielgrzyma przy Klasztorze Bernardynów w Kalwarii Zebrzydowskiej gdzie odbędzie się również wieczór maszera. Zapraszamy gorąco wszystkich chętnych do uczestnictwa w niedzielnej Mszy Świętej w intencji naszych piesków Pomysł z podziałem – każda rasa to jest klasa już się przyjął więc z klasami będzie jak zwykle. Do miłego zobaczenia – Jerzy Prochal Klasy Startowe wg. Regulaminu P. O. Z S. P. Z. + nowe O A B C Pulka SD Pulka SH Klasa Vello Skandynawska SD Skandynawska SH 1–Syberian Husky 2–Grenlandhund 3–Alaskan Malamute 4–Samoyed 5–Inne psy. Uwaga: Daną klasę uznaje się przy minimum 3-ech załogach. Zawody odbędą się według międzynarodowego regulaminu POZSSPZ Jeśli będzie śnieg – obowiązują narty i sanie. Przewodniczący – Ryszard Drzazga Gospodarz Wyscigu – Andrzej Gałuszka Sędzia Główny – Jerzy Prochal Sędzia Mety – Edmund Jarecki Sędzia Startu – Władysław Adamczyk Kierownik Trasy – Jacek Zawadzki Klub „WATAHA” Główny Lek.Wet. – Andrzej Zieliński Obsługa komputerowa – Krzysztof Haja Biuro Wyścigu czynne od piątku - 21.11.2003 od godz. 15.oo Dom Pielgrzyma - Klasztor Bernardynów w Kalwarii Zebrzydowskiej tel: tel: +48 692 73 43 63, 0602 742581 Zakwaterowanie. Dom Pielgrzyma - Klasztor Bernardynów w Kalwarii Zebrzydowskiej tel/fax: (0..) 33 876 55 39, 0608 211992 Ceny noclegu w Domu Pielgrzyma wynoszą od 25 do 35 zł za dobę wraz z śniadaniem. Za pieska w pokoju opłata 5 zł. Zgłoszenia przyjmowane będą do dnia 12.11.2002. Aby uniknąć zakłóceń organizacyjnych prosimy o dotrzymanie terminu. Zgłoszenia późniejsze nie gwarantują otrzymania kompletu upominków startowych. W chwili wysyłania kart zgłoszeń Organizatorzy nie mieli pewności czy zdołają wzorem lat ubiegłych przygotować dla wszystkich maszerów buty traperskie. Dla usprawnienia organizacji Wyścigu numery startowe będą wydawane w biurze Wyścigu w dniu 21 Listopada 2002 (piątek) na odprawie zawodników o godz. 21. oo. Zgłoszenia należy wysyłać na adres sekretariatu Wyścigu Opłata startowa ( mimo szczerych chęci nie udało się Organizatorom uniknąć tej uciążliwości) wynosi 50 zł od maszera i 10 zł od osoby towarzyszącej. W ramach powyższych opłat organizatorzy zapewniają gorące posiłki na mecie, poczęstunek na Wieczorze Maszera. Również dyplomy, upominki i nagrody oraz puchary. Miejsce Wyścigu. Tegoroczna trasa będzie taka sama jak podczas I-go Wyścigu w roku 1996, z tą różnicą, że Start i Meta usytuowane będą na szczycie Radockiej Góry. Długość nie przekroczy 10 km. Jeśli nie będzie śniegu – będzie nieco krótsza. Program Piątek – 21 listopada 2003 15.oo do 21.oo – przyjmowanie zawodników 21 oo – odprawa – omówienie trasy Sobota – 22 listopada 2003 7.oo do 8 – śniadanie 9.oo do 11.30 - odprawa weterynaryjna i techniczna przy starcie w Wysokiej 11.55 – Uroczyste otwarcie Wyścigu - Wysoka 12.oo – Start pierwszego zawodnika. 15.oo – Wyścig dla dzieci. 18.oo – Wieczór Maszera. Dom Pielgrzyma przy Klasztorze OO Bernardynów w Kalwarii Zebrzydowskiej Niedziela – 23 listopada 2003 8.oo – Msza Święta dla zawodników. 9.oo – odprawa weterynaryjna jak poprzedniego dnia 11.oo – Start wg czasów z poprzedniego dnia. Ok. godz 15.oo –Wręczenie nagród i uroczyste zakończenie Wyścigu o „Złoty But”- Wysoka Sekretariat Wyścigu: Radocka Góra 34-105 Wysoka tel: +48 338737780, +48 692 73 43 63, e-mail: radocka@wp.pl KARTA ZGŁOSZENIA IMIĘ I NAZWISKO ....................................................................... (Name, Vorname) DATA URODZENIA ...................................................................... (Gegurtadatum) ADRES ............................................................................................. (Adresse) ............................................................................................................ NARODOWOŚĆ ............................................................................. (Staatsangeharigkeit) KLUB ............................................................................................... (Vertein) KLASA ............................................................................................. (Klasse) NUMER BUTÓW ........................................................................... (Schuhgrosse) Obowiązkiem uczestnika jest przedłożenie dokumentów psów: - rodowód, - aktualne świadectwo zdrowia, - świadectwo szczepień, Ilość osób towarzyszących maszerowi ............................................. 1. Ze szczegółowym regulaminem Wyścigu, uczestnicy zostaną zapoznani na odprawie w dniu 21 listopada 2003. 2. Sprawy nie ujęte w regulaminie oraz jego interpretacja należeć będą do organizatora. 3. Każdy z uczestników bierze na siebie odpowiedzialność cywilną i finansową za zaistniałe wypadki oraz za ewentualne szkody spowodowane przez jego psy. 4. Przesłanie podpisanego zgłoszenia zobowiązuje do przestrzegania regulaminu Wyścigu oraz stanowi zobowiązanie materialne zgłaszającego do uiszczenia opłaty za start, bez względu na to, czy zawodnik wystartuje. ............................ ............................... data podpis Rasa psa Imię i przydomek psa Rodowód (dot. Kl. 1,2,3 i 4) Data urodzenia Quote
mike Posted October 20, 2003 Posted October 20, 2003 Agnieszko, skad masz te informacje? Strona złotego buta jest jeszcze nieuaktualniona.... :o Quote
kajka Posted October 20, 2003 Posted October 20, 2003 Agnieszko, skad masz te informacje? Strona złotego buta jest jeszcze nieuaktualniona.... :o No przecież Ewaka wysyłała do wszystkich zainteresowanych i o ile dobrze pamiętam do ciebie również :) Quote
ewaka Posted October 20, 2003 Posted October 20, 2003 Miłek, przecież jak tylko Prochal wysłał nam tekst, to od raszu wszytskim Was wysłałam, Tobie też!!!! (Przed nim był jeszcze jeden list do Ciebie, a propos bielskiego klubu - nie wiem czy dostałeś :( ) Co jest z tą twoją pocztą?? My jedziemy teraz do Ińska, a potem do Sobótki (15-16.11), potem do Prochala (21-23) a potem do Lublińca (29-30.11). Quote
ewaka Posted October 20, 2003 Posted October 20, 2003 Kajka, a ty to w ogóle odbierasz pracową skrzynkę?????? Quote
mike Posted October 20, 2003 Posted October 20, 2003 Ewa: no juz nie krzycz.... :oops: zaraz Ci wysyła maila. :roll: W Wysokiej jesteśmy na mur-beton 8) Jeszcze jedno pytanie, czy Lubliniec to ten Lubliniec na Śląsku, czy gdzieś w Polsce? Quote
kajka Posted October 20, 2003 Posted October 20, 2003 Kajka, a ty to w ogóle odbierasz pracową skrzynkę?????? Ewa no własnie nie krzycz.... :fadein: przecież odbieram cały czas a o co chodzi. Dostałam od ciebie info o zawodach. Quote
wiosna Posted October 20, 2003 Author Posted October 20, 2003 mike, lubliniec jest jakies 50km od gliwic.. to jest ten na slasku ;)) Quote
ewaka Posted October 20, 2003 Posted October 20, 2003 ale kajka zachwytu nad zdjęciami z naszym wspólnym "dzieckiem" nie widzę, które debiutowało na wyścigowej arenie w tym roku :( Quote
kajka Posted October 20, 2003 Posted October 20, 2003 ale kajka zachwytu nad zdjęciami z naszym wspólnym "dzieckiem" nie widzę, które debiutowało na wyścigowej arenie w tym roku :( Ewuś!! Ty to mnie zawsze musisz zastrzelić :D Ja do tej pory nie mogę z zachwytu ochłonąć a duma mnie i Piotrka rozpiera :D Quote
Rav Posted November 2, 2003 Posted November 2, 2003 hej :) no wiec kto sie wybiera na zawody do Wysokiej? czy moze macie juz noclegi zalatwione? Quote
Grześ Posted November 3, 2003 Posted November 3, 2003 Też powinienem się u Prochala pojawić. :D Quote
iceangel4444 Posted November 3, 2003 Posted November 3, 2003 Ja rowniez sie wybieram, ale nie wiem na 100 %. Quote
Rav Posted November 3, 2003 Posted November 3, 2003 o w koncu trafilem na topic o tych zawodach co trzeba :p (kto czytal o lublincu wie :) ) no wiec dajcie znac kto by jechal, nocleg jest podobno od 25 zl ale to jest pokoj 10 osobowy, mniejsze sa drozsze, chyba ze znalazlo by sie nas 10-cioro to bysmy wspolnie wynajeli? dajcie znac czy bylibyscie chetni :) Quote
ewaka Posted November 4, 2003 Posted November 4, 2003 My też jedziemy, ale tradycyjnie będziemy spali u Prochala w domku na szczycie, więc chyba się z wami nie załapiemy..... Co do pkp - to do Wysokiej chyba tylko pks jeździ z Wadowic albo z Kalwarii Zebrzydowskiej. Quote
Rav Posted November 4, 2003 Posted November 4, 2003 probuje wyslac zgloszenie na zawody w Wysokiej ale dostaje zwrotnego maila , nie wiecie czy to jest dobry adres? radocka@box43.gnet.pl Quote
Grześ Posted November 5, 2003 Posted November 5, 2003 Spróbuj tu radocka@wp.pl, z tego adresu Prochal przysłał mi zaproszenie. Quote
Rav Posted November 5, 2003 Posted November 5, 2003 dzieki Grzes, chyba to dobry adres, zadnego zwrotu nie dostalem Quote
wiosna Posted November 12, 2003 Author Posted November 12, 2003 noom.. ja tez jestem chetna na pokoj, pewnie Tadek tez... ile nas tam juz ? i kto ?> ;))) Quote
Recommended Posts