Jump to content
Dogomania

B JAK BORDIE - sterylna panna robi "koo" na srodku chodnika - co robic?

Recommended Posts

Posted

a potem ucieknie do Poznania do tych Panow hehe....to podobno typowy uciekinier, choc u nas bardzo sie pilnowala nogi Taty Ybota i nie uciekala.

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sledze caly czas watek. Po wlaczeniu kompa szuka tematu borderki z nadzieja, ze znowu zmieni sie tytul (oczywiscie happy end).

A noga Taty Ybota to jest to co sunka kocha najbardziej.
Zazwyczaj sunki kochaja bardziej swoich "tatusiow" niz "mamusie".
Jak bedzie potrzebna jakas pomoc w wawie to Yboty macie moje namiary.
Caly czas jestem z wami.:hand:

Posted

Ewus,...Bordie w warszawie "udawala" Aniolka....problemow nie przewidujemy...o ile oczywiscie do nas trafi....noga Taty YBOTa to... kurcze...skonczy jak Lenin...pod kloszem - jako najbardziej kochana NOGA na swiecie:), zdjecia z noga sa juz pieczolowicie przechowywane
____
a jesli Bordunia u nas wyladuje to TY jako 1-sza pre-mama masz obowiazkowo odwiedzic coreczke i sie z nami ladnie pobawic na sniegu/blotku/trawie:)

Posted

YBOTy, jak Bordie sie znajdzie to ja sie oficjalnie zapraszam na szampana (ktorego sama przywioze!)

Mam nadzieje ze to bedzie za 'niedlugo' ;)

Pozdrawiam
Ewa

PS: kciuki juz sie przyzwyczaily do bycia zaciskanym...w koncu trzymam je juz 2 tygodnie ;)

Posted

wszystkich chetnych zapraszamy,....mozna u nas spac jakby juz doszlo do utopienia sie w szampanie;)...oczywiscie biletem wstepu bedzie brylantowa "kolia" dla naszej Hrabiny;), bo bedzie czas uczyc ja chodzic na smyczy, skoro ona na niej robi tylko zolwika:) hehe - ale bedzie....u nas chodzila bez bo bardzo sie pilnowala tatowej nogi.....ale skoro nie umie chodzic...bedzie szkółka:)

Posted

lewana napisał(a):
Tatowe nogi sa fajne dla wszytskcih suni i krocze tez jest fajne (moja Tosia przynajmniej lubi tatuskowi grzac hmmm krocze :)

Hm.moze juz nie rozwijajcie tego tematu)))))))))))))))))))))
Ale fajnie,że Bordie jest i Drabster też))))

Posted

Witam.
Poniewaz podobno kogos oskarzalam o defraudacje chcialam napisac- ze jest to nastepna nadinterpretacja Panstwa ybotow. Z mojej strony ani razu nie padly takie slowa- w zadnym kontekscie. Natomiast na pw parokrotnie to Pani ybot to insynuowala ...
Co do dowodu wplaty- nie rozumiem w czym problem? Czy w tym ze zgodzilam sie na wykorzystanie tych pieniedzy na bezposrednia pomoc w postaci oplacenia zabiegow u weterynarza- natomiast kategorycznie sie nie zgadzam na finansowanie benzyny w dowozie psa do nowego domu?
i chcialabym byc tego pewna?

I jeszcze jedno- burza rozpetala sie kiedy nie zgodzilam sie z nadinterpretacja Pani ybot na watku'aukcje pomocowe'- ze caly dochod z aukcji ma isc na hotel dla pastorka. szczegolnie aukcji gdzie ofiarodawca nie sa panstwo ybot- a ja place za wylicytowane rzeczy.(w innych nie bralam udzialu).
poczatek tego watku byl taki ze pieniadze z licytacji maja isc na 'psy w potrzebie'- a nie na konkretne potrzeby jednego psa- i ze to tylko panstwo ybot beda decydowac na co te pieniadze beda przeznaczane.

Bardzo sie ciesze ze moderatorzy sa powiadomieni.

A Bordi zycze szczesliwego domu. Bo ma ciagle jakies przygody.

Posted

Co za piekielne walki znowu na dogo. Czyz nie dosc tego?
Malo tego bylo, nic nie rozumiem, czyz nie obojetnie, na co kasa idzie, czy na weta, czy na transport psa. Przeciez transport tez kosztuje, a kazdy pies na dogo jest w potrzebie, czy trzeba sie wzajemnie tak psuc. Ile ja nerwow stracilam przez takie oszczerstwa, zlitujcie sie, komu to potrzebne. Tyle niedomowien.

Czekam na pozytywne wiadomosci o Bordie.

Posted

1. Jeśli chodzi o kasę za książkę Taty YBOT - wpłata jak pisałam na Pastorka.
Ponadto bardzo proszę o przeniesienie dyskusji finanspwych na inny watek, bo ten i tak jest długi a teraz trzeba czytac kilkanaście postów zanim cos się wyczyta.
Teraz zdanie naszej grupy poszukiwawczej.
Przez ostatnie 4 dni cała grupa - 2 samochody z ludźmi doprowadziła do ustalenia pełnej marszruty Bordie - znamy i mamy rozrysowaną jej trasę. Mamy wywiady z masa ludzi, którzy ja karmią, dokarmiaja, widuja kilka razy dziennie.
Dziś stała obok auta w którym była - na 1 m ode mnie.
I teraz dziwna sprawa - Bordie wykazuje typowe symptomy dzikiego psa - jest uważna, ogromnie juz nieufna, zachpowuje sie jak sarna na psatwisku.
Nikt z osób, które karmiły ją kanapkami nie karmił jej z reki - nie pozwoliła na to.
Nie płoszyliśmy jej, nie staraliśmy sie robic nic na siłe, chcieliśmy opracować trasę i taktykę. Wszystko mamy - szkoda tylko, że Drabster mimo wszystko nie chce połaczyc sił z nami - ale trudno.
Skoro jak twierdzi jest tak cudownie, to skoro uważacie, że mamy dać spokój, mimo codziennej pracy 6 osobowej grupy - damy. Jednak dziwi mnie, że na jej trasie nikt nie mial ani jednego plakatu, zgłoszenia itp. o jej poszukiwaniu.
No cóz - każdy ma inne metody.
Powiem jedno - może kraczę, ale teren jest niebezpieczny i dla mnie oswajanie Bordie, o ile można to tak nazwać przez kolejne tygodnie lub miesiące, przy uwzględnieniu jej trasy - jest ryzykowne.
Ale cóż, mam nadzieję, że Drabster wie co robi. Jednak nie sądze, żeby był kiedykolwiek bliżej suni, niż my dziś - z okna mogłam ją pogłaskac po głowie.
Acha, nie wiem czy Panowie mówili Drabsterowi - suka bardzo widocznie kuleje na przednia nogę.
Nie ukrywam, że martwię się o nią i mimo, że nie pisze na dogo - jesteśmy tam codziennie.
Teraz pewnie przez jakiś czas nie będę pisać - mam nadzieje, że będą informacje o suni - ja napiszę, jak będę mała o czym, bo o niczym, szkoda mojego i Waszego czasu.

Posted

Supergoga, zagzdam sie z Toba w 100 %, ze to cale oswajanie moze sie zle skonczyc (juz widze ja pod kolami samochodu),tylko co zrobic? Moze jednka ten wet. z usypiaczem? Nie wiem, to Wy musicie postanowic...