Misha&Malut Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 no ja też z Wawy.... jutro będę na chwile, wiem gdzie jest bukowa i mogłabym podjechać ale pewnie mnie nie wpuszczą :( Dzwonić mogiem ale kiedy ?? jutro 3/4 dnia spędze w aucie :( może ktoś inny sie tego podejmie jutro ? ja mogiem kontynuować we wtorek Halooooooooooooooooooo ktoś z Poznania ?? Quote
lewana Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Misha, to glowne schronisko jest na Bukowksiej,to jest kolo lotniska Lawica, moze bedzis ztamtedy przejzdzac? To jest taka wylotowka ...? Chyba od strony Wawy wlasnie!!!!! To moze podjedziesz? Ono jest na tej wslnie ulicy, nawet skrecac nie trzeba, to prtzynajmnei plakacik zostawisz, jakis znak Quote
AMIŚKA Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 W poznańskim schronisku od lat działa fajna dziewczyna MonikaP myślę YBOT że najlepiej do niej się zwrócić bezpośrednio np na pw. Quote
Witokret Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Misha & Malut jak bedziesz mogła to postaraj się (na ile się da) obserwować trasę (pobocze drogi). Może to przesada, ale mamy wrażenie, że suńka będzie starala się wrócić do taty Ybota... może to głupie, ale na pewno nie zaszkodzi. Quote
YBOT Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 super...a moze jednak zglosic to jeszcze w Strazy Miejskiej i Policji cio???? tzn jeszcze raz??? Quote
YBOT Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 a jak sie dobrac do TIRowcow???? oni zahaczaja o stacje benzynowe!!!! maja CB radio czy cos w tym stylu Quote
Beata J. Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Kiedyś z tego poznańskiego schroniska chciałam zabrać psinkę. Jestem spod Wrocławia, więc chciałam najpierw uzgodnić wszystko telefonicznie, żeby nie jechać na darmo. Dzwoniłam tam przez kilka dni, bo to albo nie było P. Dr albo nie miał kto pójść sprawdzić czy pies jest. W końcu po paru dniach powiedziano mi że psa już nie ma. Ogólnie bardzo kiepskie wrażenia...Chociaż to było jakieś 2 lata temu, może coś sie zmieniło. Jednak mimo wszystko uważam, że trzeba podjechać tam osobiście lub załatwiać to przez jakąś dobrą duszę. Quote
Sylka Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Dziewczyny robi sie balagan na forum. Musimy troche wszystko uporzadkowac. Po pierwsze Ybot w pierwszym poscie prosze umiesc ogloszenie z numerem telefonu, bo sledzenie takiego watku nie ma sensu. Co chwile gdzies jakas informacja, szkoda czasu na szukanie. Albo w temacie napisac na ktorej stronie bedzie tresc ogloszenia. Moze cos takiego "W piatek około 20.15 w Poznaniu w okolicach ul.Naramowickiej i Bolka zaginęła biało-czarna suczka Wabi sie Bordi. Miala na sobie niebieską obrożę z napisem husky. Jest to pies po przejściach. Być może wraca do .... - trasa..... Ktokolwiek posiada informacje o psie proszony jest o kontakt pod numerem telefonu .....?" Po drugie skad psina zostala przywieziona i jaka trasa jechaliscie? Po trzecie Poznan i okolice obsluguja 2 schroniska Poznan i Swarzedz. Reszta schronisk jest daleko i obsluguje odlegle gminy, ale jak bede wiedziec trase odrazu sprawdze jakie inne sa w poblizu. Po czwarte gdzie kto dzwonil? Czy ktos dzwonil do Taxi? Do radia? Do telewizji? To sa wazne informacje. I nie osadzajmy nikogo, kazda pomaga jak moze. Ale kazdy tez ma swoje zycie prywatne i zawodowe i czasami nie w sposob jest wszystko rzucic i jechac na poszukiwania psa. Pozwolilam sobie przygotowac plakat do wywieszenia w Poznaniu gdziekolwiek sie da. Jesli cos zmienic to piszcie. http://zwierzaki.org.pl/bord.doc Quote
ewa_m Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 To dla mnie szok. Po paru dniach nieobecnosci na forum chcialam przeczytac dobre wiesci z nowego domku Bordusi, a tu az mnie zatkalo. Jak do tego moglo dojsc? Na odleglosc trudno mi pomoc ale jezeli moge to dorzuce sie do nagrody. Ybot (mamusia i tatus) strasznie wam wspolczuje, bo wiem ile pracy wlozyliscie zeby wyprowadzic sunke z takiego stanu. Jak ja wiozlam i ogladalam pozniejsze zdjecia to myslalam, ze to nie ten sam piesek. Zrobiliscie kawal dobrej roboty i to wlasnie sunka zawdziecza wam zycie. Napewno sie znajdzie, napewno sie znajdzie ............... Quote
lupe Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Jestem teraz na forum CB maniakow Poznańskich czy wkleić całość maila razem z telefonami ? Quote
lewana Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Mysle, ze mozesz calego maila, tylko daj namiary na Ybotow Quote
YBOT Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 Sylko w kazdym moim podpisie jest nr telefonu!!! jestesmy z Warszawy wiec - kurcze! trasa Warszawa - Poznan!!!! no ruszcie troche lebkami ludziki!!!! Quote
lupe Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 CBforum Dalam to w HydePark. Jesli cos zle zrobilam, dac znać a poprawie albo zlikwiduje. http://cb-radio.pl/phpBB/viewforum.php?f=13 Ale może ktoryś jednak przekaże dalej. Quote
YBOT Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 lupe....cudownie...ogromne dzieki! bo powoli zaczynamy wpadac w jakas panike!!!! to juz 3 dni! i 3 godziny!!!! Quote
Sylka Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 OK telefony juz znalazlam. Nie wiedzialam skad jestes... Prosze sprawdz czy plakat moze byc? Dawajcie info gdzie kto dzwonil!!!! Quote
lewana Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Lupe, super profesjonalnie!!! Ja caly czs kombinuje, gdzie by ja jeszcze umiescic. Tak sobie mysle moze na budowch (nowe osiedla) skoro tyle sie tam buduje???? Quote
joaaa Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Sylka, bardzo dobry plakat!!!! A na to forum, to może też podac linkę, tylko na tą strone, gdzie jest jak zginęła, jak ktoś będzie chciał, to poczyta wszystko. I ja też poproszę maila ze zdjęciami do wysyłania. Quote
Tata-Ybot Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Plakat piekny! Naprawdę!I telefony się zgadzają. Quote
YBOT Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 juz nie moge....ide z tego netu bo zaczne wyc....jak z tym ZYC? najgorszemu wrogowi nie zycze takiego przezycia....takiej nieswiadomosci i bezradnosci! chodz, tata ybot....moze poczytamy w lozku jakas ksiazeczke....bo inaczej zabijemy sie wlasnymi myslami i spekulacjami! Quote
lewana Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Wyslalalm do centrum ogrodniczego na Naramowicach Quote
Beata J. Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Plakat jak najbardziej w porządku, ale brakuje mi informacji o nagrodzie. Quote
Recommended Posts