Jump to content
Dogomania

B JAK BORDIE - sterylna panna robi "koo" na srodku chodnika - co robic?

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sylka napisałam Ci emaila. Możesz jutro pomóc albo masz ludzi, znajomych którzy mogliby pomóc szukać Borduni.
Sama nic nie zrobię. Jeszcze z moim gapiostwem sama zgine w lesie.
Jutro rano trzeba szukac dalej. Może do Różanego Potoku sie dostała - nie wiem, czy tam jest przejście lasem, ale może tam porozlepiać plakaty.
Drabster - masz plakaty, czy robić

Posted

Sluchajcie Yboty sa zdruzgotani, moze ktos inny zadzwoni? Ktos z Poznania?Zeby podac dkladne namiary?

Poza tym wpadlam na pomysl, zeby zrobic platne ogloszenie w poznanskiej stolecznej (tzn. wyborczej) Takie chwytajace za serce, w skrocie cala historia + zdjecie.
ja sie skladam

Jak myslicie?

Posted

nie moge zadzwonic niestety NIGDZIE, moge tylko PRZYJMOWAC rozmowy na moj telefon.....jutro moge slac maile....do wszystkich ludzi jakich znajde w necie, ktorzy sa z okolicy....ale czy jutro nie jest za pozno? nawet nie moge juz myslec o tym co sie stalo....powinnismy sie polozyc, czeka nas jutro wczesne wstanie a dzis zrobily sie z nas wraki, ze zmeczenia (caly dzien w aucie, ponad 12 godzin) i stresu, bo jak pomyslimy gdzie ona jest to......wylaczamy net bo inaczej zwariujemy....

Posted

Dziewczyny spokojnie. Ogloszenia w gazetach zajmiemy sie potem. Jak ktos mi poda w skrocie co mam powiedziec to zadzwonie do radijek w Poznaniu.
Po pierwsze grunt to zbadanie terenu co jest za lasem, czy jakies osiedle czy pola... nie moje tereny wiec nie znam. Moze jakies stacje bezynowe?

Posted

Bordie zaginela przy ulicy Bolka przy ul Naramowickiej w dzielnicy NARAMOWICE ...pobiegla w str lasu....zdjecia sa w watku....lagodna...ufna???? nie wiemy ...do taty Ybota i mnie tak! ....sunia jest grzeczna i nie ugryzie NA PEWNO! ma niebieska obroze z napisam HUSKY (podobno)...i tyle.

Posted

[quote name='joaaa']Niech zadzwoni ktos kto ją zna i wie dokładnie gdzie zginęła.
PLISSSSSSSSSSSSSSSSSS

nie wiem gdzie zgineła !!
słuchajcie ja jestem taka chora/zakatarzona że mnie k....a nikt nie zrozumie !! w ogóle nie znam poznania ale akurat w poniedziałek będę w poznaniu musze na uniwerek jechać, więc lepiej żeby mi Drabster pod rękę nie wchodził bo nie ręczę za siebie!!
jej nie ma już prawie 2 h ile mogła przez ten czas zrobić km ??
zakładamy że krąży, co nie ? i szuka tropu

Posted

Jeżeli Bordunia zapamiętała fakt że jechała samochodem to może próbować poruszać się wzdłuż jakiejś trasy. Może dobrze byłoby dać znać kierowcom-tym którzy używają CB-radio. U nich takie wieści rozchodzą się automatycznie.
Ma ktoś taką mozliwość?

Posted

radio, plakaty i...trzeba pójść za nią jak najdalej jak dochodzą tropy i porozstawiać coś bardzo pachnącego do jedzenia. Może wróci w okolicę z której uciekła...Prawdopodobnie jedzenie zje jakiś lisek, ale warto i tak spróbować.
Pamiętajcie, że nie wiemy nic o przeszłości tej suni. Tzn była sportowcem, co świetnie dziś udowodniła. Ktoś o nią dbał, trenował. Ale potem...mogła przez wiele dni błąkać się po wsi, po lasach nawet. Jeśli wcześniej ktoś ją skrzywdził, to możliwe że wybrała taki tryb życia jako bezpieczniejszy. I teraz może do niego powróciła. YBOT, czy dowiadywałaś się w schronisku czegoś o pochodzeniu suni?

Posted

Jest chyba jakieś radio track.
Zaraz poszukam w necie.
I może skontaktować się z Drabsterem, niech on dzwoni
albo ktoś od niego, najlepiej zna teren.

Posted

To Drabster powinien dzwonić, on zna przecież najlepiej okolicę, widział sunię, wie dokąd pobiegła! Żeby się zamieszanie nie zrobiło, żeby informacje były rzetelne i jak najpełniejsze!

Posted

o ktorej to sie stalo?

dzis o godzinie.... na Naramowicach w okolicy ulicy Bolka zagina pies. Podobny do collie tylko czarno-bialy. Ma niebieska obroze z napisem husky. Pies jest po przejsciach? Co dalej?