Jump to content
Dogomania

B JAK BORDIE - sterylna panna robi "koo" na srodku chodnika - co robic?

Recommended Posts

Posted

Syla - ona ucieka gdzieś w stare działki przy krzyżówce Lechickiej i Naramowickiej, jadąc w stronę Wilczego Młyna.
Ale szczerze po 18.00 chodzic tam nie polecam. Czarnego z białym psa po ciemku nie zobaczysz, a dziury, zapadliska i druty pociągnięte - gwarantuja problemy z kończynami dolnymi.

YBOT - prosze o wyrażenie opinii w sprawie sposobu łapania Bordie - kilka opcji wyrażonych, moje opinie napisałam, jak również problemy. Także basiaap napisała - co z czym się wiąże. Decyzja nalezy do Was.

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozejrzec sie moge, bo akurat moze Bordie zrobi sobie wycieczke na Stacje albo w tereny przylegle, poki mam transport na drugi koniec miasta to musze korzystac...bo tak bieda z dojazdem tam:-(

Posted

OK, decydujemy się na próbę odstrzelenia przez weta Supergogi.

YBOT - prosze o wyrażenie opinii w sprawie sposobu łapania Bordie - kilka opcji wyrażonych, moje opinie napisałam, jak również problemy. Także basiaap napisała - co z czym się wiąże. Decyzja nalezy do Was.[/quote]

Posted

Powiem tyle - poganiać Poznaniaków, żeby szukali psa, krzyczeć na forum i obrażać chętnych do pomocy to Yboty potrafią.
Ale pomóc fizycznie w Warszawie przy szukaniu Soni - za ciężko.

Posted

Milady,
to ja Ci powiem tyle - Ybotka jest chora i w ogóle nie wychodzi, a ja akurat zacząłem intensywnie pracować łącznie z sobotami i niedzielami. Której części tego zdania nie rozumiesz?

Milady napisał(a):
Powiem tyle - poganiać Poznaniaków, żeby szukali psa, krzyczeć na forum i obrażać chętnych do pomocy to Yboty potrafią.
Ale pomóc fizycznie w Warszawie przy szukaniu Soni - za ciężko.

Posted

Za chwile jedziemy dosypać karmy, posiedzimy też w spokoju na stacji choc raz - może sama przyjdzie. Tak jak w niedzielę. Jutro od rana lek.wet. podejmie próbę - tylko jest jeden podstawowy problem: musi mieć co namierzyć. Bordie musi się pokazać. Bo jak nie wyjdzie, to klapa.

Posted

Supergoga zróbcie na wszelki wypadek na tych działakch miejsce dla Bordie z zadaszeniem kocem i michą. Jezeli wet nie wypali może wypali próba z przyzwyczajeniem do nowego legowiska.
Mam nadzieje że jakby co sunia nie zniknie ze srodkiem usypiajacym. Musicie ja wtedy znaleźć, aby nie zamarzła.

Posted

Jestescie coraz blizej celu.
A ja tak na marginesie- dzis znalazłam dom dla psiaka, który przybłakał sie do mojej szkoły w piatek i zabrali go ludzie ze schroniska. Dzis rano pojechałam po niego,zabrałam ze schroniska i MA NOWY DOM. Wiem,ze tak głupio przy problemie z Bordie ale jestem z Wami cały czas i chciałam sie podzielic nowiną.

Posted

Wróciliśmy - suni ani śladu. Telefony z ogłoszeń pozrywane, czyli ludzie sie interesują.
Działki sa totalnie dzikie, zakrzaczone, nie ogrodzone. Z legowiskiem zadaszonym i kocem problem o tyle, że ktoś musiałby chyba tego pilnoiwać. Sporo tam takich dziwnych zbieraczy różności - pewnie takie elementy by się im przydało. A sam koc nasiąknięty wilgocią to też na nic.
Na stacji powiedziano nam, że jeden z klientów w niedzielę widział sunię. Od tego czasu na razie nikt nic nie zgłaszał. Być może w środku tygodnia jest większy ruch na ulicy i stacji stąd sie nie pojawia.
Jutro zobaczymy.

Posted

supergoga napisał(a):
Z legowiskiem zadaszonym i kocem problem o tyle, że ktoś musiałby chyba tego pilnoiwać

Nie jezeli zrobicie z czegoś nie atrakcyjnego. Jakaś stara dykta, pod spodem karton, kawałek starej gumy. No i kocyk to umowny, dac jakieś szmaty , coś podartego.

Posted

Wlasnie wrocilam ze stacji Esso, miska z karma pusta i wylizana.
Supergoga sugerowala ze moze ptaki zjadly, ale ptaki tak dokladnie przyklejonych kruszynek nie zostawiaja:-) Wiec albo Bordie, albo inny pies ktory poszedl na spacer i skorzystal z bezplatnego obiadku;-)

Nasypalam karme, popytalam sie. Nikt nie widzial psa.

Posted

Supergoga wpadł mi do głowy taki pomysł. To osiedle przy działakch gdzie widzieli Bordie, rozumiem ze jest to osiedle duzych bloków graniczących z działką. Wybierz jeden blok który ma okna klatki schodowej na działki. Pewnie maja domofony ale dostań się sprytem poproś, wejdz z kims i pojedz na ostatnie piętro i spróbuj z tamtad zlustrować okolice przez 1-2 godz. JAkby sie kto dziwnie patrzył na Ciebie z tubylców to przepros i powiedz ze to sprawa zycia i śmierci.