Jump to content
Dogomania

B JAK BORDIE - sterylna panna robi "koo" na srodku chodnika - co robic?

Recommended Posts

Posted

Wprawdzie moja suka olała sprawe głosu - ale ona jest ogólnie specyficzna.
Ja tam bym na miejscu Bordi przybiegła szybko.
Ja w tej chwili nie moge tam jechać, pojechał Darek, ale bez głosu, bo z pracy prosto.
Poznaniacy - czy ktoś mieszka w okolicy tych działek. I może puścić głos Taty.
Ja moge dopiero jutro, jak wykombinuje odtwarzać, aby było słychac głos. Będe tam od rana.
Zobaczymy co mój TZ powie jak wróci.

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Coś się ruszyło,to już dużo :lol: Wierzę,że się znajdzie,z takim zaangażowaniem wszystkich!Głos Taty Ybot Super,na taki głos każdy by przyszedł,nie tylko psiak ;) Trzymam kciuki baaardzo mocno,dzięki Drabster!:kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki:

Posted

rybon36 napisał(a):
no tp zbiórka na megafon i na ropę dla mnie i możemy od soboty popołudnia ryczeć od poznania do wawy, skoro lody można i cyrki ogłaszać, to głos taty Ybota może brzmieć od wielkopolski aż po mazowsze!

:grin: :grin: :grin: no słowo daję - będeziesz miała mnie na sumieniu... ;)

Posted

Rybon - zbiórka nie problem, nie raz pokazaliśmy że potrafimy przenosic góry. To co dla nas - tylko megafonu nie mamy. Można tez co jakis czas ryczeć w ten głośnik o szukaniu psa.
My jesteśmy do dyspozycji.

Posted

przepraszam ze sie odezwe...obiecalam siedziec cicho...ALE skoro juz wpadamy w absurdy to moze glosniki takie jak na Boze Cialo? w kosciolach sa na pewno! kto ma znajomego faceta w sutannie???? jak sie pusci z takiej tuby na kiju to nie trzeba chodzic...we Wroclawiu uslysza nawet...

Posted

Może jacyś harcerze dysponuja megafonem ?? Naprawdę, harcerze rożne rzeczy mają. Albo wiedzą skad je mieć.
Niesamowici jesteście wszyscy. Szkoda, ze jesteśmy tak daleko, bo z pewnością latalabym juz od kilku dni po polach.....
Bordie musi sie znależć!!

Posted

Wraca moda z lat osiemdziesiątych, wracają też wielkie grajki noszone na ramieniu...
Można takiego grajka przywiązać sznurkiem do dachu samochodu, rozkręcić potencjometr głośności na maxa i wio :evil_lol:
(Tylko co potem zrobić z tą ogromną sforą biegnącą za samochodem, skoro na głos Taty Ybota reagują wszystke psy? :cool3: )

Posted

[quote name='Ania-k']wierzycie mu??:crazyeye: :crazyeye: bo ja śledzę ten wątek....i ręce opadają...nie chce zalamywać bo każdy namiar to nowa nadzieja,ale niewierzyłabym w jego slowa...sory ,ale po takim zamieszaniu jakie on zrobil,każdy teraz jego namiar może być tylko odciągnięciem uwagi od jego osoby...mimo wszystko śledzę topic ze śląska i jestem dla Was pełna podziwu :roll: trzymam kciuki!!!:cool1:
Może facet chce się zrehabilitować...
Uważam, że należy dać mu szansę i warto sprawdzić każdy ślad.

Posted

do kosciola po glosnik ludzie! blagam.....nikt nie chodzi do kosciola???? z lichenia by mozna pozyczyc ale sie nie dodzwonie do proboszcza!!! to moj kumpel ale marne szanse

Posted

Po poszukiwaniach Gali uwazam ze kazdy sygnal trzeba sprawdzic.
a im bardziej szalony niekonwencjonalny sposob- tym lepiej- aby tylko zadzialal.
Bordi do domu.

ps. ja bym juz zaczela zbierac kandydatury na domy tymczasowe...bo tam na dzialkach to moze byc niezly zapas psich...lapek...

Posted

Sluchajcie, ale czy Bordi nie przestraszy sie glosu z megafonu? Taki glos zawsze jest troche znieksztalcony, no i potwornie glosny... Moja strachliwa sucz by uciekala gdzie pieprz glosnie gdybym ja z czegos takiego zawolala :roll:
Taka sugestia mi sie nasunela, absolutnie nie neguje pomyslu gdyz nie znam suni, Ybot mysleliscie o tym?
Kurcze, gdyby sie tak wzbic nad ziemie, z gory wszystko lepiej widac... ;)

Posted

Tata-Ybot napisał(a):
Aniu, wierzymy. I nie pytaj dlaczego.po prostu wierzymy i już, może się łudzimy, ale wierzymy.

nieważne z jakich pobudek ale wierzymy (??) :)

patrzę na mapę i przynajmniej na mojej tam jest sporo działek może są tam jacyś bezdomni ?? Niektórzy lubią zwierzęta może ktoś potwierdzi jej pobyt w tym miejscu ??

Posted

Działki sprawdzimy i oplakatujemy. Bordi, nie przemieszczaj się więcej zostań bo dalej jest za duzy ruch. Zostań i poczekaj na Darka - daj się znaleźć i wziąć na ręce. On cie do Taty zawiezie.:placz:

Posted

2 sprawy.
1. Wiem, że łatwo udzielać rad z oddali, ale może rzeczywiście poszukać głośników pielgrzymkowych w kościołach czy wśród znajmoych udzielających się na pielgrzymkach.Druga opcja to policja, straż miejska lub jakieś partie polityczne, młodzieżówki.
2.Mamy telefon do sklepu na stacji Esso ale na ulicy Serbskiej. Czy to jest tam? Czy może to jest Rodno Śródka czy Chociszewskiego, czy Królowej Jadwigi??

Posted

Nie dzwoń, poczekaj, Darek z plakatem tam jest lub zaraz będzie, osobiście lepiej pogadac i pokazac psa, a nawet plakat zostawić.
Naprawde tam jedzie, zahaczy jeszcze o takie znaczące miejsca w tym rejonie z plakatem.

Posted

supergoga napisał(a):
Działki sprawdzimy i oplakatujemy. Bordi, nie przemieszczaj się więcej zostań bo dalej jest za duzy ruch.

Supergoga zostawcie jej tam troche zarcia i kocyk. Popatrzcie czy gdzies nie ma śladów psich łap. Ona błądzi w miejscu gdzie zostawiono ja. Psy jak sie zgubią wracają w koło w te same tereny.
Ybotty czy zatrzymywaliscie sie pytac o droge na tej stacji lub gdzie indziej w pobliżu. Bordi moze sprawdzać te miejsca. Jezeli po wzieciu ze schroniska zareagowała taka załamka ze nie chciała wychodzic z posłania, teraz tez moze szukać ustronnych miejsc i przelezeć pod jakims krzaczkiem, lub moze pod jakąs pustym baraczkiem na działce. Szukajac Bordi sprawdzajcie gdzie sia ślady psich łap.
Podajcie jeszcze raz mapkę tam gdzie wysiadła ostatni raz z samochodu i tę stacje Esso. Ybotty dodajcie do tych dwóch punktów miejsca gdzie sie zatrzymywaliscie. Czy przejezdzaliscie koło tej stacji?

Posted

jestesmy z warszawy co dosc usilnie podkreslamy, nie wiemy jaka trasa jechalismy bo bylismy w poznaniu po raz 1 i 2 i nie znamy go. nie podamy trasy bo nie wiemy, jechalismy wg znakow na warszawe, nie wiem czy kolo stacji czy nie. pies zaginal przy ul Bolka i uciekl do lasu.

Posted

YBOT napisał(a):
jestesmy z Warszawy co dosc usilnie podkreslamy

Wiem chodzi mi abyście odtworzyli ostatnie pieć minut dojazdu do Bolkowa.
I aby Poznaniacy zrobili mapkę tych miejsc i ulic od Esso do Bolkowa