Katcherine Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Czy moge grzecznie poprosic o dokladne posiadane informacje na temat zaginiecia Bordi, wszelkich informacji jakie sa posiadane na temat sygnalow dochodzacych w tej sprawie i ktore zostaly zweryfikowane a ktore nie? Quote
lewana Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 jejku znowu mrozy :(,pocieszm sie, ze moze jest w jakims innym domku? Quote
supergoga Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 No więc tu zaczyna się problem ze wspoólnymi działaniami. Wszelkie podawane przez nas namiary sa na Drabstera. Drabster tez szuka. Niestety - nie kontaktuje się z nikim z nas - nie przekazał żadnych wieści, o sygnałach w sprawie suni, czy ją gdzieś widziano czy nie. Może YBOT cos wie, może się kontaktowali - my nic. I tak już sama nie wiem co robić. Myślałam, że zadziałamy jak grupa wsparcia razem - ale jednak się nie dało. A szukac każdy w ciemno, na własną rękę - to tak trochę mało sensu ma.:shake: :-( Quote
YBOT Posted February 4, 2006 Author Posted February 4, 2006 o zaginieciu nie mozna wiele napisac ...uciekla wczoraj okolo 20.00 przez dziure w siatce i poszla w las....to sa Naramowice w Poznaniu. I tyle. Miala na sobie obroze niebieska z napisem HUSKY (chyba). dzwonilismy do Drabka....nie ma jej oczywiscie ale szukal, objechal, rozwiesil plakaty....tu trzeba niestety czasu...:( a teraz jest w pracy i pewnie martwi sie rownie mocno:( _________________ ogromne podziekowania i calusy dla Cioc Witokretek Agi i Kasi za wspanialy "wieczor pocieszajacy", Kochane! dzieki Wam nie placzemy caly dzien!!! Quote
supergoga Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Ja rozumiem, że nie można więcej napisac, ale można pogadać, uzgodnic system poszukiwań, rozdzielic pracę i działania. Każdy ma inne mozliwości - ustalic kto gdzie daje ogłoszenie. Jak kogoś zżera ambicja, to sorry, ale jest to chyba ze szkoda dla suni. Bo jak mamy działać w ciemno, żeby nie dublować się, nie łazić sobie po piętach, nie wstawiać tam gdzie sa - ogłoszeń, a gazety, radio - nawet nie wiemy gdzie jest a gdzie nie. Tak sie nie organizuje poszukiwań. Szkoda, że Drabster zrezygnował z naszej pomocy :shake: bo tylko tak można to rozumieć. A nie mieliśmy złych intencji, wszystko wynikało z troski o psa - reszta była nie ważna. Quote
YBOT Posted February 4, 2006 Author Posted February 4, 2006 my sami wiemy tyle co od Drabstera....ja napisalam maile do wetow z Poznania....ja sadzie ze On tylko rozlepial ogloszenia, nie sadze zeby radio i gazety poszly w ruch...ale na pewno Straz Miejska....to na pewno! Quote
YBOT Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 BORDUNIU!!!! bo wykonczysz mame-ybot!!!! jak tu spac? jak nie myslec, co sie z Toba dzieje??? wracaj Niunieczko!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
YBOT Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 Poznaniacy!!!! Jest niedziela!!!!! Pomozcie!!!! w tygodniu nie ma czasu, prawda!!!???? Quote
lupe Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 W portalach takich jak http://poznan.eurocity.pl/ czy podobne...gdzie się da..... Choć najbardziej skuteczny jest wywiad międzyludzki. I chyba należy sprawdzac każdy przypadek. Tak mi się wydaje, bo pamiętam jak sami szukaliśmy kiedyś podprowadzonego nam szczeniaka i po nitce do kłebka udało się po 10 dniach ! Bordie....obyś sie znalazła, niech czuwa nad tobą psi anioł. A w ogole Bordie...wracaj do domu ! Quote
YBOT Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 tak ale tym sie musi zajac ktos z Poznania!!! co my w Warszawie zrobimy, jesli ktos nam powie ze tu i tu jest podobny pies???? to 300 km!!!! Quote
avii Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 A czy sprawdziliście może schroniska poznańskie i okoliczne ?? Może ktoś znalazł zgubę i zawiózł ?? Nie wszyscy czytają net .. Quote
YBOT Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 podobno KTOS sprawdzal!!!! ta akcja jest tak chaotyczna....MY TYLKO JA TAM ZAWIEZLISMY i wrocilismy do wawy! Quote
Tigraa Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 lewana proponowala skorzystac z pomocy jasnowidza.Co myslicie? Ja bym sprobowala. A moze ktos ma wejscie do lokalnej telewizji?Tak by bylo chyba najlepiej.Telewizje kazdy oglada,moze ktos ją widzial? Quote
kociabanda Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Boże, mogę tylko trzymać kciuki. Znajdzie się na pewno - musi, tyle osóbi jej szuka. :thumbs::thumbs::thumbs: Quote
YBOT Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 no wlasnie - ILE????? teraz to chyba NIKT!!!! bo cisza ze wszystkich stron! wczoraj szukali harcerze...fakt! a teraz? Boze - juz nigdy nie bedziemy domkiem tymczasowym!!!! nie mozna ufac ludziom....Bordie powinna byla zostac u nas niz trafic w niepewne miejsce gdzie nie wszyscy ja chcieli:( gdzie ona jest? ------------------------ w jasnowidzow absolutnie nie wierze....ale jesli ktos....to prosze.... Quote
la_pegaza Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 własnie wrócilam z nad warty , z okolic lechickiej i haweljańskiej. popytałam tam również psiarzy, ale nikt jej nie widział :-( Wieczorem rozejrzę się na Wichrowym i popytam ludzi z psami. Quote
YBOT Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 O SUPER!!!! tylko mowcie nam...kto szuka i gdzie.....przeciez my tu NIC nie wiemy! nie zostawiajcie nas tak zupelnie samych!!!! wiemy - nasz blad! nie powinnismy byli jej oddawac! ale chodzi o psa! - a ona znow zamknie sie w sobie, jak w schronie....i nie przezyje tego po raz drugi! Quote
lupe Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Ja chce tylko wiedzieć jeszcze, czy dawanie ogloszeń na forach poznańskich ma sens czy nie ? Czy mozna to zrobić ? Przecież ogloszenie możecie dac i wy. Podac swoje namiary. A potem powiadomicie Drabstera ( dobrze to napisalam ? ) ....nie wiem ,ale ja bym tak zrobila. Trzeba wykorzystać internet na ile sie da. Pardonne moi, że sie wtracam. Quote
YBOT Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 wyslalam do wetow z Poznania i do hoteli kolo tej dzielnicy....dalam na gazeta.pl.\Poznan....na eurocity czy jak mu tam - tez! Quote
supergoga Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Ja dałam ogłoszenie na 4łapy, aaaby/gazeta.pl - na wyróżnione na pierwszej stronie. Na Różanym Potoku maja koledzy kuzyna powywieszac ogłoszenia. Można do wyborczej dac, ale Drabster cos na poczatku, jak jeszcze pisał, napisał, że on wszystko robi, bo wie co robi. Żeby nie dublować sprawy. Sylka na poczatku podawała namiary na radio - sa tez programy TV regionalne, musiałabym się dowiedzieć. To Sylka jest naszą wyrocznia w tych sprawach medialnych. TYlko to tak wygląda rzeczywiście na wielki CHAOS - nie wiemy co zostało zrobione, a co nie. Szukanie po lesie w okolicy dla mnie już nie ma sensu - jej tam nie ma już, albo ktos ja przygarnął, albo pobiegła juz duzo dalej. Więc YBOT, może niech Drabster chociaż Tobie powie, gdzie ogłosił poza plakatami, żebyśmy wiedzieli. Podsumowując: Mamy na eurocity, 4łapy, aaaby/gazeta.pl, znalezione/zagubione (dałam tez wczoraj rano) i jeszcze ktoś wyżej pisał o jakims miejscu. Lecznice, schroniska wiedzą - poznańskie na pewno, bo wysłałam do Moniki P - plakat, który sobie zrobiłam, żeby łatwiej wysyłać. Myślę o lokalnej TVi radio. SYLKA - RATUNKU Ty na pewno wiesz, jak to się tam zgłasza. Drabster, czy mamy to robić, czy juz zadziałałeś tam sam. Quote
lewana Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Ja dalam na gazeta.pl /poznan, zreszta ktos inny tez dal, ale zero odzewu, nawet slow wsparcia :( Ludzie maja to chyba gleboko w d..., ze komus pies zginal :(( To przygnebiajace! Znieczulica postepuje, widze to tez wokol siebie. A ten jasnowidz? Moze to smieszne, ale tonacy brzytwy sie chwyta! Tylko skad namiary na dobrego? Zaraz czegos poszukam, bo wrozke to mam,ale ona raczej sie nie nadaje... A taksowkarze? Powiadomieni? Tylko tak sobei mysle, ze najwiecej to by dala tv lub poprostu szukanie i wolanie (najlepiej prze Ybotow) Trace nadzieje:( Quote
Tigraa Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Nadziei tracic nie mozna. Mala sie znajdzie. Trzymam kciuki. Jesli cokolwiek moge pomoc-tylko powiedzcie. Quote
YBOT Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 mozemy wolac.....przez telefon chyba i megafon na caly Poznan.... Quote
Recommended Posts