eurydyka Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Bodziulka, podwyzek tak nie daja, a ten maluch dostal kosc, bo przyjezdzal wtedy do Wawy i mial raptem niecale 3 miesiace, a ze wspolnie wybieralysmy z szefowa hodowle bernardynow, to to byl prezent jakby od chrzestnej:) wracajac do Nero, to pewnie mu chwile zajmie opedzlowanie tej kosci:) Quote
kociabanda Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Zdrowiej nam piesku, jeszcze będę się bić o Ciebie tak piękniejesz w oczach. :thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Gabriella Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 o jejku jaki on jest kudłaty na pyszczku:???: :roflt: widać efekty :multi: , to wspaniale. Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 Byłam w sobotę u Nero i mam ogromną prośbę - umówcie sie na określoną karme bo Nero ma straszne rozwolnienie a że dostaje Ketokonazol to nie może dostać węgla bo on absorbuje działanie ketokonazolu. Sprzątałam klatke prze godzine i nie powiem aby to było miłe zajęcie. Niestety musiałam tez wyrzucic kość bo była ... hmmm, no nie ładna ona była. A poza tym Neruś szaleje i obrasta sierścią. Quote
dogoholiczka Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 [quote name='Beata_Dorobczyńska']Byłam w sobotę u Nero i mam ogromną prośbę - umówcie sie na określoną karme bo Nero ma straszne rozwolnienie a że dostaje Ketokonazol to nie może dostać węgla bo on absorbuje działanie ketokonazolu. Sprzątałam klatke prze godzine i nie powiem aby to było miłe zajęcie. Niestety musiałam tez wyrzucic kość bo była ... hmmm, no nie ładna ona była. A poza tym Neruś szaleje i obrasta sierścią. Oj,wspolczuje.Masz absolutna racje z ta karma i nie chodzi tylko o sprzatanie,ale i o jego zdrowie.Poza tym szkoda cennego czasu odwiedzajacych na czyszczenie boksu versus czas przeznaczony dla Nera.Dlatego chyba lepiej jest dofinansowywac konto psiuta lub kupowac z gory ustalona przez veta karme.Bardzo sie ciesze,ze Nerus zdrowieje kazdego dnia!!!:multi: Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Pisząc , że sprzątnełam nie mialam na myśli wysiłku tylko to ,że pies miał naprawdę bardzo duże rozwolnienie i ogólnie brak czyststego miejsca w klatce. Szkoda jego brzuszka :( Quote
Marka Posted February 7, 2006 Author Posted February 7, 2006 Beata - ja będę u Nero dopiero w piątek - jeśli będziesz wcześniej zapytaj po prostu Pana Macieja jaką karmę dostają teraz wszystkie psy w szpitalu - to będziemy kupować taką samą, żeby nie było problemu czy to dla Nero czy nie. A mnie strrrrrasznie miło poinformować, że mimo zabezpieczenia Nero w środki na jego leczenie, do grona przyjaciół-darczyńców Nera wciąż dołączają nowe osoby, które przejęte losem psiaka przekazują datki na jego rzecz! I tak 5 i 6-II na koncie Nero pojawiły się datki od tych psiomaników: Aleksandra Dzwonkowska Królak (30 pln) Karolina Mianowska (100 pln) Beata Drozdowska (100 pln) którym bardzo serdecznie dziękuję za hojność i niezwykłą chęć pomocy! :Rose: Tak więc stan konta Nerusia na dziś to 4880 pln :multi: Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Marka, nie będę niestety , jak wiesz zima to mało miła pora roku dla zwierzaków i mam dwa zgłoszenia ,które muszę załatwic sama nie wiem kied bo pracuje conajmniej do 18 :( Quote
Marka Posted February 7, 2006 Author Posted February 7, 2006 No tak - mnie przez tą nieszczęsną aurę też trudno pokonać te 50 km, żeby odwiedzić Nera - ale cieszę się, że psiak jest tam pod dobrymi skrzydłami Pana Macieja. Quote
Bodziulka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Marka, a nie dałoby się zadzwonić do Pana Macieja i zapytać o rodzaj karmy? Quote
Gabriella Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Marka , a jak wygląda sprawa leczenia tych biedaków, którzy byli razem z Nero w Schronisku. Pisałaś , że Schronisko ma długi u wet. może potrzebna pomoc finansowa :help1: na ich leczenie. Przecież byli razem z Nero:smilecol: . Proszę o nr konta Schroniska na pv . Wpłacę bezpośrednio na konto Schroniska. Każdy grosik pomoże:Cool!: Quote
Toska Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Nerusiu , zdrowiej szybko ! myślimy o tobie i przesylamy glaski i mizianko !!! Quote
Marka Posted February 10, 2006 Author Posted February 10, 2006 Byłam dzisiaj u Nero, ale tym razem kąpania nie było, bo Pan Maciej był zajęty, a ja sama w tym małym brodziku z Nero to mogłoby się skończyć wyłącznie moją kąpielą, a nie jego ;) Nero cały rozradowany - ależ on uwielbia odwiedziny :multi: Coraz bardziej ciągnie go do ludzi, do ludzkiego zainteresowania, dotyku, zabaw. On dopiero zaczyna poznawać frajdę zabaw i igraszek i jest tym niezwykle podeskcytowany :lol: Obecnie z braku innych zabawek w boksie - bawi się swoją miską w "pchełki" - rozsypuje chrupki po podłosze i szura sobie po nich miską dla rozrywki ;) :evil_lol: Także obecnie jest zapotrzebowanie na zabawki dla Nero oraz wszelkiego typu kocyki, szmatki, ręczniki na posłanka. Jego guru jest obecnie oczywiście Pan Maciej - karmiciel i opiekun - Nero go kocha miłością wielką i spontaniczną - dzisiaj, kiedy Pan Maciej wszedł do niego pozbierać mu z podłogi te rozsypane chrupki Nero natychmiast wykorzystał moment do tego, żeby dokładnie oblizać calutką twarz swojego opiekuna :lol: :eviltong: Nawet spacery go nie cieszą tak, jak kontakt z człowiekiem - Pan Maciej mówił, że Nero na spacerach kręci się pod nogami - pewnie chce po prostu nieustannie być blisko opiekuna, którego obecności wciąż mu za mało :loveu: Dzisiaj zapłaciłam rachunek za drugi tydzień pobytu Nero w klinice - 126 pln - tak więc stan konta Nero na dziś: 4754 pln PS. Gabriella - serdecznie dziękuję za pomoc dla schroniska! :calus: Quote
dogoholiczka Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Wow!!!Ale fajnie,ze Nero jest w tak dobrym humorze i ze Pan Maciej jest blisko.Oby udalo nam sie po terapii znalezc domek z kochajacymi ludzmi na dobre i na gorsze czasy!!!Marka,a czy nie mozesz kupic Nerowi chociaz jednej,dwoch zabawek z jego funduszy?:lol: Alez mu sie w tej biedzie poszczescilo,ze trafil na takie dobre ciotki jak Wy dziewczyny:loveu: Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Marka, w zeszła sobote zostawiłam przy klatce Nero trzy wielkie torby z ręcznikami i smatkami oraz dwie psie zabawki , jedna piłke na sznurku i druga piłkę bez sznurka . Czy tego już nie ma ? Jakoś trudno mi uwierzyć , że nie ma reczników . Quote
Majorka_2005 Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 :placz: o boszzzzzz kto do tego dopuscil :( ja tez moge pomoc niewielka wplata, ktora za chwile wysylam :( do gory psiatko niech wszyscy pomoga :( Quote
Bodziulka Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Neruś, nie obijamy się na 13 stronie :mad: Quote
kiwi Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 majorka, bez nerwow, nero w dobrych rekach ma zagwarantowany wikt i opierunek ;) Quote
Majorka_2005 Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 wiem Nerus jest w dobrych rekach i wiem ze zdrowiejeale :multi: sam fakt ze byl w takim stanie poprostu zwala z nog :( co z zarazonymi psiakami w schronisku? dziewczyny Wy wiecie najlepiej na co przeznaczyc pieniazki zebrane i mam tylko nadzieje ze moj skromny datek polaczony z innymi pomoze wesprzec czy to potrzebe oplacenia wety ze schronu, czy leczenie zarazonych psiakow, jestescie tam na miejscu i wiecie od srodka dokladnie jak to wyglada. Wiem ze pieniazki sie nie zmarnuja w takich rekach :) jestescie cudowne :loveu: Quote
Bodziulka Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Majorka_2005 napisał(a):co z zarazonymi psiakami w schronisku? Ich boks został wysprzątany i odkażony. One dostają leki, są pryskane. Podobno wygląda na to, jakby choroba się zatrzymała, nie jest gorzej. Quote
Aggie Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Marka, moja wplate tez mozesz przekazac na leczenie zwierzat w schronisku (tak jak pisalam wczesniej) - pisze jeszcze raz bo widze ze nie rozwialam watpliwosci. Jakby Nerusiowi zabraklo - to sie pomysli :cool3: Quote
Marka Posted February 13, 2006 Author Posted February 13, 2006 Aggie - bardzo dziękuję w imieniu tamtych psiaków! Ale przyślij mi maila (bo po przelewie chcę Ci wysłać potwierdzenie) u numerem konta, z którego przyszła Twoja wpłata! :Rose: Quote
Marka Posted February 13, 2006 Author Posted February 13, 2006 Pacjent obrasta powolutku - nie są to jeszcze widoczne zmiany ;) A TUTAJ - specjalnie dla wszystkich przyjaciół Nero - do obejrzenia krótki filmik z tym przemiłym psiakiem w roli głównej :D (no cóż - ja uwielbiam rozbestwiać psy i uczyć je tego, co nie trzeba - np. skakania na ludzi ;) ) Na filmie Nero wygląda ładnie - bo film jest mocno niedoświetlony ;-) Quote
kociabanda Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Kochany Neruś. Zdrowiej piesku bo tu mnóstwo osób trzyma za Ciebie kciuki. :lol: :lol: Quote
Recommended Posts