Jump to content
Dogomania

Historia "NERO" ma wreszcie swój HAPPY END !!! :-))))

Recommended Posts

Posted

Bodziulka, podwyzek tak nie daja, a ten maluch dostal kosc, bo przyjezdzal wtedy do Wawy i mial raptem niecale 3 miesiace, a ze wspolnie wybieralysmy z szefowa hodowle bernardynow, to to byl prezent jakby od chrzestnej:)

wracajac do Nero, to pewnie mu chwile zajmie opedzlowanie tej kosci:)

• Replies 892
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam w sobotę u Nero i mam ogromną prośbę - umówcie sie na określoną karme bo Nero ma straszne rozwolnienie a że dostaje Ketokonazol to nie może dostać węgla bo on absorbuje działanie ketokonazolu. Sprzątałam klatke prze godzine i nie powiem aby to było miłe zajęcie. Niestety musiałam tez wyrzucic kość bo była ... hmmm, no nie ładna ona była. A poza tym Neruś szaleje i obrasta sierścią.

Posted

[quote name='Beata_Dorobczyńska']Byłam w sobotę u Nero i mam ogromną prośbę - umówcie sie na określoną karme bo Nero ma straszne rozwolnienie a że dostaje Ketokonazol to nie może dostać węgla bo on absorbuje działanie ketokonazolu. Sprzątałam klatke prze godzine i nie powiem aby to było miłe zajęcie. Niestety musiałam tez wyrzucic kość bo była ... hmmm, no nie ładna ona była. A poza tym Neruś szaleje i obrasta sierścią.

Oj,wspolczuje.Masz absolutna racje z ta karma i nie chodzi tylko o sprzatanie,ale i o jego zdrowie.Poza tym szkoda cennego czasu odwiedzajacych na czyszczenie boksu versus czas przeznaczony dla Nera.Dlatego chyba lepiej jest dofinansowywac konto psiuta lub kupowac z gory ustalona przez veta karme.Bardzo sie ciesze,ze Nerus zdrowieje kazdego dnia!!!:multi:

Posted

Beata - ja będę u Nero dopiero w piątek - jeśli będziesz wcześniej zapytaj po prostu Pana Macieja jaką karmę dostają teraz wszystkie psy w szpitalu - to będziemy kupować taką samą, żeby nie było problemu czy to dla Nero czy nie.

A mnie strrrrrasznie miło poinformować, że mimo zabezpieczenia Nero w środki na jego leczenie, do grona przyjaciół-darczyńców Nera wciąż dołączają nowe osoby, które przejęte losem psiaka przekazują datki na jego rzecz!
I tak 5 i 6-II na koncie Nero pojawiły się datki od tych psiomaników:

Aleksandra Dzwonkowska Królak (30 pln)
Karolina Mianowska (100 pln)
Beata Drozdowska (100 pln)

którym bardzo serdecznie dziękuję za hojność i niezwykłą chęć pomocy! :Rose:

Tak więc stan konta Nerusia na dziś to 4880 pln :multi:

Posted

No tak - mnie przez tą nieszczęsną aurę też trudno pokonać te 50 km, żeby odwiedzić Nera - ale cieszę się, że psiak jest tam pod dobrymi skrzydłami Pana Macieja.

Posted

Marka , a jak wygląda sprawa leczenia tych biedaków, którzy byli razem z Nero w Schronisku.
Pisałaś , że Schronisko ma długi u wet. może potrzebna pomoc finansowa :help1: na ich leczenie.
Przecież byli razem z Nero:smilecol: .
Proszę o nr konta Schroniska na pv .
Wpłacę bezpośrednio na konto Schroniska.
Każdy grosik pomoże:Cool!:

Posted

Byłam dzisiaj u Nero, ale tym razem kąpania nie było, bo Pan Maciej był zajęty, a ja sama w tym małym brodziku z Nero to mogłoby się skończyć wyłącznie moją kąpielą, a nie jego ;)

Nero cały rozradowany - ależ on uwielbia odwiedziny :multi: Coraz bardziej ciągnie go do ludzi, do ludzkiego zainteresowania, dotyku, zabaw. On dopiero zaczyna poznawać frajdę zabaw i igraszek i jest tym niezwykle podeskcytowany :lol: Obecnie z braku innych zabawek w boksie - bawi się swoją miską w "pchełki" - rozsypuje chrupki po podłosze i szura sobie po nich miską dla rozrywki ;) :evil_lol:
Także obecnie jest zapotrzebowanie na zabawki dla Nero oraz wszelkiego typu kocyki, szmatki, ręczniki na posłanka.

Jego guru jest obecnie oczywiście Pan Maciej - karmiciel i opiekun - Nero go kocha miłością wielką i spontaniczną - dzisiaj, kiedy Pan Maciej wszedł do niego pozbierać mu z podłogi te rozsypane chrupki Nero natychmiast wykorzystał moment do tego, żeby dokładnie oblizać calutką twarz swojego opiekuna :lol: :eviltong:
Nawet spacery go nie cieszą tak, jak kontakt z człowiekiem - Pan Maciej mówił, że Nero na spacerach kręci się pod nogami - pewnie chce po prostu nieustannie być blisko opiekuna, którego obecności wciąż mu za mało :loveu:

Dzisiaj zapłaciłam rachunek za drugi tydzień pobytu Nero w klinice - 126 pln - tak więc
stan konta Nero na dziś: 4754 pln

PS. Gabriella - serdecznie dziękuję za pomoc dla schroniska! :calus:

Posted

Wow!!!Ale fajnie,ze Nero jest w tak dobrym humorze i ze Pan Maciej jest blisko.Oby udalo nam sie po terapii znalezc domek z kochajacymi ludzmi na dobre i na gorsze czasy!!!Marka,a czy nie mozesz kupic Nerowi chociaz jednej,dwoch zabawek z jego funduszy?:lol: Alez mu sie w tej biedzie poszczescilo,ze trafil na takie dobre ciotki jak Wy dziewczyny:loveu:

Posted

wiem Nerus jest w dobrych rekach i wiem ze zdrowiejeale :multi: sam fakt ze byl w takim stanie poprostu zwala z nog :( co z zarazonymi psiakami w schronisku? dziewczyny Wy wiecie najlepiej na co przeznaczyc pieniazki zebrane i mam tylko nadzieje ze moj skromny datek polaczony z innymi pomoze wesprzec czy to potrzebe oplacenia wety ze schronu, czy leczenie zarazonych psiakow, jestescie tam na miejscu i wiecie od srodka dokladnie jak to wyglada. Wiem ze pieniazki sie nie zmarnuja w takich rekach :) jestescie cudowne :loveu:

Posted

Majorka_2005 napisał(a):
co z zarazonymi psiakami w schronisku?

Ich boks został wysprzątany i odkażony. One dostają leki, są pryskane. Podobno wygląda na to, jakby choroba się zatrzymała, nie jest gorzej.

Posted

Marka,
moja wplate tez mozesz przekazac na leczenie zwierzat w schronisku (tak jak pisalam wczesniej) - pisze jeszcze raz bo widze ze nie rozwialam watpliwosci. Jakby Nerusiowi zabraklo - to sie pomysli :cool3:

Posted

Aggie - bardzo dziękuję w imieniu tamtych psiaków!
Ale przyślij mi maila (bo po przelewie chcę Ci wysłać potwierdzenie) u numerem konta, z którego przyszła Twoja wpłata!
:Rose:

Posted

Pacjent obrasta powolutku - nie są to jeszcze widoczne zmiany ;)

A TUTAJ - specjalnie dla wszystkich przyjaciół Nero - do obejrzenia krótki filmik z tym przemiłym psiakiem w roli głównej :D

(no cóż - ja uwielbiam rozbestwiać psy i uczyć je tego, co nie trzeba - np. skakania na ludzi ;) )

Na filmie Nero wygląda ładnie - bo film jest mocno niedoświetlony ;-)