Marka Posted March 28, 2006 Author Posted March 28, 2006 Rozkleiłam ogłoszenia o Nero w necie: http://www.psy.pl/adopcje/?A=view&sort=0&R=a&if=5053 http://4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=17537&id_kat=11 http://www.aport-polska.com/ogloszenia/detail.php?siteid=4362 http://www.zwierzaki.org/index.php/topic,26980.new.html#new http://www.lukrowi.pl/forum/index.php?p=4&id_topic=1080&start=0 http://www.psieforum.pl/viewtopic.php?p=49713#49713 http://psy.zwierzeta.eurocity.pl/glowna.php?v=Potwierdz&s=6351&k=wZInbyNnnuMqQbOXnys6y9V jeśli ktoś zna jeszcze jakieś miejsce gdzie może go umieścić - bardzo proszę o pomoc! Quote
Luna007 Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 właśnie przeczytałam historię Nero - dziewczyny jesteście wielkie!!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi: a czy coś wiadomo co z pozostałymi zarażonymi pieskami w schronie???? pozdrówka Ania Quote
Marka Posted March 28, 2006 Author Posted March 28, 2006 schronisko stara się jak może leczyć je we własnym zakresie Quote
Marka Posted March 28, 2006 Author Posted March 28, 2006 plakat Nero można sobie ściągnąć na swój dysk klikając w jego miniaturę: (otworzy się strona, gdzie plakat jest w powiększeniu - tam kliknąć prawym klawiszem myszy i zapisać) - lub mogę go przesłać mailem - przez PW się nie da wysłać całego :shake: W ramach pomocy - proszę też dogomaniaków o wpisywanie do swojego podpisu banneru z Nerusiem: (zaznaczyć go tutaj myszą, kliknąć prawym "zapisz", wejść w swój Panel Użytkownika na dogomanii i wkleić w pole Podpis) Dziękuję za KAŻDĄ pomoc w szukaniu mu domu! Quote
Jomar Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Dzięki, już ściągnęłam na dysk. Pod koniec pracy jestem już mało myśląca. Quote
_beatka_ Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Beatko tak, studiuje na sggw;) Marka wydrukuję jak najszybciej i porozklejam naerusia u mnie w budynku i w mojej lecznicy osedlowym i sklepie, niech ludzie zobaczą jaki z niego przystajniaczek:loveu: Quote
evita. Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Nero- forum.gazeta.pl Nero- mojpupil.pl Nero- kupiepsa.pl Nero- zwierzeta.low.pl Nero- eoferty.com.pl Nero- pajeczyna.pl Nero- kupsprzedaj.pl Nero- ogloszenia.moje.pl Quote
Marka Posted March 29, 2006 Author Posted March 29, 2006 Evita, Beatka, Jomar - serdeczne dzięki!!! :Rose: :Rose: :Rose: Quote
evita. Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Nero- pies.join.pl Ogłoszenie o Nero ukaże się też 3 kwietnia w warszawskiej Ofercie. Quote
_beatka_ Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 taka akcja się szykuje, że niedlugo neruś bedzie na nas patrzyl z każdego miejsca w mieście:lol: napewno szybciutko znajdzie domek, jest przeciez taki sliczny:loveu: Quote
tanitka Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 no własnie, bo jaki byłby to wstyd:oops: :oops: :oops: - tyle osób pomogło mu ratowac życie i zdrowie, a nikt nie postara się od kochający dom dla pięknisia, prawie owczarka:lol: !! Quote
evita. Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Nero- bono-polska.pl Nero- pineska.pl Nero- anonse.tvs.pl Nero- hittdog.com.pl Nero- szukaj swojego domku :lol: Quote
Marka Posted March 30, 2006 Author Posted March 30, 2006 [quote name='_beatka_']prawie rasowego belga;) :cool3: a pewnie! jakby mu tak więcej witaminek dać, to sierść by pewnie jeszcze urosła i każdy by się nabrał! ;) :D Nero nas naprawdę zaskoczył swoją transformacją - ten zmasakrowany chorobą pysk zachwyca teraz niezwykłą szlachetnością! Prawdziwa bajka o brzydkim kaczątku - tylko do szczęśliwego zakończenia brakuje jeszcze tej drugiej połówki - w tym wypadku Pana dla Nero... Bardzo proszę dogomaniaków z W-wy i okolic o rozwieszenie plakatów z Nerem w lecznicach, gdzie leczycie swoje psy - to wielka pomoc w szukaniu domu dla psa i wielka szansa dla NERO! Prosimy - pomóżcie! :modla: PS. Evita - jesteś potęgą internetową - dzięki! :multi: Quote
Bodziulka Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 [quote name='Marka']Nero nas naprawdę zaskoczył swoją transformacją - ten zmasakrowany chorobą pysk zachwyca teraz niezwykłą szlachetnością! Marka - już można się przyznać: Nero został podmieniony :diabloti: Tak jak pisały to dziewczyny w temacie sochaczewskiej Gabi - taka transformacja jest niemożliwa :evil_lol: Tak na prawdę w rolę nero wciela się teraz wygłodzony przez nas specjalnie do tego celu owczarek belgijski :diabloti: ;) :lol: :lol: :lol: Jeśli chodzi o plakacik - to myślę, że trzeba zrobić zmasowaną akcję w parkach i ich pobliżu - bo robi się coraz ładniejsza pogoda i ludzie będą spacerować - a do lecznic chodzą raczej ludzie, którzy już maja psiaka ;) Quote
tanitka Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 NERO szuka domu- chyba nie odwieziemy go do schronu!!!:angryy: Quote
maddie Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Dziewczyny,podziwiam Was,naprawdę,za to co robicie dla Nero od stycznia,za to że tak Wam zależy na jego losie i pewnie mnóstwa innych piesków,ale czytałam tylko ten wątek i to jak odpowiedziałyście na apel o pieniądze,pomoc-jestem z Was bardzo dumna i że też chciałabym pomóc tym biednym zwierzakom,więc dołączyłam do Was.Niestety,nie mogłam nic wpłacić na jego leczenie,przez co jest mi strasznie wstyd,ale nie miałam wtedy własnych pieniędzy.Nero zmienił się nie do poznania,weszłam wtedy w styczniu na Waszą stronę i teraz,a różnica w jego wyglądzie jest powalająca,a to wszystko Wasza zasługa.Wszystko co piszę jest szczere i niech ktoś nie pomyśli sobie,że to jakieś podlizywanie się czy coś,po prostu tyle jest wokół zła i przemocy,wszyscy narzekają i płaczą nad losem biednych zwierzaków,a Wy robicie coś,co jest wspaniałe,za co wielki szacunek dla Was.Jestem tu od dzisiaj i to mój pierwszy post,a jeśli chodzi o pieski,to nie posiadam żadnego,mam królika miniaturkę,ale od jakiegoś czasu myślę o przygarnięciu psa ze schroniska,tylko musiałabym pogadać z mamą o tym.Ten,kto przygarnie Nerusia będzie miał niezłą kontrolę pewnie z Waszej strony,w końcu go uratowałyście i będziecie chciały oddać w dobre ręce.Chętnie bym go wzięła do siebie,ale właśnie ta presja i fakt,że nigdy nie miałam psa mogą być przeszkodą jak sądzę,bo pisałyście,że ktoś musi się znać na psach,być doświadczony w opiece nad nimi.W każdym razie pozdrawiam Was mocno-M. Quote
Marka Posted March 30, 2006 Author Posted March 30, 2006 Witam Maddie! :bye: To prawda, że Nero jest wyjątkowym przypadkiem - to pies wychowany w schronisku - jego zachowanie nie przypomina zachowania dorosłego psa wychowywanego z ludźmi. Zachowuje się raczej jak dzikie zwierzątko, choć bardzo przyjazne ludziom i innym zwierzętom. Dlatego jako pies domowy może nie spełnić oczekiwań kogoś, kto tego nie zrozumie (a trudno jest się pogodzić np. z tym, że dorosły pies wali kupy w domu na środku dywanu, a na dwór nie chce wyjść bo boi się samochodów - czy uważasz, że dalibyście sobie radę z takim problemem?). On oczywiście ma wszelkie predyspozycje do tego, żeby stać się świetnym, dobrze wychowanym psem - ale to wymaga pracy doświadczonego psiarza albo kogoś, kto będzie współpracował nad jego wychowaniem ze specjalistą-treserem. Dlatego musiałabyś się zastanowić wraz z całą rodziną nad tym, czy jesteście gotowi podołać takiej adopcji. Może jednak na początek łatwiej by Wam było z małym, już ułożonym pieskiem? Quote
maddie Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Zgadzam się z Tobą,nie mam doświadczenia w opiece nad psami,więc nie wiem,czy bym sobie poradziła,a chyba bez sensu jest,żeby Nero zmieniał co chwilę właściciela.Życzę mu wszystkiego co najlepsze i mam nadzieję,że trafi na kogoś o dużym sercu.Poza tym,chyba muszę tę decyzję o piesku odłożyć na jakiś czas,żeby najpierw znaleźć pracę,bo postanowiłam sobie,że taki będzie warunek,że ja zajmuję się pieskiem i go utrzymuję.A wtedy nie będzie mnie w domu często,no i kolejny problem.Ale jest piękny,naprawdę.Kawał dobrej roboty. Quote
Marka Posted March 30, 2006 Author Posted March 30, 2006 Dziękuję Maddie za słowa uznania w imieniu wszystkich, którzy przyczynili się do tego, że Nero jest zdrowy i piękny! :D Jeszcze raz pozdrawiam i witam w gronie dogomaniaków oraz zapraszam do czynnego pomagania (np. w rozwieszaniu plakatów o Nero! :p ) Quote
maddie Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Jasne,że porozwieszam,koło mnie jest sporo parków,zaczaję się też na paru przystankach:)Przynajmniej tyle będę mogła zrobić.Ale jedno mnie dziwi,na zdjęciu wygląda bardzo dobrze,gdyby ktoś zobaczył pierwsze zdjęcie,a z tego co pisałaś,to były jeszcze gorsze od tego pierwszego,to wtedy mógłby się przestraszyć,ale dlaczego teraz nikt go nie chce wziąć???Przecież to uroczy piesek,nikt się nie zgłosił???Zresztą jest bardzo młody,więc to kolejny plus.Naprawdę szkoda by było,gdyby został bez właściciela.Tak jak mówiłam<pisałam>,chętnie bym go wzięła,ale nie wiem,czy poradzę sobie z opieką nad nim.Napisałaś,że nie był w domu,tylko cały czas w schronisku,pewnie boi się ludzi,myślisz,że zapomniał choć trochę przez co przeszedł???Jak tak czytam Wasze forum,to mam ogromną chęć założyć jakieś takie fajne schronisko,gdzie pieski miałyby gdzie biegać i co jeść,ale z drugiej strony,te schroniska to chyba smutne miejsca.Jejku,strasznie to niesprawiedliwe,że niektórzy mają full kasy i wydają ją na jakieś głupoty,a inni ledwo co wiążą koniec z końcem.No i że wyrzucają albo biją zwierzęta.Potwory i tyle. Quote
_beatka_ Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 plakacik w mojej lecznicy już powieszony:cool3: Quote
Jomar Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Wczoraj powiesiłam plakat Nera w lecznicy na Rosoła, przy źródełku wody koło SGGW i na przystanku. Dzisaj jeszcze wiszą. Quote
Recommended Posts