Jump to content
Dogomania

Historia "NERO" ma wreszcie swój HAPPY END !!! :-))))

Recommended Posts

• Replies 892
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Z wieści od Nero: opiekunowie wciąż zmagają się z problemami skórnymi Nero - psiak się drapie, przerzedziła mu się tak pięknie odrośnięta sierść na pyszczku :sad: Ale regularnie chodzi do weta i mam nadzieję, że już sukces już niedługo.

A te malowinicze zdjęcia - to ostatnie osiągnięcia Nero w rearanżacji wystroju domu:

Na szczęście, z tego co wiem, to jednorazowy incydent - spowodowany prawdopodobnie tym, że jak psa swędzi, to nie wiadomo jak się wyżyć... :cool3:

Posted

Dzięki środkom, które wielkodusznie wpłacaliście, żeby uratować życie Nero, udało się uratować jeszcze jedno psie istnienie - małej Abby z sochaczewskiego schroniska (TUTAJ jest jej wątek)

Koszt jej 16-dniowego pobytu w klinice weterynaryjnej na warszawskiej SGGW wyniósł 912 pln

(kwitki są dwa, bo za badanie krwi wypisują oddzielny)

tak więc na koncie wpłat zostało 204,81 pln

W imieniu małej Abby dziękujemy za możliwość uratowania jej życia!!!

Posted

@@@ strasznie sie ciesze,ze Nero domek i ze mozna bylo uratowac jeszcze jedna psia duszyczke!!!!!:loveu:

samanta

Marka napisał(a):
Dzięki środkom, które wielkodusznie wpłacaliście, żeby uratować życie Nero, udało się uratować jeszcze jedno psie istnienie - małej Abby z sochaczewskiego schroniska (TUTAJ jest jej wątek)

Koszt jej 16-dniowego pobytu w klinice weterynaryjnej na warszawskiej SGGW wyniósł 912 pln

(kwitki są dwa, bo za badanie krwi wypisują oddzielny)

tak więc na koncie wpłat zostało 204,81 pln

W imieniu małej Abby dziękujemy za możliwość uratowania jej życia!!!

• 1 month later...
Posted

Osoby zainteresowane informuje, że dzieki specjalnej obroży oraz zastrzykom sierść Nera wraca spowrotem do normalnego stanu. Objawy choroby zanikaja... Bardzo dużo pomogła nam Magda i nasz wet... oraz wy wsparciem duchowym... a co do Nera inwencji twórczych to kilka zabawek pluszowych kupionych dla niego skończyło swój żywot w dwóch róznych rogach pokojów... w jednym głowa a w drugim reszta... najdłużej upodobał sobie niebieskiego króliczka....jak coś chce to przynosi go i nastepuje wymiana... króliczek za smakołyk... Nero teraz śpi w kilku miejscach... to zależy od jego nastroju... jedno to lazienka a inne to łózko mojej siostry... przychodzi do niej w nocy i kładzie się w nocy... Największy problem jest kiedy musi je pościelić ponieważ Nero nie jest chętny do wstania z ciepłego łóżka... Jezeli bede mial nie długo jakieś fotki to je zamieszcze...

Bartek

Posted

Bardzo się cieszę, że to świństwo znowu przegrało i Nero zdrowieje :multi:
A co do łóżka... ja mojemu psu zostawiam pościel na cały dzień :evil_lol: i nie tracę energii na ścielenie ;)

Posted

bartek-sochaczew napisał(a):
upodobał sobie niebieskiego króliczka....jak coś chce to przynosi go i nastepuje wymiana... króliczek za smakołyk...

ja zawsze wiedziałam, że Nero to wyższa inteligencja, która wymaga odkrycia :lol:
Dzięki Bartek za wieści od Nerusia - ja ostatnio mocno zalatana, ale wyglądam wieści od Was i na zdjęcia przystojnego czarnucha :p

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Tak, tak - o tym filmie Roberta Valentine`a pisano już na dogomanii - nawet jedna z dogomaniaczek robiła do niego polskie tłumaczenie.
To okrutna prawda o losie zwierząt w naszych, cywilizowanych czasach...

Bartku - ale ja wyglądam też wieści o Nerusiu :p - napisz co słychać? Jak z jego skórą? Jak sobie radzi w dżungli miasta? ;)

* * *
Ostateczne rozliczenie:
wszystkim, którzy wpłacali pieniądze wspierając Nero winna jestem tą informację: ostatnie pieniądze, które zostały do dyspozycji (204,81 pln) wykorzystałam jako wsparcie finansowe w leczeniu chorego na nużycę (tak jak Nero) szczeniaczka Bąbla, który był u nas na leczeniu i rekonwalescencji (w sumie koszt jego diagnozowania, leczenia oraz późniejszej kastracji to ok. 500 pln)
Tutaj jest wątek Bąbla - kolejnego psiaka, którego udało się szczęśliwie uratować: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=26626
Serdecznie dziękuję ofiarodawcom! @--->----

• 2 months later...
Posted

W imieniu Nera chciałbym z okazji Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku złożyć najserdeczniejsze życzenia i podziękowania za to, że nie opuściliście go w potrzebie...

Dziękujemy, życzymy milych i Wesołych Świąt
Nero i cała rodzina P.

A co do zdjęć to posiadam je na aparacie ale przez problemy tech. z aparatem nie moge ich zrzucić... Jeżeli będe miał jakies na komputerze to prześle je do Magdy.

• 2 weeks later...
Posted

Dopiero dzis dotarlam do watku o Nerusiu,jestem pod wielkim wrazeniem osob zaangazowanych w leczenie psa oraz własciciela!
Bartku,wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!!!

Filmik od razu wyslalam kolezance,ktora pragnie rozmnozyc swoja nierodowodowa suke,moze do niej dotrze.

• 3 weeks later...