Jump to content
Dogomania

Historia "NERO" ma wreszcie swój HAPPY END !!! :-))))

Recommended Posts

• Replies 892
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

super wieści z nowego domku, to dobrze że neruś zmusza Cię do biegania, bo bieganie jest przeciez bardzo zdrowe, prawda, sa wiec z niego same korzysci;)

no i obowiązkowo czekamy na fotki z nowego domu:cool3:

Posted

No nareszcie coś się ruszyła w sprawie tego przystojniaka.:multi:
Bartek, jakby co, to moja Zula jest żeńskim odpowiednikiem Nero...:cool3:

Posted

Az trudno uwierzyc, ze Nero ma tak wspaniala rodzinke i wreszcie jest szczesliwy! :klacz: Samych szczesliwych dni dla psiulka i jego kochanej rodziny!!! Czekamy na kolejne relacje z domku i zdjecia.

Posted

Wiesz co do rozmnazania to jeszcze sie nie zdecydowalismy... tak samo
nie zdecydowalem sie narazie na kastracje poniewaz to jest piekny pies... (a w dodatku obydwaj jestesmy merzczyznami i moge pzrypuszczac co on by czuł)
narazie mysle o tresurze... gdzies w sochaczewie lub bliskiej okolicy... zeby pozniej nie bylo problemow z dojazdem itp.

jak toche brzybierze na wadze... to wtedy postanowie

ale bede pamietal o twojej propozycji...

Posted

:klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :jumpie: :jumpie: :jumpie: :jumpie: :jumpie: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :BIG: :BIG: :BIG: :BIG: :BIG: :laola: :laola: :laola: :cunao: :cunao:

[SIZE="6"]NARESZCIE!!!

GRATULUJĘ MARKA!!!!!!!!!

Posted

Bartek, macie super psa!!!!!!

A nad rozmanażaniem, to Ty się nawet nie zastanawiaj,
bardzo Cię proszę!!!
Bo w ten sposób możesz powołać do życia nowe Nerusie,
które też kiedyś mogą trafić do schroniska (albo ich dzieci, albo dzieci ich dzieci, itd.....)

Posted

bartek-sochaczew napisał(a):
Wiesz co do rozmnazania to jeszcze sie nie zdecydowalismy...

Ten tekst od gdgt był raczej w celach towarzyskich, nie rozmnażalnych ;) Zula rzeczywiście jest bardzo podobna do Nero, tak samo jak Sol i chyba jeszcze jakaś czarnulka - i są w podobnym wieku, były przypuszczenia, że to jedna rodzinka ;)

Posted

:evil_lol: z rozmnażania nici, bo Zula wkrótce już będzie niezdolna :evil_lol:
ale towarzysko jak najbardziej, zwłaszcza gdy Marka zaprosi nas do siebie na ognisko... Marka, kiedy to będzie? :lol:
Bartek, piękny awatarek!

pees. nie tylko nero znalazł ostatnio domek. Na Tusię z awatarku też już czeka rodzinka!

Posted

gdgt napisał(a):

pees. nie tylko nero znalazł ostatnio domek. Na Tusię z awatarku też już czeka rodzinka!

:cool3: No no no - to na pewno oddziaływanie wspólnego spacerku obu psinek z daaawnych kwietniowych? czasów ;) :multi:

Posted

Marka mnie utłucze, ale zdradzę, że Nero się nieco zapomniał z radości jak go odwiedziła, ale w normalnym, psim domu to nie problem. Gratulacje Bartku dla Ciebie i Twojej Rodziny, macie super psa, jak przystało na prawdziwych psiarzy!

Posted

[quote name='Marka']od dzisiaj ma swój własny, kochający DOM...!!!!
;) :multi:

:crazyeye: Po prostu nie moge w to uwierzyc!!
Tak bardzo sie ciesze! Niech mu sie szczesci! A Wam Dziewczyny wielkie podziekowania za wytrwalosc i poswiecenie dla tego psa! Chwala Wam za to co zrobilyscie! :loveu:

Posted

To ja sie przyłączę do tej radości z Nerusiowego domku. Czytałam i czytałam i stale nic, a tu domek już jest. Mogę też zdjąć Nera z netowych ogłoszeń i gratuluje wszystkim którzy się do domku przyczynili i dziękuje także nowym opiekunom psiaka - zyczę Wam dużo szczęśćia z psiulem.:multi:

Posted

Neruniu nareszcie masz swój wymarzony domek! :multi:

:klacz: :Dog_run: :klacz:

:sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb:

Po tym co przeszedł, nareszcie jest szczęśliwy!!! :lol:

Posted

Bartek serdecznie gratuluję ci przede wszystkim tak cudownej rodziny!!!:happy1: i życzę zeby Nero był twoim najlepszym przyjaciem na długie, długie lata :lol:
czekamy na relacje co u NERO słuchać.
A Marka z tą swoją determinacją, nieustajacymi wątpliwościami, dzieleniem każdego własciciela na czworo (patrz: vivisekcja;) ) jest po prostu SUPER BABKA!!:Rose:

Posted

Dopiero dotarłam do domu po dzisiejszych wojażach, więc najpierw
WITAM BARTKA na forum! :multi:
i szybciutko wklejam oczekiwane fotki Nera w jego nowym domu :p

Nero ma się świetnie, jest niezwykle pozytywnie ożywiony sytuacją w jakiej się znalazł, zafascynowany tym, że tyle się wokół dzieje i tyle fajnych ludzi dookoła i takie dobre jedzenie i tyle życzliwości - na razie funkcjonuje na wysokich obrotach, dla niego to niezwykłe wydarzenie
(dla nas zresztą też, prawda? :) )
Ma pies szczęście, że trafił na tak serdecznych ludzi i na Bartka, który dba o to, żeby Nero się nie nudził ;)
PS. Bartek - z tym bieganiem - bardzo dobry pomysł - w końcu jedną ze złotych zasad wychowania psów jest "dobry pies to zmęczony pies" :D
A-ha, i nie daj się podpuszczać tym ciotkom, którym to nie wiadomo jakie amory w głowie - my tu walczymy z bezdomnością zwierząt, a nie pracujemy nad ich niepotrzebnym rozmnażaniem, i nie po to taki wykład Wam strzeliłam o kastracji, żeby mi tu teraz jakieś ciotki... :mad:;) :p

* * *

:Rose:
Poza tym serdecznie dziękuję tym całym rzeszom ludzi, którzy przyczynili się do wyratowania tego niezwykłego psa, a przede wszystkim Tanitce - dziękuję, bo sam Nero może nie będzie miał okazji - to była JEJ decyzja, żeby go ratować i... udało się!
Bo dopiero teraz Nero jest tak naprawdę uratowany - uratowany od bezdomności i smutnego losu!

Teraz Wy kochani podziękujcie Bartkowi i jego rodzinie za niezwykłą wrażliwość i wieeeelkie serca! Bo dzięki nam pies jest zdrowy - a dzięki nim - także szczęśliwy! :multi:

* * *

ROZLICZENIE:
ostatni stan konta Nero to: 2166,81 pln
dzisiaj uregulowałam ostatnią należność za pobyt Nerusia w hotelu w Otrębusach - 250 pln
na jego koncie pozostaje więc ciągle 1916,81 pln.
Nowym właścicielom psa obiecałam opłacić jeszcze kastrację Nero (jak pies się już zadomowi a oni będą gotowi z decyzją) i na ten cel chciałabym odłożyć 300 pln (myślę, że popieracie to posunięcie?).
Pozostałość : 1616,81 pln może zostać rozdysponowana zostanie na inne psiaki z PWP wymagające pomocy.

Dlatego - UWAGA Darczyńcy: jeśli ktoś z Was już wie, że swój datek chciałby przeznaczyć na innego psa w potrzebie - proszę o sygnał na mail: psiapoczta@poczta.fm (z podaniem nazwiska, numeru konta i kwoty) - na Wasze zgłoszenia będę czekać przez tydzień.
Dyspozycje będę realizować wg kolejności napływających zgłoszeń.
Jeśli mimo tego coś z tych pieniędzy na koncie Nero zostanie - sama pozwolę sobie zadecydować jak je najlepiej wykorzystać (i oczywiście będę informować o tym tutaj na forum).

* * *
Jeszcze raz WSZYSTKIM bardzo, bardzo serdecznie dziękuję za Waszą niezwykle cenną pomoc! UDAŁO SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi:

Posted

Bardzo się cieszę, że Nero znalazł dom. Nowym opiekunom Nera serdecznie gratuluję, bo to naprawdę świetny piesek jest ( nie muszę chyba nawet tego pisać, bo każdy to wie ) :)

Posted

No poprostu cuuuuuuuuuuuuudownie :lilangel: :lilangel: :lilangel: . Takie właśnie wspaniałe informacje mnie omijają w weekend. Tak to jest jak się nie ma netu w domu. Ale tak bardzo się cieszę. Piękny, dostojny Nero we własnym wspaniałym domu. Długiego, słotkiego, wspólnego życia!!!!!!!!!!!!!!!