tanitka Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 NERKU co z tobą chłopaku??!! ciągle bezdomny, to dołujące:-( Quote
Marka Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 [quote name='_beatka_']a kiedy będą nowe fotki?cos się ciotka ostatnio opindalasz:mad: :lol: nowe fotki będą już w niedzielę, a tymczasem - bardzo proszę - specjalnie dla ciotki Beatki - Neruś automobilista na swojej plandece "anty-żygowej" :biggrina: PS. A nie wiem czy Wam już pisałam, że Nero niesamowicie pachnie? On nie pachnie jak pies (ten typowy psi smrodek ;) ), tylko pachnie raczej jak pluszak - taka zabaweczka wprost ze sklepowej półki :loveu: Nie wiem, dlaczego tak jest, ale wtulanie nosa w sierść Nerusia jest naprawdę wyjątkowym przeżyciem :oops: ;) :D :loveu: Jego Pani/Pan będzie to mieć na codzień - a ja już zazdroszczę ;) - TYLKO GDZIE ONI SĄ? :roll: Quote
_beatka_ Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [RIGHT] [/RIGHT] [LEFT]fotka super:loveu: masz szczęscie ciotka, ze sie poprawilaś;) to teraz czekamy na fotki tej ulubienicy naszego czarnuszka:razz: [/LEFT] Quote
Marka Posted May 21, 2006 Author Posted May 21, 2006 Dzisiaj w ramach socjalizacji Nero był z nami na lotnisku Bemowo, gdzie odbywały się zawody posłuszeństwa organizowane przez ZK. I tak my podglądaliśmy sobie startujące w zawodach psy, a Nero oswajał się z widokiem większej grupy ludzi i psów. Bardzo to było zajmujące: Trenowaliśmy także chodzenie w kantarku (halti) - to taka psia uzda, która bardzo dobrze ujarzmia młode psy, które mają zapędy do prac pociągowych i wydaje im się, że spacer polega na przeciąganiu człowieka z miejsca na miejsce ;) :lol: Nero wyjątkowo pięknie wyglądał w czerwonym kantarku - nieprawda? W przerwie rekreacji na świeżym powietrzu było jeszcze ogryzanie ucha (bo Nero to inteligentny pies, który nie uznaje bezczynnego wypoczynku ;) ) Ale tym razem udało nam się go zmęczyć na tyle, że Nero usnął nam w samochodzie, w takiej właśnie pozycji :lol: : Generalnie NERO to niezwykle inteligentny i bystry psiak, żywo reagujący na wszystko co się dzieje wokół, z ewidentnymi cechami owczarka - czyli psa, który bardzo łatwo wpisuje się w ludzkie stado i silnie z nim związuje (Nero po dłuższym pobycie z nami czuł się wyraźnie zaniepokojony, kiedy mój TZ zostawił nas i poszedł po prowiant, natomiast po powrocie został radośnie przywitany - pies uznał "no, teraz jesteśmy wreszcie znowu w komplecie" :p - a przecież mojego TZa widział dzisiaj drugi raz w życiu!) To wspaniały pies, który bardzo, bardzo potrzebuje swojego własnego stada... Quote
Bodziulka Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 :hmmmm: czy to na pewno Nero? :diabloti: Jakoś tak się wydłużył w pionie i poziomie... 2 raz w życiu widział Twojego TZ'a? A nie 3 (A kto był u niego z Nuką?)... Do 3 razy sztuka i pies łapie, o co chodzi ;) Quote
Marka Posted May 21, 2006 Author Posted May 21, 2006 [quote name='Bodziulka']:hmmmm: czy to na pewno Nero? :diabloti: Jakoś tak się wydłużył w pionie i poziomie... no prawda, że sylwetkę ma przepiękną? :loveu: [quote name='Bodziulka']2 raz w życiu widział Twojego TZ'a? A nie 3 (A kto był u niego z Nuką?)... Do 3 razy sztuka i pies łapie, o co chodzi ;) faktycznie - masz rację! Bodziulka - ale Ty masz pamięć! :lol: Szkoda, że u mnie nie mieszkasz, bo zapomniałam gdzie położyłam sekator i od 3 dni go szukam! :cool3: :evil_lol: Quote
paros Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 A Nero ciągle bez własnego domku!!! :shake: :shake: :roll: Quote
Bodziulka Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 A ja widzę wszystkie fotki :hmmmm: ale wierzcie mi, to nie Nero - Marka go podmieniła z jakimś psem, który był na tych zawodach posłuszeństwa :eviltong: [quote name='Marka'] faktycznie - masz rację! Bodziulka - ale Ty masz pamięć! :lol: Szkoda, że u mnie nie mieszkasz, bo zapomniałam gdzie położyłam sekator i od 3 dni go szukam! :cool3: :evil_lol: Ja mam pamięć, ale tylko "lekkich" spraw, niestety o niczym mądrym nie pamiętam ;) O sekator zapytaj Benia, a jak on nie będzie wiedział, gdzie jest, to chyba faktycznie się do Was przeprowadzę i zamieszkam w budzie z Benciem :lol: No żeby Pańcia nie mogła podciąć pieskowi drzewek do obsikiwania :evil_lol: Quote
Marka Posted May 22, 2006 Author Posted May 22, 2006 tanitka napisał(a):a ja nie widze żadnych zdjęć!!!:cool1: bardzo przepraszam, ale wczoraj wieczorem w firmie, w której kupiliśmy sobie kawałek miejsca na serwerze do przechowywania m.in. zdjęć, padł właśnie serwer http :cool3: szlag mnie trafia, bo to już nie pierwszy raz, a na tych darmowych - jakoś się to nie zdarza :mad: na szczęście dzisiaj jest już wszystko OK i Nerusia można podziwiać w całej okazałości! :loveu: Quote
tanitka Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Jaki on piękny!!!! :multi: :multi: NERO przystojniaku śmigaj do domu!!! Quote
AnkaRa Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Kurcze, jaki on piekny! Cholender, jak w bajce - piekny, bogaty i nikt go nie chce ;(( Quote
Marka Posted May 22, 2006 Author Posted May 22, 2006 [quote name='AnkaRa']Kurcze, jaki on piekny! Cholender, jak w bajce - piekny, bogaty i nikt go nie chce ;(( Wiesz, Ania - to nie jest tak, że zupełnie nikt - od jakiegoś czasu ludzie nawet dzwonią, ale ja nie oddam Nero np. do pilnowania działki, czy do budy, "bo stoi pusta i przydałby się jakiś pies, ale nie szczeniak, po pogryzie kwiatki", czy komuś kogo interesuje tylko "no to ile by kosztował ten pies?"... :shake: Nero potrzebuje kontaktu z człowiekiem, który zrozumie, że to duże szczenię, któremu trzeba umiejętnie pokazać świat i udowodnić, że fajny człowiek obok to najlepsze, co może spotkać psa - tylko tyle i aż tyle... A Nero obdarzył mnie zaufaniem, którego po prostu nie mogę zawieść - i dlatego szukam mu takiego prawdziwie "psiarskiego" domu ;) no bo czy tak mądrze patrzące stworzenie nie jest tego warte? :p * * * Przy okazji - ponieważ dawno się nie rozliczałam: ostatnio z konta Nerusia ubyło 280 zł, bo zapłaciłam za ubiegły i ten tydzień pobytu w hotelu w Otrębusach (mamy więc opłacone do 28.05) - tak więc aktualny stan konta NERO to: 2166,81 pln Quote
_beatka_ Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 ojejku jaki on piekny, jak ciasteczko, tylko zchrupac:loveu: Quote
Marka Posted May 23, 2006 Author Posted May 23, 2006 Nero znowu na szarym końcu :sad: Prosimy o podbijanie tematu - są takie piękne zdjęcia do oglądania ;) Quote
Wyjątek Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Śliczny, kochany psiak z takim madrym spojrzeniem... A pamietam jak wyglądał jeszcze jakiś czas temu.. Szukaj domku Kochany!! DOBREGO domku!! Quote
tanitka Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Nero to fantastyczny pies i zupełnie nie rozumiem dlaczego jeszcze nie stoi kolejka po niego!!!:cool1: Quote
mangusta Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 No to podbijamy NERUSIA, bo rzeczywiście jest na kogo popatrzeć. Co za pięknota :lol: - dziewczyny, a co z tym łysym psem z początku postu? :razz: Quote
Marka Posted May 24, 2006 Author Posted May 24, 2006 mangusta napisał(a):Co za pięknota :lol: - dziewczyny, a co z tym łysym psem z początku postu? :razz: nie ma go :roll: - chyba gdzieś uciekł..? :hmmmm: :biggrina: :lol: Quote
GreenEvil Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 szukaj Nerus domku, szukaj!!! Pozdrawiam GreenEvil Quote
joannal Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 Te mądre spojrzenie potrzebuje mądrego człowieka, do kochania i odwzajemniania uwagi, którą będzie się Jemu poświęcać. Czy Nero jest w necie szerzej rozpropagowany??? Quote
Recommended Posts