Jump to content
Dogomania

Historia "NERO" ma wreszcie swój HAPPY END !!! :-))))

Recommended Posts

Posted

Dokładnie i tak końcowa decyzja należy do mamy. Uważam jednak, że dobrze jest jeżeli razem z dzieckiem rozważa się np. adopcję zwierzaka.

• Replies 892
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bakura , daj mamie do przeczytania wszystko o tym piesku , pokaz zdjęcia i jeżeli jest taką mamą jak ja , to najpierw popłacze a potem wsiądzie w auto i pojedzie po BIDE

Posted

Nasze dzieci są o wiele dojrzalsze niz sadzimy a to ,że moga to one w jakiejs sytuacji o czyms decydować , a uważam , że wzięcie psa to bardzo powazna sprawa jest dla nich wazne i chłopczyk doceni to i poczuje sie jeszcze bardziej odpowiedzialny za czworonoga.

Posted

Wszystko się drogie dziewczyny zgadza, ale czy przeżyłyście kiedyś na "własnej skórze" nieudaną adopcję- kiedy po tygodniu lub dwóch okazuje się, że oczekiwania człowieka nie znalazły odbicia w rzeczywistości. Jeśli tak, wiecie o czy myślę - stąd ten sceptycyzm.:roll:
Broń Boże nie chcę zniechęcić Bakura- bo to wspaniałe że tak młody człowiek jest tak wrażliwy:lol: .
Wandul66- nie o to chodzi, że dziecko wybrało pieska, tylko żeby rodzic był pewien, że tego psa chce, i że za tydzień to on nie podejmie decyzji, że go odda- bo załatwia się na dywan w salonie:cool1: (różnica jest gdy to robi york a co innego 30 kg pies:oops: )

Posted

ja n ie widze roznicy. mojemu 30kg psu zdarzyło sie to raz jak mial cos z zoladkiem, mojej 4kg suczce tez raz - na poczatku. moze za pierwszym razem sprzatanie trwalo 5 sek dłuzej.. poza tym tak samo niefajnie.
i juz byla nie raz mowa, ze decyzja mamy jest konieczna, wiec o co chodzi?

Posted

mysle , ze zawsze jest ryzyko nieudanej adopcji i nawet najszczersze zapewninia i super warunki , przeswietlone przez lupe nie wyeliminuja odsetka niepowodzen w doborze rodzin W ZYCIU NIC NIE JEST BIAŁE ANI CZARNE

Posted

[quote name='Bakura']Z tym, że nie mamy auta :D I nie mamy adresu. Niestety, ktoś będzie nera musiał nam dowieść. Mama powiedziała, że pies do kolana. A Arwenka na gg mówi, że nero do kolana sięga :P

Czy wogóle ktoś juz rozmawiał z mama tego chłopca , bo zaczynam tracic do niego zaufanie , KAŻDY MA KOLANO NA INNEJ WYSOKOŚCI , I O CO TYLE BICIA PIANY , buty z holewami będziesz szył ?

Posted

[quote name='wandul 66']mysle , ze zawsze jest ryzyko nieudanej adopcji i nawet najszczersze zapewninia i super warunki , przeswietlone przez lupe nie wyeliminuja odsetka niepowodzen w doborze rodzin
oczywiście - ale na szczęście są sposoby, żeby zmniejszyć ryzyko nieudanej adopcji, dlatego ja m.in. nie wyadoptowuję psów dzieciom przez internet ani przez gadu-gadu, tylko dorosłym na podstawie rozmów telefonicznych i osobistych spotkań.

PS. Ja mam 163 cm wzrostu, Nero grzbietem sięga mi nad kolano(patrz zdjęcie), co oznacza że ma ok. 50 cm w kłębie.

Posted

wandul 66 napisał(a):
mysle , ze zawsze jest ryzyko nieudanej adopcji i nawet najszczersze zapewninia i super warunki , przeswietlone przez lupe nie wyeliminuja odsetka niepowodzen w doborze rodzin W ZYCIU NIC NIE JEST BIAŁE ANI CZARNE

To prawda, że ryzyko zawsze jest. Pewnie zaraz mnie okrzyczycie, ale właśnie dlatego uważam, że najlepiej by było, żeby oprócz rozmów i zapewnień osoba adoptująca miała z psem ( czy jakimś innym zwierzakiem ) kontakt przed podjęciem decyzji. Co innego zdjęcia i opisy, a co innego żywe zwierze, jego osobowość, nawyki itp. Wiem oczywiście, że nie zawsze jest to możliwe, ale w moim odczuciu na pewno zmniejsza ryzyko przy adopcjach.
Mnie też Nero sięgał za kolana i raczej oceniłabym jego wzrost jako średni. Gdzieś tak koło tego co podała Marka.

Posted

Skoro się zgodzili, to proponuję, żeby teraz skontaktowali się z Marką telefonicznie - nie przez gg czy maila, bo "elektronicznie" właściwie nie wiadomo, kto po drugiej stronie siedzi ;)
I o co chodzi z tym, że nie macie adresu? Nie macie swojego adresu, czy tego, gdzie przebywa Nero? Bo ten drugi to wrazie czego dostaniecie po rozmowie z Marką, pewnie się u Nero spotkacie, jeżeli wszystko wypali - bo to nie jest tak, że dostajesz adres, hop siup, jedziesz po psa i po prostu zabierasz - trzeba papiery podpisać itp. ;)
Ja mam 1,7 m i mi tak do kolan Nero sięga - jak mój bokser mniej więcej ;)

Posted

Bakura - do wakacji masz jeszcze trochę czasu - ja radzę go wykorzystać na lekturę książek o rasach i opiece nad psem - przyda Ci się dużo bardziej, niż surfowanie po necie :p

* * *

NERO SZUKA DOMU
oraz taniego i dobrego hotelu - bo niestety ten, na który tak liczyłam z początkiem maja (z treserką) nie chce przyjąć psa z powodu przebudowy...
hotel w którym Neruś jest teraz jest bardzo dobry, ale niestety drogi...
jesteśmy w kropce...
:sad:

Posted

[quote name='Marka']
NERO SZUKA DOMU
oraz taniego i dobrego hotelu - bo niestety ten, na który tak liczyłam z początkiem maja (z treserką) nie chce przyjąć psa z powodu przebudowy...
hotel w którym Neruś jest teraz jest bardzo dobry, ale niestety drogi...
jesteśmy w kropce...
:sad:

Marka, a próbowałaś dzwonić do Otrębus? Tam, oprócz tego hoteliku, w którym był Bubu, są jeszcze 2 - jeden drogi delikatnie mówiąc, drugi chyba za 25 zł za dobę (więc chyba nie tak źle)...

Posted

Tak bardzo mi przykro... Dlugo mnie tu nie byla, dzis zajrzalam z nadzieja, ze Nero ma juz swoj domek. Tylu ludzi mu pomoglo kiedys, teraz nie ma swojego katka... To bardzo, bardzo smutne....

Posted

to faktycznie smutne, że nikt nawet nie pyta o Nero - pięknego, młodego, zdrowego prawie "belga"... :sad:

jedyne wytłumaczenie, jakie mi przychodzi do głowy to to, że on musi swoje odczekać, bo ten jego jeden-jedny pan jeszcze o nim nie wie...

pomóżcie mu się dowiedzieć - przyklejajcie plakaty - proszę!!!

Posted

no, na bakure nie ma co liczyc, bo okazalo sie, ze rodzice maja ciagle nowe zachcianki co do roznych ras. i jest to przyklad na to, ze warto rozmawiac z dzieckiem - od mamy pewnei nie dowiedzialabym sie pewnych szczegolow co to jest naprawde za rodzina, a dziecko nie potrafi byc za bardzo dyplomata... wiec ciesze sie, ze to nie z mama rozmawialam.