Jump to content
Dogomania

Historia "NERO" ma wreszcie swój HAPPY END !!! :-))))

Recommended Posts

• Replies 892
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podałam link osobie, która z Kasią Kowalską pomaga psiakom - napisała do mnie w sprawie pomocy dla "mojej" suni od pijaków - ale moja sunia ma już domek, a Neruś jeszcze nie!:-(

Posted

Andzia69 - serdeczne dzięki! :calus:

Bardzo dziękuję też Ewie Pikulskiej, która najpierw nam tu trochę ponarzekała ;) po czym sama wzięła się za naszego Nerusia i... Nero już nie boi się spacerów!!!!!!!!! Nie będę tu zdradzać wszystkich tajemnic jak udało się jej tego dokonać ;) , powiem tylko, że Ewa znalazła klucz do naszego psiaka - otóż okazało się, że Nero, jako nie zsocjalizowany do tej pory pies czuje się niepewnie w otaczającym go świecie i to, czego potrzebuje, to pewny siebie, zdecydowany przewodnik, który byłby oparciem dla psa - po prostu przywódcą stada "człowiek i pies" :D Ewa - :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose:

Wczoraj Nero miał przeprowadzkę - zabrałyśmy go z Tanitką z SGGW (bo pies jest już zupełnie zdrowy, odrasta mu tylko jeszcze sierść wokół oczu) i przewiozłyśmy do hotelu na obrzeżach W-wy, prowadzonego przez Panią Weterynarz i jej męża, który z dużym doświadczeniem opiekuje się psami. Ci Państwo mieli już pod swoimi skrzydłami takie "dzikusy", a ich własna suka "Malwina" jest właśnie tego typu psem, którego nikt nie chciał, a teraz jest szczęśliwą mieszkanką domu z prawem spania na kanapie ;)
Nero w towarzystwie sympatycznych psiaków wybawi się w dużym ogrodzie, a przy tym będzie poznawał dom i domowe życie - mamy nadzieję, że będzie to kolejny duży krok w socjalizacji naszego bohatera :multi:

Rozliczenie:
ostatni stan konta Nero (z 4.IV) to: 3396,81 pln
wczoraj opłacałam ostatni okres pobytu Nero na SGGW i na początek 10 dni pobytu w psim hotelu - więc z konta Nero ubyło 440 pln
bieżący stan konta: 2956,81 pln

Posted

Taki hotel to marzenie, dla naszego Nero. Piesek będzie uczony wszystkiego tak jak szczenię i socjalizowany i jestem pewna, że już za 3 dni to sam będzie czytał gazetę zwoim opiekunom!!:razz:

Posted

u NERO wszystko OK, poznaje świat, spacerki, samochody, rowerzystów i inne pieski. Państwo prowadzący hotel twierdzą, ze poza zadziwieniem wielkością świata i niepewnością co do intencji innych żywych stworzen, to jest w porządku pies!!:lol:

Posted

nie rozumiem dlaczego, nikt się nim już nie interesuje- młody, piękny, miły pies:shake:. Pieniądze na hotel za jakiś czas się skończą i co wtedy??? Wolę nei myśleć...
NERO - co mogę dla ciebie zrobić???;)

Posted

zmodyfikowałam trochę plakat Nerusia - napisałam, że jest już zdrowy i piękny i tylko bardzo, bardzo potrzebuje domu....

pomóżcie proszę rozklejać ten plakat gdzie się da!

Nero zasługuje na swojego własnego człowieka...

Posted

kiedy na początku prosiłyście o wsparce ratowania nerusia mail dotarł do takiej liczby ludzi! może teraz porozsyłajcie maila do tych samych ludzi, do firm, krewnych i znajomych...