Jump to content
Dogomania

Historia "NERO" ma wreszcie swój HAPPY END !!! :-))))

Recommended Posts

• Replies 892
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beata - kurcze, ja Ci nie pomogę - za rzadko z nim wychodzę, żeby mieć takie obserwacje...
Mnie się jednak wydaje, że tu duże znaczenie ma KTO z nim wychodzi - przy jednych on się czuje bezpieczniej, przy innych nie - a Ty jesteś taką osobą, przy której czuje się pewnie...

Posted

Marka napisał(a):
Ewo - OK, wydałaś wyrok - pies nie znajdzie domu.
Ale wypisując takie teksty - na pewno go nie znajdziemy - tu się zgodzę :cool3:

Marka nie przejmuj się, przecież Ewa napisała, że nie jest optymistką...
Na sggw, jeszcze nie za bytności Ewki była sunia Lisa z psiego Anioła. Bardzo zastraszona, załatwiała się tylko i wyłącznie w boksie, nie chciała chodzić na spacery, bardzo się o nią martwiłam. Znalazłam jej dom u ludzi, którzy już mieli kiedyś psa i chcieli jej ofiarować miłość. Po tygodniu sunia przestała załatwiać się w domu, jest kontaktowa, uwielbia spacery, jest bardzo żywiołowa. Podobnie z Shilą szczeniaczkiem. Na spacery, tak jak Liskę trzeba ją było wyciągać z klatki. Jak znalazła sie w swoim domu, szybko nauczyła się co do czego służy, włącznie ze smyczą, której na spacerach bardzo się bała.
Myślę, że podobnie będzie z Nero. Potrzebny jest właściciel z jakąś tam dawką cierpliwoości i powinno być ok, myslę, że nawet szkolenia mogą być zbędne, ale jak znajdziecie kogoś to byłoby super.

Posted

NERO jest już do wypisania z SGGW, jest po prostu zdrowy...... a domu nie ma. Co teraz, czy ma wrócić do schorniska?? Może przez święta go jeszcze przetrzymają, ale potem....:shake:

Posted

_beatka_ napisał(a):
wlasnie przecież mial byc hotel ze szkoleniowcem zalatwiany??

Nie, to nie tak ;) Na razie były próby ze zwykłym hotelem. Bo te ze szkoleniowcami nie raczyły się nawet odezwać :roll:
Jest jeszcze jeden taki hotel ze szkoleniowcem, ale zamknięty do 30.04

Posted

NERO SZUKA DOOMKU!!!

Nero to bardzo piękny piesek. Kiedy znajdzie sie w swoim domu i będzie miał stała rodzinę to bardzo szybko znikną wszystkie kłopoty. Dotychczas nikt niczego nie uczył go, ale psy są bardzo spostrzegawcze i szybko "wyciągają wnioski". On teraz zachowuje się jak szczęśliwy szczeniak.
:roll: :roll:

Posted

Jejku, wracam p[o dlugim okresie niebytu, prawie spoza swiatow, mialam nadzieje, na dobre wiesci od Nera...
Mam wrazenie jednak, ze jego problem moze zniknac w nowej rodzinie. On wiele przezyl i jest nieco zagubiony. W boksie szpitalnym czuje sie pewnie. Moze on boi sie powrotu do schroniska? I moze okazaloby sie, ze w nowym domu wcale nie prezentowalby takich zachowan lub znikna one bardzo szybko? Mam taka nadzieje.
Czy do tej pory nikt nim sie nie zainteresowal?
A moze jakies ogloszenie w TV? W

Posted

Jejku, wracam p[o dlugim okresie niebytu, prawie spoza swiatow, mialam nadzieje, na dobre wiesci od Nera...
Mam wrazenie jednak, ze jego problem moze zniknac w nowej rodzinie. On wiele przezyl i jest nieco zagubiony. W boksie szpitalnym czuje sie pewnie. Moze on boi sie powrotu do schroniska? I moze okazaloby sie, ze w nowym domu wcale nie prezentowalby takich zachowan lub znikna one bardzo szybko? Mam taka nadzieje.
Czy do tej pory nikt nim sie nie zainteresowal?
A moze jakies ogloszenie w TV? W jakims zwierzecym programie?

Posted

bosh. niewiedziałam że nero wyglądał tak koszmarnie na początku. studiuje na sggw i widuje go niemal codziennie. teraz wygląda o niebo lepiej. tylko jest strasznie niegrzeczny :/