Jump to content
Dogomania

Historia "NERO" ma wreszcie swój HAPPY END !!! :-))))

Recommended Posts

• Replies 892
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jutro kupię karmę dla Nera. Wiem, że ktoś mu kupił Eukanuba, ale u mnie na wsi tego nie ma :shake: z tych lepszych to jest Purina, Nutra i Royal, czy może po prostu mu kupić Chappy czy Frolic? Niestety, nie odkryłam, kto mi obiecał ten śpiwór :oops: ale jeszcze poszukam szmatek ;)

Posted

Moi Drodzy - oto zapowiadana wcześniej
III lista dobroczyńców-przyjaciół Nero
- naszego czworonożnego pacjenta
(wpłaty z 31-I i 1-II w kolejności ich napływania):

Magdalena Jakubowska (100 pln)
Anna Belka (40 pln)
Alicja Będkowska (100 pln)
Iv (20 pln)
Julita Szydłowska (30 pln)
Monika Grajewska (10 pln)

(i wpłaty, które dotarły 2-II)

Wojciech Molcan (15 pln)
Bibiana Kisiel (50 pln)
Samanta Mońko (100 pln)
Ewa Dołbniak (40 pln)

(oraz wpłata zaksięgowana 3-II)

Kamila Bluszkowska (10 pln)

suma wpłat z III listy to 515 pln
- a więc Nero zebrał na swoim koncie łącznie kwotę 5133 pln

:smilecol:

Wszystkim dotychczasowym darczyńcom bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie przelewy - wiem, że tym sposobem każdy z Was przelał na tego niedużego, biednego psiaka swoje ciepłe uczucia - i to za to przede wszystkim Wam bardzo, bardzo dziękuję! :loveu:

Wiem, że jutro naszego pupila czeka kolejna kąpiel, a pojutrze będziemy u niego z Bodziulką i wszystkiego się dowiemy: jak się psiak czuje, jaką karmę najchętniej chrupie, czy niczego mu nie brakuje i jak postępuje leczenie.
Relacja z tej wizyty - będzie oczywiście na fourm :p

Jeszcze raz dziękuję Wam za współczucie, troskę i niezwykłą ofiarność! :iloveyou:

Posted

Dzisiaj znowu wpłynęło kilka wpłat na konto Nera! W sumie na kwotę 205 pln. Nie będę tworzyć nowej listy - uzupełniłam III listę, która jest zamieszczona powyżej.
Ale:
Ewo, Samanto, Bibiano i Wojtku - bardzo serdecznie Wam dziękuję!
:Rose:
To niezwykłe, że wciąż chcecie się dołączyć do grona darczyńców naszej czworonożnej biedy. Zresztą Nero jakby wiedział o tym, że wielu ludziom jest bliski - on ma w sobie tyle miłości do świata, mimo całej swojej niedoli.
Zostało mu już tylko WYZDOROWIEĆ - żebyśmy mogli szukać mu tego jednego, jedynego, jego własnego Człowieka! :loveu:

Posted

Buuuuu :-(, to nasza wplata jeszcze nie wplynela? Bardzo zaluje. Cale szczescie, ze tu czas juz nie gra roli. Pewnie dojdzie lada chwila. To chyba dlatego, ze miedzy moim bankiem, a Waszym bankiem jest jeszcze jeden bank ... wrrrrr!
Pozdrowcie Nera od ciotki z daleka.
D.

Posted

Jak byłam dzisiaj z sunią na szczepieniu zostawiałam dla Nera 3 kg Eukanuby dla szczeniąt i młodych psów (będzie ew. do zmieszania z inną) i 4 prześcieradła. Zostawiłam w recepcji z prośbą o przekazanie Maćkowi dla Nera.

Posted

A ja wczoraj widziałam Nero :lol: Trochę byłam zaskoczona, że znajduje się w szpitalu niezakaźnym :crazyeye: Neruś jest bardzo grzeczny, łagodny, spokojny i cierpliwy. Fajny psiak! :cool3:

Posted

Byłyśmy dzisiaj z Marką u Nera - no cudny jest :loveu:

Jomar, Twoja karma dotarła do Pana Maćka i prześcieradła też - zostały zużyte do paskudnego przedsięwzięcia, jakim byłą kompiel i suszenie :evil_lol:

Ale tak od początku...
Myślałam, że Nero jest większy - a tu takie maleństwo, do kolan sięgające :lol: Niesamowicie radosny, jak na to co przeszedł. Zdecydowanie woli się bawić z ludźmi, niż np jeść ;) Wiec było dziś drapanko, skakanie i nawet ganianie za piłką po korytarzyu :razz: (Marka, oprócz zdjęć to nagrałam też filmik właśnie z piłeczką ;)). Nero z przyjemnością przyjmuje smakołyki, ale raczej służą mu do zabawy i jak ja to nazywam - "tarmoszenia" :lol: co może też świadczyć o tym, że nie jest wygłodzony, i na takiego też nie wygląda. Jakakolwiek uwaga poświęcona jemu jest odwzajemniona kręcącą się dupką i postawionymi uszkami - a skoro tak niewiele jak głaskanie jest w stanie go zadowolić, to ja nie wiem, co by zrobił, gdyby umiał obsługiwać komputer i przeczytał swój wątek - chyba by się z niego mały helikopterek zrobił :lol:

Była też kompiel - straaaaszne!! Moczenie i spłukiwanie chyba zniósł najgorzej, wmasowywanie płynów (szamponu) było na tyle przyjemne i kojarzone z głaskanie, że się trochę uspokoił. Ale nie mógł przepuścić okazji strzepania wody, zanim nie został osuszony :evil_lol: Potem właśnie było ganianie za piłeczką i jedzonko, którym specjalnie się nie zainteresował - wziął chrupka i zaczął kręcić ogonkiem wpatrując się w nas, a miska stała i czekała... Nero dostaje Chappi (obecnie mieszane z Ekanubą), ogólnie tym są karmione psy w Klinice, i chyba na razie nie ma sensu mu mieszać z niczym "lepszym", czy dla psów z chorobami skóry, bo leki zaspakajają całą potrzebę, jeśli chodzi o skórę.

Porównując z pierwszymi fotkami, to Nero wygląda znacznie lepiej, pozostało jeszcze kilka strupków, ale wszystko jest na dobrej drodze :)

Marka wklei zdjęcia, jak tylko dotrze do domu ;)

Posted

Cudowne wiadomosci:lol: . Dziewczyny wymiziajcie Nerusia od wszystkich ciotek i wujkowi powiedzcie ,ze bardzo mu kibicuja w powrocie do zdrowia i znalezioniu domku.. Jaka szkoda,ze mieszkam tak daleko, sama bym go wyglaskala:lol:

Posted

jnk - psiaki w schronisku są leczone - tak jak napisała Tanitka - ale leczenie skóry to kwestia tygodni a nie dni, niestety...

Nero na razie pozbywa się strupów ze skóry - pyszczek i szyję ma już prawie zupełnie gładkie, teraz powoli schodzą strupki z łap i grzebietu.
Ale widać, że leczenie przynosi dobre efekty - prawie nie ma już miejsc podrażnionych (przynajmniej tak na oko laika ;) )

To zdjęcie z wczorajszej kąpieli:

Najważniejsze, że psiak ma dobre samopoczucie - wczoraj dostał prezenty od cioci Bodziulki (m.in. największa kość jaką w życiu widziałam :lol: )

a poza tym uczyliśmy się aportowania (na razie Nero biegnie za lecącą piłką, ale kiedy ta się zatrzyma - nie bardzo wie co dalej robić :hmmmm:
- ale RAZ udało nam się prawidłowo zaaportować :multi: , bo potem musieliśmy już przerwać te zabawy na szpitalnym korytarzu, bo inne psy zazdrosne o te igraszki podniosły straszny rwetes :cool3:

* * *

Wczoraj dotarł jeszcze jeden datek dla Nera - od Kamili Bluszkowskiej (10 pln) - dopisałam go do III listy i bardzo serdecznie dziękuję Kamili! :calus:

Wczoraj też uregulowałam pierwszy rachunek (8 dni pobytu i dotychczasowe leczenie Nera) - zapłaciłam za niego 283 pln

Tak więc z zebranej dotychczas kwoty 5133 pln
po zapłacie 1-go rachunku ubyło 283 pln
oraz odejmuję 200 pln - to wpłaty p. Basi Dobrowolskiej (100 pln) i AnkiRa (100 pln) - które zdecydowały, żeby ich datki przekazać na leczenie psiaków w schronisku - za co serdecznie im dziękuję!

Stan konta Nero na dziś to: 4650 pln

Posted

Oby tak dalej, a może w międzyczasie znajdzie się jakaś dobra duszyczka. która go pokocha?????
Marka i reszta dziewczyn, które się nim opiekują - jestescie wspaniałe!!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Marka']

a poza tym uczyliśmy się aportowania (na razie Nero biegnie za lecącą piłką, ale kiedy ta się zatrzyma - nie bardzo wie co dalej robić :hmmmm:
- ale RAZ udało nam się prawidłowo zaaportować :multi:

Marka, w Twoim aparacie powinien być filmik z tego biegania za piłeczką ;) (jeżeli filmik ma do 20 MB to możesz go wsadzić tu ;) www.zippyvideos.com o ile się w ogóle nagrał:lol: )

Posted

[quote name='Marka']
Tak więc z zebranej dotychczas kwoty 5133 pln
po zapłacie 1-go rachunku ubyło 283 pln
oraz odejmuję 200 pln - to wpłaty p. Basi Dobrowolskiej (100 pln) i AnkiRa (100 pln) - które zdecydowały, żeby ich datki przekazać na leczenie psiaków w schronisku - za co serdecznie im dziękuję!

Stan konta Nero na dziś to: 4650 pln

Marka,jestescie wszystkie FANTASTYCZNE!!!Baaardzo bym chciala dolaczyc do Waszego grona,ale to kiedys....jak juz wroce do Wa-wy,a teraz pozostaje mi dopingowac Was ile sil i wspomagac datkami - jestem pelna uznania dla waszej pracy:angel:Jezeli uznasz,ze na leczenie Nero mamy zapas,to prosze przekaz 100pln ode mnie na to zadluzenie schroniska Nerowego u lokalnego veta lub na leczenie zarazonych psiuli - tam przeciez jest duzo takich odrzuconych psiutow,ktore tez potrzebuja wsparcia,oj az mnie scicka w gardle jak mysle o ludzkim okrucienstwie:-( Wierze,ze wybierzesz slusznie!

Wielkie dzieki za relacje i zdjecia,a kosc rzeczywiscie gigantyczna:-o

Posted

O, nie! Tak to ja się oszukiwać nie pozwolę! Pies na zdjęciu w kąpieli to nie jest Nero. Widać gołym okiem, że to nie on, bo on miał sino-zielony łepek, a ten w wannie nie ma. Zatem czekam na przeprosiny, sprostowanie i zdjęcia Nero :mad:.

:-o Czy ta kość jest z dinozaura? Tak tylko pytam, przez ciekawość.

Posted

[quote name='jnk']O, nie! Tak to ja się oszukiwać nie pozwolę! Pies na zdjęciu w kąpieli to nie jest Nero. Widać gołym okiem, że to nie on, bo on miał sino-zielony łepek, a ten w wannie nie ma. Zatem czekam na przeprosiny, sprostowanie i zdjęcia Nero :mad:.

Przeprosin nie będzie - Nero już nie ma zielonkawej skóry - tylko taką brązowo-różowawą, poza tym niektóre miejsca porosły lekkim meszkime włosowym :razz:

:-o Czy ta kość jest z dinozaura? Tak tylko pytam, przez ciekawość.

Nie, to kość mojego byłego, olbrzymiego i tłustego sąsiada ;) Lekko nam przeszkadzał, to go :mad: i przerobiliśmy na psie smakołyki :evil_lol:
A tak poważnie, to nie wiem z jakiego zwierza to jest :evil_lol:

Posted

jak łatwo uszczęśliwić psa - dobre jedzenie, odrobina miłości i opieka
i Nero nie jest zielonkawy a w dodatku sierść odrasta :crazyeye: