Jump to content
Dogomania

Historia "NERO" ma wreszcie swój HAPPY END !!! :-))))

Recommended Posts

Posted

Tak jak pisałam wcześniej: wiemy już, że dwa psiaki, które były z Nerem w boksie zdążyły się zarazić (najprawdopodobniej są zainfekowane grzybicą - widać piewsze zmiany skórne na łapach i wokół oczu), więc wczoraj w czasie pobytu w klinice rozmawiałam z lekarzem prowadzącym Nera o środkach, które można tam na miejscu zastosować.
Leczeniem tych psiaków też się zajmiemy - nie dopuścimy do tego, żeby stało się z nimi to co z Nero.
Ale zrozumcie, że to nie jest taka łatwa sprawa - działamy "zdalnie", do schroniska mamy kilkadziesiąt kilometrów, nie ma tam na miejscu weterynarza, my nie mamy możliwości być tam codziennie (ew. w weekend), schronisko ma problem z transportem, a sam dług schroniska w najbliższej lecznicy weterynaryjnej wynosi ok.1000 zł. (gdyby ktoś z darczyńców zechciał przekazać swój datek na pokrycie tego długu - bardzo proszę o informacje mailem: psiapoczta@poczta.fm - wyślę Wam zwrotnie potwierdzenie przelewu dla schroniska na ten cel!)

Wczoraj od Kory dostałyśmy cenny lek na grzybicę - spray FUNGIDERM - przekażemy go schronisku - na pewno niesamowicie się przyda!
Koruniu - dziękuję! :Rose:

• Replies 892
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z NERO były jeszcze dwa psiaczki, które niestety mają już objawy choroby. Są to na razie małe wyłysienia. Rózniez jedna suczka z boksu sasiedniego ...:shake:
Zarówno boksy i buda zostały gruntownie wyczyszczone i wypsikane. Psiaczki z objawamio choroby dostają lekarstwo - Ketokanazol w tabletkach. Nie bardzo można je psikać- bo zimno.
Pracownicy mają przykaz używania jednorazowych rękawiczek w kontaktach z tymi pieskami, żeby nie przenosic choroby na inne psiaki.

Posted

no to w końcu się znalazłam :lol: :lol:
Marka, jeśli uważasz że dla Nero starczy uzbieranych peinie,dzy to mi generalnie jest obojętne na jakiego biedaka idą (wiadomo - i tak już wydane :cool3: :cool3: )

Posted

Marka napisał(a):
działamy "zdalnie", do schroniska mamy kilkadziesiąt kilometrów, nie ma tam na miejscu weterynarza, my nie mamy możliwości być tam codziennie (ew. w weekend), schronisko ma problem z transportem, a sam dług schroniska w najbliższej lecznicy weterynaryjnej wynosi ok.1000 zł.

Gdzie jest to schronisko? Moze ktos z osob blizej mieszkajacych moglby Wam pomoc?
Mysle, ze Nerowej kasy starczy tez i dla tamtych pieskow. Na dobra sprawe, psy powinny byc przeniesione do innego boksu, a ten dokladnie wyczyszczony.

Posted

Leczeniem tych psiaków też się zajmiemy - nie dopuścimy do tego, żeby stało się z nimi to co z Nero.
Ale zrozumcie, że to nie jest taka łatwa sprawa - działamy "zdalnie", do schroniska mamy kilkadziesiąt kilometrów, nie ma tam na miejscu weterynarza, my nie mamy możliwości być tam codziennie (ew. w weekend), schronisko ma problem z transportem, a sam dług schroniska w najbliższej lecznicy weterynaryjnej wynosi ok.1000 zł. (gdyby ktoś z darczyńców zechciał przekazać swój datek na pokrycie tego długu - bardzo proszę o informacje mailem: psiapoczta@poczta.fm - wyślę Wam zwrotnie potwierdzenie przelewu dla schroniska na ten cel!)

Marka proszę Cię przypomnij tutaj nr konta , wpłacę datek na "dług schroniska" związany z lecznicą.

Posted

Gabriella napisał(a):

Marka proszę Cię przypomnij tutaj nr konta , wpłacę datek na "dług schroniska" związany z lecznicą.

Numer Konta jest na 1 stronie, chyba w 1 poście.

Dziewczyny, jaką karmę teraz Nero dostaje? Chappy czy Eukanuba? Czy może jeszcze coś innego?

Posted

Gabriella napisał(a):

Gabriella - jeśli chcesz ofiarować coś dodatkowo, to wyślę Ci przez PW numer konta schroniska bezpośrednio! Dziękuję!

Bodziulka - ponoć Nero ma często zmieniany kocyk, na którym śpi, żeby nie przenosić zarazków (ten stary jest wtedy palony) - więc masz czas do piątku, żeby zebrać po sąsiadach niepotrzebne kocyki, narzutki, ręczniki itp. ;) :lol:

Posted

Jomar napisał(a):
Czy stare prześcieradła się przydadzą?. Mam kilka. Pod koniec tygodnia będę szczepić pisulę, to mogę podrzucić.

Jomar - bardzo się przydadzą! :D Dzięki! :Rose:

Posted

Marka napisał(a):

Bodziulka - ponoć Nero ma często zmieniany kocyk, na którym śpi, żeby nie przenosić zarazków (ten stary jest wtedy palony) - więc masz czas do piątku, żeby zebrać po sąsiadach niepotrzebne kocyki, narzutki, ręczniki itp. ;) :lol:

Ktoś mi kiedyś obiecał stary śpiwór i poduszkę, tylko kto to był :hmmmm: muszę poszperać w pamięci ;)

Posted

Ja uważam, że pieniążki mogą trafić do tego schroniska jeśli ono ich tak bardzo potrzebuje...przecież chcemy pomagać, a to też pomoc:) Najważniejsze,że Nero będzie zdrowym pieskiem, że pomożemy także dzięki pieniążkom tym pieskom, które już zostały zakażone. Jeszcze kilka dni temu sądziłam, że dla tego pieska są małe sznase...a dziś proszę... ŚWIETNA ROBOTA!!:multi: :multi: :loveu:

Posted

[quote name='gdgt']Marko, ten Nero to taki kawaler dla Zuli? Pasują jak ulał!
taaak, pewnie - jest mniejszy - ale będą jak Tom Cruise i Nicole Kidman ;) :lol:
(rozumiem, że Zulka już po sterylce? :cool1: )

Posted

Dowiedziałam się wczoraj o smutnym losie naszego NERA- którego juz nikt więcej nie skrzywdzi!!!:shake:

Otóż NERO trafił do schroniska w wieku 3 miesięcy jako piękna, czarna, puchata kuleczka z interwencji. Pewien wrażliwy na psi los człowiek zaalarmował schronisko, że jego sąsiad- pijak i menel ma szczeniaka, którym rzuca o ścianę:onfire: !!!!:placz: ........... i tak NERO znalazł się w świecie schroniskowych biedot, potem powoli zaczęła atakowac go choroba, z którą schroniskowi weci nie bardzo potrafili sobie poradzić. Schronisko NERA leczyło jak umiało i warunki pozwalały, ale choroba postępowała, piesek zmienił się w żywego trupka:shake: .

Dzięki dziesiątkom osób, które tak chojnie wsparły tego biednego psa- jego los się cudownie odmienił, choć to nie Boże Narodzenie. :modla:
Nie pozwólny mu juz nigdy zrobić krzywdy, on jest taki pogodny!!! Dziękuję wszystkim w jego imieniu:buzi:

Posted

A więc Nero właściwie nigdy nie miał normalnego domu... :-( Boziu, jaki biedak... :-(

No nic, my, po jego wyleczeniu, zrobimy wszytko, żeby ten swój dom miał - NAJLEPSZY jaki może być, bo bardzo kochający :loveu:

PS. A dziś wieczorem... opublikuję trzecią listę darczyńców-przyjaciół Nera!!!!! :multi:

Posted

Marka proszę podaj nr konta schroniska. Może ktoś inny także będzie chciał wpłacić datek na to-schronisko.

Co z "szmatkami", czy są potrzebne? Mogę wysłać pocztą.:roll: :roll:

Posted

Właśnie, czy szmatki i jedzonko jeszcze potrzebne? Mogę dorzucić coś od siebie tylko poproszę o wytłumaczenie jak już tam na miejscu trafić do Kliniki Małych Zwierząt, bo się nie orietuję.:oops: I jaką karmę kupić? Co Neruś najbardziej lubi? :lol:

Posted

[quote name='tanitka']Dowiedziałam się wczoraj o smutnym losie naszego NERA- którego juz nikt więcej nie skrzywdzi!!!:shake:

Jak przeczytałam ten tekst na czerwono, to pomyślałam, ze się stało najgorsze... Ufff... Ale jego historia i tak jest okropna :-( Ale teraz już będzie tylko lepiej!! :loveu:

Konisia, jeśli chodzi o dojazd do kliniki - to budeynek Kliniki Małych Zwierząt jest obok budynków wydziału weterynarii (niebieskich, o ile dobrze pamiętam ;)). Wjazd i wejście są od ul. Nowowursynowskiej - jadąc autobusem to jest pierwszy przystanek od skrętu z Ciszewskiego. Tu masz mapę kampusu Sggw i to jest budynek nr 22 http://www.sggw.waw.pl/~konkurs/kandydat/IMAGES/Rysunek6.jpg Od ulicy widać napis na budynku.

Posted

Straszna jest historia Nera.Ale teraz ma wszędzie tylu przyjaciół, którzy o nim myśla, dbają i go kochają - domek teżmu zjadziemy - tak jak pisałyście, najwspanialszy na świecie. Tylko niech nam psiulka zdrowieje, a my trzymamy kciuki za niego.