dogoholiczka Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='Marka']Aszita - witamy serdecznie! Kochani dogomaniacy - jak sami widzicie, środków na leczenie dla Nero uzbieraliśmy już tyle, że to z całą pewnością wystarczy! Z nich postaramy się też pomóc dwóm psiakom, które się od niego zaraziły (im wystarczy pomoc na miejscu w schronisku, bo to dopiero początek infekcji). Kochani,ja jestem "raczkujacym dogomaniakiem" i nie wiem gdzie znalezc info o zebranych srodkach na ratowanie Nera - pomozcie;) samanta & milka & max & norris Quote
Ania-Sonia Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Musisz cofnąć się kilka stron - tam jest zamieszczona lista dotychczasowych wpłat. I miejmy nadzieję, że będzie jeszcze większa. A co do Marki, no cóż, mogła by spokojnie jakiś fundusz powierniczy założyć. Ale ciii......., bo nas znowu pogoni :ghost_2: Quote
AnkaRa Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='dogoholiczka']Kochani,ja jestem "raczkujacym dogomaniakiem" i nie wiem gdzie znalezc info o zebranych srodkach na ratowanie Nera Tu masz link: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=1284511&postcount=67 Quote
eurydyka Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 dziewczyny dzis odwiedzily Nero i pewnie jak dotra do kompow opisza te wizyte Quote
iza_g Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 No to cierpliwie czekamy na wieści o pacjencie :lol: Quote
tanitka Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Cierpliwośc zostanie nagrodzona:lol: : Nero ma się bardzo dobrze. Wcale sie nie załamał szpitalnym boksem. Jest zadowolony, liże każdego po ręku i bardzo chce sie przytulić. Dostał dzisiaj od kochanej Marki elegancką kość i piłeczkę tenisową. I było tak: raz zachwyt nad piłeczką, raz nad kosteczką, i co tu wybrać??!!:evil_lol: Skóra już wyglada dużo lepiej, zniknęły zaczerwienienia i strupy. Nero jest łysolkiem dalej, ale ciałko nabrało normalnego odcienia i juz się nie drapie. Pan który opiekuje się szpitalnymi psiakami wychodzi z Nerem nawet na spacerek!!! Jednym słowem: idzie ku dobremu:multi: Zdjęcia wstawi Marka jak tylko dotzre do kompa;) Quote
Ulka18 Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Na pewno wkrotce wszystko bedziemy wiedziec. A ja musze czekac do jutra, chyba ze Ulka kompa naprawila...Czekamy na wiadomosci. Quote
iza_g Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 To wspaniałe wiadomości :multi: Widać, że pozytywna energia Dogomaniaków dotarła do Nerusia :lol: No to teraz dalej trenujemy cierpliwość w oczekiwaniu na fotki. Quote
Bodziulka Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 No wspaniale!! Myślę, że sam fakt, że Nerem zajmuje się ktoś codziennie, poświęca tylko jemu trochę czasu, też na niego dobrze działa. Ja też mam dla Neruśka kosteczkę :razz: więc chłopie, musisz tą obecną opędzlować do piątku, bo przyjedzie nowy gnacik. Piłeczkę tenisową też gdzieś mam, więc jak tą zniszczysz, to dostaniesz nową ;) Teraz mam tylko problem z karmą - jaką kupić? Jaką karmę on teraz dostaje, nie chcę mu za bardzo mieszać. Marka, dawaj fotecki :lol: Quote
Marka Posted January 30, 2006 Author Posted January 30, 2006 Już, już - wstawiam najnowszą fotkę naszego pupila! Oto Nero w swoim boksie ze swoimi skarbami - kością i piłeczką: nadmiernie fotogeniczny to nasza psina jeszcze nie jest - więc z reportażami jeszcze się wstrzymamy ;) tym bardziej, że Nercio cały zasypany leczniczym proszkiem, który wytarł mi po części w rękawiczkę jednorazową, którą specjalnie ubrałam, żeby móc popieścić chociaż nochala przez kratki boksu :lol: Dogomanicy - jaki to jest przekochany pies, to się w głowie nie mieści! Jak on się cudnie przymila do ludzi, jest taki pogodny, grzeczny, spragnony ludzi, ale nienachalny - tak ładnie potrafi się bawić swoimi skarbami, kiedy nikt już nie chce bawić się z nim! :loveu: A jak pięknie prosił ciocię Korę, która przyniosła niesamowity rarytas w postaci suszonej wołowinki, o jeszcze! Łapki opierał o kraty boksu i drapał łapką w kratę, kiedy Korunia za długo oddzielała następny kawałeczek! :lol: Ktoś, kto przyganie kiedyś tego zwierzaka pod swój dach będzie miał przekochanego psiaka za przyjaciela! :loveu: PS. A wieczorem opublikuję drugą listę darczyńców - bo przelewy znowu dziś napływają!!! Sie będzie działo..! (jak mówi Jurek Owsiak :lol: ) Quote
YBOT Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 to JEST przepiekny pies....i cudownie ze ma chociaz 2 swoje skarby!!!! to juz cos.....namacalnego! ile to leczenie potrwa? ze 4-5 miesiecy? Quote
Bodziulka Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 YBOT napisał(a):to JEST przepiekny pies....i cudownie ze ma chociaz 2 swoje skarby!!!! to juz cos.....namacalnego! ile to leczenie potrwa? ze 4-5 miesiecy? Wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że to leczenie podstawowe 4 tygodnie, a po 10 tygodniach powinna odrosnąć sierść... o ile się nie mylę ;) Quote
irma Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 porównuję pierwsze zdjęcie Nero z ostatnim i wiecie co on się zmienił - zupełnie inaczej trzyma uszy a uszy dużo mówią i psim nastroju - to już jest inny pies a jak wyzdrowieje to będzie cud psina Quote
Aggie Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 PS. A wieczorem opublikuję drugą listę darczyńców - bo przelewy znowu dziś napływają!!! Sie będzie działo..! (jak mówi Jurek Owsiak :lol: ) poprosze bardzo , bo juz sie zdenerwowalam, że wypisuję jakies deklaracje a pieniędzy ni ma :mad: :mad: no więc sprawdzę sobie jutro tę listę :razz: Quote
Marka Posted January 30, 2006 Author Posted January 30, 2006 Aggie - no to szukaj, bo oto: II lista Darczyńców, którzy swoimi datkami pośpieszyli z pomocą psu Nero: (to wszystkie przelewy, które dotarły dzisiaj - 30.I, w kolejności ich napływania): Dagmara Kobylańska (50 pln) Renata Ignatowska (15 pln) Beata Sekutowicz (100 pln) Aneta Tumiłowicz (50 pln) Monika i Jerzy Popiołek (30 pln) Agnieszka Bogdziewicz (105 pln) Izabella Rżysko (10 pln) Monika Śliwka (15 pln) Alina Pomykała (80 pln) Arkadiusz Narwojsz (50 pln) Ewa Mastalerz (15 pln) Tatiana Sudoł (50 pln) Paweł Jagosiak (15 pln) Katarzyna Piotrowska (30 pln) Ewa Szumigraj (105 pln) Bernard Jakubowski (100 pln) Agata Kratochwil (20 pln) Agnieszka Witkowska (90 pln) ANUTKA (30 pln) MIKIMOL (50 pln) LULKA (55 pln) ANIA-SONIA (50 pln) Barbara Dobrowolska (100 pln) Aleksandra Marczak (50 pln) Wojciech Pospuła (30 pln) Anna Korczak (31 pln) Marta Leśkiewicz (100 pln) B.Adamus (45 pln) Paweł Pigoń (100 pln) Monika Rydiger (30 pln) Ewa Czarnecka (20 pln) Agata Mróz (15 pln) oraz przelew Quick Money, na kwotę 22 pln - niestety nie oznaczony nazwiskiem nadawcy :shake: (proszę osobę, które tym systemem przelewały datki o podanie mi swojego nazwiska lub nicku i numeru konta na mail: psiapoczta@poczta.fm - tak zidentyfikujemy te wpłatę i uzupełnimy listę) suma dzisiejszych datków: 1658 pln RAZEM (obie listy) : 4318 pln :lying: Kochani - wielkość Waszej hojności i szczodrość Waszych serc przeszła wielokrotnie nasze oczekiwania - bardzo serdecznie Wam dziękujemy w imieniu tego jednego, niedużego psiaka! :modla: :Rose: :Rose: :Rose: Ja aż się boję na myśl, że jutro znowu przyjdzie jakiś przelew - dlatego proszę o nie wpłacanie już żadnych pieniędzy - tych, które są na pewno wystarczy z nawiązką! Ustaliłam z kliniką tygodniowy system rozliczania - co piątek będziemy regulować rachunek za ubiegający tydzień pobytu psa w lecznicy. To da nam możliwość kontrolowania wydatków na bieżąco. Pieniądze, które po wyleczeniu psa zostaną, Ci, którzy będą chcieli, będą mogli zadysponować na pomoc dla innego zwierzaka czy np. schroniska/przytuliska (o wszystkich decyzjach będziemy informować tu publicznie na forum). To tyle na razie. Jestem wzruszona... :placz: Serdecznie dziękuję wszystkim przyjaciołom Nera! :calus: Quote
Irkowa Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 RAZEM (obie listy) : 4318 pln :lying: :crazyeye: :multi: Quote
dogoholiczka Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 [quote name='Marka'] Ja aż się boję na myśl, że jutro znowu przyjdzie jakiś przelew - dlatego proszę o nie wpłacanie już żadnych pieniędzy - tych, które są na pewno wystarczy z nawiązką! ### dzis moja mama puscila przelew w moim imieniu - prosze nie odsylac;) ,od przybytku glowa nie boli:lol: !Nero na dzisiejszym zdjeciu wyglada zupelnie odmieniony - suuuper:loveu: !!! Quote
irma Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 no to Nero został najbogatszym bezdomnym psem z dogomanii :crazyeye: Quote
kiwi Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 jeju, jestem wzruszona, nawet nie sadzilam ze uzbiera sie az tyle! Quote
jnk Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 A psiaki ze schroniskowego boksu Nera są już leczone? Quote
agat21 Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 Chrupek napisał(a)::crazyeye: :multi: Hurrrrrraaaaa!!!! :klacz: Dogomaniacy górą!!! :cunao: Neruś - cudotwórca!!! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Witokret Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 :multi: no to teraz mozna spokojnie leczyć Nerusia :lol: PS a te psineczki które zostały, czy one się nie pozarażały ? Quote
Recommended Posts