Jump to content
Dogomania

Historia "NERO" ma wreszcie swój HAPPY END !!! :-))))

Recommended Posts

Posted

Marka mam "rarytas" nie osiagalny juz przez Wetow "FUNGIDERM" 100ml w rozpylaczu (na grzybice) jest do dyspozycji Nera!
Wyslij daj znac jak przekazac!

• Replies 892
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z allegro na razie poczekajmy - ja wierzę w psiarzy (i innych zwierzo-maniaków).

Co do rokowań - to poza tymi, które opisałam w pierwszym, poście na razie jeszcze za wcześnie, żeby cokolwiekk powiedzieć.
Noero wczoraj został zbadany lampą wykrywającą grzybicę (wynik pozytywny - niestety), odrobaczony, pobrane zostały próbki do analizy - i czekamy na wyniki.
Wiem, że już został zamówiony przez lekarzy dla niego jakiś specjlany lek.
I że czekają go jakieś specjlane kąpiele w środkach leczniczych.

Nowe wieści - pewnie w przyszłym tygodniu.

Posted

troche przeslalam. Moze to nie jest duzo ale mam koniec wrednego finansowo miesiaca:-( Ale leczenie to nie wszystko- dom, dom i jeszcze raz dom... Ja tez mam obecnie 4 psy.... Wiecej sie nie da...

Posted

Wyslę dziś pare groszy i juz rozesłałam wiadomość do znajomych. Mam nadzieję, że szybciutko zbierzemy duuużo pieniędzy, żeby Nero mógł byc jak najszybciej zdrowy i żeby jedynym problemem było tylko (i aż!!) znalezienie mu domu..
Trzymaj się Neruniu!

Posted

Marka tak pięknie napisałaś o NERO, że sama się popłakałam:placz: Oczywiście, że on wyzdrowieje i będzie ślicznym psiakiem i wierzę, że nie będe go musiała wieźć z powrotem do schroniska:shake: Przecież ma dopiero 8-miesięcy- całe życie przed sobą!!!!
Kora- chętnie bym odebrała od Ciebie ten lek do psikania, bo niestety w kojcu z Nero były jeszcze dwa inne psiaczki i je choroba też już zaczęła dotykać. Dzisiaj ich wspólna buda zostanie wyczyszczona i odkażona.

Posted

marka - wysłałam co nieco, najwyzej nie zapłacę jakiegos rachunku - jego zdrowie jest ważniejsze!!!!
A teraz moze mnie zabijesz - wystawiłam aukcję charytatywną (będę wysyłać jego zdjęcia z lecznicy lub poproszę rebelię, zeby zrobiła jakis ładny rysunek psiaka i też będę rozsyłać!) - tu liczy się każda złotówka!!!! Podałam w aukcji Twoje konto - chyba, ze chcesz, zeby to było na mnie to napisz i zmienię!
Tu Nerus na allegro:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83780820

Posted

Siedzę i beczę jak ta durna. Dawajcie numer konta nr priv - nie będe przez allegro tylko tu wpłace, chyba że wolicie, abym to zrobiła tam, na dobry poczatek i zachęte? Dla innych.

Posted

Supergoga - moje dane z numerem konta są w pierwszym poście
- proszę nie angażujcie w tą akcję portalu allegro!
(jeśli nie będzie wyjścia - to sama to zrobię, ale na razie wolę nie!)

Mam też prośbę -jeśli rozsyłacie info dalej - na inne fora lub mailowo - załączajcie proszę link do tego tematu na dogomanię - bo już jestem zasypana mailami z pytaniami "czy to prawda" i "czy to aktualne?"

Serdecznie dziękuję wszystkim zaangażowanym w pomoc!

Posted

[quote name='tanitka']Marka tak pięknie napisałaś o NERO, że sama się popłakałam:placz: Oczywiście, że on wyzdrowieje i będzie ślicznym psiakiem i wierzę, że nie będe go musiała wieźć z powrotem do schroniska:shake: Przecież ma dopiero 8-miesięcy- całe życie przed sobą!!!!

Marka zawsze tak pięknie pisze, że zmiękcza każdego ;) On jest śliczny, ale jeszcze nie każdy to widzi, i nie wróci do schroniska! Jest niewielie młodszy od Pokerka, a ja nie pozwolę, żeby kolejny młody psiak spędzał swoje najlepsze lata w boksie!

Jeśli chodzi o odwiedziny, to może wpadnę do niego w przyszły piątek z ciasteczkami :razz:

Posted

andzia69 napisał(a):
Marka - Twoje zyczenie jest dla mnie rozkazem!!!!

oh! :lol: :calus:

Bodziulka napisał(a):
Jeśli chodzi o odwiedziny, to może wpadnę do niego w przyszły piątek z ciasteczkami :razz:

Bodziulka - umawiamy się! Za długo się nie widziałyśmy! :nono: :grins:

Posted

cieszę się, że są jeszcze wśród nas wrażliwi ludzie
Nero dostał szansę na ŻYCIE

podnoszę, żeby wszyscy mieli szansę przeczytac i POMÓC

Posted

[quote name='tanitka']Marka tak pięknie napisałaś o NERO, że sama się popłakałam:placz: Oczywiście, że on wyzdrowieje i będzie ślicznym psiakiem i wierzę, że nie będe go musiała wieźć z powrotem do schroniska:shake: Przecież ma dopiero 8-miesięcy- całe życie przed sobą!!!!

Tanitka, NIE BĘDZIESZ MUSIAŁA GO Z POWROTEM DO ŻADNEGO SCHRONISKA WIEŹĆ !!! Nie pozwolimy na to - już przelewamy pieniążki na psiuleczka :shake:

Posted

Czemu los tak go doświadcza???:shake: Nie dość, że nie ma kochających właścicieli to jeszcze ta choroba. :shake:
We wtorek przeleję pieniążki na tydzień pobytu Nera w klinice (105zł). Mam nadzieję, że chociaż trochę to pomoże i piesek wyzdrowieje i znajdzie kochający domek.

Posted

juz wysyłam pieniadze - to ode mnie tez tydzien pobytu w takim razie
i że nikt wcześniej się tym nie zajął :mad: :mad:
co to za schronisko????:angryy: :angryy: :angryy:
dziękuję dziewczyny...

Posted

Jako blądynka - :lol: jak mówi o mnie Ewkaa - choc nią nie jestem (wiem - trudno w to uwierzyć) przelałam 100 zł, ale nie potrafiłam wyliczyć żeby było za jakąś konkretna ilość dni - to znaczy że 5 zł zabrakło do tygodnia. No to pożyczcie mi na Nerusia to 5 zł :lol: :lol:
Wierzę, że wyzdrowieje i trafi na dom.

Posted

[quote name='Aggie']juz wysyłam pieniadze - to ode mnie tez tydzien pobytu w takim razie
i że nikt wcześniej się tym nie zajął :mad: :mad:
co to za schronisko????:angryy: :angryy: :angryy:
dziękuję dziewczyny...

Pies z tego co wiem już taki do schroniska trafił - tam próbowano go leczyć - ale w warunkach biednego schroniska to po prostu niemożliwe. :shake:
A jak przyszły te mrozy - no to już nie ma fizycznej możliwości smarowania psa czymkolwiek - przecież można mu tylko odmrożeń narobić!

Dlatego tak ważne było umieszczenie go w klinice - i tutaj wielkie podziękowania dla Kliniki Małych Zwierząt przy SGGW i samej Pani Kierownik :Rose: - oni mają serce dla bezdomnych psiaków.

Dla nas decyzja o tym, żeby go ratować też była trudna - bo wiadomo, że bez Waszej pomocy by się nie udało...
ale są już pierwsze wpłaty i wygląda na to, że Nero już pierwszego dnia zdobył serca wielu ludzi! Serdecznie dziękujemy!

Wieczorem zamieszczę tu na forum listę darczyńców.

Posted

Przed chwilą zrobiłam przelew. Jestem w szoku :placz: , ale teraz już troszeczkę przez łzy się uśmiecham, bo wiem, że już teraz będzie dobrze. Dzięki Wam - Marko i Tanitko :iloveyou: :modla: :Rose: