Cyraneczka Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Czy ktoś ma staweczkę i wyniki z obu wystaw? Podobno były jakieś psiaki z Polski i sporo też z ED. Wstawcie, co wiecie :-)) Quote
Florka_xyz Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Drugiego dnia PEGASO - BOG !!!! Gratulacje ;-) Quote
Nitor-Nivalis Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 My bylismy tylko 2 dnia, i zastanawiam sie co nam przyszlo do glowy zeby jechac w taka pogode, katastrofa to malo powiedziane, spedzilismy w samochodzie okolo 16 h na podroz w jedna strone zaledwie, rezultaty nas bardzo ciesza nie mniej jednak wiecej na taka podroz sie nie pisze :) Muminek wygral CAC, CACIB, BOB, BOG i jest NOWYM CHAMPIONEM LITWY Lolita byla II ex razem w bardzo mocnej konkurencji wygraly BIS Couple Cacib w sukach Elite ED, I CAC w posredniej Chyspa de Mallorca Arktika, res CACIB w psach Cayetano ... Arktika Mlodziez Snowmist´s Quicksilver Speigas szczeniaczki Jo Kars Mel for Velnio Malunas i byla tez 3 BIS Puppy reszty nie pamietam pierwszego dnia rase wygrala Orinoco Hydrargium, zdaje sie byla tez 3 albo 2 na grupie Quote
piotrjan Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Stawka dzięki uprzejmosci Asiaczka ! Wstawiłem wyniki , które są mi znane ! Proszę uzupełnić . 19.12.2009 PSY kl.puppy AMAZING STAR SNIEGO SUNYS SNOWMIST'S QUICKSILVER SPEIGAS - v. prom. 1 ALMAAK SACHEM'S DREAM kl. pośrednia CAYETANO WOLF OF ARKTIKA - CAC , CACIB kl. otwarta PASSION OF TANOKA ESKIMOSKI DOMEK kl.championów BOSTON - CAC , res CACIB SUKI kl.puppy JO-KAR'S MEL FOR VELNIO MALUNAS - v. prom. 1 kl. młodzieży LANCELOT'S MAMMA MIA - I , JN , NJwR kl. pośrednia CHISPA DE MALLORCA OF ARKTIKA - CAC kl.otwarta MAGIC RED - CAC WERRA ESKIMOSKI DOMEK kl.championów DAYA DAYITA ESKIMOSKI DOMEK - res CACIB ELITE ESKIMOSKI DOMEK ORINOCO HYDRARGIUM - CAC , CACIB , BOB , BOG 2 (?) ------------------------------------------------------------------ 20.12.2009 PSY kl.puppy AMAZING STAR SNIEGO SUNYS - v.pom. 1 ALMAAK SACHEM'S DREAM kl. młodzieży SNOWMIST'S QUICKSILVER SPEIGAS - I , JN , NJwR kl. pośrednia CAYETANO WOLF OF ARTIKA - CAC , res CACIB MUNGO kl. otwarta PASSION OF TANOKA ESKIMOSKI DOMEK kl.ch kl. championów BOSTON WINTERFROST'S PEGASO - CAC , CACIB , BOB , BOG SUKI kl.puppy JO-KAR'S MEL FOR VELNIO MALUNAS - v.prom 1 kl. młodzieży LANCELOT'S MAMMA MIA - I , JN kl.pośrednia CHISPA DE MALLORCA OF ARKTIKA - CAC , res CACIB WINER MELODY DOUBLE TROUBLE - II kl.championów DAYA DAYITA ESKIMOSKI DOMEK ELITE ESKIMOSKI DOMEK - CAC , CACIB MAGIC RED ORINOCO HYDRARGIUM Sędziowie : 19.12 - CATHY DELMAR ( Irlandia ) - BOB + BOG 20.12 - PIERLUIGI BURATTI ( Włochy ) - BOB + BOG ----------------------------------------------------------------------------- Gratulacje dla wszystkich !!! Największe dla Ewy i jej wspaniałego WINTERFROST'S PEGASO !!! Quote
Nitor-Nivalis Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 z tego co pamietam 19.12.2009 PSY kl.puppy AMAZING STAR SNIEGO SUNYS SNOWMIST'S QUICKSILVER SPEIGAS - v. prom. 1, BOB Puppy kl. pośrednia CAYETANO WOLF OF ARKTIKA - CAC , CACIB kl. otwarta PASSION OF TANOKA ESKIMOSKI DOMEK kl.championów BOSTON - CAC , res CACIB SUKI kl.puppy JO-KAR'S MEL FOR VELNIO MALUNAS - v. prom. 1 kl. młodzieży LANCELOT'S MAMMA MIA - I , JN , NJwR kl. pośrednia CHISPA DE MALLORCA OF ARKTIKA - CAC kl.otwarta MAGIC RED - CAC WERRA ESKIMOSKI DOMEK kl.championów DAYA DAYITA ESKIMOSKI DOMEK - res CACIB ELITE ESKIMOSKI DOMEK ORINOCO HYDRARGIUM - CAC , CACIB , BOB , BOG 2 (?) ------------------------------------------------------------------ 20.12.2009 PSY kl.puppy AMAZING STAR SNIEGO SUNYS - v.pom. 1 kl. młodzieży SNOWMIST'S QUICKSILVER SPEIGAS - I , JN , NJwR kl. pośrednia CAYETANO WOLF OF ARTIKA - CAC , res CACIB MUNGO II kl. otwarta PASSION OF TANOKA ESKIMOSKI DOMEK I CAC kl.ch kl. championów BOSTON II WINTERFROST'S PEGASO - CAC , CACIB , BOB , BOG SUKI kl.puppy JO-KAR'S MEL FOR VELNIO MALUNAS - v.prom 1, BOB PUPPY, 3 BIS PUPPY kl. młodzieży LANCELOT'S MAMMA MIA - I , JN kl.pośrednia CHISPA DE MALLORCA OF ARKTIKA - CAC , res CACIB WINER MELODY DOUBLE TROUBLE - II kl.championów DAYA DAYITA ESKIMOSKI DOMEK IV ELITE ESKIMOSKI DOMEK - CAC , CACIB MAGIC RED III ORINOCO HYDRARGIUM - II wydaje mi sie ze es . CACIB w sukach dostala II z ch ale moge sie mylic dziekujemy za gratulacje Quote
Cyraneczka Posted December 24, 2009 Author Posted December 24, 2009 GRATKI DLA MUMINKA, CHRISPY i SPEGASA!!! Dzięki za staweczkę (czy to cała? Taka mała?) i wyniki. Faktycznie jechać taki kawał w taką pogodę, tylko na jedną wystawę, to trochę nie fajnie :/ Tym bardziej, że wystawa była dwudniowa i pewnie ciekawie by było otrzymać opinię o psach od dwóch różnych sędziów. Bo pierwszego dnia oceniała sędzia z Irlandii - u nas nieznana, a drugiego dnia sędzia z Włoch, który często do Polski przyjeżdża. Tylko, że faktycznie czas wystawy sprzyja bardziej porządkom świątecznym niż kilkudniowym wyjazdom na wystawy... Quote
Nitor-Nivalis Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Cyraneczka napisał(a):GRATKI DLA MUMINKA, CHRISPY i SPEGASA!!! Dzięki za staweczkę (czy to cała? Taka mała?) i wyniki. Faktycznie jechać taki kawał w taką pogodę, tylko na jedną wystawę, to trochę nie fajnie :/ Tym bardziej, że wystawa była dwudniowa i pewnie ciekawie by było otrzymać opinię o psach od dwóch różnych sędziów. Bo pierwszego dnia oceniała sędzia z Irlandii - u nas nieznana, a drugiego dnia sędzia z Włoch, który często do Polski przyjeżdża. Tylko, że faktycznie czas wystawy sprzyja bardziej porządkom świątecznym niż kilkudniowym wyjazdom na wystawy... Cyraneczko zawsze moglas sie tam wybrac bylo by wiecej a jak mowisz poznalabys opinie innego sedziego, my nie moglismy byc na obu z roznych wzgledow wiec wybralismy tylko jedna, akurat niedziela odpowiadala nam bardziej. Mysle ze nasze psy w tym roku zyskaly uznanie wielu sedziow, i wielu z nich bylo znawcami rasy dlatego jedna opinia wiecej mysle niczego by nie zmienila, ale oczywiscie jesli interesowala Cie ta wystawa zawsze moglas tam byc. Wystaw w Wilnie bylo sporo w tym roku i frekfencja nie zawsze jest wysoka wystarczy popatrzec na stawke z pazdziernika, wszystko zalezy od wystawy i jej terminu, tak to juz jest ... my nie mamy czego zalowac bo w tym roku zmierzylismy sie z duza konkurencja na wielu wystawach a koncu to nie nasza wina ze psiakow tym razem bylo mniej. Quote
Cyraneczka Posted December 24, 2009 Author Posted December 24, 2009 Oczywiscie, że mogłam, ale nie byłam, z wielu względów... A ta wystawa interesowała mnie tak samo jak wiele innych na których nie byłam. Bo jak gdzieś jestem, to mam wszystkie wyniki i opinie i nie proszę o dodanie na forum. Quote
Nitor-Nivalis Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Cyraneczka napisał(a):Oczywiscie, że mogłam, ale nie byłam, z wielu względów... Tak jak i ty z wielu powodow i my nie moglismy byc w sobote .... Quote
Cyraneczka Posted December 24, 2009 Author Posted December 24, 2009 Przecież ja nie mam do Ciebie pretensji, że nie byliście w sobote. Nawiązałam tylko do Twojego wcześniejszego maila w którym sama pisałaś: "My bylismy tylko 2 dnia, i zastanawiam sie co nam przyszlo do glowy zeby jechac w taka pogode, katastrofa to malo powiedziane, spedzilismy w samochodzie okolo 16 h na podroz w jedna strone zaledwie..." Spodziewałam się, że w związku z tym żałujecie, że tylko jeden dzień mogliście być, skoro wystawa była dwudniowa... Odnoszę wrażenie, że nie umiesz czytać maili bez doszukiwania się w nich złośliwości... (które nie były moim zamierzeniem) WESOŁYCH ŚWIĄT!!! Quote
Nitor-Nivalis Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Cyraneczka napisał(a):Przecież ja nie mam do Ciebie pretensji, że nie byliście w sobote. Nawiązałam tylko do Twojego wcześniejszego maila w którym sama pisałaś: "My bylismy tylko 2 dnia, i zastanawiam sie co nam przyszlo do glowy zeby jechac w taka pogode, katastrofa to malo powiedziane, spedzilismy w samochodzie okolo 16 h na podroz w jedna strone zaledwie..." Spodziewałam się, że w związku z tym żałujecie, że tylko jeden dzień mogliście być, skoro wystawa była dwudniowa... Odnoszę wrażenie, że nie umiesz czytać maili bez doszukiwania się w nich złośliwości... (które nie były moim zamierzeniem) WESOŁYCH ŚWIĄT!!! Zglosilismy tylko na jeden dzien z takim zamiarem jechalismy ! Gdybysmy mogli byc na obu napewno bysmy byli ;) Wesolych Swiat Quote
piotrjan Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Nitor-Nivalis napisał(a):Zglosilismy tylko na jeden dzien z takim zamiarem jechalismy ! Gdybysmy mogli byc na obu napewno bysmy byli ;) Wesolych Swiat Oczywiście każdy ma prawo jechać na dowolną wystawę , na ile dni chce i ma prawo do wyboru sędziego który będzie go oceniał , ale również inni mają prawo się zastanawiać dlaczego jedzie się na taką wystawę i własnie do tego sędziego , szczególnie że droga bardzo daleka a pogoda szczególnie zła . Quote
Recommended Posts