Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='asiuniap']Jesli można, mam drobną uwagę Radku. Ja osobiście wykasowałabym zdanie "Jego przeszłość nie jest do końca znana". To może odstraszać potencjalnych właścicieli, którzy mogą się obawiać nieprzewidywalnych, "nieznanych" zachowań Antolina. Dalsza treść jest najistotniejsza, że jest łagodny itd. Ja bym tylko dopisała, że jest nauczony czystości.
Poza tym bardzo fajne ogłoszenie :lol:

Postaram się zmienić jak najszybciej :)
.
.
.
.
.
.
.
Już zmieniłem
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=129247623

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo potrzebna karma dla Antolka. Czy ktos moze pomoc w zalatwieniu taniej niz w sklepie? antek dostawal hillsa i dobrze by bylo zeby tego nie zmieniac.
Bardzo prosimy o pomoc

Posted

[quote name='aede']Bardzo potrzebna karma dla Antolka. Czy ktos moze pomoc w zalatwieniu taniej niz w sklepie? antek dostawal hillsa i dobrze by bylo zeby tego nie zmieniac.
Bardzo prosimy o pomoc

Czekam na odpowiedz z hillsa. Sprawdzaja co moga i za ile nam sprzedac.

Posted

Muszę wszystkich przeprosić, że tak mnie tu mało.
Nie wyrabiam się, bo zbyt wiele chyba na raz postanowiłam zrobić.
Antolek jest jednak nadal najważniejszy !!!!!
Jak już napisała aede - koniecznie i dość pilnie potrzebna karma - dziękuję Arka, że będziesz próbowała załatwić !!!!!
Antoś dostaje od jakiegoś czasu zwiększone nieco porcje, bo Pani Agnieszka stwierdziła, że nie przybiera na wadze zjadając ilości teoretycznie należne. Zobaczymy, czy po zwiększeniu będzie nabierał ciała.
Dzisiaj i jutro mogę mieć jeszcze trochę mało czasu i nie będę u Antolka często - bardzo proszę o pomoc by Antoś był czasem widoczny na forum - nadal szukamy domku !!!!

Mam również prośbę - planowana jest akcja oddłużeniowa psiaków z Dogo.
Wszelkie uwagi lub pomysły umieszczane są na wątku :
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=31287
Jeśli znajdziecie chwilę - zajrzyjcie to ważne i pilne.
Dyskusja i pomysły tylko do niedzieli (wieczór).
Potem zapadnie decyzja - co konkretnie zostało zaakceptowane.

Posted

Antolek pokaż się. Już teraz prosze o transport, trzeba bedzie zawiezc antkowi karme jakos w przyszlym tygodniu. Czy ktos z samochodem bedzie mogl to zrobic?

Posted

Tylko krótki meldunek (niestety nadal mam problemy z czasem i tyle spraw).
Jutro zawiozę Antośkowi 3kg Hillsa.
To pozwoli spokojniej szukać tańszej oferty.
Bardzo na zniżki liczymy !!!!
Jeśli mi się uda - będą zdjęcia - tym razem prześlę do kogoś po jednym - by mieć pewność, że da się otworzyć (poprzednio coś wyszło nie tak).

Antoś poszukuje domu - co wszyscy wiedzą - nadal potrzebna pomoc w tej sprawie !!!!

Posted

aede napisał(a):
a od czego to zalezy czy wydrukuja, czy nie? nie dadza ich pozniej?

Myślę, że moje ogłoszenia ju ż się nie zmieściły. Wczoraj było b. dużo ogłoszeń w wyborczej. Ja wysyłałam swoje w ostatnim momencie, dlatego zostały przeniesione na przyszły piuątek.

Na AFN nadal jest ponad 800 ,- Nie powiem, że mnie to nie cieszy, ale opłata za hotel jest uiszczana regularnie? Żeby potem nie było, że potrzeby są większe niż możliwiści...

Posted

Asiuniu cieszy mnie, że Antek to w dalszym ciągu nasze wspólne zmartwienie, a nie jak w wielu przypadkach na Dogo nie wiadomo czyje - i przy okazji przypomnę, że z tej kwoty będzie trzeba pokryć również koszt karmy.
Jeśli tylko osoby, które zadeklarowały wcześniej wpłaty będą jak obiecały wpłacały pieniądze co miesiąc - nie powinno być żadnych niespodzianek.
Nikt się z obietnic nie wycofywał, więc sądzę, że nie będzie problemu.
Niektórzy, z tego co pamiętam mogą wpłacać dopiero na koniec miesiąca.

Koszt karmy (160 lub ponad 200zł.) jest zależny od tego, czy Arce uda się jak poprzednio pomóc nam w zakupie (była ogromna różnica w cenie).
W przypadku, gdyby się nie udało - na biegu odpada właśnie ponad 200zł.

Aede - pilnuje wpłat, w najbliższym czasie (chyba przyszły tydzień) mija kolejny termin wpłaty. Razem z kosztem karmy - faktycznie tak wiele nie zostanie.
Rozumiem w związku z tym Twój niepokój. Z założenia jednak powinny właśnie niedługo wpływać wpłaty wrześniowe.

Zmieniając temat - Byłam dzisiaj u Antolka. Później napiszę jakie wrażenia.
Jest nieco zmian.

Posted

Ja tak jak obiecywałam pamiętam o Antosiu i wpłacę po wypłacie - w połowie tygodnia. Ostatnio się nazbierało tych wydatków ponad planowych u nas też, ale Antosik ważny jest bardzo, więc zaraz po pieniężnej wpłacę na AFN.

Posted

Dziękujemy Supergoga !!!
A tak z mojej strony - jeśli masz na myśli swoje własne wydatki to bardzo współczuję problemów, a jeśli te na Dogo, to faktycznie nie wiadomo gdzie najpierw wpłacać i właściwie wszędzie potrzeba. Zrobił się na Dogo wielki dół finansowy !!!!!

A teraz o Antośku.
Wiadomo, że uważam, że pomimo niektórych problemów to super psiak.
Piękna mordka, oczy i jest przytulaśny mimo swojej wielkości.
Sierść jest ładna - porządna, lekko lśniąca.
Niestety faktycznie wymaga podkarmienia. Jest już nieco lepiej, ale nadal wystają te kosteczki na zadku i żeberka widać.
Jak już ktoś tu w temacie wcześniej napisał - dość szybko się Antolek aklimatyzuje w nowym miejscu - to dobrze z punktu widzenia ewentualnego nowego opiekuna.
Bardzo jest spragniony pieszczot i kontaktu z człowiekiem, ale najbardziej z osobą, która aktualnie się nim opiekuje.
Aede - pisałaś kiedyś o tym przytulaniu głowy i popiskiwaniu. Dokładnie to samo widziałam dzisiaj - tak prosił Agnieszkę o pogłaskanie.
Jak tylko Agnieszka zawoła któregokolwiek ze swoich psów podchodzi również Antoś i wpycha się z łebkiem.
Z Agnieszką chodzi bez smyczy, bardzo się pilnuje - byli wczoraj na wycieczce rowerowej.Antolek ma dobrą kondycję, czyli tylko trzeba chłopaka odkarmić.
Opiekuna się bardzo słucha, ale jest pozytywnie nastawiony w stosunku do innych. Ze mną poszedł na spacer, chociaż nieco się oglądał w stronę domu (może dlatego, że byłam u niego tuż przed karmieniem i trochę to opóźniłam).
Nosi obrożę antykleszczową (dobrej jakości).
Zaszły również zmiany w kojcach. Między kojcami jest teraz ścianka z desek, psy nie muszą na siebie ciągle patrzeć, daje to również więcej cienia i ogranicza zawiewanie. Mnie się podobało. Dobry pomysł.
Na zakończenie opowieści dodam tylko, że buda faktycznie ma wygryziony całkiem spory kawałek okapu przy dachu. Zdolny Antolinek.
Nie powoduje to jednak problemu z dostawaniem się wody, bo jest to tylko brzeg poza budą. Zmoknięcie mu nie grozi.
Jak nie ma burzy lub strzałów Antoś nie protestuje w sprawie kojca.
Z psiakami Agnieszki spokojnie biega, zupełnie jest niekonfliktowy (tam jest sporo własnych psów Agnieszki - różne,rasowe i nierasowe, młode i starsze).
Jak mi się jeszcze coś przypomni, to napiszę.
Zdjęcia są zrobione, ale mogę przesłać za tydzień, bo aparat został niestety z moją córką.

Posted

Jasne że chodziło o te na Dogo - swoimi bym głowy nie zawracała - ze swoimi trzeba sobie radzic samemu. Ale tak jak piszesz, tych wątków z potrzeba pomocy jest sporo i nie wiadomo, gdzie najpierw. Ale Antos potrzebuje wsparcia bardzo i ode mnie, tak jak deklarowałam otrzyma swoją dolę ;)

Posted

Antoleczku - Ty taki piękny i mądry psiak tak daleko !!!!!
Tak być nie może !!!!!! Szukamy domu !!!!!

Czy możemy prosić o pomoc w zamieszczeniu Antolka w Moim Psie ????
Czy ktoś to już robił ?????
Albo np. Metro ????
Tylko ze zdjęciem. I w widocznym miejscu !!!!!