Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Book Antiqua]Alegra to trzymiesięczna suńka przyniesiona do SCC. Jedna z pięciu. Najmniejsza, najchudsza. [/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Ma piękny i oryginalny pyszczek. Maść? Pospolita - podpalana-czarna. [/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Wcześniej była ze swoim rodzeństwem z tego właśnie powodu teraz, gdy jest u mnie piszczy. Są tutaj dwa psy, lecz o wiele większe od niej. Załatwia się w domu, ale nie tylko... Po wyjściu na dwór załatwia się, ale nie może by na dworze dłużej niż 5-7 minut. Jej malutkie i chudziutkie łapki nie wytrzymują. Mala zaczyna piszczeć i biec w stronę klatki schodowej. Gdy podejdzie do mnie, któryś z psów zaczyna na niego warczeć, ale tylko wtedy kiedy się do mnie tuli. Jak narazie nie żebrze.[/FONT]
Alegra na dworze nie ucieka! Biega obok właściciela!!!

Alegra:

[FONT=Georgia]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT]
Telefon:
516-608-929

Czekamy! :*

Uaktualnienia;) :

Alegra po dłuższym pobycie u mnie ( aż 5 dni :evil_lol: ) przestała piszczeć. Jednak teraz, gdy wie że ja samej jej nigdy nie zostawię, cwaniaczek mały, ucieka... Tak biega do ludzi i pod śmietnik. ( U mnie śmietnik jest obudowany, więc nic tam nie może zjeść )

Jaka jest do kotów? - Próbuje się z nimi bawić biegając za nimi, ale jeśli dostanie kilka razy po łbie to zostawia koty w spokoju.

Jaka jest do małych dzieci? - Szczerze mówiąc nie wiem, nie mam młodszego rodzenstwa, jednakże Alegra do ludzi jest bardzo łagodna, więc wątpie że mogło by jej coś się nie spodobać w małym dziecku, lecz w zabawie oczywiście może lekko ugryźć.

Jaka jest do innych psów? - Ja mam swoje dwa wielkie psy, ona próbuje się z nimi bawić, jednak moj młodszy psiak, gdy próbuje się bawić to zawsze zaczyna szczekać czego mała się przeraźliwie boi. Jak już wcześniej wspomniałam, gdy leży na łóżku i przytula się, a w tym czasie moj biedny pies próbuję wejść na to łóżko zaczyna warczeć. Jest zazdrosna i często próbuje zwrócić tylko i wyłącznie na siebie uwagę.

Jak reaguje na hałas i krzyki? - Boi się wybiega z pomieszczenia z podkulonym ogonem lub zaczyna piszczeć jak by ktoś obdzierał ją ze skóry.

Czy często załatwia się w domu i co ile trzeba chodzić z nią na dwór? - Szczerze mówiąc u mnie załatwia się rzadko. Trzeba chodzić z nią co 1/1,5 godziny.

Co robi gdy zostaje sama w domu? - Nie niszczy, ale podejrzewam, że piszczy. Czasami, gdy wychodzę z domu to słyszę, ale nie wiem czy piszczy cały czas, gdy kogoś nie ma w domu, czy tylko przez chwilę i idzie spać lub bawic się.

Jakiej będzie wielkości? - Sądząc po jej łapkach będzie średnia lecz nie obiecuję czasami łapki sa zmylne. ;]

Posted

Ładny opis. Mam nadzieje że maleńka szybko znajdzie dom.

Posted

Oby szybko znalazła.
Jest naprawdę kochana, przytula się, ale oczywiście znajduje czas na zabawę.
Dzisiaj kupiłam jej zabawkę - kapcia. Boski jest ;d

Posted

Mała robi niesamowite postępy.
Na dworze nie odbiega, w domu już nie piszczy.
Dla osób z kotami. Goni koty, ale do zabawy! Jeśli któryś podniesie na nią łapę to odbiega, proszę nie kierować się myslą że napewno z pani/pana kotem się nie zgodzi!!