joaaa Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Własciwie było to juz tak dawno. Ale ciągle pamiętam roześmianą paszczę, ogon w zawrotnym tańcu i trzymanie za łapę,kiedy po operacji przywiozłam ją do domu. Moja Belka, Bellissima. Była psem z odzysku, nie miałam do niej przekonania kiedy ją zabierałam od poprzedniego właściciela. Brałam ją do bloku z mieszkania na wybiegu, miała 2,5roku, była po szczeniakach. Była bernardynką. Uważałam, że życie w bloku nie będzie dla niej dobre. Wziełam ją miesiąc po śmierci mojej 12-letniej bokserki na prosbę mojej pani wet, która ją znała od szczeniaka. Przez rok była psem bojącym się własnego cienia. U poprzedniego właściciela była bita i nie wychodziła poza teren. Bała się szczekającego psa,podniesionej ręki,burzy,strzałów. Po roku poczuła się pewnie i zrozumiała,że jest dużym, silnym psem. Była psem jednego pana,moim. Kiedy mnie nie było spała, była smutna i nie chciała wychodzić. Odeszła przez błąd lekarzy w wieku 10 lat. Nie wiem czy jeszcze kiedyś będę miała takiego psa. Ale wiem,że zawsze będzie w domu pies, bo dom bez psa nie jest domem. I Bella, Bellissima będzie zawsze w moim domu, w moim sercu. Quote
sota36 Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Znow nowa historia na TM - nie lubie ich, bo wtedy wiem, ze ktos stracil Przyjaciela. Quote
Alicja Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Następne serduszko czeka na kogoś za Tęczowym Mostem ......:-( ['] ['] ['] Quote
szajbus Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 To nas obie cos łaczy. Moja Psonia odeszla w swoje 10 urodziny i jak sie dowiedzialam po czasie przez blad lekarza. Nie moge sobie darowac i nigdy nie daruje. W szpitalu ratowali ja , ale sie nie udalo. Odeszla. Pozostawila po sobie ogromny bol i pustke. Po 2 miesiacach zaadoptowalismy ze schroniska kolejene psie serduszko. Balbisia jast kochana i slodiutka, ale Psonia siedzi mocno zakorzeniona w naszych sercach. Kochamy ja i nie ma dnia zebysmy o nienie mowili. Tytez pokochasz kolejne psie serce. Przykro mi z powodu psinki. Mam nadzije, ze Psonia i innymi naszymi psuakami biega teraz za Tezcowym Mostem. ['] ['] ['] dla Beli Quote
Recommended Posts