ocelot Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Punia ma dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
ocelot Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 I zdaje się Dalia:) Przybył za to Rufi i roczny dzieciak zabrany z Placu Kościuszki Quote
Tymonka Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 ocelot napisał(a):I zdaje się Dalia:) Przybył za to Rufi i roczny dzieciak zabrany z Placu Kościuszki Aniu , to ten mój złapany wreszcie ?? Quote
ocelot Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Anja2201 napisał(a):Aniu , to ten mój złapany wreszcie ?? tak to chyba on Quote
joteska Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 ocelot napisał(a):Punia ma dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jej jejku ja tu po Polsce z psem jeżdżę, wracam a tu taka cudna wiadomość:multi::multi::multi: bądż szczęliwa sunieczko:loveu: a co z Saturnem, udało Ci sie ocelot nowe foteczki zrobić? Quote
dresser Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Trafiłam za Alfem na dogomanie więc dopytuje Ocelota o niego raz jeszcze(dziś wysłałam emaila ale nie doczekałam odpowiedzi).Czy mogę również liczyć na dodatkowe zdjęcia? Quote
ocelot Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 dresser napisał(a):Trafiłam za Alfem na dogomanie więc dopytuje Ocelota o niego raz jeszcze(dziś wysłałam emaila ale nie doczekałam odpowiedzi).Czy mogę również liczyć na dodatkowe zdjęcia? Własnie odpisalam na maila. ja nie zawsze mam czas na sprawdzenie poczty. O zdjęcia się postaramy, ale osobiscie nie będzie mnie w schronisku w wekend, mam chore dziecko, ale poproszę kogoś. Mamy następne dwa owczarki. Wrocił z adopcji Lupus, bo uciekał. I w końcu udało się złapac psiaka mlodziutkiego, co od 3 miesięcy krążył po cąłym mieście. Quote
ocelot Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 Proszę zwróćcie uwage na Bajta IMIĘ: Bajt WIEK: 1 rok ROK URODZENIA: 2011 ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Bajta zna cale miasto. Bajtowi kibicuje polowa mieszkańców Tomaszowa. Bo Bajt jest piękny, młody, ufny i grzeczny. Karmiony na Strzeleckiej, karmiony na Polnej, Na Rodego. Śpiący w liściach. Podchodzący do ludzi, trącający nosem, żeby zwrócić na siebie uwagę. Zdawał się mówić: "Hej, nie masz ochoty mnie pogłaskać?". Bo bajt tak naprawdę chciał tylko jednego, żeby ktoś się na chwilę zatrzymał, przytulił, pogłaskał, pobawił. Mimo, że taki młody przeżył na ulicy około 4 miesięcy. Inteligenty, przebiegał tylko na pasach. Karmiony przez pół miasta. Nikt jednak nie dał mu domu, mimo, że Bajt jest piękny i młody. I jest owczarkiem niemieckim. Quote
dresser Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 No to czekam z niecierpliwością na więcej o Alfie.Dzięki za odpowiedzi. Quote
wilczy zew Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Ile Lupus był u tych ludzi,że go skreślili? Quote
ocelot Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 [quote name='wilczy zew']Ile Lupus był u tych ludzi,że go skreślili?[/QUOTE] Nie pamiętam, ale nawet nie miesiąc. Chcieli innego psa, ale nie dostali. Lupus okropnie rozpacza, serce się kraje. Quote
Tymonka Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 A ja wczoraj widziałam jednego z naszych owczarków (adoptowany w lipcu ) z państwem , aż się łezka w oku zakręciła jak patrzyłam na to szczęście :) Quote
malagos Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Proszę o pomoc - musimy odebrać z domu stałego Tikę, moją tymczasowiczkę, z Piotrkowa Tryb. !! Pani nie ma samochodu, ale zapłaci za dojazd, chociaz do Warszawy, potem moze ktoś inny do mnie podjedzie...... Prosze, moze ktoś by mógł w weekend mi pomóc? Quote
joteska Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 niefortunne nieprzemyślane adopcje:shake: wiadomo, ze pierwszy miesiąc- dwa to dla psa olbrzymi stres zmian i różne rzeczy moga się przytrafić, nie wolno spuszczać ze smyczy, mogą czuć sie zagubione i przypominać dane nawyki. Ech , szkoda psiaka:-(, bo Lupus jak i inne to takie urocze stworzenia. Czekam na zdjątka Saturna, tylko nie wiem czy na bazarkowe ogłoszenia bo je opłaciłam to już chyba późno, czy jest jeszcze czas? jesli Punia ma już domek, poprosze też o zdjęcia i ogłoszenia dla Bajta:modla: jakiś pakiecik teraz lub przy nastepnym bazarku Quote
ocelot Posted December 3, 2011 Author Posted December 3, 2011 Ja myslę, że Ania poczeka na zdjęcia Saturna. Jeśli juro przyjdzie 11 osób to wyjdzie na space. Jesli nie to za tydzień. jest w boksie 17, bedzie jego kolej spacerowania. Quote
dresser Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Ja również czekam na zdjęcia Alfa.Czy ktoś z forum miał z nim osobisty kontakt?Proszę o informacje. Quote
ocelot Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 Alf będzie miał nowe zdjęcia jak wyjdzie na spacer. Powinien wyjść w niedzielę. Cyryl wrócił z adopcji. Quote
dresser Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Czy nie można zorganizować tego szybciej,nie szkoda kolejnego tygodnia który ten pies spędzi w schronie?Skoro jestem potencjalnym chętnym by dać temu psu dom a mam wiele pytań,wątpliwości które mogą zostać rozwiane...nie rozumiem.Pisałam w korespondencji z jakiego powodu nie mogę tak po prostu przyjechać i go poznać osobiście ale czy to mnie skreśla?Czytam o wielu adopcjach gdzie psy zmieniają nawet kraje,czy to tak wielki problem poświęcić mnie i jemu trochę czasu by dać nam szansę? Quote
ocelot Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 dresser, zeby Alf mógł wyjść, musi wyjść cąły boks. czyli 4 osoby są potrzebne. Sam jak wyjdzie i wróci to narażony jest na pogryzienie. To raz, dwa, że spacery odbywają się weekendy. Trzy psy w schronisku czekają tygodniami na spacer. mamy niepisaną umowę, że wychodza boksami po koleii. Alfa boks wyjdzie, a zapyzialego kundelka, który 2 lata siedzi w schronisku nie, bo co? Bo zdjęcia? a masz pewność, że po zdjęciach się zdecydujesz? Zadzwoń do schroniska, może wyprowadzą go na twoją prosbę i zrobią zdjęcia. Mnie srece pęka, jak odmawiam psom spaceru. Zwyczajnie i po prostu. Aha, Alf jest wielkości owczarka, nie jest wiekszy. Przyjrzałam mu się Quote
dresser Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Jest mi podwójnie przykro,że tu od was-wolontariuszy nie mogę oczekiwać pomocy.Nie dla fanaberii chcę rozmawiać z osobą która ma bliższy kontakt z tym psem i tak,to zapewne rozwieje szereg moich wątpliwości.Wiele z nich pozostanie nawet kiedy zobaczę go osobiście czy w towarzystwie behawiorysty.To mi podpowiada zdrowy rozsądek. Widzę,że moja ,,namolność'' jest niewłaściwie odbierana. Może to sposób ucieczki przed rozczarowaniem nieudanymi adopcjami i zabezpieczenie się tak przed kolejną?Szkoda,że przede wszystkim konsekwencje tego ponosi Alf.Wydaje mi się,że jeżeli jest choć cień szansy na dobry dom to warto zrobić coś więcej poza utartym schematem. Quote
ocelot Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 dresser zrozumi ja napisałam co wiem. Ja mam oprócz schroniska pracę zawodową i dom, rodzinę. Ja w tygodniu nie jestem w stanie iść do schroniska. Nie ma fizycznie takiej możliwości. sama Alfa nie wyprowadzę, bo na spacer idzie cały boks. To dla osób chodzących do schroniska jest jasne. Co do Alfa wybacz, ale odpowiadam na pytania od miesiąca wielu osób. Dwukrotnie Alf był rezerowany i nikt nie przyjechał. Kierowniczka podjeła decyzję, że już go rezerwować nie będzie, bo ile można czekać? Inna sprawa nie da się ocenić obiektywnie psa w schronisku. Nie da i już. To ekstremalne warunki i kazdy pies po adopcji zachowuje się inaczej. Quote
Tymonka Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Błagam pomóżcie , chora , wyczerpana czika zbiera na weta : [url]http://www.dogomania.pl/threads/219205-Czika-2-5-kg-(mix-Bolo%C5%84czyka)-wyczerpana-przera%C5%BCona-i-bezdomna-pomocy-[/url]!!! Quote
ocelot Posted December 11, 2011 Author Posted December 11, 2011 Dzisiaj Saturn powinien wyjść na spacer. Jesli tylko Maciek nie zapomni aparatu będą zdjęcia. szarik nareszcie przeniesiony do boksu nr 8. tam był gryziony. Natomiast Alf jest zarezerowany:):):)5-8 stycznia przyjeżdża po niego pani z Bydgoszczy. Quote
ocelot Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 Troszkę ładniejsze zdjęcia Szarika. Na spacer musi poczekać niestety Quote
ocelot Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 Na zdjęcia Saturna ze spaceru czekam nadal. Maciek wolontariusz ma przysłać:) Quote
Recommended Posts