Jump to content
Dogomania

Owczarki z tomaszowskiego schroniska proszą o ogloszenia, jest ich 25!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ocelot napisał(a):
Punia ma dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jej jejku ja tu po Polsce z psem jeżdżę, wracam a tu taka cudna wiadomość:multi::multi::multi:
bądż szczęliwa sunieczko:loveu:

a co z Saturnem, udało Ci sie ocelot nowe foteczki zrobić?

Posted

Trafiłam za Alfem na dogomanie więc dopytuje Ocelota o niego raz jeszcze(dziś wysłałam emaila ale nie doczekałam odpowiedzi).Czy mogę również liczyć na dodatkowe zdjęcia?

Posted

dresser napisał(a):
Trafiłam za Alfem na dogomanie więc dopytuje Ocelota o niego raz jeszcze(dziś wysłałam emaila ale nie doczekałam odpowiedzi).Czy mogę również liczyć na dodatkowe zdjęcia?

Własnie odpisalam na maila.
ja nie zawsze mam czas na sprawdzenie poczty.
O zdjęcia się postaramy, ale osobiscie nie będzie mnie w schronisku w wekend, mam chore dziecko, ale poproszę kogoś.

Mamy następne dwa owczarki. Wrocił z adopcji Lupus, bo uciekał. I w końcu udało się złapac psiaka mlodziutkiego, co od 3 miesięcy krążył po cąłym mieście.

Posted

Proszę zwróćcie uwage na Bajta
IMIĘ: Bajt
ROK URODZENIA: 2011
ROZMIAR (S/M/L/XL): L
CHARAKTER: Bajta zna cale miasto. Bajtowi kibicuje polowa mieszkańców Tomaszowa. Bo Bajt jest piękny, młody, ufny i grzeczny. Karmiony na Strzeleckiej, karmiony na Polnej, Na Rodego. Śpiący w liściach. Podchodzący do ludzi, trącający nosem, żeby zwrócić na siebie uwagę. Zdawał się mówić: "Hej, nie masz ochoty mnie pogłaskać?". Bo bajt tak naprawdę chciał tylko jednego, żeby ktoś się na chwilę zatrzymał, przytulił, pogłaskał, pobawił. Mimo, że taki młody przeżył na ulicy około 4 miesięcy. Inteligenty, przebiegał tylko na pasach. Karmiony przez pół miasta. Nikt jednak nie dał mu domu, mimo, że Bajt jest piękny i młody. I jest owczarkiem niemieckim.

Posted

[quote name='wilczy zew']Ile Lupus był u tych ludzi,że go skreślili?[/QUOTE]
Nie pamiętam, ale nawet nie miesiąc.
Chcieli innego psa, ale nie dostali.
Lupus okropnie rozpacza, serce się kraje.

Posted

Proszę o pomoc - musimy odebrać z domu stałego Tikę, moją tymczasowiczkę, z Piotrkowa Tryb. !! Pani nie ma samochodu, ale zapłaci za dojazd, chociaz do Warszawy, potem moze ktoś inny do mnie podjedzie......
Prosze, moze ktoś by mógł w weekend mi pomóc?

Posted

niefortunne nieprzemyślane adopcje:shake: wiadomo, ze pierwszy miesiąc- dwa to dla psa olbrzymi stres zmian i różne rzeczy moga się przytrafić, nie wolno spuszczać ze smyczy, mogą czuć sie zagubione i przypominać dane nawyki. Ech , szkoda psiaka:-(, bo Lupus jak i inne to takie urocze stworzenia.
Czekam na zdjątka Saturna, tylko nie wiem czy na bazarkowe ogłoszenia bo je opłaciłam to już chyba późno, czy jest jeszcze czas?
jesli Punia ma już domek, poprosze też o zdjęcia i ogłoszenia dla Bajta:modla: jakiś pakiecik teraz lub przy nastepnym bazarku

Posted

Ja myslę, że Ania poczeka na zdjęcia Saturna. Jeśli juro przyjdzie 11 osób to wyjdzie na space. Jesli nie to za tydzień. jest w boksie 17, bedzie jego kolej spacerowania.

Posted

Czy nie można zorganizować tego szybciej,nie szkoda kolejnego tygodnia który ten pies spędzi w schronie?Skoro jestem potencjalnym chętnym by dać temu psu dom a mam wiele pytań,wątpliwości które mogą zostać rozwiane...nie rozumiem.Pisałam w korespondencji z jakiego powodu nie mogę tak po prostu przyjechać i go poznać osobiście ale czy to mnie skreśla?Czytam o wielu adopcjach gdzie psy zmieniają nawet kraje,czy to tak wielki problem poświęcić mnie i jemu trochę czasu by dać nam szansę?

Posted

dresser, zeby Alf mógł wyjść, musi wyjść cąły boks. czyli 4 osoby są potrzebne. Sam jak wyjdzie i wróci to narażony jest na pogryzienie.
To raz, dwa, że spacery odbywają się weekendy.
Trzy psy w schronisku czekają tygodniami na spacer. mamy niepisaną umowę, że wychodza boksami po koleii.
Alfa boks wyjdzie, a zapyzialego kundelka, który 2 lata siedzi w schronisku nie, bo co? Bo zdjęcia? a masz pewność, że po zdjęciach się zdecydujesz?
Zadzwoń do schroniska, może wyprowadzą go na twoją prosbę i zrobią zdjęcia.
Mnie srece pęka, jak odmawiam psom spaceru. Zwyczajnie i po prostu.

Aha, Alf jest wielkości owczarka, nie jest wiekszy. Przyjrzałam mu się

Posted

Jest mi podwójnie przykro,że tu od was-wolontariuszy nie mogę oczekiwać pomocy.Nie dla fanaberii chcę rozmawiać z osobą która ma bliższy kontakt z tym psem i tak,to zapewne rozwieje szereg moich wątpliwości.Wiele z nich pozostanie nawet kiedy zobaczę go osobiście czy w towarzystwie behawiorysty.To mi podpowiada zdrowy rozsądek.
Widzę,że moja ,,namolność'' jest niewłaściwie odbierana. Może to sposób ucieczki przed rozczarowaniem nieudanymi adopcjami i zabezpieczenie się tak przed kolejną?Szkoda,że przede wszystkim konsekwencje tego ponosi Alf.Wydaje mi się,że jeżeli jest choć cień szansy na dobry dom to warto zrobić coś więcej poza utartym schematem.

Posted

dresser zrozumi ja napisałam co wiem. Ja mam oprócz schroniska pracę zawodową i dom, rodzinę. Ja w tygodniu nie jestem w stanie iść do schroniska. Nie ma fizycznie takiej możliwości.
sama Alfa nie wyprowadzę, bo na spacer idzie cały boks. To dla osób chodzących do schroniska jest jasne.

Co do Alfa wybacz, ale odpowiadam na pytania od miesiąca wielu osób.
Dwukrotnie Alf był rezerowany i nikt nie przyjechał. Kierowniczka podjeła decyzję, że już go rezerwować nie będzie, bo ile można czekać?
Inna sprawa nie da się ocenić obiektywnie psa w schronisku. Nie da i już. To ekstremalne warunki i kazdy pies po adopcji zachowuje się inaczej.

Posted

Błagam pomóżcie , chora , wyczerpana czika zbiera na weta :
[url]http://www.dogomania.pl/threads/219205-Czika-2-5-kg-(mix-Bolo%C5%84czyka)-wyczerpana-przera%C5%BCona-i-bezdomna-pomocy-[/url]!!!

Posted

Dzisiaj Saturn powinien wyjść na spacer. Jesli tylko Maciek nie zapomni aparatu będą zdjęcia.
szarik nareszcie przeniesiony do boksu nr 8. tam był gryziony.

Natomiast Alf jest zarezerowany:):):)5-8 stycznia przyjeżdża po niego pani z Bydgoszczy.