Madallena Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]PREZES to max 1,5 roczny bernardyn. Piekny, wielki jak na Benka przystalo. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Przypalętal sie nie wiadomo skad, wiadomo jednak gdzie - na teren zakladu w woj. mazowieckim. Dokarmiany przez dobrych ludzi mial bude, wode i pelna miche. Niestety, znalazl sie ktos, komu szczesliwy bernardyn przeszkadzal. Zadzwonil po hycla i Prezes opuscil miejsce swojego dotychczasowego zamieszkania.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Wtedy zaczelysmy otrzymywac maile z prosba o pomoc: [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]"Do schroniska w ok. Warszawy został zabrany bernardyn wiek ok. roku, pies, niekastrowany, póltora tygodnia był w zakładzie produkcyjnym ( ze względu na bezdusznych ludzi został zabrany do schroniska,) jest bardzo przyjazny, chętny do zabawy (duża przytulanka), do innych [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]psów spokojny."[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Błagalne prośby osób, które pokochały Prezesa, nie pozwoliły nam trwać w bezczynności...[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Nie moglismy dluzej czekac. Znalazlo sie miejsce w rewelacyjnym hotelu, znalezli sie dobrzy ludzie, ktorzy zdecydowali, ze beda go wspierac. No i pojechal :)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Siersc mocno zaniedbana, skoltuniona.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Wychudzony.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Dziesiatki obrzydliwych, wielkich kleszczy.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Zmeczenie, odowdnienie.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Usztywnienie tylnych konczyn (wymagane 2 operacje)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Poza tym stan zdrowia dobry. Prezes jest bardzo bardzo fajnym benkiem. Nie wykazuje zadnych oznak agresji. Kocha, lasi sie, potrafi chodzic na smyczy. inne suki akceptuje, psy, koty, dzieci jeszcze nie sprawdzane.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]POTRZEBUJEMY POMOCY W OGLOSZENIACH! POTRZEBUJEMY POMOCY W KOSZTACH zw. z KASTRACJA (ok. 350 zl) - to jedyne koszta, na ktore musimy oglosic zbiorke.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]KONTAKT do ogloszen 0 501 226 939[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]info@bernardyn.com.pl[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]A teraz mega seria zdjec! Wybierajcie i wykorzystujcie :)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Taki bylem szczesliwy:[/FONT] Quote
Madallena Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Jeszcze sobie biegam na wolnosci Quote
Madallena Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 To jeszcze nie koniec zdjec :) Quote
Madallena Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 A nie mowilam, ze PRezesa mozna pokochac :) Quote
Madallena Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Klinika (post rezerwuje, foty pozniej) Quote
Madallena Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Madallena napisał(a):Klinika (post rezerwuje, foty pozniej) Klinika (post rezerwuje, foty pozniej) Quote
Madallena Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Madallena napisał(a):Klinika (post rezerwuje, foty pozniej) Klinika (post rezerwuje, foty pozniej) Quote
Madallena Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Z kolezanka Melania, bernardynka, ktorej hotel u megii1 wystawil etykiete agresora w stosunku do innych zwierzat. Obydwa psiaki przebywaja w hotelu pod Warszawa. Prezes jest rozanielony :) To ten mniejszy (po lewej stronie) Tam w oddali Quote
Madallena Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Jeszcze troszke: a na sam koniec kawaleczek filmu: http://www.youtube.com/watch?v=yNpbqdJ833w Prezes czeka na wielbicieli. jest co wielbic :) Quote
Paulina_mickey Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Ale zdjęć pięknych! I cudowny Prezes ma w końcu wątek!! Quote
Madallena Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Ma ma. Tylko ludzi jeszcze nie ma :) Quote
Madallena Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Ludzie! gdzie jestescie ????? Quote
Paulina_mickey Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 To chyba za mało drastyczny przypadek... Wrzucę Go na razie na adopcje, cafeanimal, alegratkę i anosne Quote
Madallena Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 No, chyba tak ... ale prawdopodobnie potracil go samochod...ale nic mu sie nie stalo, bo tylne lapy mu sie rozprosotwaly :) Quote
Paulina_mickey Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2921127_prawie_szczeniak_bernardyn_szuka_domu.html http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Prezes,6378 http://www.anonseogloszenia.pl/ogloszenia_pl http://www.adopcje.org/ Quote
Paulina_mickey Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Odezwała się do mnie chętna osoba do zrobienia allegro, na naszej klasie. Czy mogę podać namiary, chce pokryć koszty wystawienia. Quote
belka123 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 to jest ten psiak co było w Schronisku koło Nasielska pod Warszawą? dowiadywalam sie o jego adopcje, ale dopiero na wiosne bede mogla przygarnac psiaka zalezy mi na mlodym samcu (mam adoptowana przed 2 miesiacami suczke owczarka podhalanskiego - psina ma ok roku) no i pies musi tolerowac obecnosc malych dzieci, jaki jest stan jego zdrowia? czy stan tylnych lap jest bardzo powazny? Quote
Madallena Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 Paulina, pewnie, ze mozesz. belka123 skad jestes? jak male sa dzieci? czy Prezes bedzie mieszkal w domu, czy na ogrodzie? Stan jego zdrowia jest ok. Wszystko wyczyszczone, lada dzien bedzie szczepiony. Odnosnie tylnych lap, to nie prostowal ich. Byl na wizycie u lekarza, zostal zbadany, nie wykryto nic. Na razie czekamy, ael stan lap sie poprawia! ostatnio ladnie je zginal. Po swietach pojedzie na rentgen (jezeli wet tak zadecyduje) i bedziemy wiedzieli co i jak, ale jak wczesniej napisalam, nic chyba mu nie dolega. Na wiosne? to strasznie dlugo...;/ Bedziemy szukac mu domu tak czy siak...Jak bedzie ktos chetny to moze pojdzie do adopcji, jak nie, poczeka na Ciebie :) tymczasem, mozesz wspomoc go np. finansowo albo w postaci karmy (wcina ariona), odwiedzin..itp. itd. A! czy male dzieci toleruje nie wiem. Nie mamy malych dzieci...nie mamy jak sprawdzic. Wydaje mi sie, ze toleruje bo jest oaza spokoju! Quote
Paulina_mickey Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 http://www.allegro.pl/item860884675_pokochaj_prezesa_bernardyn_adopcja_darowizna.html Allegro Prezesa. Jak coś dodać, zmienić piszcie :cool3: Quote
Madallena Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 -Dzien dobry. Ja dzwonie w sprawie tego bernardyna -Tak, a ktorego? Jak ma na imie? -yyy. Prezes! Czy to jeszcze aktualne? - Tak, aktualne. - Bo piszecie, ze zbieracie na kantracje. A czy to musi byc? - Tak prosze Pana, to warunek adopcji. - A nie dalo by sie go nie kantrowac? - A dlaczego Prosze Pana? - a bo ja mam sukie, dwie. I jedna jest w tym samym wieku i ja bym chcial, zeby on, ja...no wie Pani - Prosze Pana. I dlatego wlasnie kaSTRUJEMY zwierzeta do adopcji. (...wyklad o kastracji, po co jest itd.) - a! no ma Pani racje z tymi chorobami. I moj sasiad to ma kaukazy. I kupil je za tysionc pincet jednego i dwa wzial, parke i z hodowli ale szczeniaki to ni maja papierow, bo po co. - Prosze Pana , papiery potrzebne sa psu, nie czlowiekowi (wyklad o pseudohodowlach) - a, no ma Pani racje... dziekuje do widzenia. - Dziekuje, do widzenia. PIERWSZY TELEFON O PREZESA :) Quote
Recommended Posts