doddy Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 PUDZIAN, PUDZIO, PUCIO - tak jest nazywany nasz nowy podopieczny w Fundacji. :-D W czwartek odebraliśmy telefon od ludzi, miłośników molosów, z prośbą o pomoc dla bullmastiffa ze schroniska w Starogardzie. Psiak miał zostać uśpiony, ponieważ po miesięcznym pobycie w schronisku przejawiał tendencje agresywne oraz nie dawał się wyprowadzać z kojca. Pudzio został przywiązany do schroniska z kartką "Pudzian". Przez miesiąc zamknięcia w schroniskowym kojcu znacznie stracił na wadze, stał się mało kontaktowy, a czasami burczał na pracowników. Wczoraj pojechaliśmy po Pudziana i trafił on do naszego zaprzyjaźnionego hotelu u Magdy w Radomiu. W najbliższym czasie zostanie sprawdzony pod kątem zachowań. Pudziana wyprowadziliśmy z kojca bez żadnych problemów, sam wskoczył do samochodu i przespał kilka godzin jazdy. Przez cały dzień obcowania z nami nie wykazał nawet cienia agresji. Jest doskonałym podróżnikiem. W najbliższym czasie przekażemy wieści od Pudziana. Quote
blue.berry Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 ale fajny chłopak. w sumie taki lekko bokserowaty bo dość delikatny w budowie. mam nadzieję że agresywne zachowania pozostaną jedynie w opowieściach schroniskowych. Quote
doddy Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Baaaardzo jest delikutaśny :) Jak dostałam ogonem to mam siniaka. Jak z koniem się czułam na sznurku. W hotelu |Robert zaczął się śmiać sam z siebie, bo myślał że on będzie mniejszy... Ile ma lat? Musimy mu w paszcze zajrzeć. Quote
doddy Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Rozmawiałam z Magdą. Jest ZACHWYCONA Puciem. Też pierwsze co powiedziała o nim to stabilny psiak. Ani Magda, ani jej mąż nie mają żadnych problemów w kontaktach z Puciem. Z początku nie jest wylewny do nowych osób, ale po krótkim zapoznaniu przymila się, nadstawia do głaskania i daje się wielbić. Śpi na łóżku. Dziś zdarzyła mu się kupka w kojcu, ale Magda go będzie oduczać załatwiania się w "domowych" warunkach. Słabo je suche jedzenie, ale uwielbia gotowane, więc Magda zostanie jego osobistą kucharką. Nie ma problemu z odbieraniem mu przedmiotów z pyska. Dzisiaj razem z parówką złapał torebkę foliową i Magda bez problemu otworzyła mu paszczę i ją wyjęła. Na razie jest psiakiem, który nie pokazał cienia agresji. Oby tak zostało. Quote
sugarr Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Uwielbiam bullmastiffy :loveu: Ale strasznie chudziusieńki w dodatku jak na samca. Trzeba mu masy troszkę! Zaznaczę sobie Pudziana i w prezencie banerek Quote
Kana Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Świetny ;) No prawie jak ast :D Prawie :P Quote
blue.berry Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 no właśnie sugarr, ja też mowie ze chłopak delikatnej budowy a Szefowa skarży sie ze jej siniaki robi ogonem : ) a on jest jak charcik. Quote
doddy Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 Pudzio to taki koń, ale w typie charta. :evil_lol: Quote
papunia Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Zapraszam do pomocy psiakom http://www.dogomania.pl/threads/1762...0#post13756460 Quote
doddy Posted December 25, 2009 Author Posted December 25, 2009 Papunia, link mi się nie otwiera :( Nie wiem, czy wszyscy tak mają. Wesołych Świąt :) Quote
papunia Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 chyba wszyscy ehhhh mam nadzieję, że ten będzie działał: http://www.dogomania.pl/threads/176266-Wielki-bazar-z-ciuchami-dla-podopiecznych-fundacji-AST-do-10-01-2010-godz-21-30 Quote
Vectra Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 o widzę Doddy , że w końcu masz psa , a nie kurduple :diabloti: ale on jest brzydki :cooldevi: do imienia Pudzio , to mu trochę mięśni brakuje ;) brzydki jest , fujjjjjjjjjjjjjj :diabloti: Quote
blue.berry Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 wcale nie jest brzydki! wcale nie jest brzydki! wcale nie jest brzydki! wcale nie jest brzydki! wcale nie jest brzydki! jest cudniasty : ) Quote
papunia Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 a to ciocia doddy już go nauczyła tak ładnie łapki podnosić;) Psiak jest śliczny Quote
Lord&Churchill Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Puciu szybko do góry. Może ktoś już myśli o tobie? Sama mam bullmastiffa. To wyjątkowe psy. Bardzo zrównoważone i oddane swoim ludziom. Warto pokochać tego pręguska. Quote
doddy Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Grabkami to on sam wymachiwał od pierwszego dnia. :) Tyle się naumiał sam. Cudny jest, nie ma co kłamać. I charakter boski, ale o tym napiszę w wolnej chwili. Quote
papunia Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 :evil_lol:http://lh5.ggpht.com/_H__lEugcHkA/S0JNrR0NqfI/AAAAAAAABIY/TrYvmVfz22s/Obraz%20232.jpg a kto tak maluszka wystraszył, ze się aż tak wyłupił?:evil_lol::diabloti: Quote
blue.berry Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 ciotka doddy zajrzała mu głęboko w oczy :) nie mogę jaki on jest cudny. bardzo mi się podoba. Quote
doddy Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 Cudny i kochany jest strasznie. Ina, dzięki za maile. Drugi ogromna niespodzianka! Łał Odpowiem Ci jak wszystko poogarniam bo jestem wstecz hen hen daleko. Quote
Recommended Posts