Jump to content
Dogomania

BULLMASTIFF PUCIO - uratowany przed uśpieniem - MA SUPER DOM!!!!

Recommended Posts

Posted

PUDZIAN, PUDZIO, PUCIO - tak jest nazywany nasz nowy podopieczny w Fundacji. :-D
W czwartek odebraliśmy telefon od ludzi, miłośników molosów, z prośbą o pomoc dla bullmastiffa ze schroniska w Starogardzie. Psiak miał zostać uśpiony, ponieważ po miesięcznym pobycie w schronisku przejawiał tendencje agresywne oraz nie dawał się wyprowadzać z kojca.

Pudzio został przywiązany do schroniska z kartką "Pudzian".

Przez miesiąc zamknięcia w schroniskowym kojcu znacznie stracił na wadze, stał się mało kontaktowy, a czasami burczał na pracowników.

Wczoraj pojechaliśmy po Pudziana i trafił on do naszego zaprzyjaźnionego hotelu u Magdy w Radomiu. W najbliższym czasie zostanie sprawdzony pod kątem zachowań.

Pudziana wyprowadziliśmy z kojca bez żadnych problemów, sam wskoczył do samochodu i przespał kilka godzin jazdy. Przez cały dzień obcowania z nami nie wykazał nawet cienia agresji. Jest doskonałym podróżnikiem.

W najbliższym czasie przekażemy wieści od Pudziana.

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Baaaardzo jest delikutaśny :)
Jak dostałam ogonem to mam siniaka.
Jak z koniem się czułam na sznurku. W hotelu |Robert zaczął się śmiać sam z siebie, bo myślał że on będzie mniejszy...

Ile ma lat? Musimy mu w paszcze zajrzeć.

Posted

Rozmawiałam z Magdą.
Jest ZACHWYCONA Puciem. Też pierwsze co powiedziała o nim to stabilny psiak.

Ani Magda, ani jej mąż nie mają żadnych problemów w kontaktach z Puciem. Z początku nie jest wylewny do nowych osób, ale po krótkim zapoznaniu przymila się, nadstawia do głaskania i daje się wielbić.

Śpi na łóżku.

Dziś zdarzyła mu się kupka w kojcu, ale Magda go będzie oduczać załatwiania się w "domowych" warunkach.

Słabo je suche jedzenie, ale uwielbia gotowane, więc Magda zostanie jego osobistą kucharką.

Nie ma problemu z odbieraniem mu przedmiotów z pyska. Dzisiaj razem z parówką złapał torebkę foliową i Magda bez problemu otworzyła mu paszczę i ją wyjęła.

Na razie jest psiakiem, który nie pokazał cienia agresji.

Oby tak zostało.

Posted

o widzę Doddy , że w końcu masz psa , a nie kurduple :diabloti:
ale on jest brzydki :cooldevi: do imienia Pudzio , to mu trochę mięśni brakuje ;)
brzydki jest , fujjjjjjjjjjjjjj :diabloti:

Posted

Grabkami to on sam wymachiwał od pierwszego dnia. :) Tyle się naumiał sam.
Cudny jest, nie ma co kłamać.
I charakter boski, ale o tym napiszę w wolnej chwili.

Posted

Cudny i kochany jest strasznie.

Ina, dzięki za maile. Drugi ogromna niespodzianka! Łał
Odpowiem Ci jak wszystko poogarniam bo jestem wstecz hen hen daleko.