Jump to content
Dogomania

Łódź. Szkolenie, treningi czy też po prostu praca z psem i nad sobą ;). Zapraszam!

Recommended Posts

Posted

Siedząc wygodnie, otoczona świąteczną aurą i wszechobecnymi "Niechce Misiami" wpadłam na pomysł kolejnego etapu samo - rozwoju.

Zajmowałam się różnymi dyscyplinami sportu psiego: od agility, flyball przez weightpulling, bikejoring po PT, IPO. Po drodze starałam się "wbić" w różne środowiska psiarzy, wielbicieli różnych ras psów, ludzi stosujących różne metody szkoleniowe.

Prowadząc Dom Tymczasowy - poznałam multum psich charakterków, sposobów pracy i myślenia. Jeżdżąc na Zloty Ras, Treningi kilku-dniowe, Wystawy, Zawody czy po prostu Zloty miłośników - dowiedziałam sie jeszcze więcej o samych właścicielach psów i ich podejściu do tych zwierząt.

Poszukuję osoby równie zakręconej lub chcącej poszerzyć swoją wiedzę, osoby dzięki której mogłabym nauczyć się czegoś i która może nauczyłaby się czegoś ode mnie.
Szukam kogoś, kto chciałby wspólnie potrenować, niezależnie od tego jakiego ma psa, czy cos z nim robi jednak przede wszystkim CHCĄCEJ coś z psem robić.

Mam dobermana, z którym zawsze bawimy się w PT - niezależnie od mojego aktualnego "jobla".
Biedaczek był już i psem pociagowym, obronnym, agilitowym i chyba tylko latać sie nie uczył z gorszym czy też lepszym skutkiem;) Aktualnie trenujemy chyba wszystko na co pozwala stan zdrowia.

Zapraszam do wyrażania swoich wątpliwości, zadawania pytań no i oczywiście szukam chętnych do wspólnego, konstruktywnego spędzania czasu!

• Replies 149
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja szukam czegoś dla mojego foksteriera^^
Ma on dosłownie kręćka na punkcie biegania i skakania za wszelkiego rodzaju piłkami.:)
O każdej porze dnia i nocy ma tylko w głowie zabawę(10 miesięcy).Jest jakaś dyscyplina gdzie gra polega na bieganiu za piłką???:)

Posted

Dziękuję kochani za odzew, ;) jestem mile zaskoczona! Jak tak dalej pójdzie, mam nadzieję, że przy pierwszych promykach słoneczka i podmuchach cieplejszego wiatru spotka sie na prawde mocna, fajna ekipa, chcąca coś z psami robić. SUPER!

Sonic z piłką jest flyball z tego co wiem, jednak nakręcenie na piłeczke możesz bardzo fajnie wykorzystać do nauki innych rzeczy, sztuczek, czy też do zabawy w agility ;).

Na spacery - szkoleniowe pisze się jak do tej pory:
yamayka
rufus295
Sonic
Karilka
Katie
Krystak
jusia666
teqquila
mArGoSia

Jako, że jak na razie większość miała do czynienia z PT i uważam, że jest to dyscyplina sportu psiego bardzo przydatna w codziennym życiu, myślę, ze miło byłoby od tego zacząć, prawda?

Bardzo sie cieszę, że temat nie zniknął w tłumie! Jesteście Super!
Może jednak znalazłby się jeszcze jakiś chętny na taki spacer? ;)

• 2 weeks later...
Posted

Ja być może dojechałabym kiedyś zapoznać się z ekipą;) co prawda mojego malucha odbieram dopiero w ten pn;), więc póki co będę szukała kogoś ze szczeniętami:-) A do Łodzi mam 45km...... ;>

Pzdr.!

Posted

To moze i my sie skusimy :) co prawda Boks moj juz dawno nic nie trenowal ale fajnie by bylo sobie przypomniec co nie co :) kiedys bralismy udzial w zawodach agility i obi ale sie boks zestarzal i jakos przestalismy sie w to bawic :P i moze bysmy znow sprobowali z reszta psiakow :)

• 2 weeks later...
Posted

I ja jestem z Łodzi :multi::lol: Mam sunie 9 msc. ok 8 kg więc z chęcią się pobawi,ale my tam nigdy nic nawet nie zaczeliśmy trenować :-o To trochę wstyd się spotkać :eviltong:

Posted

Cieplutkaa. napisał(a):
Aa wiadomo już gdzie dokładnie te spacerki będą się odbywały ? :)

Hej:loveu:
Proponowałabym Park 3 maja ale moze masz jakąś inną propozycję?
teqquila napisał(a):
To moze i my sie skusimy :) co prawda Boks moj juz dawno nic nie trenowal ale fajnie by bylo sobie przypomniec co nie co :) kiedys bralismy udzial w zawodach agility i obi ale sie boks zestarzal i jakos przestalismy sie w to bawic :P i moze bysmy znow sprobowali z reszta psiakow :)

Agility my trenowaliśmy dawno i nie prawda i do tego nie z moim obecnym psem, jednak chetnie spróbowalibyśmy sił. Co z torem? Myślisz, ze dałoby rade coś skombinować?;)

mArGoSiA napisał(a):
Ja też jestem chętna! chociaż ja to takie podstawy podstaw..

Otóż chyba na początek niczego innego nie będziemy próbowali oprócz zabawy, poznania sie wzajemnego i podstawowych podstaw:evil_lol:

Krystak napisał(a):
I ja jestem z Łodzi :multi::lol: Mam sunie 9 msc. ok 8 kg więc z chęcią się pobawi,ale my tam nigdy nic nawet nie zaczeliśmy trenować :-o To trochę wstyd się spotkać :eviltong:

No jaki tam wstyd? Liczą sie chęci, radość z pracy i próbowanie sił w czym sie da ;). Takie jest moje zdanie.

Kochani, śnieg chyba nam już pomału topnieje, co myślicie o dacie 6.03 ?

Moze ktoś ma ciekawy pomysł na zagospodarowanie pierwszego spotkania?
Pomijając fakt poznania się, poznania psów, może ktoś miałby pomysł na pierwsze próby pracy czy zabawe? Czekam na Wasze pomysły bo u mnie sie troche już ich kłębi ale nie wiem jeszcze jakie psy i jacy własciciele pojawia sie na spotkaniu, oprócz tego, ze na pewno będą sympatyczni:loveu:

Posted

ja tez chetna :mdrmed:
mysle, ze bardzo przydaly by nam sie spotkania z psami nad ktorymi wlasciciele panuja, bo my mamy problem socjalizacyjny, ktory usiluje rozwiazac. Moj pies troche boi sie innych psow, myslicie, ze moglabym do Was doloaczyc? : )

Posted

Katie nie znamy sie jeszcze wszyscy ale myślę, że przybędą tylko odpowiedzialni ludzie z różnymi psami. Jestem zdania, że kontakt z psami może pomóc rozwiazać problem bojaźliwości. Takie spotkanie to też spory akt socjalizacji. Piesek ma do przebycia podróz, spotyka nowe psy i nowych ludzi w zapewne obcym miejscu - duzo wrażen i na pewno korzystnie wpływających na psa z problemem socjalu.

Zapraszamy! ;);)

Posted

Skoro nie ma problemu to fajnie :)
Luna nie ma problemu z innymi psamijak są większe to pewniei tak się podda i będzie leżeć na ziemi na grzbiecie :P
Ale jak jakiś pies ucieka przed nią to też lubi być natarczywa ale broń boże nie agresywna to jej sposób kochania wszystkiego :D

Posted

Krystak, uważam jednak, ze aby wiekszość psów mogła pochodzić dłużej - powinno być cieplej. Nie każdy pies jest nauczony rozgrzewać sie w biegu ;). Co myślisz o 6 marca?

Posted

Nie chodzi o okolice a ciekawszy teren, w którym psy mogłyby podokazywać. Proponowałam Park 3 maja ;).
halo! Ja nadal czekam na Wasze pomysły dotyczące spotkań! ;)