ania z poznania Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Przedświąteczna sobota, poznański deptak, setki ludzi idących na zakupy i nikt nie zauważył zmarzniętego szczeniaczka w kartoniku, trzęsącego się na -11 stopniowym mrozie, którego kilku pijaczków próbowało sprzedać. Cena 150zł, "piękny cocker spaniel". Może ktoś go pogłaskał, może ktoś się rozczulił, ale nie na tyle żeby zabrać przemarznięte szczenię ze sobą. Na szczęście na zakupy wybrały się moje koleżanki, wielkie miłośniczki psów, wrażliwe na ich niedolę, Agata i Iza. Zatrzymały się, usłyszały, że zaraz się zwijają z powrotem do domu. Tknięte przeczuciem zapytały w sklepie pod którym stali, okazało się, że stoją tam od godz.12, a dziewczyny spotkały ich o 17!!!! Nie mogły zostawić pieska w takich rękach, wytargowały cenę do 60zł i za tyle ją wykupiły. Dziewczyny mają już 7 przygarniętych piesków, mieszkają w centrum Poznania, w kamienicy na czwartym piętrze. Nie mogą Lady zostawić u siebie na stałe, SZUKAJĄ DLA NIEJ DOMU. W środę podjadę do nich, zrobię ładne zdjęcia, na razie będą tylko takie z telefonu. Quote
ania z poznania Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Dziękuję Ci bardzo, Agnieszko! Quote
ania z poznania Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Przede wszystkim DS, u dziewczyn ma DT. Quote
andzia69 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 śliczny maluch:) pewnie zaraz się domek znajdzie;) Quote
halbina Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 a może by pojaechała do pani Ani z Inowrocławia? to już o wiele bliżej do Poznania niż Zabrze?... a domek zapowiada się super!!! Quote
halbina Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 o ds, ale pani Ania woli czekać na transport z Zabrza... moja mixspanielka jest czarna... takie cuda miałam wcześneij na dt: Quote
mysza 1 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Ale śliczna, uwielbiam spaniele i spanielowate. Wczoraj w tvn style w programie o psach- tresura; usypiali jednego, bo grzyzł dziecko :( Tak medał ogonkiem i wesoło wszedł do weterynarza, koszmar jakiś :( Quote
Daga&Maks Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 jaka śliczna :) pewnie szybko znajdzie dom Quote
ms_arwi Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 mysza 1 napisał(a):Ale śliczna, uwielbiam spaniele i spanielowate. Wczoraj w tvn style w programie o psach- tresura; usypiali jednego, bo grzyzł dziecko :( Tak medał ogonkiem i wesoło wszedł do weterynarza, koszmar jakiś :( Ladne rzeczy propaguja w telewizji... Zamiast behawiorysty latwiej i taniej zabic... Quote
halbina Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 to niestety psiaki z charakterkiem, ale i pozytywną energią... jako dziecko poznałam jedego przedstwiciela rasy, był fantastycznym psiakiem... kocham tę rasę do dziś, choć już wiem, że potrafią być tyranami... Quote
elisse Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 piękna sunia!! ja też miałam kiedyś spanielkę,po przejściach,byłam jej trzecim i ostatnim domem życzę,aby mała szybko znalazła swgo kochającego ludzia!! Quote
Asia & Ginger Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Czy to nadal aktualne? Z kim się kontaktować w sprawie adopcji suni? Poproszę o jakiś nr telefonu do osoby, która zajmuje się adopcją maleństwa. Quote
andzia69 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Pani Aniu...może to Lady była wam przeznaczona...nie Euro(*) Quote
elinka Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 aniu z poznania, z niecierpliwością czekamy na środowe zdjęcia Lady Quote
ania z poznania Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 [quote name='asia & ginger']czy to nadal aktualne? Z kim się kontaktować w sprawie adopcji suni? Poproszę o jakiś nr telefonu do osoby, która zajmuje się adopcją maleństwa. 602 688 847 Quote
anna-domanska3 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 te zdjęcia będą kiedy-dopołudnia, bo mąż o 15 wyjezdza do pracy a chciałabym aby ją widział. Był tak psychicznie nastawiony,że będzie Euro-lepiel niech zobaczy. Jak coś wczwśniej będę wiedziała, jeszcze dzisiaj dam znać. Pozdrowienia. Quote
ania z poznania Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 Dziewczyny, LADY MA DOMEK!!!! Za tydzień we wtorek jedzie do dogomaniaczki serduszko1969, będzie miała u niej super warunki! Quote
anna-domanska3 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Czy adopcja LADYjest aktualna? P Elinka nam proponowała a Ja miałam dać odpowiedz.Wystąpiłabym o jej adopcję. Quote
Asia & Ginger Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Bardzo się cieszę, że to maleńswo ma już zapewniony domek. :multi: Quote
Daga&Maks Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 [quote name='ania z poznania']Dziewczyny, LADY MA DOMEK!!!! Za tydzień we wtorek jedzie do dogomaniaczki serduszko1969, będzie miała u niej super warunki! no to super że będzie miała domek :multi: Quote
Recommended Posts