Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorek był u dr Wojciechowskiej - został zbadany i...zważony. Kawaler waży 16kg:evil_lol:
Od piątku przechodzi na Vitake Light/Senior.
Oto nasz Szeryf:)

Tu na włościach. Dorek ma kumpla, z którym uprawia sporty ekstremalne ( jak na niego;-)) Kumpel nadal gania, Dorek odpoczywa. Ta linka, to linka bezpieczeństwa, którą za sobą ciąga, bo teren jest otwarty.

Tu w objęciach ukochanej Pańci, Marty

Trochę pakowny się zrobił:roll:

Nie przerażajcie się - to są zdjęcia z jesieni zeszłego roku. Od tej pory Dorek zeszczuplał.

Posted

Siedze i rycze jak bobr,ale to ze szczescia:loveu:to zdjecie Dorka na rozowym kocyku tak mnie roztkliwilo.A przed oczami stoi mi rowniez miejsce poprzedniego "domu":angryy: Doreczka.Zawsze siedzial w "budzie"/bo przeciez to to buda zwac nie mozna bylo,prawie nigdy z tej budy nie wychodzil,widac mu bylo tylko troszeczke pysia.Zawsze taki smutny,przygaszony,a teraz....Dorek wyleguje sie jak krolewicz:eviltong:Dzieki,dzieki,dzieki:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:za taki doreczkowy domek.

• 1 month later...
Posted

U Dorka wszystko w porządku - był na kontroli u dra Niziołka - jest ok.
Poza tym, dostał Karsivan i może dostanie Cardioforce.
"Teraz natomiast serwujemy Dorkowi wyjazdy na wieś.Właśnie wróciliśmy z 3- dniowego pobytu.Dorek młodnieje tam o jakieś 5 lat: ściga się z Gackiem, zapamiętale kopie ogromne jamy w ziemi, co chwila w innym miejscu zakopuje spreparowane świńskie uszy i generalnie jest o 200 procent bardziej aktywny. Dostarcza nam wiele radości i aż miło na niego popatrzeć!"

Posted

Dzieki malibo za info z dorkowego domku:lol:Jak sie nie cieszyc czytajac takie wiadomosci:multi:Zawsze jestem myslami z rudaskiem i ciesze sie,ze mlodnieje pod opieka kochanej rodzinki:lol:

• 7 months later...
Posted

Zacznę od tego, że Dorek ma się dobrze.
Żeby nikt nie padł na zawał. Otóż, kilkanaście dni temu Dorcio miał bliskie spotkanie III stopnia z pewnym amstaffem, wyprowadzonym na spacer przez dziecko.
Amstaff zaatakował Dorka bez pardonu, w obecności całej rodziny i wielu przechodniów.
Amstaff nie dał się, pomimo wysiłków obecnych, oderwać od Dorka. Nadbiegł właściciel. W końcu się udało.
Dorek w szoku, został zabrany do domu, dostałam telefon - byłam na linii z Rodzinka Dorka. Początkowo wyglądało, ze ma tylko niewielką sznytkę na nosie i ubytek sierści na karku. Dopiero oględziny lekarskie wykazały, ze łapina jest spuchnięta, żebra obite i zniknął jeden kieł...
Biedny Dorcio dostał obstawę antybiotyków i leków p. bólowych.
Dziś rozmawiałam z Martą - Dorek wrócił już całkowicie do formy, jest zdrowy i wesoły, nie ma urazu do psów, ufff..
Miał Maluch wiele szczęścia.

Posted

no to miał Dorek szczęście,bo naprawdę mogło się to spotkanie skończyć inaczej;
wile widział w swoim życiu i pewnie dlatego taka przygoda nie spowodowała u niego urazu;dzielny pies

Posted

:cool2::iloveyou::iloveyou::iloveyou::thumbs::thumbs::thumbs: witamy i serdecznie sciskamy za rodzinke cudnego serdunka Dorkowego:loveu: cudny psiniun i jaki radosny:loveu: zdroweczka kochani postokroc zyczymy!

Posted

Biedny Dorus,jak on musial sie bac.
A z drugiej strony to wielka nieodpowiedzialnosc wlascicieli,ze pozwolili,zeby dziecko wyprowadzalo na spacer amstaffa,Dorek mial szczescie,ale jak beda tak robic to inny psiak moze tyle szczescia nie miec.

• 5 months later...
Posted

W czerwcu, w czasie pobytu na działce Dorek złapał babeszję, pomimo, że nosił obroże - były telefony, nocne akcje. Szczęśliwie Dorek dał radę, wdrożono odpowiednie leczenie i chorobę opanowano.
Obecnie Chłopiec ma się dobrze i nic mu nie dolega - jest, oczywiście, dodatkowo zabezpieczony p.kleszczom.

Posted

malibo57 napisał(a):
W czerwcu, w czasie pobytu na działce Dorek złapał babeszję, pomimo, że nosił obroże - były telefony, nocne akcje. Szczęśliwie Dorek dał radę, wdrożono odpowiednie leczenie i chorobę opanowano.
Obecnie Chłopiec ma się dobrze i nic mu nie dolega - jest, oczywiście, dodatkowo zabezpieczony p.kleszczom.

Czulam,ze cos jest nie tak,jak zobaczylam malibo Twoj wpis,ale myslalam,ze cos gorszego.
To dobrze ,ze Dorek wyszedl z tego,troche tego dobrego zycia jeszcze mu sie nalezy.
Pozdrawiam Doreczka i jego Kochna Rodzinke:)
Dziekuje malibo za dobre wiesci o Dorku:)

• 6 years later...
Posted

Przypadkowo trafiłam na ten wątek

Dorka juz pewnie nie ma:(

Ale zawsze będę o nim pamiętać,i o czarownicy,u której była psinka

I zawsze będę wdzięczna malibo /której już pewnie na ma na dogo/ że znalazła Rodzinkę dla Dorka.