omar Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Hej wszystkim :) Jutro pobieramy krew i oceniamy wiek i ogólną kondycję przed kastracją. Będzie też kosmetyka, czyli obcinanie pazurków. Dzisiaj były czyszczone uszy i dostał fiprex. Wszystkie zabiegi znosi ze spokojem i jest bardzo cierpliwy. Zaobserwowane - sucha karma po zalaniu rosołkiem, taka namoczona, nie jest chomikowana,bo znika cała porcja - ewidentnie mokre jedzenie bardziej mu pasuje. Zaglądałam mu w paszczę, bo w pierwszej chwili pomyślałam, że to może jakiśząb bolący czy coś, i dlatego woli mokre. Na moje oko w paszczy ok, ale jutro potwierdzi to wet ostatecznie. Czy on jadł suchą karmę, czy właśnie takie mokre jedzenie? Bo może to też kwestia tego, że po prostu nie potrafi jeść suchego. Będę mu teraz zamaczać przez kilka dni, a potem stopniowo podawać coraz twardszą - może się przestawi, bo suche jednak czyści zęby, a to zwłaszcza w jego wieku ważna sprawa. Zasypało nas dzisiaj, więc wizyta kolegi przełożona na jutro - w związku z tym sesja też Dorek z całą pewnością lubi: - inne psy bez względu na rozmiar, ale nie jest nachalny i doskonale rozumie "spadaj" po psiemu ;) - koty, jeśli nie uciekają, bo jak uciekają, to udaje że będzie polował. W żadnym wypadku nie jest jednak agresywny i bardzo szybko odpuszcza. W kocim języku "spadaj" też rozumie ;) - czesanie - zwłaszcza przy zadku - drapanie za uchem i nam ogone, oraz głaskanie po brzuchu - buziaki w nos i czoło - ale potem dostaje szmergla i jest eksplozja radości, więc trzeba uważać na własny nos - wciskanie pod pachę - oglądanie animal planet - koniecznie na kanapie i z poduszką pod głową - dzielenie kanapy z człowiekiem, ale może też być inny pies - byle się dał przytulić - śmieciarzy :D - serio serio, przynajmniej tych moich - dużych facetów - norki z koca - sam je projektuje i non stop ulepsza i modernizuje - 2yglądać przez okno - spać albo palić frana że śpi - złaszcza na kanapie - mieć swoją budę - u mnie ma klatkę przykrytą kocem i tam idzie spać jak robi się za ciasno na kanapie - grzać tyłek przy kominku - niezmiernie go fascynuje rozpałka w kostkach - sprawdzać co jest w kociej kuwecie - zabezpieczona i więcej mam nadzieję do tego eksperymentu nie dojdzie - mięsko w postaci każdej Dorek nie lubi: - dzielić kanapy z kotem - trzymania na rękach - sprawdzania czy z gruczołami zadkowymi jest ok ;) - zapachu fiprexu - ale znosi dzielnie - szczekania bez potrzeby - listonoszki :D - brania tabletek jeśli nie są w pasztecie Quote
malibo57 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Omar, marnujesz talent literacki. A może nie? Przyznaj się:) Quote
omar Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 bico napisał(a):Dorek, na tej kanapie, wygląda jak Welsh Corgi Cardigan u Królowej Elżbiety II i tyle!:D:D:evil_lol::evil_lol::multi: :mad: Ja tam do Eli nic nie mam, ale kilkadziesiąt wiosen mi do niej brakuje :evil_lol: Poza tym korony nie noszę - przeszkadza bardzo i odcisk mi się na głowie robi sorki, głupawka nocna Quote
majqa Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Jest tyle wątków przejmująco smutnych więc jeśli ten będzie tym sympatycznie wesołym, jestem za. Doruś jest bezpieczny, jest mu cieplutko, grzechem jest oczekiwać więcej. Quote
omar Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 No ja bym jeszcze chciała żeby się tak nie rozpychał bezczelnie no i mógłby chociaż czasem na moje "dzień dobry" odpowiedzieć :D Tak serio serio to jego nie ma - pies wprost idealny dla np jakiejś pary emerytów No bo zobaczcie - poranne przechadzki po pieczywo i gazetkę, potem śniadanko i relax przed tv, spacerek po parku i grzanie kości na słoneczku, popołudniowa herbatka i pieszczoty - normalnie tak Doriana widzę. Bo on jest hrabia Dorian - tylko mu szlafmycę i fajkę skombinować :D On jest starszy pan z zasadami i całą paletą dobrych manier Quote
gonia66 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 NO odbra- robimy zrzute na szlafmyce i fajke :):) Koniecznie!!!:i to szybko:D Quote
Szarotka Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Wykorzystajcie te teksty do ogloszen :):) Quote
irenaka Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Ależ mnie długo nie było a tu takie fajne wiadomości. Trudno o lepsze:-). Mam tylko jedno pytanie. Czy kanapa została kupiona po przyjeździe Dorusia na DT? Bo na to mi wygląda;). Quote
omar Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 na potwierdzenie moich wczorajszych słów niniejszym przedstawiam norkę Dorka :D Quote
omar Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 @ malibo57 Małgosiu wpłata właśnie doszła - ogromnie dziękuję :loveu: stan skarpety Dorkowej na dziś - 500zł wydatki: - transport - 250zł - odrobaczenie - 10zł - fiprex - 10zł razem - 270zł stan skarpety po uregulowaniu płatności - 230zł wydatki planowane w przyszłym tygodniu: - czynsz za przemieszkany tydzień - 70zł - kastracja (będzie we wtorek) - 150zł - szczepienie (kompleks) + wścieklizna - 50zł razem: 270zł Wyniki badań krwi będą na jutro. Badanie zostanie wykonane bezpłatnie, za co ogromnie dziękuję Pracowni Analiz Weterynaryjnych w Warszawie a zwłaszcza dobremu duchowi dr. Jerzemu :) Od poniedziałku Dorek będzie miał własną stronkę w sieci, gdzie na bieżąco będę uzupełniać informacje o stanie jego finansów i wszystkich innych sprawach :) Tak będzie wygodniej, bo nie jestem autorem tego wątku i nie mam możliwości edytowania pierwszego postu z informacjami o wpłatach i wydatkach, a obawiam się że zamieszczane jako zwykły post mogą zaginąć na wątku i ciężko będzie dojść ze wszystkim do ładu. Oczywiście na dogo nadal będę relacjonować wszystko jak do tej pory Quote
omar Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 wstępnie na 8-10 lat. Dokładnie go oszacujemy we wtorek, po wnikliwym przeglądzie paszczy Quote
Gosia Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Pewnie go obejrzymy dokładnie w czasie kastracji, no i może coś powiedzą wyniki krwi. Quote
majqa Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 OK, czekam wobec tego do wt. Zrobię tekst i Ci go prześlę. Hm... w przyszłym tygodniu Dorek będzie na minusie 40zł. Quote
malibo57 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Nie bedzie. Jest jeszcze deklaracja Moniki z Katowic na 500. Pomózcie mi wyrwać z Palucha 2 w 1, plisssss Za jeden czynsz maja miejsce 2 psiaki u ZuziM, 2 staruszki. Brakuje 100zł. Nie ma jeszcze bannerka, to musze śmiecić. http://www.dogomania.pl/threads/177091-Dobermanowaty-Chojrak-z-Palucha-z-kaA-dym-dniem-jest-go-coraz-mniej?p=13840139#post13840139 Quote
ivette3 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 funia napisał(a):Witaj Dorciu ,Fajnie czytać takie newsy !! :loveu: poczytałam :loveu: i już nic nie dodam :loveu: Buziaczki dla DORKA :) Quote
DORA1020 Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 [quote name='majqa']Jest tyle wątków przejmująco smutnych więc jeśli ten będzie tym sympatycznie wesołym, jestem za. Doruś jest bezpieczny, jest mu cieplutko, grzechem jest oczekiwać więcej. Tez jestem za,watkow smutnych,tragicznych moc,od razu marzy mi sie wygrana w totka,eh...gdyby tak... malibo bardzo dziekuje za wplate,dzieki tym pieniazkom mozemy ogladac zadowolony pysio Dorka Quote
malibo57 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 ketunia napisał(a):Moja dola dla Dorka też dzisiaj poszła. Ketunia, oczywiście, że to była Twoja deklaracja. Już drugi raz próbuję wcisnąć Monice, że to ona. Wybaczcie - głowa już nie ta:shake: Quote
DORA1020 Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Wielkie dzieki ketunia,calusy od Doriana. Quote
Recommended Posts