Shogun Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Witam wszystkich:-) Mam 10-cio tygodniowego szczeniaka.Razem ze mną i moją rodziną jest od trzech tygodni.Problemów mnóstwo :) ale nic to.Jeden mnie martwi szczególnie,mianowicie zanim zejdzie ze schodów musi wylizać prawie każdy stopień.(Mieszkam w bloku)W mieszkaniu już prawie tego nie robi.Od czasu do czasu wyliże piasek z butów.Martwi mnie to bo niedługo będę mógł wychodzić z nim na dwór, a ostatnio miałem przykry wypadek z moim szczeniakiem.Wystawiałem jedzenie do naturalnej lodówki (balkon) i szczeniak liznął metalowy próg drzwi balkonowych. Co ja przeżyłem, mój Boże... -27 stopni, szok... Na szczęście miałem bardzo szybką reakcję :) Język został uratowany. Przy okazji szczepienia pytałem się weterynarza co o tym myśli (o lizaniu).Przepisał witaminy, które daję regularnie. Nic nie przechodzi :( Może Wy mi coś doradzicie? Quote
Behemot Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [quote name='Shogun']zanim zejdzie ze schodów musi wylizać prawie każdy stopień.(Mieszkam w bloku)W mieszkaniu już prawie tego nie robi.Od czasu do czasu wyliże piasek z butów. Gdzieś tu na forum czytałam, że oblizując wszystko (dywany, meble, ściany), pies próbuje wywołać u siebie odruch wymiotny. Czy Twój psiak potem wymiotuje? Może ma jakieś problemy z żołądkiem? Quote
Shogun Posted January 25, 2006 Author Posted January 25, 2006 Nic z tych rzeczy. Zachowuje się normalnie.Wet powiedziała,że być może to brak jakiś witamin.Przepisała całe pudełko takich "batoników". Dostaje je o trzech tygodni.Odżywia się w/g zaleceń. Jedzenie gotowane + sucha karma "eukanuba". 2 lutego mamy następną wizytę może mi coś jeszcze doradzi :) Quote
Klaudia:-) Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 A może psiak próbuje w ten sposób zwrócić na siebie uwagę,moze to też bć objaw stresu. Quote
Shogun Posted January 28, 2006 Author Posted January 28, 2006 Hmm... tylko z jakiego powodu? Czyżby dlatego, że musi zejść po schodach? Chociaż ostatnio już jakby mniej lizał :) Quote
Recommended Posts