Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do schroniska w Buku trafiła niedawno piekna młoda, około 10 miesięcy, płomienno ruda suka w typie owczarka belgijskiego.
Jest łagodna, miła, nieco wystraszona, ale nie agresywna. Została znaleziona z resztkami łańcucha. Myśle, że chyba wolałabym żeby właściciel jej nie szukał lub nie znalazł.
To piękny pies, mam nadzieje, że znajdzie bezpieczny dom, w którym łańcuch nie stanie się jej codziennościa.

Sunia jest już wstawiona ponoć na owczarki przez osoby z forum border collie.
Ale potrzebna każda pomoc w ogłaszaniu Beli.

A sunia wygląda tak:

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepiękna psica! Nie mogę się napatrzeć! Napewno pomogę w ogłoszeniach tylko muszę jakoś się zorganizować czasowo,bo tyle nowych psiaków przybyło :(

Nie jestem specjalistką od owczarków, ale czy ona przypadkiem nie jest mixem bardziej owczarka belgijskiego niż niemieckiego? Tzn. umaszczeniem bardzo przypomina belgijskiego. Zobaczcie:

Posted

Nie mamy w okolicy dzieci, aby ją sprawdzić. Ma około 10 m-cy, Jest łagodna ale też nieśmiała. Biega z wszystkimi psami, nie jest złośnica - może by było dobrze. dzięki, zaraz pokażę.

Posted

To młoda dziewczynka, mysle że szybko nauczyłaby się - w dobrych rękach - być grzeczna przy dziecku.
Jest piękna, zjawiskowa. ma to cos w oczach...
To mówie ja, co nie przepadam za owczarkami...

Posted

Melduję się u Beli :-)
Znalazłam ją wreszcie na forum :-) bo strony fundacji śledze regularnie.
Uprzejmie informuję, że jestem na dobrej drodze do znalezienia jej domku (u mojego szwagra). Mają dom, ogródek, w pobliżu las i wieeeelkie serce dla zwierzaków. Jak jedziemy do nich z Marylin to ona jest głównym punktem zaintersowania w domku. Zaraziliśmy ich psiakiem na nowo (mieli psiaki przez lata ale po ostatniej stracie nastąpiła przerwa). Wiem, że dzwonili do Pana podanego na stronie fundacji do kontaktu i chcą ją "poznać" :-).
Trzymajcie kciuuuki!
U nas wszystko w najlepszym porządeczku. Marylin (vel Lady) jest zdrowa, szczęśliwa i przekochana!!!!!!!! Po zmianach na dogo nie mogę znaleźć jej "starego" wątku coby meldować jak się mamy.
Pozdrawiamy

Posted

o to ja też trzymam bardzo mocno kciuki!

Z tym dogo teraz to same problemy ja też mamtrudności z szukaniem róznych wątków, fajnie że chociaz tutaj mogłas napisać co u naszej sunieczki i u Was :)

Posted

Marylin, to od Ciebie ten kontakt. Rzomawiałam dzisiaj z Pawłem. Oj, oby. Mamy pełne klatki, pełno psów, teraz dwa nowe. Zero adopcji. A Bela jest jeszcze dzieckiem i źle się znajduje w tych warunkach.

Posted

Taaaak Supergogo to odemnie! Robię co mogę aby Wam pomagać. Tak jak pisałam to mój szwagier - to on rozmawiał z Panem Pawłem a Bela trafiłaby do mojego szwagra i teściowej - do domu rodzinnego mojego męża.
Mają dom - bliźniaka z ogrodem (nie jakimś dużym ale zawsze). Mieszkają blisko lasu i terenów nad Wisłą. Naprawdę jest gdzie wyprowadzać psiaka - wiem jak chodze z Marylinką.
My z naszą małą zaraziliśmy ich znowu psiakiem. Mówią że jak wyjeżdżamy z Marylinką do Poznania to narzekają na pustkę i brak czworonoga...
My z mężem pojedziemy z nimi do schronu poznać Belę. Trzymam kciuki aby wszystko dobrze się skończyło dla nich i dla Beli. Mam nadzieję, że te dwa rudzielce (Bela i Marylin) się zaprzyjaźnią :-).
Możesz mi zaufać Supergogo że ten "kontakt" jest zaufany i jesli się zdecydują to Bela będzie miała życie jak w raju :-)!
Czy ten Pan Paweł to ktoś od Was z fundacji czy ze schroniska?????

supergoga napisał(a):
Marylin, to od Ciebie ten kontakt. Rzomawiałam dzisiaj z Pawłem. Oj, oby. Mamy pełne klatki, pełno psów, teraz dwa nowe. Zero adopcji. A Bela jest jeszcze dzieckiem i źle się znajduje w tych warunkach.