supergoga Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Do schroniska w Buku trafiła niedawno piekna młoda, około 10 miesięcy, płomienno ruda suka w typie owczarka belgijskiego. Jest łagodna, miła, nieco wystraszona, ale nie agresywna. Została znaleziona z resztkami łańcucha. Myśle, że chyba wolałabym żeby właściciel jej nie szukał lub nie znalazł. To piękny pies, mam nadzieje, że znajdzie bezpieczny dom, w którym łańcuch nie stanie się jej codziennościa. Sunia jest już wstawiona ponoć na owczarki przez osoby z forum border collie. Ale potrzebna każda pomoc w ogłaszaniu Beli. A sunia wygląda tak: Quote
supergoga Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Nikt do ciebie suniu nawet nie zajrzał. Tak przykro!!~! Quote
Lilmo Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Przepiękna psica! Nie mogę się napatrzeć! Napewno pomogę w ogłoszeniach tylko muszę jakoś się zorganizować czasowo,bo tyle nowych psiaków przybyło :( Nie jestem specjalistką od owczarków, ale czy ona przypadkiem nie jest mixem bardziej owczarka belgijskiego niż niemieckiego? Tzn. umaszczeniem bardzo przypomina belgijskiego. Zobaczcie: Quote
supergoga Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Masz rację, tyle że głowa mało belgowa. Ale może zmienimy tytuł. Quote
epe Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Ciotki! Może w tym domku chcieliby taką pięknotkę? Pokażcie ją na tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/176022-Dom-dla-duA-ej-psiej-kobietki A jak ona do dzieci? Bo w domu jest 3-latek. Quote
supergoga Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Nie mamy w okolicy dzieci, aby ją sprawdzić. Ma około 10 m-cy, Jest łagodna ale też nieśmiała. Biega z wszystkimi psami, nie jest złośnica - może by było dobrze. dzięki, zaraz pokażę. Quote
PaulinaT Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 To młoda dziewczynka, mysle że szybko nauczyłaby się - w dobrych rękach - być grzeczna przy dziecku. Jest piękna, zjawiskowa. ma to cos w oczach... To mówie ja, co nie przepadam za owczarkami... Quote
snuszak Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 bardzo ale to bardzo ładna sunia, domek powinien szybko się znaleźć Quote
epe Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Dziewczyny! Pozwoliłam sobie pokazać sunię na tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/176104-MA-ody-w-typie-DON-poszukiwany Coprawda,poszukiwany jest pies,ale czasem nigdy nie wiadomo! Quote
***kas Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 boże, co za cudeńko i to jeszcze w Buku, tak niedaleko mnie...:shake: Quote
Pinesk@ Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Witaj ślicznotko. Potrzebne jakieś ogłoszenia dla panny? :) Quote
Porta Nigra Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Śliczna sunia. Wyślę fotki mojej koleżance z Niemiec, która chce w styczniu przyjechać do Polski adoptować psa i dwa kociaki. Ma super warunki, domek z ogrodem pod lasem i starszą sunię beagla. Quote
snuszak Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 to trzymamy kciuki, może sunia się spodoba Quote
supergoga Posted December 26, 2009 Author Posted December 26, 2009 http://www.allegro.pl/item864374364_bela_cudo_w_typie_belga_szukamy_domu.html Sunia jest na allegro, na kupsprzedaj, eurocity, alegratka i cafeanimal. jest też na stronie Fundacji. Każda pomoc w ogłoszeniach jest na wagę złota. Quote
ana666 Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 ode mnie sunia ma ogłoszenia na: przygarnijzwierzaka kupiepsa adopcjapsa.pl adopcjepsow.org e-zwierzak nasipupile.pl adopcje.org psy.pl animalia.pl Quote
***kas Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 wysłalam PW do supergogi, może się coś z tego urodzi, ale póki co cicho sza ;) Quote
PaulinaT Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 No to trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie ;) Quote
Marylin Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Melduję się u Beli :-) Znalazłam ją wreszcie na forum :-) bo strony fundacji śledze regularnie. Uprzejmie informuję, że jestem na dobrej drodze do znalezienia jej domku (u mojego szwagra). Mają dom, ogródek, w pobliżu las i wieeeelkie serce dla zwierzaków. Jak jedziemy do nich z Marylin to ona jest głównym punktem zaintersowania w domku. Zaraziliśmy ich psiakiem na nowo (mieli psiaki przez lata ale po ostatniej stracie nastąpiła przerwa). Wiem, że dzwonili do Pana podanego na stronie fundacji do kontaktu i chcą ją "poznać" :-). Trzymajcie kciuuuki! U nas wszystko w najlepszym porządeczku. Marylin (vel Lady) jest zdrowa, szczęśliwa i przekochana!!!!!!!! Po zmianach na dogo nie mogę znaleźć jej "starego" wątku coby meldować jak się mamy. Pozdrawiamy Quote
snuszak Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 o to ja też trzymam bardzo mocno kciuki! Z tym dogo teraz to same problemy ja też mamtrudności z szukaniem róznych wątków, fajnie że chociaz tutaj mogłas napisać co u naszej sunieczki i u Was :) Quote
supergoga Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Marylin, to od Ciebie ten kontakt. Rzomawiałam dzisiaj z Pawłem. Oj, oby. Mamy pełne klatki, pełno psów, teraz dwa nowe. Zero adopcji. A Bela jest jeszcze dzieckiem i źle się znajduje w tych warunkach. Quote
Marylin Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Taaaak Supergogo to odemnie! Robię co mogę aby Wam pomagać. Tak jak pisałam to mój szwagier - to on rozmawiał z Panem Pawłem a Bela trafiłaby do mojego szwagra i teściowej - do domu rodzinnego mojego męża. Mają dom - bliźniaka z ogrodem (nie jakimś dużym ale zawsze). Mieszkają blisko lasu i terenów nad Wisłą. Naprawdę jest gdzie wyprowadzać psiaka - wiem jak chodze z Marylinką. My z naszą małą zaraziliśmy ich znowu psiakiem. Mówią że jak wyjeżdżamy z Marylinką do Poznania to narzekają na pustkę i brak czworonoga... My z mężem pojedziemy z nimi do schronu poznać Belę. Trzymam kciuki aby wszystko dobrze się skończyło dla nich i dla Beli. Mam nadzieję, że te dwa rudzielce (Bela i Marylin) się zaprzyjaźnią :-). Możesz mi zaufać Supergogo że ten "kontakt" jest zaufany i jesli się zdecydują to Bela będzie miała życie jak w raju :-)! Czy ten Pan Paweł to ktoś od Was z fundacji czy ze schroniska????? supergoga napisał(a):Marylin, to od Ciebie ten kontakt. Rzomawiałam dzisiaj z Pawłem. Oj, oby. Mamy pełne klatki, pełno psów, teraz dwa nowe. Zero adopcji. A Bela jest jeszcze dzieckiem i źle się znajduje w tych warunkach. Quote
Recommended Posts