Jump to content
Dogomania

Sochaczew - Powolne zabijanie jest bezkarne OLEK MA DOM

Recommended Posts

Posted

Tak, nie dojeżdżaja żywe na miejsce.
A jeśli chodzi o tymczas, Basiu, to nie mamy i nie miałyśmy nigdy żadnego. Pomimo próśb i apeli. Mówię o płatnych, bo, co to jest bezpłatny, to wiem tylko z opowieści.
Cału ranek Luka popycha dzis na rowerze po śniegu i organizuje pomoc dla tych psów. Juz jest buda i szmaty i jedzenie.

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś rano zastałam sukę w nowej budzie. Kobieta "opiekująa" się psami wrzuciła jej nawet szmatę do środka - tak jak prosiłam. Spotkałam sie z prawnym właścicelem suni. Jutro pan ma dzwonic do ZGMu aby oddać psy do schroniska. Może to nie jest najlepsze wyjście, ale bedzie miała tam jedzenie i budę. Nie wiem czy mu się to uda, bo schronisko nie przyjmuje psów - przepełnione.
Sterylizacja u n/wetki dla psów fundacji i przy tych wymiarach suczki to 150,-, ale narazie nie ma gdzie ja wsadzić po zabiego. Przpomnę że suki są dwie. Ta druga jest bez dzieci więc być może ze jest w początkowej fazie ciąży - mieszka z facetem. Ta druga suka jest większa więc i koszt większy. No i nie wiem jak zterminem zabiegu.
Pana uprzedziłam, że będę się sprawą interesować a pan objecał się ze mną kontaktować.
Acha, co do szczeniaka pan był zadowolony ze sie go pozbył.

Posted

Piszecie schronisko nie hycel ? W nawiasie pochwalę się schroniskiem animalsów w Elblągu , którzy je przejeli za sprawą mojego stowarzyszenia w styczniu tego roku. Pracują tam prawie wszyscy z dogo ze mną jako pełnomocnikiem i Agą i Thetą na czele. Psy są tu najważniejsze, leczone za każde pieniądze. Za to ludzie wiedząc o tym wciskają nam swoje psy z czystym sumieniem i tym samym mamy już 2 razy wiecej psów niż miejsc. Teraz zastanawimy się czy warto odkrywać wszystkie karty bo człowiek i tak zrobi aby zrzucić problem na innych.

Posted

Chciałam zrobić zdjecia szczeniakowi, którego zabrałam wczoraj, ale psina wychodzi z budy tylko na skunde i wraca do środka. Nie dziwie mu się. Zabrała go zmarźniętego na sopelek. Piesek jest wuchudzony, kręgosłup mu sterczy i teraz gdy brzuszek wypchał jedzonkiem wygląda groteskowo.

niestety narazie nie mogłam go zmusić do pozostania na mrozie. Ostatni z budki wychodzi i pierwszy tam pedzi.

Posted

Jest w boksie z maluchami. Początkowo siedział w oddzielnej zagródce ale widział szczeniaki i siedział przy siadce skowycząć. Nie wchodził do swojej budki. Tu świetnie się dogadal, choć na początki rudzielce chciały go zjeść.

Posted

luka1 napisał(a):
Jest w boksie z maluchami. Początkowo siedział w oddzielnej zagródce ale widział szczeniaki i siedział przy siadce skowycząć. Nie wchodził do swojej budki. Tu świetnie się dogadal, choć na początki rudzielce chciały go zjeść.

Biedne sierotki, bez mamy. Dobrze że maja siebie i ciebie.
A pierwszy domek sie kontaktował, sa jakies wieści? Czy ilość kupek i siusków nie przerasta ?

Posted

A to teraz watek malucha zabranego od "bardzo dobrych opiekunów". Piesek przerażał mnie ogromnym brzuszkiem, ale jak zobaczyłam jaki jest chudziutki - przestałam się dziwić. Może ktoś przygarnie maluszka?

Posted

nikogo malec już nie interesuje. Co prawda jest w warunkach w których jest bezpieczny. Został odrobaczony i intensywnie nadrabia zaległości żywieniowe. Już nie rzuca się na miskę z jedzeniem - chyba się przekonał, że tu mu go nie zabraknie. Jest wesołym i energicznym maluchem. Po zaszczepieniu będzie dooddania.

Posted

Luka, ja zaglądam na watki pare razy dziennie, ale nikt się nie wpisuje więc co mam pisać. Wystawiłam bazarek na "wasze" szczeniaki i tam też cisza., ani jedna osoba sie nie wpisała. ja mam jeszcze pod opieką 4 szczeniaki z lasu, które przygarnęła moja ciężarna znajoma. Ja próbuję je wyadoptować, z jednym juz sie udało.
Taki czas...
Szczeniaczek znajdzie dom , spokojna głowa, tylko trzeba przeczekać święta.
Jestem z tobą, będzie dobrze.

A co z sukami? Znasz ich losy?

Posted

O sukach nic nie wiem - jutro może tam wstąpię jadąc na działkę. Muszę pewnie trochę jedzenia zostawić.
Szczeniaki "twoje" właściwie jakby mają domki. Ruda sunia pewnie pójdzie do mojej znajomej, a biała do domku który "się sprawdza". Zostają tylko maluchy Nelki, mały od suki, Kawa i Figa i Kiwi. Razem 8 sztuk. :lol:

Posted

luka1 napisał(a):
O sukach nic nie wiem - jutro może tam wstąpię jadąc na działkę. Muszę pewnie trochę jedzenia zostawić.
Szczeniaki "twoje" właściwie jakby mają domki. Ruda sunia pewnie pójdzie do mojej znajomej, a biała do domku który "się sprawdza". Zostają tylko maluchy Nelki, mały od suki, Kawa i Figa i Kiwi. Razem 8 sztuk. :lol:

Opowiadałam ci jak w marcu miałam suke i 11 szczeniat? to jest dopiero załamka. Ale wszystkie poszły do ludzi. Niektóre maja lepiej niz ja...

Posted

11 psiaków - dlaczego załamka? Niedawno było ich 15 i wcale nie było źle. No ale i warunki mam inne.Najgorsze jest ich oddawanie i ta niepewność czy aby wybrany dom jest tym najlepszym.

Posted

Właśnie ogladałam w tv program "Kobieta na krańcu świata" - jedyny jaki przykuł moja uwagę podczas tych świąt.
O kobiecie, która prowadzi osrodek ratujacy osierocone słonie. Te słoniki maja po pare dni , gdy "ludzie" zabijaja ich mamy dla kości słoniowej, zostawiając te maluchy na smierć. Ta kobieta powiedziała , że posiadanie czegokolwiek z kości słoniowej jest haniebne, bo żeby taka rzecz powstała gini przynajmniej jeden słoń. Przynajmniej , bo giną też słonie od niego zależne.
Ta oczywista oczywistość uderzyła mnie.
Ten dokument był straszny. Niby wiem do czego zdolni sa ludzie, a jednak mną targnęło. Zawsze tak jest , gdy ktoś krzywdzi dziecko. Pomyślałam też, że to co robimy ma sens.
Życzę wszystkim Szcześliwego Nowego Roku.

Posted

Agata69 napisał(a):

. Ta kobieta powiedziała , że posiadanie czegokolwiek z kości słoniowej jest haniebne, bo żeby taka rzecz powstała gini przynajmniej jeden słoń. Przynajmniej , bo giną też słonie od niego zależne.
.

wstrząsająca prawda

• 2 weeks later...
Posted

Suka nadal jest u baby. Na szczęście właściciel trochę bardziej pilnuje karmienia i nowa buda jest cieplejsza.
Szczeniak chyba ma krzywicę. Jak trochę polepszy się droga zawiozę go do weta. Rośnie jak przystało na szczeniaka i jest już bardzo duży

Posted

Olek - tak go nazwała Ziutka bardzo przybrał na wadze. Jest dużym psiakiem ale ciągle zdaje się być smutasem. Nie bawi się jak inne szczeniaki. I ciągle jego największą uwagę przykuwa jedzenie.