Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Budyń został podrzucony do schroniska wraz z czwórką rodzeństwa jako parotygodniowe maluchy potrzebujące jeszcze matki. Dzieciarnię przygarnęła będąca wówczas (tak myśleliśmy) tuż po szczeniakach bernardynka Ośka. Wykarmiła i odchowała psiaki i jeszcze.... jednego swojego, którego urodziła parę dni później...
To było ponad 2 lata temu...... Dziś Budyń z całej gromady pozostał sam....:( Zarówno Ośka jak i jej rodzony syn i reszta rodzeństwa Budynia dawno mają kochające domy.
Najbardziej był zżyty z Żelką, z którą najdłuższy okres spędził w schronisku.
Dziś Budyń to dojrzały, ponad 2-letni psiak średniej wielkości, uwielbiający wysokości (często przemieszcza się skacząc po dachach bud), straszny miluch, kocha kontakt z człowiekiem, łagodny, towarzyski i przyjacielski zarówno wobec ludzi jak i psów.
Wszystkie bliskie mu psiaki spędzą kolejne święta przy fotelu swojego pana, pani.... Tylko nie on... Czy każde kolejne święta, zimę, lato, jesień do końca życia spędzi w szarym, zimnym schronisku???

[FONT=Times New Roman]Kontakt:[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Karolina[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Tel. 723 527 154 - dzwonić po godz. 15. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]karolinka_schron@op.pl[/FONT]

Ośka z dzieciarnią :)

Budyń i Żelka

[FONT=Times New Roman][/FONT]

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja właśnie nie wiem czy on kiedykolwiek wychodził na spacery. Może dziewczyny go kiedyś brały? Clint robił mu zdjęcia i mówił,że super na smyczy nie jest ale daje radę, a skoro teraz daje radę to znaczy,że będzie dobrze. Kilka spacerów i będzie miał tą umiejętność opanowaną:)

• 2 weeks later...
Posted

a jest w boksie czy luzem? ostatnio jak byłam u Neo spieszyłam się i nie mogłam go szukać, może w lutym, jak mnie zajęć będzie, uda mi się oba wyprowadzać.

• 1 month later...
  • 5 weeks later...
Posted

Tekst:

Od urodzenia bez domu. Łagodny Budyń.

Budyń to dwuletni piesek, który całe swoje dotychczasowe życie spędził w schronisku. Został przywieziony do schroniska jako malutkie szczenię, porzucony bez matki, wykarmiła go suczka bernardyna. Został sam, chociaż reszta jego rodzeństwa dawno już znalazła nowe, kochające domy odcinając się od niego i swojej mrocznej przeszłości. A przecież ten przemiły piesek również zasługuje na szczęście, jakim jest dla niego spędzenie reszty życia z osobą, która otworzy dla niego swoje serce. Budyń z pewnością się odwdzięczy i będzie przemiłym kompanem, ze względu na swój łagodny charakter. Piesek jest bezproblemowy jeśli chodzi o inne zwierzęta, chętnie się z nimi dogaduję. Jego jedyną wadą jest problem ze skórą, który z odrobiną cierpliwości i systematyczności szybko zniknie. Nie pozwól aby Budyń stracił wiarę w ludzi i nadzieję na lepsze życie, bo ono z pewnością mu się należy. Budyń dobrze dogaduje się z innymi psami, jest niezwykle radosny i przyjazny.
Pomożemy w transporcie jeśli Budyń znajdzie odpowiedzialny dom.
Tel. 723 527 154 –(proszę dzwonić po godz. 15)
karolinka_schron@op.pl
513 252 632

Część III jutro bo dziś nie dam już chyba rady, zobaczę.