marta0731 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Okres rozliczeniowy, zapłacony to 25.X.-23.XI Wpłacili wszyscy oprócz PapryczkiChili 10zł Następny okres rozliczeniowy to miał być 24.XI.-23.XII Wpłacili wszyscy oprócz PapryczkiChili 10zł I tu zmieniłyśmy okres rozliczeniowy u Zuzi na "tygodniówki", bo Bunia w każdej chwili mogła jechać do Beataczl na DT Kwota za tydzień w zaokrągleniu to 81,50zł Wysłałam Zuzi za okres: 24-30.XI. 01-07.XII. 08-14.XII. Czyli po odliczeniu 20zł, których nie wpłaciła Papryczka, i wysłanych 3 tygodniówek - zostaje nadpłata 90,50zł ze stałych zapłaconych deklaracji Dodatkowo wpłynęło na Buniakowe konto (z przeznaczeniem na transport do nowego dt): Kundelkowa Skarbonka 50zł (darowizna) - tą kwotę odsyłam do Kory, Skarbonka przekazuje dla Belli Wujek&Ciocia 40zł (bazarek biurowy) -z tego dla Kory za przesyłkę 7zł - zostaje 33zł Fiorsteinbock 30zł (bazarek jaśkowy) Kizimizi 80zł (wpłata jednorazowa) Olga7 5zł (wpłata 23.11.) Kora78 balsam z bazarku 8zł Z następnego bazarku: Emigrantka 95zł - przesyłka 9,50zł = 85,50zł Ick 33,50 - przesyłka 9,50zł =24zł Agata51 15zł - przesyłka 4,50zł = 10,50zł Aska64 15zł - przesyłka 4,50zł = 10,50zł Javena 13zł - przesyłka 4,50 = 8,50zł W tej chwili razem z nadpłat i bazarków, (miało być na transport) : nadpłata 295zł (tą kwotą zadysponują Kora i Kizimizi, bo robiły bazarki) Rozliczenie (dla mojej pamięci) nadpłaty (pożyczki na wyprawkę Buni) wpłaconej przez Kizimizi: 420zł od tego odejmuję 55zł za hotel XI-XII (na życzenie Kizimizi) zostaje 365zł Tą pożyczkę po potwierdzeniu Kizimizi odsyłam jej na konto Na następny okres rozliczeniowy od Wigilii;-) zdążyły wpłacić już: Calineczka000 30zł Tamaryszek 20zł Wysłałam PM z pytaniem co robić z tymi pieniędzmi, odsyłać czy przeznaczyć dla innego psiaka, np. Belli;) Quote
marta0731 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='marta0731'] Czyli po odliczeniu 20zł, których nie wpłaciła Papryczka, i wysłanych 3 tygodniówek - zostaje nadpłata 90,50zł ze stałych zapłaconych deklaracji Jest to nadpłata z deklaracji dla Buni Czy ktoś chce procentową wartość z powrotem na konto?:mad::mad::mad:;) Ja dziś rozmawiałam z Zuzią Tak sobie wymyśliłam, że skoro to były pieniądze dla Buni, a Bunia zostaje u Zuzi (za co jej będziemy dozgonnie wdzięczne:loveu:), i Zuzia oczywiście nie chce tych pieniędzy na Bunię, to może choć część przeznaczyć dla pieska przez Zuzię wskazanego? Co o tym myślicie ciotki? Zuzia ma u siebie Gabi, która już prawie nie chodzi i załatwia się pod siebie:-( Ale jest "sprawna intelektualnie i obecna"... Tam na wątku zbierają pieniądze na podkłady dla Gabi, w które siusia i qupka...:-( http://www.dogomania.pl/threads/141008-bardzo-stare-Gabi!-ma-emerytur%C4%99-ale-POTRZEBNE-LEKI-I-PODK%C5%81ADY-HIGIENICZNE!-Pomocy! Może choć część...........?:sadCyber: Quote
marta0731 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 beataczl napisał(a):kora, a nie masz innej suni w jakims hoteliku - moze do mnie oddasz? ;):evil_lol: a tak powaznie - jak dobrze, ze zachorowalam przed 1 wyjazdem Bunci, kto by pomyslal... Beatka to mi już dawno temu przyszło do głowy, jak wogóle zaistniała szansa, że Bunia zostanie u Zuzi:crazyeye::cool3: Szkoda że tak daleko jesteś, ale taki DT nie może się zmarnować:loveu::loveu::loveu:;) Quote
kora78 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Ja wnioskuje za przekazaniem jakis kwot na 2 nasze inne psy w hotelach. Na psy z naszego schroniska, ktore maja nawet nie polowe deklaracji stalych na oplate hotelu- Bunia fuksiara miala calosc i byl spokoj :) Bella- ma 130zl z 300zl hotelowych i czeka ja diagnoza i lecznie, bo podupadla na zdrowiu. Opis tutaj: www.dogomania.pl/threads/184036-tak-juz-wiele-w-zyciu-przeszla-wciaz-pod-gorke-CZY-KIEDYS-ZNAJDZIE-DS Czaczi- ma 85zl z 300zl hotelowych. Fajny i zdrowy. www.dogomania.pl/threads/180104-dwa-Smutasy-Czaczi-w-hotelu-a-Nugat-znow-marznie-Prosimy-o-OGLOSZENIA-dla-Nugata Plus 200z kolejnych psow w naszym schronisku, ktore tylko my wyciagamy i sie nimi interesujemy (watek schroniskowych slicznot, gdzie jest spis i kazdy moze sobie wybrac pieska i mu patroowac zakladajac watek i wyciagajac na dt lub hotel- swieci pustkami od samego poczatku jego istnienia). Moze jakis z nich poszedlby kolejny, kolejny dostalby szanse, dostajac zaskorniaki Buni na start po nowe zycie: www.dogomania.pl/threads/173705-Wybierz-psiaka-i-zrób-mu-chociaz-1-ogłoszenie-schroniskowe-slicznośc-proszą. a wsrod nich: Diana, ktora ma od wiosny darmowe dt u xmartix, moze nie musialby juz zimy marznac w schronie, a szybciej zaczac nowe zycie Reksio, 9latek, ktory zyl na lancuchu, teraz zyje w kojcu. Nawet z ogloszenia z Metro zero zainteresowania zwyklym Burkiem Bohater, parowkowaty tez staruszek, odwazny, radzacy sobie z wiekszymi psami, zero zainteresowania, bo taki niepiekny i niemlody... Szczurkowata sunia starowinka, ktora nie wiem, czy jeszcze w ogole zyje... lysiejaca, bez polowy zebow. hotel bylby jej dozyciem w godnych warunkach Kapielowka, sunia 8 lat, ruda do kolan, grzeczniutka, wiele lat juz w schronie, puszysta bardzo Kaśka 2, szorsciakowa dosc mloda sunia, tez dlugo w schronie, a taki cudny charakter ma Villi pies, po Violetcie Villas, lata w schronie, lagodniutki Nugat, 9 latek wiekszy, pieszczoch, moj pupil, 4 lata w schronie Spartan- Gacek, od lipca w schronie, strasnzie chudy, w kojcu z agresorami, wystraszony, onek mini Rufi, 5latek, wielki i puchaty, szczekacz, rok w schronie, lagodny Fruzia, bialoruda, niewielka sunia, 11latka, chowajaca sie w budzie na widok czlowieka, wiele lat w schronie 2 laciatki bialorude przed kolano, okolo5cioletnie, fajne pieski, ale jeden tyranizuje wciaz drugiego bezimienny, niewielki Burek, ktory mnie zawsze chlapie po twarzy ... moczem z posadzki kojca, tak skacze po kracie i piszczy, by go zabrac... kilka psow malych, staruszkow... bezimiennych, pewnie dozywotnio w schronie i inne..................... a poza tym, nie pali sie. zwlaszcza na wyniki Belli trzeba poczekac i zobaczyc, co jej dolega i ile bedzie leczenie kosztowalo. Quote
agata51 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Doczytam jutro. Nie wpłaciłam jeszcze za grudzień i nie wiem, co zrobić z tą stówką. Serce krzyczy "Nugat!", ale może jest ktoś bardziej potrzebujący? Quote
kora78 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 agata51 napisał(a):Doczytam jutro. Nie wpłaciłam jeszcze za grudzień i nie wiem, co zrobić z tą stówką. Serce krzyczy "Nugat!", ale może jest ktoś bardziej potrzebujący? marta pisala wyzej, ze wszyscy wplacili za grudzien. agata, czy bylabys sklonna zlozyc deklaracje stala taka sama, jak miala Bunia, na Nugata? koszt hotelu u sylwiaso wzrosl do 300zl dla starych psow, nowe chyba beda znow drozej. Sylwia jakos tak ich wagowo bedzie obliczac, z rozdzieleniem na male, srednie i duze. nie wiem,czy Nugata jako sredniaka, czy duzego policzy. chcialam Nugata na miejsce Czacziego, ale cos Czaczi sie ruszyc nie chce. Nugat, jak Bunia, bedzie dluzszy czas w hotelu na pewno. choc moze nie az tyle, bo charakter ma super. tylko jego wielkosc i wiek moze odstraszac ds. Moze wiec zrobimy tak: ze to, co uzbieralam bazarkowo na transport Buni- pojdzie na transport Nugata? i Zaczniemy na jego hotel deklaracje zbierac powoli? Ale pojedzie dopiero, gdy Czaczi do ds pojedzie? Bo cos o miejscu w kjcu pisala Sylwia, ze jak jakis ds znajdzie to sunia z "Letniaka" idzie do kojca. Quote
fiorsteinbock Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Naszym dwu i czteronożnym Przyjaciołom: Quote
marta0731 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Dwunożnym jak dwunożnym, ale tym czteronożnym te życzenia najpotrzebniejsze........... :( ZDROWIA, SZCZĘŚCIA I MIŁOŚCI!!! Dziękujemy Fiorsteinbock:lol: Quote
marta0731 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 marta0731 napisał(a): Z następnego bazarku: Emigrantka 95zł - przesyłka 9,50zł = 85,50zł Ick 33,50 - przesyłka 9,50zł =24zł Agata51 15zł - przesyłka 4,50zł = 10,50zł Aska64 15zł - przesyłka 4,50zł = 10,50zł Javena 13zł - przesyłka 4,50 = 8,50zł Kwota za przesyłki z powyższego bazarku to 32,50zł, i tą kwotę wysyłam do Kory78, anonimowa darczyni fantów "każe" ;) ją spożytkować na wałbrzyskie psiaki, Kora zdecyduje Dziękujemy:loveu::loveu::loveu: Quote
marta0731 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 [quote name='marta0731'] Na następny okres rozliczeniowy od Wigilii;-) zdążyły wpłacić już: Calineczka000 30zł Tamaryszek 20zł Wysłałam PM z pytaniem co robić z tymi pieniędzmi, odsyłać czy przeznaczyć dla innego psiaka, np. Belli;) Dostałam odpowiedź od Calineczki, że kwota wpłacona i zarówno deklaracja stała 30zł idzie dla Belli Dziękujemy:loveu::loveu::loveu::multi: 30zł wysyłam Korze dla Belli Czekamy na decyzję Tamaryszek co do wpłaty 20zł sprzed trzech dni i deklaracji........... Quote
kora78 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 marta wyslalas mi juz 50zl od kundelkowej? popoludniu nie bylo Quote
marta0731 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 kora78 napisał(a):marta wyslalas mi juz 50zl od kundelkowej? popoludniu nie bylo Siadam i robię przelew Quote
marta0731 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Okres rozliczeniowy, zapłacony to 25.X.-23.XI Wpłacili wszyscy oprócz PapryczkiChili 10zł Następny okres rozliczeniowy to miał być 24.XI.-23.XII Wpłacili wszyscy oprócz PapryczkiChili 10zł I tu zmieniłyśmy okres rozliczeniowy u Zuzi na "tygodniówki", bo Bunia w każdej chwili mogła jechać do Beataczl na DT Kwota za tydzień w zaokrągleniu to 81,50zł Wysłałam Zuzi za okres: 24-30.XI. 01-07.XII. 08-14.XII. Czyli po odliczeniu 20zł, których nie wpłaciła Papryczka, i wysłanych 3 tygodniówek - zostaje nadpłata 90,50zł ze stałych zapłaconych deklaracji Dodatkowo wpłynęło na Buniakowe konto (z przeznaczeniem na transport do nowego dt): Kundelkowa Skarbonka 50zł (darowizna) - tą kwotę odsyłam do Kory, Skarbonka przekazuje dla Belli - WYSŁANE 22.12.10. Wujek&Ciocia 40zł (bazarek biurowy) -z tego dla Kory za przesyłkę 7zł - zostaje 33zł Fiorsteinbock 30zł (bazarek jaśkowy) Kizimizi 80zł (wpłata jednorazowa) Olga7 5zł (wpłata 23.11.) Kora78 balsam z bazarku 8zł [SIZE=2]Z następnego bazarku: Emigrantka 95zł - przesyłka 9,50zł = 85,50zł Ick 33,50 - przesyłka 9,50zł =24zł Agata51 15zł - przesyłka 4,50zł = 10,50zł Aska64 15zł - przesyłka 4,50zł = 10,50zł Javena 13zł - przesyłka 4,50 = 8,50zł Kwota za przesyłki 32,50zł od Anonimowej Darczyni:loveu: - wysłana do Kory 22.12.10. do zadysponowania na wałbrzyskie psiaki W tej chwili razem z nadpłat i bazarków, (miało być na transport) : nadpłata 295zł (tą kwotą zadysponują Kora i Kizimizi, bo robiły bazarki) - komu wysłać??? Rozliczenie (dla mojej pamięci) nadpłaty (pożyczki na wyprawkę Buni) wpłaconej przez Kizimizi: 420zł od tego odejmuję 55zł za hotel XI-XII (na życzenie Kizimizi) zostaje 365zł Tą pożyczkę po potwierdzeniu Kizimizi odsyłam jej na konto Na następny okres rozliczeniowy od Wigilii;-) zdążyły wpłacić już: Calineczka000 30zł - deklaracja przeniesiona dla Belli, wysłałam do Kory Tamaryszek 20zł - czekam na decyzję Wysłałam PM z pytaniem co robić z tymi pieniędzmi, odsyłać czy przeznaczyć dla innego psiaka, np. Belli;) Quote
marta0731 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Kora wczoraj wysłałam Ci 112,50zł czyli: 30zł od Calineczki (które zdążyła wpłacić dla Buni) i widzę tą kwotę wpisaną u Belli 50zł od Kundelkowej Skarbonki - widzę wpisane u Belli 32,50zł od darczyni fantów, za przesyłki z bazarku - nie rozpisane nigdzie. Przypisz do Belli, bo jej pewnie będą potrzebne. Nie może to sobie wisieć gdzieś tam nie wiadomo gdzie Pozostałe kwoty: 90,50zł z wpłat deklaracji dla Buni są nadal u mnie 295zł z bazraków itp nadal są u mnie 20zł od Tamaryszek nadal u mnie, czekam na decyzję Tamaryszek Quote
kora78 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 32,50 wlasnie mysle, gdzie dac, bo chyba do Czacziego... w sumie to moge poczekac, az sie u Belli wyklaruje. ona zapasik juz uzbierala :) ale choroba nie wiadomo jaka ją trawi :( ja juz sobie jakis nowotwor wkrecam... 295 rzymaj sobie spokojnie, bo moze innego psa sie wyciagnie z tego, od nas ze schronu. niech sie wyklaruje, ile trzeba bedzie dla Belli kasy znalezc i moze az Czaczi ds w styczniu znajdzie? :) bo onz znajdzie na bank! z 90,50 proponuje 40,50- zeby rowno 50zl zostalo- przeznaczyc na psa u ZuziM, o jakim marta pisala. czekamy na zdanie innych Quote
marta0731 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Ale te 32,50zł przypisz albo do Belli, albo do Czacziego, to jest kwota od naszej kochanej cioci :) która kazała rozdysponować na wałbrzyskie psy i Tobie zostawiła decyzję, w razie czego przeniesiesz. Ale przypisane gdzieś musi być Quote
kora78 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 ok, przypisze Czacziemu i zaznacze,ze moze sie zmienic Quote
marta0731 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 kora78 napisał(a): z 90,50 proponuje 40,50- zeby rowno 50zl zostalo- przeznaczyc na psa u ZuziM, o jakim marta pisala. czekamy na zdanie innych Ciocie wypowiedzcie się, please...................... Gabi czeka......... 40,50zł to jest 27 podkładów, czyli jakieś prawie 2 tygodnie "suchego" komfortu dla psa, który się pod siebie już załatwia:-( i finansowa ulga dla Zuzi, czyli metodą dedukcji ulga dla Buni i więcej pieczonych kurczaków:razz: Agata.......? Co powiesz? Ty jesteś tu z nami........;) Quote
agata51 Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 [quote name='marta0731']Ciocie wypowiedzcie się, please...................... Gabi czeka......... 40,50zł to jest 27 podkładów, czyli jakieś prawie 2 tygodnie "suchego" komfortu dla psa, który się pod siebie już załatwia:-( i finansowa ulga dla Zuzi, czyli metodą dedukcji ulga dla Buni i więcej pieczonych kurczaków:razz: Agata.......? Co powiesz? Ty jesteś tu z nami........;) Próbuję ogarnąć, ale najpierw musiałabym doczytać - może w święta. Rozumiem, że deklaracja przechodzi na Nugata (jestem za), a to, co zostało po Buni dzielicie między potrzebujących. Godzę się na wszystko. Wesołych świąt wszystkim Quote
kora78 Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 na 90proc Bella nie bedzie potrzebowala jednorazowych wplat. mam tam ponad 600zl jednorazowych :D duzo z face booka :D wiec te 32,50 zostaje u Czacziego te 295zl ja bym przekazala na Nugata z 90zl- 40 dla zuzi, a 50... dla Czacziego. jak Czaczi ds znajdzie to znow sie odda innemu przeciez. jesli wyciagamy Nugata to chyba deklaracja Calineczki tam powinna pojsc. ja z 60zl po Buni moge na Nugata tylko 20zl dac stalej z nas: ja, marta, kizi, agata, calineczka, gruba berta- z naszej ekipy bunkowej byloby okolo 200zl na nugata stalej deklaracji, plus 300zl jednorazowo na transport. hotel na nugata u sylwii to okolo 320-340zl. brak stalych 150zl Quote
marta0731 Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 A Zuzia też ma miejsce, i jest bliżej, i "sprawdzona" ;) Jeśli Nugat ma rozmiar Buni to koszt ok 400zł, jesli mniejszy ciut - to 330-350zł, ale najwyżej się "potargujemy" ;) jako stałe i zawsze na czas płatne ciocie Quote
kora78 Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 widac, juz kazdy sprzata i gotuje i cisza na dogo musimy czekac. zwlaszcza kizi. pisala,ze w swieta ma wolne to wtedy zajrzy na dluzej, posiedzi z nami ;) wlasnie. moze ja dam linka do Nugata? niech Zuzia zerknie na fotki i zobaczy, ile by brala za hotelowanie Nugata, bo ja to sie juz pogubilam w tej jego wielksoci... czy mam jechac specjalnie do schroniska, zeby go mierzyc? wagi tam nie ma to nic nie wskoram. miarki w oku nie mam dobrej... on aki jak Bunia gdzies. niski, a przysadzisty. pomiedzy- sredni,a duzy. mniejszy, niz ONek.n taki, jak zapasiony bokser. boksery sa wysokie, szczuple i niskie, grube. to Nugat, jak drugi typ boksera...podajcie jakies rasy to powiem, do kogo on podobny masa... ma ze 30kg na pewno. jak pamietam Bunie, jak wyciagalysmy ja ze schroniska, to Nugat jest moze ciut nizszy, ale ma masę wieksza, niz Bunia wychudzona. www.dogomania.pl/threads/180104-dwa-Smutasy-Czaczi-w-hotelu-a-Nugat-wciaz-schron-kto-podejmie-walke-o-deklaracje-N Quote
marta0731 Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Ale Bunia już po odkarmieniu ważyła ponad 40kg z tego co pamiętam To Nugacik mniejszy i lżejszy na pewno Ale jak zacznie wcinać te kurczaki ;););) Quote
kizimizi Posted December 25, 2010 Author Posted December 25, 2010 taaaa wolne. Dopiero od dzis. Wczoraj normalna zmiana niestety :( Powiedzcie nad czym kminicie z tymi pieniedzmi to cos poradzimy. Tam jest spora moja nadplata wiec mozna by jakas czesc z niej wziac na innego psa -Belle, Nugata, Czacziego, no nie wiem. Ciotki Wesolych swiat wam zycze! Quote
calineczka000 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 moze nie sledza na co dzien, ale trzymaja reke na pulsie :) Zuzia, to jest najlepszy prezent na swieta! dzieki, gratulacje i powodzenia!!! Quote
Recommended Posts