Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jestem po PW z kora
o ile nie znajdziecie kogos blizej -zaproponuje swoje DT dom z ogrodem , tyle ze dosc daleko-polnoc Polski
ale caly czas mam nadzieje, ze blizszy dobry dt sie odezwie albo-jeszcze lepiej Bunia znajdzie w miedzy czasie domek i nie bedzie musiala na dt wyjezdzac :smile:
poki co-doloze sie z fantami na bazarek dla Buni

Posted

no to czas na troche szczegolow

mam juz zalatwiony transport do beataczl. PsiRatownicy, z dolnego slaska ma auto do przewozu psiakow, juz keidys wspolpracowalismy, wiec po znizce wychodzi nam 350zl za transport Buni do beataczl. jesli sie znajdzie ktos na przyczepke to bedzie taniej oczywiscie
termin ustalamy wstepnie na za 10 dnia jakos. czekamy na allegro i dajemy chwile na odzew. jak cisza bedzie, to ustalamy dokladny termin. wyjedzie na pewno przezd koncem okresu rozlizeniowego u Zuzi, jak kojarze, jakos do 23-czy 25. jest.

koszt platnego dt u beataczl to za pierwszy miesiac 300zl, a dalsze miesiace to 240zl
bunia dostanie kubraczek :) bo beata nie bedzie patrzec, jak ona marznie w ogrodzie :)

teraz prosimy o wskazowki dla beataczl, jak ma sie Bunia opiekowac. prosimy Zuzie o podanie jej jadlospisu i harmonogramu dnia, zeby beataczl sie tego poczatkowo trzymala.

wg mnie kilka dni poczatkowych musi miec spokoj i sobie mieszkac moze w tej budzie na dworze, a na noc isc chocby do piwnicy, ktora jak wiem u beataczl jest porzadna, a nie zagracona i brudna.
pozniej musi Bunia byc zabierana do domu, na sile i wychodzic na spacery pod okiem beataczl. ja osobiscie proponowalabym dluga linka dla Buni na te pieewsze dni, zeby przeskakiwac jej sie nie chcialo.
Asti nam uciekl z hotelu i mamy nauczke...
ogrodzenie u beataczl po bokach ma 130cm, a u Zuzi wkolo bylo 150cm. przod u beataczl ma 180cm

beataczl oferuje 2 godzinne spacery wkolo lasow i jeziora. reszte dnia pieski maja luz na ogrodzie. beata ma psa samca 2,5roku onka tolerancyjnego. bunia jest wysterylizowana.

Bunia pocatkowo w domu bedzie szalala, kradla jedzenie, dobijala sie do lodowki. beataczl o tym wie. takie ma doswiadczenia kizimiz, po trzymaniu Buni w mieszkaniu w centrum Wroclawia, 2 dni.

beataczl nie ma kotow, nie ma malych dzieci. domownikow jest niewielu.
niedalko jest weterynarz, ktory do domu dochodzi, jak potrzeba robic jakies zastrzyki. na reszte powaznych rzeczy trzeba dochodzic do gabinetu, beataczl niezmotoryzowana, ale wet jest 3 kawaleczek obok. po sasiedzku

to bedzie drugi pdt beataczl z dogo. pierwszym byla agresywna Sonia onkowata, ktora mieszka teraz u Arktyki.
mam protekcje od Cajusa :) wszytko chyba jest juz wyjasnione. uff

Posted

[quote name='kora78']no i bazar mi usunieto..... pierwszy raz w zyciu

Oto nowy

www.dogomania.pl/threads/195724-Apaszki-i-poszewki-na-Jaśki-na-transport-Buni-do-dt-do-15.11.10?p=15660632#post15660632

juz ci odpisalam.
A czemu Ci tamten zamkneli? Zapomnialas czegos dodac w 1 poscie czy co?

Kora ja mam w domu jeszcze zreczy na bazarki; ksiazki, torebke, masazer i jakies *******y. Tylko czy Ci je jakos przekazac czy jak?

Posted

kiedys podskocze i odbiore wreszcie. juz o tym mysle intensywniej, niz poprzednio.
mam teraz 3 bazarki do 15stego.

nie napisali mi,czemu usuneli. ale chyba za duzo fot bylo w poscie, bo po 6 i 7. a mozna 5.
nie odpisalas,czy te rzeczy sa hand made i czy uzywane.

Posted

Buńka docelowo ma być u Beataczl w domu, a na dworze tylko na początku, aż pozna ją i teren, dobrze rozumiem?

Kizi pytałaś o finanse Buniaczka, więc jest komplet deklaracji, nawet 5zł więcej od Agaty czyli 355zł. Rozpiskę wyślę Ci na PW bo gdzieś tu już uaktualniałam, nie będę szukać, a wiadomość Ci przynajmniej nie umknie ;)
Czekam teraz tylko na Twoją wpłatę i Papryczki (wysłałam jej w sobotę maila, ale jeszcze nie odpisała) no i moje zaległe 35zł i wszystko już będzie ok na bieżąco
Bunia ma zapłacone w tej chwili u Zuzi do 23.XI.

Posted

to zalegle dam Ci do reki, razem ze swoja deklaracja
jak dojedziesz po odbior osobisty :)

tak, docelowo ma zyc w domu. poczatkowo moze mieszkac w ocieplonej budzie na dworze, albo w piwnicy nocowac,zeby bylo jej cieplej. buda moze isc do piwnicy.

az sie troche przyzwyczai. pozniej oswajanie na sile, jesi nie bedzie chciala po dobroci. na sile- ma byc w domu i tyle. jak kazdy normalny pies. nie bedzie jej sie to podobalo i chetnie by uciekala, dlatego pisze- na sile.

Posted

[quote name='marta0731']
Kizi pytałaś o finanse Buniaczka, więc jest komplet deklaracji, nawet 5zł więcej od Agaty czyli 355zł. Rozpiskę wyślę Ci na PW bo gdzieś tu już uaktualniałam, nie będę szukać, a wiadomość Ci przynajmniej nie umknie ;)
Czekam teraz tylko na Twoją wpłatę i Papryczki [QUOTE]

spoko, dodam to do 1 postu zeby bylo jasno jak teraz jest.
moje 55zl przekaze ci Kora.

Posted

male sprostowanie- przod ogrodzenia ma 1.40 , boki 1.30 a tyl 1.80
o ile przod to metalowe przesla, to cala reszta siatka i to mnie martwi, bo tyl wzmocniona ale boki lipa- zwykla, mozna spokojnie przez noc wyrabac dziure, to juz wiem, bo mialam suczke i pies jeden zrobil dziure zeby sie do niej dostac, a drugi nieduzy wspinal sie jak kot po siatce...a ktos napisal kora? ze Bunia potrafi na stol wskoczyc , czyli jest skoczna.. moj pies z kolei nie, to sie nie balam
w domu jest samiec ale nie ONka tylko mieszaniec w typie dalmata ( ojciec Skate to dalmatynczyk);) to akurat malo istotne
co myslicie o tej siatce?

EDIT

jest nowy watek na przygarne psa tu link:
http://www.dogomania.pl/threads/195762-Szukam-pieska-do-pilnowania-posesji-)

tylko nie wiem czy Bunia jest takim pilnujacym psem, czy raczej spokojnym?

Posted

ja nawet wkleilam psiaka z naszego schronu w ten watek
Bunia nie nadaje do pilnowania takiego, jak w tym watku szukaja. Ja sobie jej takiej nie wyobrazam. Choc to oczywiscie kwestia do przedyskutowania. Bunia nie jest ostra przeciez, a tam takiego szukaja.

przepraszam za pomysli

Bunia nie przeskakuje ogrodzenia u Zuzi 150cm

Posted

i bazar jaskowy i apaszkowy koncowkowy ;)
www.dogomania.pl/threads/195724-Apaszki-i-poszewki-na-Jaśki-na-transport-Buni-do-dt-do-15.11.10?p=15675396#post15675396

Buni wskakiwanie na stol- trzeba poszukac gdzies na 20 stronie watku, jak to kizi iala u siebie Bunie w miedszkaniu i co bunia wyczyniala
Ona na pewno nie lazi po siatce, jak kot.
Drapala do drzwi, do lodowki, wskakiwala lapami na meble, jak jedzenie czula. Nie wie, jak nalezy sie w domu zachowywac, to mialam na mysli.

Jak bedzie iala duzy teren do luzu w ogrodzie, czemu mialaby uciekac? u Zuzi nie ucieka, a tez lata luzem z psami.

Posted

Oczywiście pamiętam o Buni, ciesze się, że znalazł się dla niej nowy tymczas. :)

Niestety przez brak czasu coraz rzadziej jestem na dogo. Samych wątków seniorów do adopcji mam około 200, więc nawet nie jestem w stanie śledzić ich wszystkich na bieżąco. :(