Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rozliczam tutaj bo to bazarek z rzeczy kizmizi, a bunia jest pod kizimi, wiec to dobre miejsce, by tu pisac o kasie z bazarku na bunie

skoro ktos jednak wplacil swoje 5zl, to jestesmy te 5zl do przodu, mozna dolozyc drugie 5 i juz mamy bazar ogloszeniowy

teraz ty mieszasz, bo jakies 30zl podajesz, a nie 35

Posted

Doszła wpłata od Agaty+Aleksandry 100zł :)

Kora, mogę Ci przedstawić wszystkie wyciągi od początku jak chcesz
Zalegała lucyfrecja 4x10zł i olga 3x5zł = 55zł
Agata poprzednio już wysłała 50 zł zamiast 30, więc pokryło 20zł długu, dodatkowo kilka dni temu wpłaciła mi jednak Olga 5zł, czyli...
Na chwilę obecną proszę jedynie o zwrot 30zł, które założyłam ze swoich za brakujące deklaracje
Wiesz jak ciężko się prowadzi rozliczenia psiaka, szczególnie jak się rozlicza więcej niż jednego, więc mi nie mieszaj i ogłoszenia opłacaj z czego chcesz

Posted

[quote name='marta0731']A ja kilka dni byłam bez swojego kompa, i dziś dopiero wysyłam kasę za hotel dla Buni... Zuziu przepraszam, ale tylko w swoim kompie mam Twój nr konta

Kora możesz mi wysłać brakujące z bazarku razem ze swoją deklaracją

Jesteśmy na czysto cioteczki, a wręcz..... mam wpłatę od Olgi 5zł (choć się jej nie spodziewałam, bo nie odpisywała bardzo długo)
Czyli Kora możesz mi wysłać dług w kwocie 35zł nie 40 :)

Edit: Agata wpłaciła za poprzedni miesiąc 50zł, czyli na pokrycie za poprzedni okres długów 10zł Lucyfrecji i 5zł Olgi, i została nadpłata 5zł

Czyli Kora z bazarku dla mnie nie 40zł ani nie 35zł tylko 30zł proszę;)
Dla innych to pewnie skomplikowane, ale ja wszystkiego pilnuję:evil_lol:

czytalam to, zanim edytowalas wczoraj.

Czyli Kora możesz mi wysłać dług w kwocie 35zł nie 40

pozniej dodalas to:

Czyli Kora z bazarku dla mnie nie 40zł ani nie 35zł tylko [U]30zł proszę

a ja juz tego nie zauwazylam.

Posted

Witaj, Cajusie :multi:

Ciotki, nic z tych waszych rozliczeń nie rozumiem, ale w końcu to nie moja broszka :eviltong:
Wykupcie pakiecik ogłoszeń dla Buni i allegro wyróżnione - dorzucę do październikowej wpłaty. Chciałabym, żeby matczysko doczekało domku Buni. Wciąż o nią pyta.

Posted

zaprosze ciotke, ktora mam nadzieje nie odmowi nam zrobienia ladnego allegro :)
ide szukac tez bazarku

a ja sie boje, nikt nowy tu nie zglada, niewiele ze starych tez zajrzy. kizi zniknela. ja soe boje,ze sama zostane i nie dam rady

odzewu z Niemiec dla Buni nie ma, z naszych ogloszen tez
mamy 3 psy od wiosny siedzace w hotelach. tak byc nie moze. one musza znalezc domy, bo po to sie je ze schroniska zabiera

czas sie rozejrzec za domowym dt dla Buni tak, by mogla sie socjalizowac, uczyc zycia czesciowego w domu, nie bac sie wciaz obcych. chodzic na smyczy miedzy ludzmi, ulica, a nie tylko po polach.

KIZI ZMIEN TYTUL!!! wracaj na dogo!

Posted

Przepraszam, ze mnie nie bylo kilka dni le mialam problemy.
Zaraz Kora rozliczymy te 38 zl z apaszkowego bazarku. Nie wiem czy warto robic wyroznione allegro dla Buni? myslicie, ze warto?
ta kasa jak najbardziej dla Buniaczka sie nalezy ale na jakie cele nie wiem.

Zaraz wszytsko ogarne, czekajcie.

Posted

[quote name='kora78']zaprosze ciotke, ktora mam nadzieje nie odmowi nam zrobienia ladnego allegro :)
ide szukac tez bazarku

a ja sie boje, nikt nowy tu nie zglada, niewiele ze starych tez zajrzy. kizi zniknela. ja soe boje,ze sama zostane i nie dam rady

odzewu z Niemiec dla Buni nie ma, z naszych ogloszen tez
mamy 3 psy od wiosny siedzace w hotelach. tak byc nie moze. one musza znalezc domy, bo po to sie je ze schroniska zabiera

czas sie rozejrzec za domowym dt dla Buni tak, by mogla sie socjalizowac, uczyc zycia czesciowego w domu, nie bac sie wciaz obcych. chodzic na smyczy miedzy ludzmi, ulica, a nie tylko po polach.

KIZI ZMIEN TYTUL!!! wracaj na dogo!

kora, nie zostaniesz sama.

Posted

kizi wpadla i wypadla. nic nie zmienila, nigdzie nie napisala :(
marta rzadko zaglada

jak tu sie nie bac?

wieczorem wysle Bunie na jakis bazarek ogloszeniowy, poszukam wieczorem.

Posted

ok juz jestem, ogarniam. dzis mam wolne wiec co nei zrobie teraz zrobie noca.

Bardzo ladne allegro robi _Lara czy ty Kora myslisz o niej czy o kims innym? Ona juz kiedys zrobila buniakowi allegro.
Co do wykupienia pakietu ogłoszeniowego na bazarku ...... to lipa :( Nie ma aktualnie nic, bo albo pozakanczane albo wstrzymane. Moze tutaj cos bedzie ale na razie cisza:
http://http://www.dogomania.pl/threads/195334-75-ogłoszeń-za-15-zł-wstrzymane-do-17-11-10-do-godz.22.00

a teraz druga sprawa;
Postanowilismy ze bunia powinna zrobic kolejny krok w socjalizacji i zaczac nauczyc sie przebywac z czlowiekiem. Dlatego szukamy jej nowego płatnego dt, takiego ktory bedzie przebywał z nia wiecej w zamknietych pomieszczeniach, takiego, który nauczy ja ptzrebywac w domu i zyc blizej z czlowiekiem. jednym slowem, szukamy dt a nie hotelu. Uwazamy, ze jest to konieczne by moc wreszcie skutecznie wyadoptowac psa do odpowiedniego domu.
Bo niestety ale Buniaczkiem takim jakim jest nie interesuje sie nikt. No moze poza tamta pania z Krakowa co chciala ja trzymac przy glownej ulicy na jakims zagraconym terenie ...:shake:

Bunia nie wymaga juz oswajania a otwierania sie na czlowieka. Skoro zaden potencjalny ds nie chce jej tego dac, musimy spróbowac z domowym dt.

Posted

ja wlasnie zalatwilam bazar :)
dawno sie w kolejce ustawilam, a zadnego psa nie wysylalam, wiec sie udalo.
wyslalam dane do przelewu Agacie naszej najdrozszej (w 2 znaczeniach) ;)

wieczorem wysle maila ze wszystkim

ktos ma pomysl na tytul ogloszen, albo zmiany w tekscie?? skoro ten nie chwytal nikogo... choc on jest ok, dobrze pisze, ze bunia nie nadae sie do mieszkania i potrzebuje cierpliwosci...

kizi ddaj w tytule slowo PLATNY moze ktos sie chetniej namysli wiedzac, ze bedzie mial za prace placone.

o allegro pisalam do fiorsteinblock, ona robila teraz Smutasom i robi za darmo. Lara robila bazarkowo, za 10zl zysku. jak prosilam lare o darmowe, zgodzila sie, ale wciaz czasu nie miala, dlugo trwalo, az wreszcie sie fiorka zaofiarowala,ze zrobi

czekam na odp fiorki o allegro

Posted

ale 2 tyg temu lara za maz wychodzila i nie miala na nic czasu

czekamy na odp fiorsteinblock. jesli nie- to napisze do lary z prosba

mnie chodzi o takie ladne, kolorowe allegro, szablonowe. zwykle to i ja potrafie, ale trzeba czlowieka kolorami przyciagnac i zatrzymac :) hehe

Posted

Napisalam PW do kizi, wiec tu jedynie napisze, ze jestem za...... Chociaz bede tesknic za Bunia.
I z pewnoscia ona za nami, bo juz nas pokochala.
To wspaniala i bardzo mila, lagodna suczka.

Posted

a jak zdrowie Buni zuziu?

wysylam wlasnie bunie do serii ogloszen. zmienilam nieco tekst

tytul:

Bunia chce tylko dostać szansę, nie ma wielkich wymagań.

Historia Buni jest smutną historią o porzuconym psie, zapomnianym i sponiewieranym przez los i człowieka.

Niemal całe swoje życie spędziła w ciasnym i zimnym kojcu schroniska. Zapomniana przez swojego pana, który pewnego dnia postanowił sie jej pozbyć, niezauważona przez odwiedzających schronisko ludzi.

Gdyby nie dobrzy ludzie, którzy postanowili zabrać sunię do płatnego hotelu, Bunia najprawdopodobniej, by już nie żyła. Na szczęście stało sie inaczej i ta kochana psina jest dziś z nami!

Bunia jest psem po przejściach, nie jest więc pociesznym, uroczym szczeniaczkiem.

Suczka nie boi się ludzi, jednak potrzebuje czasu zanim nabierze zaufania do swojego nowego opiekuna. Trzyma dystans z ludźmi obcymi. Tego nauczyło ją poprzednie życie. Bunia nie jest psem specjalnie wylewnym, nie wskoczy na kolana i nie zacznie dawać buzi.

Lubi chodzić na spacerki i mimo że nowe miejsca, hałas i ruch ją stresują, to przy swoim właścicielu czuje sie bezpiecznie. Nie może mieszkać w centrum wielkiego miasta. Lubi głaskanie i wyczesywanie, wówczas czuje, że jest kochana i dla kogoś ważna, wtedy pokazuje prawdziwą psią duszę.

Bunia potrzebuje jedynie spokojnego miejsca, swojej własnej, porządnej budy i miłości od ludzi. To tak niewiele dla człowieka, a dla Buni to cały świat!

Bunia ma 8 lat, jest w pełni zdrowa i zaszczepiona. Jest wysterylizowana i zaczipowana.
Nie ma problemów zdrowotnych. Nie jest agresywna, czy konfliktowa. Zanim nie pozna człowieka jest trochę zlękniona. Tolerancyjna wobec innych psów, jednak nie lubi kotów.

Najlepiej czuje się na dworze, w ogrodzie, w budzie. Nie do adopcji na łańcuch.

Czy Bunia miala umowe hotelowa u zuziM? a raczej zuzia umowe o hotel dla buni ;)
kto ma papiery Buni?
na kogo byla wyciagana?

kizi nie dostrzeze tego, ale potrzeba dac w 1 poscie notatke, ze na str 9...cos tam sa te piekne foty od fiorsteinblock

Posted

zuziaM napisał(a):
Juz nie ma sladu.

to sie cieszymy :) kazdy o tym zapomnial, by zapytac, by napisac...

tak patrzylam po fotkach aktualnych i tych z poczatku roku, Bunia naprawde utyla! strasznie! zmenila sie z wygladu bardzo

Posted

Jestem cioteczki, allegro zrobie do konca tygodnia bo mam zaleglosci ale mam rowneiz najnowsze zdjecia Buni :)
W niedziele wiezlismy do Zuzi Skita z dzierzoniowskiego Azyla, wiec przy okazji porobilismy fotki. Bunia nie podeszla, ale mam wrazenie, ze byla blizej mnei niz kiedy widzialam ją ostatnim razem!
Jesli piekna, trzymam kciuki za domek!

Posted

kora78 napisał(a):
Czy Bunia miala umowe hotelowa u zuziM? a raczej zuzia umowe o hotel dla buni ;)
kto ma papiery Buni?
na kogo byla wyciagana?

kizi nie dostrzeze tego, ale potrzeba dac w 1 poscie notatke, ze na str 9...cos tam sa te piekne foty od fiorsteinblock

ja mam buniaka na siebie i mowa jes na mnie. Papierz sa w domu, w walbryzchu.
co do fot zaraz popatrze i dodam link.

edit:
sprawdzilam, dodalam link do 1 postu. Mam nadzieje ze sie bedzie otwierac bo u mnie nie chce.

marta, jak Bunia stoi z deklaracjami? tzn, ile ma ich de facto miesiecznie?