Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To nie tak, że z Buniaczkiem akurat ciężko...

Po prostu Lucyfrecja już od kwietnia nie siedzi na dogo...
A Olga nie wiem... Udziela się, a na maila nie odpisuje, a na dogo skrzynka pełna
Już wcześmiej do niej pisałam 2 miesiące temu, i miała jakąś ciężką sytuacje finansową, więc poprosiłam ją, by się określiła, czy wycofuje deklaracje, czy może płacić, po prostu chciałam wiedzieć. Miała wysłać przelew. I nie wysłała do tej pory...

Posted

agata51 napisał(a):
Cioteczki, Buniu, przepraszam. Wysłałam dziś stówkę. W październiku postaram się wcześniej.

Stówkę?:crazyeye: Nie 80? A na co nadpłata?
Chyba się grzyby jednak sprzedają...;)

Posted

marta0731 napisał(a):
Stówkę?:crazyeye: Nie 80? A na co nadpłata?
Chyba się grzyby jednak sprzedają...;)

90zł deklaracje, 10 odsetki za zwłokę :lol: Poza tym lubię okrągłe sumki. A grzyba nie oddam za nic!

Posted

hehe
grzybki na swieta do pierogow musza zostac
w tematyce swiatecznej masz chyba juz i rekawiczki z bazarku na bunie :)

kaska zalegla sie zbiera na Bunie na bazarku, dzieki agaci tez :) Marta nie martw sie o ten miesiac :)
tylko te zaleglosci..

Posted

Zaległości jest po mojej teraz-miesięcznej wpłacie 55zł. Lucyfrecja 4x10zł, Olga 3x5zł
Lucyfrecji nie ma już na dogo, a Olga olała mojego maila z pytaniem czy wycofuje deklarację

A Agata przelałaś 100zł
50zł Aleksandra a Ty 30zł = 80
Czyli 20zł nadpłaty
Czy to idzie na zaległe czy robisz sobie zapas? ;)

Posted

czyli miesiecznie bedzie znow brakowalo 15zl niby nieduzo. moze z samych bazarkow sie bedzie zbieralo. tylko, zalez ile Bunia pomieszka w hotelu...

pytane do ZuziM- czy teraz, gdy zrobilo sie zimniej, jest jakas roznica w zachowaniu Buni? wiecej w budzie siedzi? a co ma w srrodku z budzie???

laikinia pamieta i na pewno ogloszenie jakies zrobi w Niemczech :) super, prawda?

Posted

marta0731 napisał(a):
Zaległości jest po mojej teraz-miesięcznej wpłacie 55zł. Lucyfrecja 4x10zł, Olga 3x5zł
Lucyfrecji nie ma już na dogo, a Olga olała mojego maila z pytaniem czy wycofuje deklarację

A Agata przelałaś 100zł
50zł Aleksandra a Ty 30zł = 80
Czyli 20zł nadpłaty
Czy to idzie na zaległe czy robisz sobie zapas? ;)

Nie robię zapasu. Podnoszę swoją deklarację na 50zł. Czyli razem z mamową 100zł/mies.

Posted

agata51 napisał(a):
Nie robię zapasu. Podnoszę swoją deklarację na 50zł. Czyli razem z mamową 100zł/mies.

o ja piernicze!!!!!!!!!!!!!

no ja nie moge!!!!!!! agata jestes wielka, wiesz, jak Cie kochamy juz????????!!!!!!!!!!!!!

matko boska........

Posted

[quote name='kora78']o ja piernicze!!!!!!!!!!!!!

no ja nie moge!!!!!!! agata jestes wielka, wiesz, jak Cie kochamy juz????????!!!!!!!!!!!!!

matko boska........

Jasne, że wiem! Ale czy to pomoże na te zaległości?

Posted

dzieki likinia, ze jestes i tak bardzo nam pomagasz :)

agatku, na zaleglosci bedzie z bazarku :) nie martw sie :) tez Twoja w tym reka, bo tez na bazarku kupujesz kosmetyki i ta kasa idzie tez dla Bunki

Posted

pytania do ZuziM:
1. czy w ziemniejsze dni bunia chowa sie wiecej do budy
2. co bunia ma w srodku w budzie, jak ma wyscielone
3. jak Bunia sie dogaduje z kotami? prosze ja specjalnie sprawdzic z jakims kotem. Wiemy, ze masz domowe koty. Prosze o specjalna probe z jakims kotem,czy bunia go zje, czy powacha i zlekcewazy. Szukamy domu z ogrodem, w takich domach zazwyczaj sa koty. bunia powinna je akceptowac. Trzeba to specjalnie sprawdzic, nie pozostawiac domyslom. Tu mamy przewage hotelu, jako dt, nad schroniskiem, gdzie takie rzeczy sa niemozliwe :)
4. jak bunia dogaduje sie z psami. generalnie. czy moze mieszkac z psami w domu z ogrodem
5. jak bunia reaguje na dzieci, czy mozna sprawdzic to bezposrednio, a nie takie latanie luzem przy moim 2latku, jak w czasie wakacji. Czy Bunia daje sie glaskac jakiemus dziecku i w jakim wieku?
6. czy bunia umie sie bawic psimi zabawkami, biegac za nimi, czy przynosi i zacheca, przeciagac sie lina, itp czy biega za rzucanymi jej patykami. prosze moze, by inne psy byly pozamykane i sama bunia, czy zareaguje na rzucana zabawke, czy bedzie za nia biegla

i 7 szczegol, czy Bunia daje sobie np wycierac lapy z blota po wchodzeniu do domu? czy dawalby?

8. wazne, czy w jakichkolwiek sytuacjach stresowych- wsadzanie do auta, by jechac do weta= wykazuje choc cien agresji w strone czlowieka?

o takie testy poprosze, bo mam wielka nadzieje na dom za granica. nie luzne obserwacje i gdybania, a specjalne proby i testy. zwał, jak zwał

dziekuje

Posted

agata51 napisał(a):

Agata:crazyeye: Dziękujemy:loveu:

Możesz nawet wpłacać 95zł żeby było na wycofane deklaracje lucyfrecji 10zł i olgi 5zł, wtedy będzie "na styk"...
A zaległe jak Kora pisała dojdą z bazarku
Buńciu popatrz jak ciocie o ciebie dbają:loveu:

Posted

dzieki Agata, znow nas ratujesz.
Szkoda tylko, ze Bunia nie moze wcoaz domku znalezc mimo regularnemu ogłaszaniu. Kamien mi z serca spadnie kiedy ta suczka wreszcie trafi do domu.

DZiewczyny musimy jakos pomyslec (pisze do każdego kto losem psa sie interesuje) jakby tu buniaka zsocjalizowac bardziej bo jej pobyt w hotelu sie przedłuza. Ok. ja rozumiem, ze jest juz lepiej, rozumiem, ze z kazdym dniem sie otwiera no ale domu jek nie było tak nie ma. Hotel mial byc srodkiem a nie celem i wydaje mi sie ze najwyzszy zcas przyspieszyc Buniaczkowa droge do nowego domu.
Co sadzicie o tym?

Posted

1.Bunia jest zimnolubna i nie chowa sie do budy: najchetniej lezy na budzie lub przed albo przed kojcem na trawie ; do budy idzie dopiero wieczorem ... czasami sama, a czasami, kiedy juz ide zamykac kojce na noc i po prostu reaguje na komende : "idziemy spac"
2.w budzie ma jeden koc, a na zime zakryte kocem wejscie do srodka ; lezy na nim chetnie i nie robi balaganu
3.kotow absolutnie nie toleruje ( sprawdzalam to latem na wiekszosci psow hotelowych na swoich kotach, bo czesto sa o to prosby )
4.z psami, ktore pozna dogaduje sie znakomicie; nowymi jest zainteresowana, ale nie agresywna; jest zazdrosna o swoja miske i wtedy przegania kazdego psa, ktory sie w poblizu pojawia ( pisalam wczesniej, ze nie gryzie sie z psami, ale doskakuje i skubie w tylek, a potem zaraz odbiega )... jednoczesnie swojej najlepszej przyjaciolce pozwala w swoim kojcu na wszystko, nawet na lezenie w swojej budzie, a ona wtedy kladzie sie na gorze, albo przed buda )
5.dzieciom, ani nikomu kogo nie zna, nie pozwala sie do siebie zblizyc, ale nie jest agresywna.... zachowuje po prostu dystans..... dzieci moga bawic sie w ogrodzie, a Bunia nie probuje reagowac , tak samo jest z doroslymi ... podchodzi jedynie do tych, ktorych zna ( na zawolanie rowniez, wowczas stoi kolo nogi i pozwala sie glaskac )
6.od zawsze miala u siebie w kojcu zabawki i nie przejawia nimi najmniejszego zainteresowania; nie bawi sie sznurami, ani pilkami, ani pluszakami
7.daje przy sobie robic wszelkie zabiegi pielegnacyje bez zadnego oporu osobie, ktorą zna .... czesalam ja i zakrapialam uszy bez najmniejszego problemu, wiec i wycieranie lapek bedzie zupelnie mozliwe ( na spacerach, kiedy jej sie lapka zaplacze w linke, pozwala ja podniesc i odplatac bez problemu )
8.Bunia nigdy nie jezdzila autem, wiec jaka moze byc jej reakcja ? Bedzie panicznie wystraszona, kiedy sie ja bedzie do auta upychac.....
Ale pamietam, ze w samochodzie, kiedy do mnie jechala, byla spokojna..... W takiej sytuacji moze probowac zlapac zabkami ( choc sadze, ze mnie by nie ugryzla ), ale to reakcja zupelnie normalna

Bunia jest suczka lagodna, nie nauczona agresywnych zachowan.....
Jest malo wylewna, chociaz wita sie zawsze ze mna rano machajac ogonem, a kiedy wypuszczam ja z kojca przystaje zawsze kolo mnie i stoi chwile, dajac sie glaskac i dopiero po chwili wyskakuje witac sie z kolezankami.
Swoj caly dzien spedza w poblizu kojca, czyli miejsca, ktore uwaza za bezpieczne. Bardzo rzadko przychodzi przed dom, jej terytorium jest za domem.
Zywo reaguje na przechodzacych droga ludzi czy przejezdzajace pojazdy. Biegnie wowczas przez ogrod szczekajac, ale nie dobiega do innych psow pod sam plot. Szczeka z oddali.
Zawsze podbiega do mnie, kiedy ide w kierunku kojcow, a ona akurat sobie lezy na trawie.
Nie ma dla Buni roznicy płeć czlowieka. Jesli kogos pozna i polubi, to przybiega i daje sie glaskac zarowno mojej mamie, jak i mojemu mężowi.
Oczywiscie, zawsze wsadza nos do reki, sprawdzajac, czy cos dobrego do jedzenia akurat w niej jest, ale to zrozumiale, kiedy jej zaufanie bylo zdobywane wlasnie za pomoca podkarmiania smakolykami.

Posted

slicznie dziekuje Zuzia za taki szeroki i pelny opis :)
te kwestie sa wazne w szukaniu domu, a jakos zawsze to pomijalysmy. teraz dstalam takie podobne konkretne pytania i nie wiedzialam, co mam odpisac.
niedobrze, ze kotow nie toleruje, bo domyu z ogrodem zazwyczaj kociaki posiadaja....

mam jeszcze prosbe, bys sprobowala sie z nia pobawic, poczucyc ja tego. rzucac cos poa kojcem, ale zeby cala watacha nie leciala, tylko ona. dlatego moze zamknac wiekszosc? i zostawic jednego, ktory jej pokaze, ze za czyms rzuconym trzeba biegac. a na takie zachecanie do zabawy, machanie jej zabawka przed nosem, podrzucanie i skakanie z nia, jej nie zacheca tez?? trzeba nauczyc ja sie bawic :)

kizi, tak, masz racje

ja w tej chwili licze na te adopcje do Niemiec, likinia juz kilka psiakow wydala. wiem wszystko na pm. jesli to sie nie uda, dajmy w 2tyg, w miesiac, to wtedy zabierzemy sie za inna robote. ok?

Posted

Bunia jest wyjątkową sunią, to i jej domek musi być wyjątkowy. A na taki trzeba czasem poczekać. Będę wpłacać stówkę (lubię okrągłe sumy), nadwyżka pójdzie ewentualnie na jakiś pakiecik ogłoszeń.

Posted

laikinia napisał(a):
Tez bym sie cieszyla, gdyby juz transport byl potrzebny... ale na razie cisza... :( Ale trzymam kciuki i podrzucam ogloszenia... moze sie uda :)

podrzucaj, podrzucaj :) musi sie udac :) mamy czasu troche przeciez :)