Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem, Buniu, cioteczki i Zuziu. Kaskę wyślę na dniach - zawsze przez te cholerne wakacje mam zaległości. Ale za to 2,5kg suszonych grzybów mam!!! Poczytam. Bunia nie przychodzi na wezwanie? Chyba nie wiecie, jak jagdterierka potrafi nie przychodzić, wcale nie dzika, wręcz przeciwnie, słodka pieszczoszka.

Posted

agata51 napisał(a):
Jestem, Buniu, cioteczki i Zuziu. Kaskę wyślę na dniach - zawsze przez te cholerne wakacje mam zaległości. Ale za to 2,5kg suszonych grzybów mam!!! Poczytam. Bunia nie przychodzi na wezwanie? Chyba nie wiecie, jak jagdterierka potrafi nie przychodzić, wcale nie dzika, wręcz przeciwnie, słodka pieszczoszka.

Grzybki prosimy na bazarek wystawić jakiś........... ale na pomysł wpadłam ;)
O ile nie trują ;)
I dziękujemy za pocieszenie :)

Posted

marta0731 napisał(a):
Grzybki prosimy na bazarek wystawić jakiś........... ale na pomysł wpadłam ;)
O ile nie trują ;)
I dziękujemy za pocieszenie :)

Nigdy w życiu!!!!!!!!!!!!! Wszystko oddam, ale nie grzybki, "mój ssssssssskarb"!

Posted

A kto powiedzial, ze Bunia nie przychodzi na zawolanie ???
Bunia jest bardzo posluszna i grzeczna sunia. Reaguje na zawolanie i na "idz do siebie", kiedy wieczorem trzeba juz isc spac.
Tak samo chetnie idzie do siebie do kojczyka, kiedy niose dla psiakow obiad.
Zreszta wtedy wszystkie gnaja, kazde do swojego kojczyka i czekaja, az bedzie ich kolej.
Czasami Bunia podskoczy do jakiejs kolezanki, ktora akurat sie w poblizu pojawi, ale nie umie sie nawet gryzc.
Widzialam, jak Bunie przegonila ostatnio ze swojego kojca jej najlepsza kolezanka, Sonia ...
Bunia zaraz uciekla..... i poszla do siebie. To nie jest typ dominantki.
A o tyle to dziwne, ze to wlasnie Sonia bez przerwy przesiaduje razem z Bunia w jej kojcu.
Jest dobrze wychowana i nie wygania gosci.

Posted

Oby jej "psiapsióła" Sonia z miski nie wyjadała ;)

Chyba już czas zebrać kaskę na hotelik, lada dzień muszę wysłać Zuzi
Narazie wpłaciły bez przypominania: Calineczka (już dawno temu), Berta i Tamaryszek

Posted

no to i ja juz musze. ale moze z nowej wypalty dociogne Ciebie??

zuziam, ale czy jak robisz sobie cos w ogrodzie, z dala od kojcow- zawolasz bunia chodz tu i ona przychodzi? o to nam chodzi. nie o slowa- idz do kojca i ze ona idzie, bo to juz kilkakrotnie pisalas.

mnie np interesuje, przychodzenie na zawolanie. reaguje, a przychodzi- to 2 rozne slowa i co innego oznaczaja

Posted

bo ledwo co wyszly ogloszenia te stare. kilka dni temu
czekamy na odzew i potem mozna je odnowic korzystajac z bazarku. a szybko sie tam ustawilam, bo bedzie trwal jakies 2 tyg i chcialam kolejke zajac. zeby nie czekac pozniej znow miesiac na wykonanie..........

Posted

napisalam do laikini, ktora oglaszala pewna identyczno fizycznie sunie, z zielonej gory, na stronach niemieckich. tamta sunia ma juz ds w niemczech. moze to jest pomysl? skoro nikt w naszym kraju buni nie chce, a ona mieszka tak blisko granicy, w hotelu... moze tam ja wyslemy??

jak znalezc jeszzc kogos, kto moglby ja tam pooglaszac?
ingridd tez siedzi wniemczech... juz do niej psize

Posted

kora78 napisał(a):
napisalam do laikini, ktora oglaszala pewna identyczno fizycznie sunie, z zielonej gory, na stronach niemieckich. tamta sunia ma juz ds w niemczech. moze to jest pomysl? skoro nikt w naszym kraju buni nie chce, a ona mieszka tak blisko granicy, w hotelu... moze tam ja wyslemy??

jak znalezc jeszzc kogos, kto moglby ja tam pooglaszac?
ingridd tez siedzi wniemczech... juz do niej psize

Oczywiscie, ze to jest jakieś rozwiązanie. nawet sama jakis czas temu sie nad tym zastanawialam ... ale ... taka ewentualna adopcja to musi byc baaardzo dokladnie sprawdzona bo ja tam nieufna jestem. Pamietam, ze Negro1900 czy jakos tak, pomagala przy takich adopcjach. Sa tez dziewczyny z Wrocka, ktore maja dojscia i informacje na pewno. ora myślę, ze gdyby sie cos klarowalo trzeba z Marta porozmawiac.

Posted

agata nie ma sie nic, co wstydziec :)
ja tez jeszcze nie zaplacilam :)
ale ja dam marcie w lapę ;)

napisalam do uli, a osoba od kizi- negro 1900 nie istnieje, tylko negro208. ale ma skrzynke zapchana

Posted

Muszę dodać, że zaległe płaciłam za Lucyfrecję i Olgę w sumie 40zł
Dziś wysłałam Zuzi za hotel i nie liczę Lucyfrecji (bo na dogo jej już nie ma od kwietnia) a Olga nie odpisała na maila...
Czyli założyłam ze swoich już 55zł
Ktoś ma pomysł..............?

Posted

kora78 napisał(a):
mam rzeczy na bazarek od kizimizi to z bazarku sie zwroci

czyli lucyfreceje trzeba wysreslic z deklaracji. skoro jej tak dawno nie ma

albo rozsylac warek i prosic o pomoc

Matko znow? Ja z doswiadczenia jzu wiem ze z buniaczkiem to ciezko bo kazdy sobie mysli, ze jak juz w hotelu jest to przeciez jakos bedzie. A nie zawsze jeste ...