kora78 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 super!!!! 2 kosmetyczne poprawki- nie starsi ludzi tylko slowko- dojrzali. starosc sie zle kojarzy, nikt nie chce byc stary, stary to dziadek i babcia. my szukamy ludzi po 40stce, jeszcz nie dziadkow :) "jeśli nie dbasz o wygląd psa a o jego miłość i oddanie to nei przechodź obojętnie koło naszego Buniaczka!", taki zlepek- a o. zle sie czyta, ja sie pomylilam czytajac to ierwszy raz i calkiem inaczej sens zdania zrozumialam. wiec- jesli nie dbasz o wyglad psa, tylko o jego milosc i oddanie. lub- jesli nie dbasz o wyglad psa. jesli dbasz o jego milosc i oddanie ja bym tez moze nie uzyla odnosnie bnui stwierdzenia o tym oddaniu i milosci, bo po niej chyba tego oczekiwac zbyt wiele nie mozna... bunia to w ogol albo pies dla kogos mega zapsionego, co jej wiele czasu posiweci, tylko jej, a nie gromadzie, a w tym jej chwile w ciagu dnia. i ja wyciagnie z tej melancholii. albo dla kogos, kto szuka psa takiego zawsze z boku. kazdy sobie rzepke skrobie. ja osobiscie lubie psy, co nie leza mi wciaz pod nogami i piszcza, zeby je glaskac non stop, co wciaz zwracaja na sebie uwage i sie naprzykrzaja wiec tacy ludzie tez sa i moze takiego trzeba szukac ale mysl o zmianie tekstu jest kizi dobra trzeba sie za oglaszanie wziasc kameralna ;ubi pomagac oglaszajac za free Quote
kizimizi Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 zmieniłam te 2 kwestie. To zcas na ogloszenia dla Buniaczka, kto pomoze? Quote
kora78 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 u buni pomoge w tych, co zawsze stronach ale innych psow sie teraz nie podejmuje dzis przelewam zalegle i nastepne pieniazki na hotel Quote
marta0731 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 kora78 napisał(a): dzis przelewam zalegle i nastepne pieniazki na hotel Dostałam, dzięki... Za obecny miesiąc i już na następny Tylko dlaczego taki brak wiary, że Buni się uda szybciej???:mad: Quote
kora78 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 bo juz tyle tm jest i chetnych zbyt wielu sie nie pojawilo, nawet takich, co by uciekli doawiadujac sie szczegolow. Quote
kizimizi Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Bp Buniaczek to ciezki przy[adek i takiemu o domek łatwo nie jest :( Zuziu dawno sie nie odzywałaś, jak tam deszcze i ulewy znosicie? Quote
kora78 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 zuzia chyba na zadnym watlu sie nie odzywa, ale ponoc ich nie zalalo nie pisze u rumka i skubiego Quote
agata51 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Dawno mnie u ciebie nie było, Buniu. Przepraszam - noc wciąż za krótka. Śliczna jest - kizimizi, dziękuję za zdjęcia. I tak bardzo przypomina mi naszą Pumę, której nie ma już z nami 21 lat, a zapomnieć o niej się nie da. Spotkał ją mój brat - siedziała w środku nocy na jezdni i czekała - chyba na niego. Do końca dni swoich nieufna w stosunku do obcych (listonoszy i pijaków najchętniej od razu by zagryzła), dla domowników czuła (ale bez przesady), za bratem w ogień by skoczyła. Akceptowała nawet jego przychodzące na świat dzieci - warowała przy łóżeczku i patrzyła niechętnym wzrokiem na pochylający się nad dziecięciem sznur "ach- i ochających" gości. Raczkujące i tuptające już mniej tolerowała - delikatnie (ale nad wyraz skutecznie) zniechęcała nasze rozkoszne dzieciaczki do bliższych kontaktów. I jakoś tak wyszło, że żadnemu z nich do głowy nie przyszło, żeby wsadzić jej paluszek w oczko albo pociągnąć za uszko. Do tej pory pamiętają (a stare kopy już są), że do Pumy należało podchodzić z należnym jej respektem (a najlepiej - nie podchodzić).. Piszę o tym, bo... nigdy nie wiadomo - Amerykę, kurde, odkryłam! Tego nie da się przewidzieć - piękne, rasowe czekają na domki latami; niepiękne (chociaż odkąd jestem na dogo, pojęcie "brzydki" jest mi obce) i nierasowe (dla mnie - im bardziej, tym lepiej) znajdują domek od razu. A może wykupimy Buni pakiecik ogłoszeń na którymś z bazarków? Na dniach będę wysyłać sierpniową kaskę - dorzucę. To jest góra 10zł. Quote
marta0731 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 agata51 napisał(a): Piszę o tym, bo... nigdy nie wiadomo - Amerykę, kurde, odkryłam! Tego nie da się przewidzieć - piękne, rasowe czekają na domki latami; niepiękne (chociaż odkąd jestem na dogo, pojęcie "brzydki" jest mi obce) i nierasowe (dla mnie - im bardziej, tym lepiej). Kurcze, Agata, ja czytam i już sobie myślę: czyżby przez wzgląd na wspomnienie Pumy chciała Bunię wziąść do siebie.......:crazyeye::crazyeye::crazyeye: No szkoda, ale może pomyśl:cool3:;) Quote
zuziaM Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 kora78 napisał(a):zuzia chyba na zadnym watlu sie nie odzywa, ale ponoc ich nie zalalo nie pisze u rumka i skubiego Nie zalalo nas, ale odcielo mnie od internetu na tydzien ... Juz kupilam dzisiaj nowy modem i bede juz na biezaco. Przepraszam. Teraz sie tlumacze na wszystkich watkach. Od jutra bede na drabiala wiesci. Ale jest w porzadku. Quote
kora78 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 cieszymy sie zuziu :) bardzo dobrze, ze wszystko ok :) widzialam,ze leni pisala na innych watkach,ze ma kontalt z Toba Quote
zuziaM Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Z leni czesto rozmawiamy telefonicznie .... Quote
agata51 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Na razie nie mogę Buni wziąć. I pewnie jeszcze długo nie. Co z ogłoszeniami? Wysyłać kaskę? Quote
kizimizi Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 agata51 napisał(a):Na razie nie mogę Buni wziąć. I pewnie jeszcze długo nie. Co z ogłoszeniami? Wysyłać kaskę? mysle ze mozna Buniaczkowi jakis naowy pakiecik zakupic. Oczywiscie wiaze sie to z napisaniem nowego tekstu bo kilka nowych fotek sie znajdzie. Ja moge poszukac jakiegos bazarku z ogloszeniami i zakupic pakiecik ale dopiero w weekend. Marta albo kora, moze ktoras z was ma wolny wieczor aby poszperac po bazarkach? Quote
marta0731 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Coś poszukam, i tak na moje konto przyjdzie kaska na ogłoszenia od Agaty Jakieś za 10zł, tak? Quote
marta0731 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/190083-60-og%C5%82oszen-za-10-z%C5%82!-Na-zwierzaki-u-Missieek!-%29 Tu jest 60 ogłoszeń za 10zł Tylko nie ma na jakich stronach... Quote
agata51 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 [quote name='marta0731']http://www.dogomania.pl/threads/190083-60-og%C5%82oszen-za-10-z%C5%82!-Na-zwierzaki-u-Missieek!-%29 Tu jest 60 ogłoszeń za 10zł Tylko nie ma na jakich stronach... Na 11 str jest próbka: http://www.dogomania.pl/threads/190083-60-ogłoszen-za-10-zł!-Na-zwierzaki-u-Missieek!-)/page11 Quote
zuziaM Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Bunia oczywiscie zupelnie inaczej sie zachowuje, kiedy nikogo nieznajomego nie widzi w poblizu. Chetnie podchodzi do mojego meza i mojej mamy, bo ich dobrze zna. Moja mame czesto odwiedza w ogrodku i ja noskem traca nawet. Ze mna sie wita wlasciwie raz dziennie, kiedy ja rano z kojca wypuszczam. Wtedy zawsze przystaje na chwile, zeby ja wyglaskac. Potem w ciagu dnia przemyka obok mnie i moge ja po grzbieciku poglaskac. No i oczywiscie jest zawsze bliziutko kiedy rozwoze jedzonko. Wtedy kolo mnie do kazdego kojca podchodzi i czeka na swoja kolej. Jest posluszna i slicznie reaguje na komende " wracaj do siebie ". Wtedy idzie do swojego kojca i czeka ... albo na jedzonko, albo idzie spac, kiedy zamykam juz psiaki na noc. To naprawde rozumna i madra dziewczynka. Quote
kizimizi Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 Zuziu gdeyby ci sie ejszcze udało tak zaczrowac suczka innych ludzi, nas juz nie tzreba. Tak bym chciala zeby Buniaczek znalazla super domek, taki akurat dla niej u psiarzy, ktorzy beda rozumieć czemu bunia ejst taka a nie inna i nie beda chcieli tego zmieniac. No i zeby ona byla tam szczęśliwa Quote
marta0731 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Wszystkie byśmy chciały............... Kizimizi Ty fachowiec od ogłoszeń;) Widziałaś linka Agaty wyżej? Bierzemy te ogłoszenia? Wczoraj się tyle naszukałam bazarków, ale tych ogłoszeniowych jakoś dziwnie mało... Quote
kizimizi Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 no bazarek jest całkiem ok. to czemu by nie? Ogłoszen duzo i tez na tych popularnych portalach i cena dobra. Jak dla mnei może być:) Tylko trzeba szybko brac bo pozniej sie w dlugich kolejkach zceka na zrobienie tych ogłoszen. Powiedzcie tylko poznieju komu wyslac tekst i fotki. Quote
kora78 Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 i co? bazar ktos zamowil??? jakby co jest na watku rufiego linka do bazarku na 30 stron, tez za 10zl. ale strony konkretne, a nie jakas biala podlaska, pomorze, itp a w schronie kopia buni, identyko!!!!!!! tez smutna taka, nieruchoma :( Quote
marta0731 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 kora78 napisał(a):i co? bazar ktos zamowil??? jakby co jest na watku rufiego linka do bazarku na 30 stron, tez za 10zl. ale strony konkretne, a nie jakas biala podlaska, pomorze, itp a w schronie kopia buni, identyko!!!!!!! tez smutna taka, nieruchoma :( Jutro zamawiam pakiet Kora jak bardzo chcesz, to daj linka gotowego do tego Twojego bazarku co bys go chciała, albo sama zamów, a ja wyślę po prostu kasę Jak nie to jutro zamawiam ten co znalazłam, ok? Quote
agata51 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Będę na dniach wysyłać deklarację. Rozumiem, że dorzucam dyszkę. Rzadko jestem, tymczasa mam. Czwarty pies, nawet maleńki, zabiera trochę czasu - pięć spacerków zamiast jednego, wizyty u weta i takie tam. Macie ochotę go odwiedzić? http://www.dogomania.pl/threads/191221-Troszkę-sznaucer-troszkę-jamnik-jednym-słowem-Piątek-szuka-domku/page5 Quote
Recommended Posts