Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zuziaM']Bunia miala ostatnie szczepienie p.wsciekliznie 09.04.2009 .
Umawiam wlasnie pania doktor na maj, bo mam 4 psiaki, ktore powinny dostac kolejne szczepienia.
Mysle, ze juz w sobote bedzie mozna Bunie zaszczepic.

Mi Zuziu jedna weterynarka powiedziała ze te szczepienia nie powinny sie odbywac co roku gdyz producenci dostepnych w PL szczepionek dają ponad 24 miesieczna datę waznosci, tylko ze ustawa mowi że co roku i stąd ten obowiązek.
My nie szczepimy naszych psów co roku no ale przy tym twoim zwierzyńcu to mogłabyś mieć problemy gdyby któryś ugryzł a w książeczce brak szczepionki.

A jak sie pensjonariuszka miewa?

Posted

Pogoda nam nie dopisuje, wiec spacery krotsze ... niektore psiaki nawet wola zostac u siebie i nie chca wychodzic ....
Bunia zawsze chetna. Ostatnio nie wiem, co jej do glowki strzelilo, ale kiedy przechodzilysmy obok mojej Kasi, to Bunia ja dziabnela w tylek ....
No , nie wiec o co chodzilo..... Ale mozliwe, ze Kasi nie lubi, bo ta zawsze kiedy wszystkie sunie wypuszczam z kojcow, to zaraz leci do kazdego i szuka resztek jedzonka ..... Ona jest chora i moze jadac tylko RC Intestinal ....a jest troche lakoma i dlatego dojada, gdzie tylko moze cos znalezc....
A ze Bunia tez lubi sobie zjesc, to jest zazdrosna o swoja miseczke .....
Niunia sie teraz leni i na kazdym spacerze jej pedzelki z siersci wyciagam ..... potem wyglada, jak po opadzie sniegu ....
Czesania szczotka Bunia nie lubi i ucieka zaraz ...... Wiec skubie wszystko .....

Posted

Błagam o pomoc w spłąceniu długu Kory za DT i w dalszym jej opłacaniu .
Kora od prawie roku jest w DT , nie ma żadnego odzewu z ogłoszeń , nie wiem co robić , nie daje rady sama jej opłacać , jeśli nie uzbieram na spłacenie długu i chociaż części deklaracji Kora trafi do schronu .Błagam o chociaż 1 zł

http://www.dogomania.pl/threads/144305-Kora-brak-deklaracji-dług-za-DT-błagam-o-deklaracje-grozi-jej-schron?p=12800297#post12800297

Posted

[quote name='zuziaM']
Czesania szczotka Bunia nie lubi i ucieka zaraz ...... Wiec skubie wszystko .....[/QUOTE]

Moze przeze mnie ma uraz bo ja ją "odświeżałam" w ten sposób.

Posted

marta0731 napisał(a):
Ciotki przyznać się która wpłaciła 18zł, bo bez swoich ściągawek które zostawiłam u siebie (a mieszkam chwilowo u rodziców) to nie pamiętam kto się jak nazywa w realu;) za co z góry przepraszam:oops:
I ta kwota wpłaty mi do nikogo nie pasuje...:razz:

Bingo;)
To wpłata od Papryczki z nadpłatą 8zł dla Buni, bo za miesiąc przeleje standardowo swoją deklarację 10zł
Dzięki Papryczka:)

Dziś nie mam jak, ale zrobię w najbliższym czasie ogólne rozliczenie ile zostało itp itd

Posted

ROZLICZENIE 28.IV. - 27.V.

Przeniesienie 74zł
+ dodatek od Kizi z bazarku 43zł na lek
+ 285zł deklaracji stałych (mniej o 5zł od Olgi-nie odpisała)
+ 8zł wiecej od Papryczki
- 350zł hotel
-43zł lek

ZOSTAJE 17zł

Posted

na to wychodzi
trzeba kasy szukac
ja musze jakis bazar zrobic
tamten ciuch moglby ktosd kupoic wreszcie,ale to i tak 30-40zl i na pol ze spanielem

zrobimy z marta bluzeczkowy, bedzie ich ponad 5, to moze ktos cos kupi

Posted

Sally (od Koanka) napisał(a):
Na razie zapisuję. Potem postaram się wspomóc ogłoszeniowo

tak ogłoszenia byłyby chyba bardziej potrzebne niż kasa.

DZieki ciotki:roll:

Posted

bo ma 9 lat, bo jest lekko dzika -chociaz teraz jest o niebo lepiej!
Bo nie jest wylewna i ne umei sie lasic i pragnąć miłosci jak inne psy.
Bo jest nienauczona nieskakania po meblach, po wszytskim co sie da a na jej pysku uśmiech pojawia sie gdy widzi... jedzenie.

Na co komu taki pies ?:(

Posted

Zdjecia zrobie, jak juz sie pogoda poprawi. Od wczoraj pada , a i wczesniej tez bylo paskudnie ... pochmurno i szaro.

Prawie wszystko, co napisalas o Buni jest prawda ..... ale prawie.
Usmiech pojawia sie tez, kiedy przypinam smyczke przed spacerkiem.
Wtedy Bunia macha ogonkiem i siega nochalkiem do mojej twarzy .....
Na spacerach zachowuje sie juz znacznie spokojniej. Duzo wącha, przystaje i spaceruje wolniej. Chociaz powroty do domu sa nadal w szybkim tempie.
Ja mysle, ze to pozostale przyzwyczajenie z jej poprzedniego zycia.
Zyjac dziko chodzila na poszukiwania jedzonka .... wolno i z uwaga.
A powrot do miejsca schronienia byl szybki ... moze miala maluszki i do nich sie wtedy spieszyla .....